Mivel esnék neki?? Hát, hallod, fogalmam sincs. Soha nem csináltam ilyen munkát. Viszont szeretek mindent magamnak csinálni. A hidegburkolást is megcsinálom magamnak a fürdőszobában. Lehet, hogy két hétig tart, de szebb, mintha mester csinálná, mert magamnak csinálom, szívvel-lélekkel. Idegennek viszont semmi pénzért nem csinálnám.
Szeretem a kézi készítésű dolgokat, úgyhogy lehet, hogy én nem géppel, hanem valamiféle kézi vésővel vájnám ki a belsejét. És az is biztos, hogy a kettévágást hasítással csinálnám, mert akkor nincs az a hiányzó rész, ami a szerszám vastagságával egyenlő.
Hallod, én a lépcsőházi korlátot is megszólaltatom. :-))) Nem gondolom, hogy a császárfa ne volna alkalmas didu-nak. Ráadásul úgy, hogy te már jó példával jártál elöl, és készítettél egy gyönyörű hangszert.
Egyet mindenképpen megpróbálnék magamnak készíteni, csak nem tudom, honnan tudnék szerezni egy 170-175 cm. hosszú császárfa ágat. Üzleti céllal eléggé vakmerőség nekiállni. Sokan próbálkoztak/próbálkoznak vele. Sajnos kétes sikerrel. Nagyon kevesen vagyunk az országban, akik fújnak. Kis túlzással azt is mondhatnám, majdnem többen akarnak ebből pénzt csinálni, mint ahányan játszanak a hangszeren.
Amennyire átjön, nagyon jó a hangja. Persze tényleg függ a játékostól. Mivel kezdőnek vallod magad, biztosan sokkal több van a csőben, mint ami most hallatszik. A hangolása nagyon tiszta D# (disz). Szándékosan lett ilyen, vagy így sikerült? :-)
Ja, egyébként ha arról a két gyerekről van szó, akik a weboldaladon is láthatók, akkor bizton mondom, ők is élveznék a tábort. Számosan jönnek gyerekekkel. Mindenesetre majd megírom itt a tábor időpontját, meg a részleteket is. Meg ha nyilvános a mailed, akkor oda is. (Amúgy a tábor négy napos , csütörtöktől vasárnapig tart. Természetesen van aki csak egy, vagy két napra jön.)