Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.06 0 0 9
felhozom, hátha vki kedwet kap
Pézsmabölény Creative Commons License 2000.11.03 0 0 8
Deltoid irta topiccim: Jartal e mar Erdelyben?

"...A Román Nemzeti Egységpárt elnöke, Valeriu Tabara(...)kifejtette: a magyarok keltik Dél-Olténiában a feszültséget, mert észrevétlenül felvásárolták az ottani földeket, mezőgazdasági gépállomásokat..." (mai hír)

Velemeny errol

Nos a valosag az, hogy a roman hadsereg vezerkari fonoke felelotlen fejtegetesekbe bocsatkozott nemreg egy sajtoertekezleten es tobbet mondott el mint amit szabad lett volna neki.Emiatt kenyszeritve volt beadni a lemondasat

Vegul is arrol van szo, hogy a roman legfelso vezetes, tisztaban van azzal, hogy a maffiozok es az alvilag egyes nemzetellenes erdekei valamint ezeknek az erdekeknek az ervenyre juttatasa, a korrupt roman adminisztracio tisztsegviseloinek kozremukodesevel, komoly veszelyt jelenthet Romania szamara.

Elmagyarazta, hogy milyen veszedelmet jelentenek tovabba a roman nemzetbiztonsagra nezve a magyar kisebbseg autonomizalo torekvesei, de ugyanakkor mas hagyomanyosan Oromaniai orszagreszek is veszelyben vannak mert itt a helyi maffiacsoportulasok es az alvilag egyes felelotlen vezerei a gyors meggazdagodas celjabol, felelotlen tetteikkel nem egyszer mar veszelyeztettek a roman allam biztonsagat.

Persze mint mindig Romaniaban eddig is, ebbol is tomeghiszteria lett.

A roman hadugyminiszter elhamarkodott intezkedeskent levaltotta a vezerkari fonokot.

Ha vegignezte volna a sajtotajekoztatot es nem a TVR1 hiradasara es a felremagyarazott, roszindulatuan kozolt informaciora alapozta volna donteset akkor nem kellett volna levaltannia a vezerkari fonokot es ma nem kene magyarellenes kampanyt inditsanak.

Erre raadasul es ezzel parhuzamosan a roman hadsereg legbefolyasosabb tabornokai megalapitottak egy demokratikus elveken mukodo civilszervezetet is, ami most nagy port kevert fel a roman nemzetbiztonsagi berkekben.

Ilyenkor a romanok mindig a legjobb fegyveruket vetik be : a magyarelleneseget szito teves informaciokra alapulo intezkedeseket.

Avegett, hogy eltereljek a lakossag figyelmet a valos problemakrol ujbol eloveszik a magyarveszelyt.

Pézsmabölény Creative Commons License 2000.11.02 0 0 7
Valami tévedés lehet a dologban. Az erdélyiek nem isznak felvidéki pálinkát, habár biztos, hogy az is finom lehet.

Nem Banska Bistritara hanem Beszterce-bányára gondoltam Erdélyből, Beszterce Naszód megyéből.Azért isznak az erdélyiek besztercei pálinkát mert az egyik legjobb pálinkának való szilva a "besztercei" szilva. Közepes nagyságú faj és édes, azonkivül pedig jellegzetes félreismerhetetlen zamata van. Magasfóku alkoholt lehet belőle előállítani. Szagjárol meg lehet állapítani. Tölgyfahordóban tárolják és 23 évig hagyják érni. Sárgás szinezetű amikor fogyasztani lehet.

Különben is ma már Szilágy-somlyói szilvapálinkát lehet inni.

Kolozsvári káposztát, erdélyi parasztlevest, bánáti kadarkát ....

Tegnap világítani voltam. A hires Funár Gyuri polgármester adminisztrációja tönkre tette a Házsongárdi temető történelmi emlékmüveknek számító sirköveit és a temetőfőkaput.

Múlt héten Tordán kopjafát helyeztek el a tordai központi temetőben a II. világháborőban elesett honvédek emlékére.

Előzmény: ZSuzsanna (4)
bogyó Creative Commons License 2000.11.01 0 0 6
Szerintem a Bistriţa fedőnevű városra gondolt P., az meg Erdélyben van.

Te Pézsmabölény! Nem illik nova bort inni, egyrészt mert be van tiltva, másrészt szar, harmadrészt jól megvakulsz tőle. Jó, tudom, Erdélyben sok van, de akkor is.

Előzmény: ZSuzsanna (4)
Hörbi Creative Commons License 2000.11.01 0 0 5
Nagyon tuti kis "útszéli csárda" van a Bálványosvár lábánál. Volt már valaki ott közületek? Én mindig eszek egy hatalmasat, ha arra járok! :)
ZSuzsanna Creative Commons License 2000.11.01 0 0 4
Besztercebánya a Felvidéken van, miért ottani pálinkát isznak Erdélyben?
Előzmény: Pézsmabölény (-)
Pézsmabölény Creative Commons License 2000.11.01 0 0 3
Udvozlet kaviat

A kiralyleanyka az gyakori szolofajta Erdelyben. Megtalalhato Nagy Enyed kornyeken es Kukullomenten.Az a baj, hogy erdelyben keveset sut a nap, emiatt az erdelyi borok magas sav tartalmuak. Az erdelyiek ugy oldjak meg a dolgot, hogy leggtobbszor "megkeresztelik" a bort es etkezesi repacukrot tesznek bele. Nem az en esetem az ilyesmi.

Egyebkent is en a tobbfajbol keszitett borok hive vagyok. Szerintem jo lehet egy muskotaly-riesling-nova keverek, de a muskotaly legyen megis az iz dominans.

Előzmény: kaviat (1)
Pézsmabölény Creative Commons License 2000.11.01 0 0 2
Udvozlet kaviat

A kiralyleanyka az gyakori szolofajta Erdelyben. Megtalalhato Nagy Enyed korny;k;n es Kukullomenten.Az a baj, hogy erdelyben keveset sut a nap, emiatt az erdelyi borok magas sav tartalmuak. Az erdelyiek ugy oldjak meg a dolgot, hogy leggtobbszor "megkeresztelik" a bort es etkezesi repacukrot tesznek bele. Nem az en esetem az ilyesmi.

Egyebkent is en a tobbfajbol keszitett borok hive vagyok. Szerintem jo lehet egy muskotaly-riesling-nova keverek, de a muskotaly legyen megis az iz dominans.

Előzmény: kaviat (1)
kaviat Creative Commons License 2000.11.01 0 0 1
a fatányéros és a királyleányka mind a 2en étvágygerjesztően hatnak.. ugye jól tudom, hogy a királyleányka az jellegzetes erdélyi szőllőfajta ?

.kav]4t r.e.b.

kaviat Creative Commons License 2000.11.01 0 0 0
0ksa, jövök

.kav]4t r.e.b.

Pézsmabölény Creative Commons License 2000.11.01 0 0 topiknyitó
Udvozlet minden errefele jaronak!

Szivesen latunk barmilyen nemzetisegut csak magyarul tudjon!

Itt mindennap belehet terni, ellehet beszelgetni barmirol de foleg politikarol es mindennapjainkrol.

Mindennap felkinalunk egy jellegzetesen erdelyi menut

Mai nap menuje:

etvagygerjesztonek
kezdhetjuk besztercebanyai szilvapalinkaval, aztan johet a pacalleves, utanna az erdelyi fatanyeros, be lehet fejezni Kukullomenti 2 eves kiralyleanykaval.

Az erdelyi fatanyeroson ott domborodik a sertespecsenye, a marhasult, a szarnyashus, peldaul csirke, tyuk, kacsa, rece combok, mellek stb. Ember a talpan aki birja. Persze az egeszet fatanyerra rakva. Muvesziesen kifaragott fatanyerra.

A "ciganyok" pedig huzzak a vonot, utogetik a cimbalmot.

A valosagban is letezik egy ilyen csarda, valahol Harghita megyeben az neve hogy Vadrozsa. Ha Csikszeredaba megyek mindig szivesen szoktam itt megebedelni vagy vacsorazni. Az igazi magyar csarda hangulat kedveert. Az arak pedig nagyon elerhetoek. A pontos cimet nem adom meg, mert nem reklam celu informaciot akartam kozolni.

Ha valaki "pletykalni" akar arrol amit a mas erdelyi vonatkozasu topicocban lat itt nyugodtan megteheti.

Panaszokat, kritikakat es elemzeseket varunk az olyan topicocbol mint peldaul:
Kell e nekunk erdely???, Oroszlanszivu Frunda a Duna Tv. -ben, Hataronkivuli allampolgarsag?!, Jartal e mar erdelyben? Meg a rengeteg Trianon -os topic.

Nincs harag, johetnek a "topic bolondok" is nem fog veluk foglalkozni senki - remelhetoleg.

Udv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!