Keresés

Részletes keresés

mr_ricsi Creative Commons License 2002.04.30 0 0 47
Hááát, talán egy Bios frissítéssel kezdeném. Hátha...
Előzmény: rugo- (46)
rugo- Creative Commons License 2002.04.26 0 0 46
Termeszetesen a vinyo jumperének összes elképzelhető állásában kipróbáltam, plus kanócot is csereberéltem....(AZ alaplapban meg egy PENTIUM II ketyeg 266 MHz-en)

SZóval, ha valakinek van 5lete, megköszönném.

rugo

Előzmény: rugo- (45)
rugo- Creative Commons License 2002.04.26 0 0 45
Emberek!
Egy kis segitség kéne.
ASUS P2L97 alaplap (UDMA33) -ban kénbe életrekelteni egy MAXTOR D740x-6L, 40 Gb, 7200, UDMA133-as vinyót.
A jleneség az hogy a BIOS CSAK Primary slave-ként ismeri fel (!) Masterként az istenért sem. Mi lehet a gond?
Egyáltalán ez a szerencsétlen ősöreg ASUS képes ezt az UDMA 133-ast kezelni? (Persze UDMA33-ként)
Az eszme az hogy az UDMA133 lefele kompatibilis...
Avagy ez csak hiú ábránd???

HELP, HELP, HELP

üdv
rugo

wolfeinstein Creative Commons License 2001.08.27 0 0 44
Sziasztok!

Tudna mondani nekem valaki olyan boltot, ahol arulnak windows key nelkuli billentyuzetet? (nem bontora gondoltam)

wolfeinstein Creative Commons License 2001.04.18 0 0 43
Ehh. Naja. Ha jobban belegondolok, tenyleg allatsagot irtam. Szoval modositani akart lenni. Bocs. Kerdes marad. Lehet?
K. N. Zordonbordon Creative Commons License 2001.04.18 0 0 42
namost mit értesz a MAC maszkolása alatt?
módosításról még hallottam volna, de maszkolás?
Előzmény: wolfeinstein (41)
wolfeinstein Creative Commons License 2001.04.17 0 0 41
Egy kicsit hw, egy kicsit sw: lehet a MAC-t valamilyen software-rel maszkolni?
wolfeinstein Creative Commons License 2001.04.17 0 0 40
Egy kicsit hw, egy kicsit sw: lehet a MAC-t valamilyen software-rel maszkolni?
dump_all_trash_here Creative Commons License 2001.04.10 0 0 39
Sot, szerintem a lib csak akkor hibas, amikor a debug verziot forditom (a '-g'-n kivul egy csomo mas define-t is kap), normal esetben jo (mivel hasznaltam is a regi gepemen); egyszeruen nem fer ossze az uj alaplapommal a kartya, ettol szallhat el.
A libnek van magasabb verzioja is, csak az mar helybol nem az en kartyamhoz van. :(
Előzmény: Kistel (38)
Kistel Creative Commons License 2001.04.10 0 0 38
Szóval fogtál egy bugot a lib-ben. Ha ki is javítod, sokan hálásak lehetnek majd neked (de előbb nézd meg van-e újabb verzió, amiben már kijavították).

Bár nem tudom megéri-e a fáradtságot...

Kistel

Előzmény: dump_all_trash_here (37)
dump_all_trash_here Creative Commons License 2001.04.09 0 0 37
Lehet, hogy felreerthetoen fejeztem ki magam, en azt akartam mondani, hogy az a program, amelyik a libglide2x.so.2.46-ban fellelheto modvalto fuggvenyt hivja, az kerul vegtelen ciklusba. Fuggetlenul attol, hogy a program egyebkent X-es vagy sem.

Otletek:
1. kosz, akkor meg probalkozom
2. a testGlide2x tesztprogram X fuggetlen (konzolrol is megy, ha megy, siman a voodoot allitgatja, ami "lenyeli" a vga jelet.

Ujraforditottam mind a libglide2x-et, mind a tesztprogramot debug info-val (ekkor maga a lib is mas lesz, logol.) Ekkor a vegtelen ciklus segfaultra modosul, es amikor megkerestem, hogy hol, attol sem lettem okosabb. A zur nem a programokban van, hanem a lib-ben.

Előzmény: Kistel (36)
Kistel Creative Commons License 2001.04.09 0 0 36
Kötözködés: majdnem kizárt, hogy a kernel kerüljön "végtelen ciklusba", inkább az X szerver tétlenkedik, miközben nem jutsz szóhoz a billentyúzettel/egérrel. (De valószínű, hogy telnettel még be lehet menni "mögé" és kilőni az X-et!)

Ötlet:
1) csereberéld még egy kicsit a kártyákat a slotokban, lehet hoy a jó kombinációt még nem találtad meg
2) próbált a voodoo-t másik screen-re (:1) kérni, hátha az segít (bár az nem volt vili, hogy egyszerre akarod-e használni őket)

Kistel

Előzmény: dump_all_trash_here (35)
dump_all_trash_here Creative Commons License 2001.04.09 0 0 35
Hello!

A kovetkezo a problemam: volt egy eleg ocskavas gepem, egy diamond stealth 64 video vram pci (4MB) vga kartyaval es egy 3dfx voodoo1 pci (4MB) 3d kartyaval. Kiralyul ment egyutt a ketto windows 95 es linux 2.2.16 alatt is. Az alaplap intel 82430HX triton II, a proci Pentium 200 MMX volt.
Vettem uj alaplapot, ramot, hazat stb., kicsereltem a gep belet. Most amd duron 800-as van benne, az alaplap abit kt7. A vga kartya nagyszeruen mukodik, es amig nem akarom hasznalni a voodoo-t, addig az is gond nelkul atereszti az analog jelet. Amikor azonban hasznalni akarom a voodoot, akkor a windows lefagy, linux alatt pedig szep fekete-feher teglalapok lepik el a kepernyot, a hivo program pedig vegtelen ciklusba kerul (szemmel lathatoan). (Szerencsere maga a kernel nem rohad le, lehet szepen reboot-olni). Tudna valaki ajanlani valamit, hogyan lehet eletre pofozni a 3d kartyat? Turkaltam a biosban, atrakogattam a kartyakat a slotokban, ki/be kapcsolgattam a kernelben az mtrr-t... az eredmeny mindig ugyanaz.
Egy kernelfrissites megoldana a problemamat?

Lehetoleg ne azt valaszoljatok, hogy vegyek egy agp-s 2d/3d kartyat...

kosz

dath

wolfeinstein Creative Commons License 2001.04.08 0 0 34
időközben megváltam a linuxomtól, áttértem FreeBSD-re :)
sőt még a hálókártyámat is elcseréltem ideiglenesen
azért köszi, még lehet, hogy szükségem lesz rá
juzerID Creative Commons License 2001.04.08 0 0 33
makosteszta!

Szerintem próbálkozz meg egy 3com-os hálókártyával kapcsiból felismeri a linux, nem kell vele szenvedni állítgatni meg ezt azt fordítgatni neki, jah neigen nem is 2000ft+áfa az ára de nekem hibátlanul müködik!

[juzerID]

Hallmark Creative Commons License 2001.04.08 0 0 32
Ha meg minfig van gondod az rtl 8139-el:
meg kell nezni a /proc/pci fileot. Abban ki vannak listazva a pci eszkozok es ha valamelyikkel utkozik, akkor az /etc/conf.modules fileba kell beleirogatni. Ebben szerepelnie kell az rtl8139.o nak (ha nincs mas eszkozod, de utal ra itt valamilyen modul azt ki kell torolni) es ebben a sorban, rogton ezutan be lehet irni, hogy irq=XX, azaz:

rtl8139 irq=XX io=0xXX
(XX= barmilyen uj rakenyszeritett megszakitas, illetve IO cim)
Az io opcionalis, mint ahogy az irq is. Eloszor probalkozz csak az irq beirasaval, majd gep ujraindul.

(a linuxconfot celszeru nem elinditani, mert ezen a teren szokott kutyulni, sot a linuxconf demont is ki kell hajitani.)

Előzmény: wolfeinstein (31)
wolfeinstein Creative Commons License 2001.04.07 0 0 31
Hi!

Van valakinek leirasa a Pentium 166 procirol (labkiosztas stb.) ?? Esetleg neten egy link?

Alen Creative Commons License 2001.03.23 0 0 30
Phuuh... :P .. Valami kontroller/kabelgond? (Nalam akkor csinalja uezt amikor master/slave lemezek kozul az egyiket hotswap-modra kirantom... Hat, nem mindig szereti...)
Kozvetlenul egymas utan fut le a ket ide.detect, vagy gonosz modon a kernelbe forditott utan kesobb meg a fejere olvastatod egy regebbi forditasbol maradt modulvaltozataban is? (az is tud szep dolgokat produkalni)
Viszont egy IRQ-sharing problema is lehet, a linux nem szeresse aztatat (igaz, en sem :)... Nezd meg indulaskor a BIOS melyik egyeb kartyat sozza meg esetleg ra a vezerlo megszakitasara... Esetleg oszd ki kezzel, szabadits fel nehanyat - ne adj a videokartyanak, parhuzportnak, usbnek, stb, kozold a BIOS-szal hogy nem PNP az OS...)
Előzmény: xclusiv (23)
Alen Creative Commons License 2001.03.23 0 0 29
> ui.: még egy érdekesség: az ifconfig a MAC-re csupa "f" betűt ír ki

A 8139-es kartyak mar nem feltetlenul vannak rakenyszeritve egy fix HW cimre, azt irsz belejuk amit akarsz. Nalam is egy Genius fordult meg par honapja, defaultbol adtak melle a linuxos drivert...

Előzmény: wolfeinstein (0)
Alen Creative Commons License 2001.03.23 0 0 28
... pedig muszaj lesz... :P

Ezekkel muxenie kellene... Legalabbis nalam azt teszi... O:P :

Power Management support (CONFIG_PM) [Y/n/?]
ACPI support (CONFIG_ACPI) [Y/n/?]
Advanced Power Management BIOS support (CONFIG_APM) [Y/m/n/?]
Ignore USER SUSPEND (CONFIG_APM_IGNORE_USER_SUSPEND) [N/y/?]
Enable PM at boot time (CONFIG_APM_DO_ENABLE) [N/y/?]
Make CPU Idle calls when idle (CONFIG_APM_CPU_IDLE) [N/y/?]
Enable console blanking using APM (CONFIG_APM_DISPLAY_BLANK) [Y/n/?]
RTC stores time in GMT (CONFIG_APM_RTC_IS_GMT) [N/y/?]
Allow interrupts during APM BIOS calls (CONFIG_APM_ALLOW_INTS) [N/y/?]
Use real mode APM BIOS call to power off (CONFIG_APM_REAL_MODE_POWER_OFF) [Y/n/?]

Előzmény: Kistel (25)
K. N. Zordonbordon Creative Commons License 2001.03.19 0 0 27
jók azok a dec csipes hálózatok, de OFF! novell szerverben ON:) kb. 1 év alatt elhüjültek. Ja! már akkor is (2-3 éve) gond volt beszerzni nevesebb gyártótól. pedig nagyon jó, önálló cuccok voltak :))
Előzmény: makosteszta (26)
makosteszta Creative Commons License 2001.03.19 0 0 26
Milyen 100Mb kartyat ajanlotok linuxos szerverbe? Olyan kellene, ami minel onallobb, tehat minel kevesbe terheli a CPU-t. Az ethernet Howto-ban ajanlgatnak ilyesmit hogy DEC TULIP chip legyen rajta, de ez eleg regen irodott, kaphato-e meg?
Kosz elore is.
Akos
Kistel Creative Commons License 2001.03.18 0 0 25
Nope, init 0-ra szépen lefut a script, majd "system halted" és vége, nincs poweroff. Jajjdenemakarok kernelt fordítani.

Kistel

Előzmény: xclusiv (22)
xclusiv Creative Commons License 2001.03.18 0 0 24
juteszembe! nekem van egy acorp realtek 8139-es kartyam, a floppyn volt driver pl. linuxhoz is. ha erdekel elkuldom
Előzmény: wolfeinstein (0)
xclusiv Creative Commons License 2001.03.18 0 0 23
es nekem is van egy problemam: mikozben toltodik be a linux irogatja ki az eszkozoket:
hda:..
hdc:...
hdd:..

megismer mindent.
aztan utana megint vegigmegy rajtuk, mast ir ki:
hda:..
hdc:...
hdd:lost interrupt

a hdd nevu cd-olvasom nem is muxik rendesen, helyesebben sehogy nem muxik. megprobaltam bemountolni, olyan szepen lefoglalta magat (irogatott ki valamit) hogy inkabb kilottem, mert nem volt turelmem hozza, hogy vegigvarjam.

valaki tud segiteni?

xclusiv Creative Commons License 2001.03.18 0 0 22
szerintem nem kell ehhez init scriptet atirni.

a /etc/inittab-ban van egy ilyen resz:
# Trap CTRL-ALT-DELETE
ca::ctrlaltdel:/sbin/shutdown -r now

szerintem ezt kell atirni:
shutdown -h now
egyebkent probald ki, hogy ezt a parancsot kiadod konzolon root-kent. ha nem kapcsol ki miutan mindent leallitott, akkor az APM-tamogatassal van valami gond.
az en regi kernelem (2.2.17) siman kikapcsolt, a mostani csak kiirja hogy "Power off" es semmi mas. valamit elcsesszinthettem a kernelforditasnal.

Előzmény: Kistel (15)
rayn Creative Commons License 2001.03.17 0 0 21
Bizony előfordul, hogy azt tapasztalja az ember, hogy win alatt gyorsabb a le/feltöltés hálókártyán. Lehet driver-gond.
Ismét ajánlanám a BIOS setup-ot! Én úgy tudtam elérni a maximális sebességet, hogy az IO recovery-t vagy mit levettem a legkisebbre.

Tapasztaltam azt is, hogy BSD-n gyorsabban megy.

Előzmény: makosteszta (9)
BOB Creative Commons License 2001.03.13 0 0 20
Az init 0 az lealltja. Ugy mintha 4 mp-ig nyomtad volna a nagy kek gombot. :)))
Persze mindezt csak abban az esetben ha az APM tamogatas be van toltve vagy kernelbe van forgatva jol.
Előzmény: Kistel (19)
Kistel Creative Commons License 2001.03.13 0 0 19
OK, de a szándék asszem világos volt: ha leállítani akarom, akkor leállítani akarom, nem tetszhalottá tenni... :-)

Kistel

Előzmény: kisbetu (18)
kisbetu Creative Commons License 2001.02.28 0 0 18
Csak halkan jegyzem meg, hogy szerintem a runlevel 6 az a reboot parancs, attól meg ugye nem leáll, hanem újraindul.
Leállni a halt vagy az init 0 után fog.
Előzmény: Kistel (15)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!