Telefonon foglaltunk szállást egy pilisszentkereszti családi házban, Merkl Máriánál (elérhetőségei: 26/347-151 v. 20/9941-507, Pilisszentkereszt, Kossuth út 73., http://www.eszallas.hu/merkl) április 24, 25-e estére 7 főre.
Hetek óta terveztük ezt a kirándulást, és nagyon rá készültünk erre a dologra, még szülinaposunk is volt, akinek meglepetés grillezést terveztünk... no, meglepetés az volt!
Már a foglalással is komoly problémáink voltak, mert a hölgy az idulás előtt két nappal, azaz ápr. 22-én szerdán, késő délután telefonon - rendkívül kelletlenül - többször meghazuttolva engem azt állította, hogy mi nem foglaltunk nála semmit, velem sohasem beszélt, és neki foglalása van a nevezett hétvégére. Így csütörtökön este kétségbeesett és sikertelen kapkodásba kezdtünk, hogy találjunk valamiféle szállást.
Másnap reggel azaz ápr. 23-án felhívott, és parancsolóan rákérdezett, hogy mi az hogy mi még nem szóltunk vissza, mi az hogy nem erősítettük meg a foglalásunkat. A rend kedvéért megjegyzem, hogy kb. 5-6 alkalommal beszéltem a hölgyel. Ekkor derült ki, hogy adminisztratív hiba következtében összekeverte a foglalásait. (Kiderült, hogy a hölgy nem név alapján vezeti a foglalásait, hanem telefonszám alapján, és én voltam olyan galád, hogy egy másik számról hívtam.) Mikor rájött a tévedésére sűrű elnézések közepette invitálni kezdett bennünket.
Mi elveink ellenére beadtuk a derekunkat, hogy ne ússzon el a hétvégénk.
Pénteken, munka után elindultunk egy nagy áruházba bevásárolni a hétvégére illetve a grillezéshez. Vettünk faszenet, grillhúsokat...stb., vagyis jó sok pénzt otthagytunk és alaposan felpakolva elindultunk Pilisszentkeresztre. Az áruházból még felhívtuk a házat, hogy tudassuk, hogy körülbelül mikor érkezünk. Az érkezésünk várható időpontját már korábban is közöltük, és nem volt belőle baj. A háziak lánya kedvesen ismételten biztosított bennünket arról, hogy mehetünk, és várnak bennünket.
Mikor megérkeztünk, pénteken 21:45 körül, a hölgy kirohant a házból, és köszönés nélkül hihetetlen stílusban ennyit mondott, hogy már szólni akart, hogy ne menjünk, húzgálta a száját, majd egy lenéző mosollyal az arcán bezárta előttünk az ajtót és elköszönt tőlünk.
Ott maradtunk a megvásárolt holmikkal, tortával, szállás nélkül egészen csalódottan.
Amellett, hogy az éjszaka közepén haza kellett jönnünk, a faszenet és az egyéb grillezős felszerelést is igen nehézkes tárolnunk, és kert hiányába felhasználnunk lehetetlen. Egy újabb több fős kirándulás megszervezése pedig - munka, külföldi út, vizsgaidőszak..stb miatt még sajnos pár hetet biztosan várat magára...
Csak érdekesség képpen: Mivel ott volt fellelhető a legtöbb ember, a kocsmában próbálkoztunk az eset után, hogy hátha tud valaki valamilyen szállást. Nem jártunk ott sem sikerrel, de a kocsmáros fiatalember rögtön erre a házra és a hölgyre kérdetzett rá ("a Mari? a Kossth végén?") és elmondta, hogy a hölgy hirhedt a "vendégszeretetéről", és több vendég panaszkodott már rá.
Ha szeretitek a természet lágy ölét, javasolnám a Királyrét, Törökmező, és környékén lévő túristaházakat. Ki lehet bérelni, úgy hallottam, azt sajnos nem tudom, hogy hogyan tudod elérni őket. de talán a tudakozó tud segíteni.
Valamint volt egyszer egy minitali a Mátrában, egyik társunk szervezte, Angi ill. más néven Angicica. Keress rá, és megtudod az emilcimét, ő meg ebben a helyben tud segíteni neked.
Kisebb baráti társaságunk szilveszterre tervezne egy kis zártkörü összejövetelt. Egész évben keményen dolgozunk, és úgy szeretnénk kikapcsolódni, hogy szilveszterre kivennénk két napra egy kulcsosházat, lehetőleg mindentől távol, de lehetőleg Budapesthez közel. Kultúrált társaság, nem alkoholisták, nem züllöttek... Egy dolog lenne fontos: a hajnalig tartó hangos zene (technikát mi visszük).
Már csak a hely a kérdés.
Ha valaki tud ilyen helyet legyenszíves értesíteni.
Hívjatok nyugodtan, felveszem, ha be vagyok kapcsolva! Tel: 06-20-9811621
Négy párra kellene a szállás....