az egyik topikban nagyon szidtak - meg az ujravagas elott. aztan valami rendezobarat-fele kikerte maganak, s igazoltnak latta velemenyet, hogy az internet azert rossz, mert mindenki velemenyt alkothat, netan olyanok is aki maskepp gondolkodik mint o. mert o filmes. :)
Kis utazásról...
ma volt a TVben, de én nem tudtam végignézni... na persze baromi álmos voltam, meg nagyon benne voltam egy cd-hallgatásában, amit a film kedvéért szakítottam félbe, szóval eleve nagyon negatívan álltam neki, de akkor is... semmi funkcióját nem érzetem a FFkézikamerás felvételeknek, meg igazából véve semminek semmi funkcióját nem éreztem...
valszín a nemtetszésemnek az is oka, hogy egyéltalán nem szeretem még azokat a filmeket sem, amiknek a hangulatát ez a film fel akarta idézni. na persze kivétel az van...
erről tud valaki valamit? már arról, akit kivezettek...
"A magyar filmművészet hagyományos seregszemléje keretében ismét megrendezik az előző évben nagy sikerrel bevezetett filmes vitákat, amelyeken szinte minden, a szemle versenyprogramjában szereplő alkotást kiértékelnek.
Az esemény csütörtöki megnyitóját szokatlan esemény zavarta meg: a film egyik mellékszereplőjét ki kellett vezetni a teremből, mivel nem volt megfelelő állapotban a filmnézéshez."
megtaláltam! utánanéztem! most már okos kistojás vagyok.
szolidaritok
és igen, van erről 1 (2) topik, az egyik
Ki kap díjat a filmszemlén? (1999 óta műödik folyamatosan)
a másik
32. magyar filmszemle
cím alatt.
(utóbbit szerénységem indította)
nincs erről topic? vagy azt már csak hallucináltam volna?
Pusziga Molle, tökjó, hogy vannak ilyen emberek, mint te, hogy így szolidarítanak, és még úgy is írtad le, hogy azt mondom, hogy lehet, hogy igazad van.
happyendkft kisrókuskft mammutplaza milleniumkaki
mind igaz
de azért ott leszek
:-)))))))))))))))))))))))))))))))
PM
műkedvelői minőségében
témafelvetés: FILMTÖRVÉNY?! ki mit tud róla és a tervezetről? A Szemlén már lehet "szolidaritási" kitűzőket kapni a az új tervezet ellen. (szponzorálta a Magyar Filmművészek Szövsége v. hasonló, velük szolidaritunk)
hát pölö itt van máris a milleniumi filmszemle ugyi. hol máshol, mint a mammutban. lecserélt logó, a hivatalos tüzijátékos kft. ez tényleg mind igaz?
tavaly is még olyan jó volt. valahonnan csak volt egy belépője az embernek a novotelbe (az, ugye?). meg be lehetett menni a hotelen keresztül, meg csomó vicces ember, rakat béna film s egy kettő jó. kellemes volt.
most meg. ó.
egyébként a legnagyobb piszokság, hogy leadnak régi filmeket is, eladják őket újból, a filmszemlés atmoszférával basszus, új csomagolásban.
na, megnéztem a Táncost, és inkább pozitívan csalódtam benne, mint negatívan. de ezt most nem fejtem ki, mert 2 óra múlva indul a vonatom, és elég sz*rul állok.
van már a szemlérol program valahol?
aztán húzzatok bele és írkáljtok ide sok szépet meg okosat!
Szerintem a "Kis utazás" cím egyszerűen ironikus ellenpontja, a romantikus "Nagy utazás" toposznak Juliánus baráttól, Magellánon keresztül, N. Armstrongig, s amúgy mindenféle Nagy előjelű dolognak, mint pl.: Nagy generáció. Ez egy kis generáció Kádár-kori mókás minicsődje. Anyám, ha belegondolok, mit jelentett a 70-es 80-as években külföldre menni! A víz kiver.
A Blöffrol külön topic nyílt itt az Indexen, a magyar szöveget és a cigányok ábrázolását leszámítva egyértelmuen pozitív a fogadtatása, ha több is érdekel, ugorj át oda.
Hát az attól függ melyik Nagy utazásra gondolsz. Asszem Semprun írt ilyen címmel egy könyvet, amit nemismerek, meg nem is olvastam, úgyhogy nem tudom (lehet kultúrbunkózni) , de felelosségem teljes tudatában tippelek egy NEM -et.
A k.r.-féle Sose halunk meg-re egyáltalán nem utal, legfeljebb az asszociációt plagizálja. (ti., hogy a kis utazásról mindenkinek a Nagy utazás jut eszébe.)
De a film tényleg egy kis utazásról(Szentes-Jéna...asszem) szól.
A Táncost a Sötétben tervezem megnézni, bár nem állok hozzá egyértelmuen pozitívan...
Blöfföt látta vki?
bejött valakinek?
Látta valaki még a Kis utazást? Nálam pályázhat az elmúlt év legbájosabb filmje címre. lehet, hogy csak vizsgaidoszak után vagyok ilyen leamortizálódott, de kifejeztten tetszett - na jó, nem kaptam katarzist - viszont a kritikák alapján sokkal rosszabbra számítottam.
lehet, hogy nem is olyan sz*rok a szemlés filmek? - kérdezi meg PM, bátortalanul, szinte félve...
mit irnak masok az Eleven húsról:
>egyik >masik (USA Today)
>harmadik (Los Angeles Magazine)
>negyedik mozikritikai site, jonak tunik (legalabbis nem rovid)
>otodik itt a kozepes hosszusagu kritika alatt van harom link hosszabb kritikakhoz
hú, ez nagyon jó, greenaway amúgy is ilyen szobor,festmény- mániás, nekem tetszik amit mondasz.
és szerintem értem is, hogy mire mondod azt, hogy élettelen. szvsz nekem az bejött. és ez inkább ilyen látszat élettelenség szerintem, igazándiból nagyon is szívfacsaró.
mindenesetre nézzél meg más filmet is tőle, pölö a rajzoló szerződésében van ez a szobor-téma is, meg abban is megvan ez a talán hideg, vagy inkább sima, vagy a fene tudja milyen íz.
hat nekem elsore azzal sem volt semmi bajom, sot meg a "remek szineszi jatek" fiokomba is beraktam. (pl. Phil - Chazz Palminteri, de Sean Penn sincs lemaradva)
aha. a dialogusok eleg jok voltak, a forditasrol nem ertekezem, azt nem olvastam kozben, de a szineszek kivalasztasa szerintem botranyos volt. lehet cafolni, de mondom: szerintem. mondjuk MR aranyos. ennyi :)