Van a quantum.com-on az Ontrack Data Eraser (floppy), azzal mindent le lehet törölni. "First 63 sector" opció s.t.b. Simára gyalulja az egész lemezt, ha kell.
Kiváncsi vagyok le tudod-e vakarni a Disk Manageredet... attól félek, hogy ez olyan mit az egérfogó: belemenni könnyű, kijönni nehéz...
például ha én leszedném a winyómról a Quantum Disk Managert, akkor egyetlen 512 MB-s, semmire sem használható partíciót látnék...
az egész lemezt 63 szektorral "kijebb" kellene húzni... talán linux-ból egy jól irányzott dd-vel lehetséges... inkább nem próbálom ki :-)
netizen
Nem igazan ertettem ezeket a dolgokat, de a teny az, hogy LBA-ra allitas elott sem a lemezrol bootolt linux sem a futo NT!!!!!! (windisk programja) nem volt hajlando felismerni a 8 G-nel magasabbat, most viszont az NT felismeri es le is formazta.
attosz
koszi a cimet, epp most toltom, majd megirom hogy sikerult. Egyebkent mar reg kerestem egy ilyen helyet es sehol sem talaltam. Marmint ahol dos boot lemezt lehet kesziteni. :))
A BIOS LBA-ra allítása nem igazán segít rajtad. Amit állíthatsz az valójában az Assisted LBA kapcsoló, ami csupán annyit tesz hogy a BIOS az LBA címeket CHS címekké fordítja. A disk CHS címzésének fels? limitje a 8.3GBYTE.
A közvetlen LBA módhoz a BIOSnak támogatnia kell a "modern" int13 rendszerhívást ami verziótól függ?en a disket 1 32 vagy 64 bites szóval lineárisan címzi.
Fontos tudni, hogy ez a mizéria csak a modern 32 bites oprendszered saját disk driver programjának feléledéséig áll fenn, amint a disk driver átvette a vezérlést nem függsz már a BIOS nyavajáitól.
meg nem csinaltam semmit a gepen, de a disk administrator mar latja a felszabadult teruletet :))))))
Koszi szepen az otletet!!!!
Bar mondjuk nem kozvetlenul ott kellett allitani, de vegulis megtalaltam az LBA-t.
Es akkor maris itt a kovetkezo problema.
A ceg aki csinalja a HD-t adott egy lemezt hozza.
Kinomban elkezdtem nezegetni a honlapjukat, es kiderult, hogy ez eleg gyakori hiba es javasolta, hogy futtasam le a floppyjukat.
Pechemre megtettem.
Be rakta magat a MBR helyere, es innen en nem tudom kimozditani!!!! Marmint engem zavar, hogy ott elindult valami, es szeretnem kitakaritani a MBR-t.
Erre elmeletileg ott lenne a dos fdisk/MBR titkos parancsa, csakhogy nekem NT-m van, es itt nincs ilyen program. A halozatrol sikerult letoltenem egy fdisk programot, de ez gyakorlatilag hasznalhatatlan NT alatt.
Van valami megoldas?
A kovetkezo a problemam, ami nem igazan windows specifikus
vettem egy 20G-s HD-t (DiamondMax)
Bekabelezem, elinditom, a bios az elejen szepen ki is irja a HD meretet 20Gig.
Csakhogy... Fel akarom rakni az NT-t, erre azt mondja az install, hogy csak 8Giget lat. (Es ezt is szet kellett szednem egy ket es egy hat Gigas reszre mert nem volt hajlando felrakni magat kettonel nagyobbra)
Megneztem a Linux fdisk-jevel is es o is csak 8 Giget lat.
Erre gyorsan belementem a Bios setupjaba, es a kovetkezoket latom:(Award)
Type: auto
cylinders: 1024
head: 255
sector: 63
CHS capacity: 8422MB
Maximum LDA capacity: 20491MB
Ez a CHS-es resz lehet a hunyo :) Gondolom...
Viszont fogalmam sincs, hogy mit jelent, es hogyan lehetne jobb belatasra birni.
Van valakinek otlete?????