Keresés

Részletes keresés

Hajnal18 Creative Commons License 2004.12.11 0 0 68

Sziasztok, köszi az eddigi segítséget, most a túrista vízumról kérdeznélek titeket,m végül nem au pairként mennék ki az ismerőseimhez. So,ehhez a vízumhoz milyen igazolások kellenek, ill mennyi időre adják meg??? Ill ezt amcsiban még meg lehet hosszabbítani????

Köszi a válaszaitokat!!!!

Hajni

Handila Creative Commons License 2004.12.03 0 0 67

Sajna ez is változó. Megfogják kérdezni, mikorra tervezed az utazást, és ahhoz képest adnak időpontot. Nekem 1 hónapot kellett várnom, egy ismerősömnek 2-őt. Nem tudom milyen a stílusod, de szerintem biztos nem szimpi egy agyonsminkelt, mélyen dekoltált, feltűnő csaj. Úgyhogy ezeket ajánlott kerülni. Ja és öltözz fel, mert lehet hogy hosszú ideig kell kinn az utcán ácsorogni, bár ez is változó.

Előzmény: Hajnal18 (65)
Hajnal18 Creative Commons License 2004.12.02 0 0 65

És ha jövő7en mondjuk kérek időpontot, akk kb mikorra kapok?

És kb milyen megjelenésben kell menni,öltözet..... Bocs, le7, h túl

hülyeségeket kérdezek, d nem akarok beégni.

Előzmény: Handila (64)
Handila Creative Commons License 2004.12.02 0 0 64

Figyu, egyáltalán nem lehet felkészülni semmire. Mindenkitől mást kérdeznek, mindenkivel máshogy viselkednek. Kiszámíthatatlan, hogy megkapod-e, ahány kérelmező, annyi eset. Én alapfokon beszélek angolul, de azt mondtam hogy nem tudok. Így magyarul "beszélgettek" velem, ami erős túlzás, mert kb. 1 percig álltam az ablaknál. Tudod mit kérdeztek? Hogy hol szoktam nyaralni, mire felsoroltam az európai országokat ahol hártam. Ennyi! De hát ez az én esetem, mást kínoznak a hülye kérdéseikkel. Úgyhogy mondom, nem érdemes ezen filóznod. Szerencse kérdése az egész.

Előzmény: Hajnal18 (62)
bullseye Creative Commons License 2004.12.01 0 0 63
passz. amúgy semmi komoly, csak kérdezgettek, mivel szakmai út volt így a szakmáról, miért hívtak ki és kik, kik állják a cehhet, ilyesmik...
Előzmény: Hajnal18 (62)
Hajnal18 Creative Commons License 2004.12.01 0 0 62
Értem. És nem tudod esetleg,h milyen kérdések várhatóak? Nekem az au pair közvetítő iroda rendezi a vízum dokumentumait, de egyébk a nagykövetségen ugyanaz a tortúra lesz Nekem is, mint aki magánúton rendezi ezt az egészet??
Előzmény: bullseye (61)
bullseye Creative Commons License 2004.12.01 0 0 61

ez nem tesztkérdés számukra, csak kommunikációs. ha aszondod nem tudsz, hívnak tolmácsot és kész. Ha aszondod tudsz, akkor viszont jobb, ha érted mit beszélnek neked...

Előzmény: Hajnal18 (60)
Hajnal18 Creative Commons License 2004.12.01 0 0 60

Köszi a bíztatást.... Azt nem értem, h miért képzelik azt, h mindenki a jenkik földjén akar letelepedni, na d mind1.

És a nagykövetségen megkérdezik,h tudok-e angolul és ha azt mondom igen, akkor angolul kezdenek el dumálni Hozzám, v vmi tesztet kell kitölteni, v mit? 

Előzmény: bullseye (58)
Handila Creative Commons License 2004.12.01 0 0 59

Szia!

Olvass bele a másik topicba "USA vízum" címmel, pont ezt boncolgattuk, ide nem írom le mégegyszer.

Előzmény: Hajnal18 (55)
bullseye Creative Commons License 2004.12.01 0 0 58

nem téged féltenek, hanem attól paráznak, hogy összejössz valakivel és kint maradsz, mert semmi nem köt ide, és húdejó odakint... Nekem anno a majd 1 éves munkaviszonyom mellé még az előző helyemről is kellett papír, hogy kimehessek egy 3 napos rendezvényre, ahova meghívtak, és nem is akartam menni + bankszámlakivonat, hogy lássák nem vagyok csóró. Szerencsére azt nem kérdezték meg kint akarok maradni, mert közöltem volna, hogy annyira azért nem jó hely az USA - pedig ez meg 2001 elején volt...

angolt megkérdezik beszélsz-e, és ha igent mondasz, akkor onnantól boldogulnod kell és passz. ellenkező esetben tolmács is van.

ja, készülj fel jó kis megalázásosra, az "én időmben" kint kellett állni az utcán, majd 4esével behívtak (fémtárgy ne nagyon legyen nálad, detektor van...), ahol még mindíg sorban kellett állni sokat. Anno növelte a morált, hogy a fiatal lányokat (haverhoz, rokon esküvőjére, nyaralni mentek volna pár napra) kivágták a francba, az éppennálunk dekkoló ex-jugó menekültek meg egyből állampolgárságot is kaptak, ha annyit mondtak, hogy ők üldöztetés elől menekülnek :(

de az is igaz, hogy, amikor kellően igazoltam a gyökereimet rögtön 10 évre kaptam vízumot

Előzmény: Hajnal18 (57)
Hajnal18 Creative Commons License 2004.12.01 0 0 57
De a családnak, akikhez mennék, nincs szüksége arra, h legyen jogsim, ill az anyuka tud magyarul.  A követségen nem tudod, h hogyan mennek rá az angolra, h h mérik fel az ember tudását??
Előzmény: bullseye (56)
bullseye Creative Commons License 2004.11.30 0 0 56
sorry, de nem sok...
Előzmény: Hajnal18 (55)
Hajnal18 Creative Commons License 2004.11.30 0 0 55

Szjasztok,

szeretnék tanácsot kérni Tőletek a vízum ügyében:szóval,van az USAban 1 ismerős családom,akik szeretnék,h kimenjek Hozzájuk au pairként vigyázni a gyerekükre. Nem magánúton szeretnénk rendezni a vízumot, ezért felkerestünk 1 közvetítő irodát, akin keresztül bonyolítjuk. Viszont nincs jogsim,alapfokon beszélek angolul,nincs férjem(18 vok),ill magán ingatlannal sem rendelkezem. Szerintetek mik az esélyeim? 

Aileen Creative Commons License 2003.04.17 0 0 54
Sajnos a baratnomet a napokban utasitottak el.Megfelelo anyagi hatterrel rendelkezik,lakasa autoja van,a bankban jo sok penze...a hiba az volt,hogy nem beszel angolul.
Előzmény: Coala (50)
DirkGently Creative Commons License 2003.04.15 0 0 53
Én ma közel megegyező paraméterekkel (fizetést nem is igazoltam és 30 vagyok) simán megkaptam.
bullseye Creative Commons License 2003.04.13 0 0 52
ha régóta melózol apádnál, akkor van esélyed, de több lenne, ha családos lennél, vagy lenne egy hivatalos meghívód valahonnan.

Azt nézik, mennyire akarsz esetleg visszajönni/kintmaradni. Na most van itthon vagyonod/ingatlanod/állásod, de + fiatal vagy, csajozhatsz, nősülhetsz odakint (ingatlan eladható, stb.). Ilyesmit nem szeretik. Viszont látszik, hoyg sokat utazol. SZVSZ 35-40% esélyed van, az alapján amit én láttam, de az még a merénylet előtt volt...

Coala Creative Commons License 2003.01.28 0 0 51
Remélem nem gáz, de elég sürgősen kell az infó, ezért feltornáztetom kicsit a topicot.
Coala Creative Commons License 2003.01.28 0 0 50
Sziasztok!

Én éppen most készülök beadni a kérelmet, és lenne pár kérdésem, remélem tudtok segíteni.

Az anyagom a következő:

-Egy db ingatlan, de a bejelentett lakcímem nem ez, mert ki van adva.
-kb 2,5 milla a bankban
-Apám vállalkozó és nála dolgozok 160 ezres bruttóért. Nem tudom hogy számít e, de gyakorlatilag közös a vállalkozás, de én csak alkalmazottként vagyok.
-Az utóbbi időben jártam: Malajzia, Szingapúr, Olaszország, Anglia, Szlovénia, Horvátország, Jugoszlávia, Németország, Asztria országokban, és soha senni gond nem volt, mindenhonnan visszajöttem :)
-Feleségem, gyerekem nincs.

-És ami szerintem egy jó pont, hogy július 4-én születtem.Bár lehet hidegen hagyja őket.
-20 éves vagyok.
-Semmi olyan előéletem nincs, ami ütközne a törvénnyel.

Szerintetek mi az esélyem? Van értelme belevágni, vagy hagyjam inkább, és nézzek egyszerűbb uticélt idén.

üdv coala

flashman Creative Commons License 2001.03.23 0 0 49
Most latom, hogy itt a topicom. :) A rossz hir, hogy 4 hete ismet elutasitottak. :(
chromax Creative Commons License 2001.03.23 0 0 48
eh ugyan már :)
amerikából ömlik be a sok menekült?
nincs értelme a vizumnak visszafelé, amerikából ide igen kevesen fognak jönni menekültként, aki meg turistaként jön, annak 98%-ban mindegy, hogy Prága, Bécs, Budapest vagy esetleg Madrid. Ha kell vizum max nem ide jön.

Előzmény: coolabi (46)
Dr. Pepper Creative Commons License 2001.03.23 0 0 47
Nem kell morgolódni. Van vagy 8 ország, ahová viszont a Magyar állampolgárok számára egyoldalúan biztosított a vízummentesség (lásd az elôbb általam említett linket...)
Előzmény: coolabi (46)
coolabi Creative Commons License 2001.03.23 0 0 46
akkor megint csak megvettek valkit... :-(((
En eddig ugy tudtam, hogy kell.... Na mindegy... Azaz a fenekt mindegy, de ez van.... Jo lenne mindenkit szavatni nekunk is... Mert jonnek hozzank (magyarorszagra) mindenfele emberek, akik menekultek meg... mi meg engedjuk... Nem jo ez igy

cool

Előzmény: Dr. Pepper (45)
Dr. Pepper Creative Commons License 2001.03.23 0 0 45
Kis helyreigazítás! (Márha a "hozzánk" Magyarországot jelent valamint nem csak poénkodtál):
A jelen jogszabályok szerint a jenkiknek _NEM_ kell hozzánk vízum! Lásd a külügyminisztérium ide vonatkozó részét.
(Az "Egyoldalúan, csak az ideutazó külföldinek vízummentességet biztosító teljes körű megállapodás" alatt szerepel az USA)
Előzmény: coolabi (41)
coolabi Creative Commons License 2001.03.23 0 0 43
Derszu!

A dolog neve zöldkártyalotto. 50 000 zöldkártyát húznak ki.. Ha bizonyos feltételeket teljesítesz, akkor jelentkezhetsz... innen már csak a szerencse dönt.... :-)

cool

www.nationalvisaregistry.com

Előzmény: Törölt nick (22)
bonnano Creative Commons License 2001.03.23 0 0 42
má bocs, de attol hogy valaki primitiv reták kurva és leszivta fásit egy atv3-on az meg nem jelenti azt hogy zöld a kártya
Előzmény: flashman (-)
coolabi Creative Commons License 2001.03.23 0 0 41
Kis helyreigazítás!

A jelen jogszabályok szerint pl a jenkiknek is kell hozzánk vízum. Mindenhova kell, ahonnan ők is kérnek. Sír is a szájuk 1000-el, hogy mindenki követeli tőlük. De ezt ők szervezték így. Egyébként szerintem most azért szarnak, mert lassul a gazdaság, és mindenkiben potenciális feketemunkást látnak. 11 millió illegálisuk van. Te nem fosnál a helyükben?

cool

Előzmény: LUCzI FERencz (3)
yankees Creative Commons License 2001.03.22 0 0 40
Hi lasagne,

Mivel minden ember más, így én pl. sokmindent másképp láttam mint te. Manhattan nagyon tetszett, az emberek kedvesek voltak ( ha megtudták hogy Európából jöttem, ki akarták találni hogy mely országból ), felszabadultan tudtam bemenni a boltokba, az éttermekbe, moziba, stb. A mai napíg nagyon nehéz visszaszokni ebbe az életfelfogásba ami itthon van ( tudod: a boltokban le se szarnak, a hivatalban dettó, az utcán fellöknek és még le is parasztoznak, stb ). Nem különbek ők minálunk - félreértés ne essék - csak megtanulták hogy a vívmányik szolgálják őket, és nem fordítva. Ezt tényleg nehéz megemészteni.
Szemét tényleg annyi van ott is mint itt, de azt 12 millió ember szórja el, itthon meg 2 millió. Az is igaz hogy vannak büdös utcák, főleg az éttermek szellőztetői miatt, viszont a mozgássérültek mindenhova el tudnak jutni tömegközlekedéssel ( busz, metro, autó, távolsági busz, vonat, repülő, + a járdán mindenütt lehajtó )
Ja, és három megkérdezettből, három tudta hogy BuDapest Mo. fővárosa ( ez valószínű hogy véletlen volt ).

Üdv, és boccs ha off voltam... meg hosszú!
Yankees

Előzmény: lasagne (36)
yankees Creative Commons License 2001.03.22 0 0 39
Hi mindenkinek,

Én a barátnőmmel mentem ki tavaly nyáron 3 hétre. Ez már gyanús lehetne, de! Ráadásul mindkettőnk útlevelében volt arab bejegyzés, vízum, pecsételés miegymás. Na ez aztán tényleg megmagyarázhatná, ha nem engedtek volna ki. Az ügyintéző ami csaj nagyon kedves volt mindkettőnkkel, beszélgettünk és a végén azt mondta hogy egy hét múlva küldik az útleveleket. Amíg vártam, és halgattam hogy a többiektől miket kérdeznek, azt vettem észre hogy, szvsz, a magyar ügyintézők voltak a "szőrözők", mindenbe belekötők. Mivel mi angolul jelentkeztünk be, ami officer-hez kerültünk. Szerintem így úsztuk meg a b...gatást.

Üdv.
Yankees

Ui: Ez csak egy eset volt, úgyhogy ne általánosítson senki...

Dr. Pepper Creative Commons License 2001.03.22 0 0 38
Na mégegyszer...

Két érdekes cikk a Népszabadságból:
(1) - 2001, február 20.
Amerikai vízummal, kiutasítva
Az Egyesült Államokba még érvényes vízummal sem könnyű bejutni.

Lapunkat megkereste egy magyar férfi, akit a washingtoni repülőtérről bilincsbe verve vittek el, majd utasítottak ki az országból, érvényes turistavízuma ellenére. Az amerikai bevándorlási hivatal munkatársa szerint ilyenkor panaszt kell tenni a követségen, mert a visszafordítás miatt az illető akár évekig nem utazhat be.
A teljes cikk (1)"

(2) - 2001, március 22.
Az amerikai vízum még nem minden
Mind több beutazási kérelmet utasít el a konzulátus

Október óta csaknem száz magyart fordítottak vissza az amerikai határátkelőkről illegális munkavállalás vagy hat hónapnál hosszabb kinttartózkodás miatt. Susan Alexander főkonzul elismerte, hogy szigorúbban bírálják el a vízumkérelmeket, és nőtt az elutasítások száma. Nem feltétlenül előny az sem, ha valakinek rokonai vagy barátai élnek az USA-ban.
A teljes cikk (2)

Előzmény: Dr. Pepper (37)
Dr. Pepper Creative Commons License 2001.03.22 0 0 37
Két érdekes cikk a Népszabadságból:
(1) - 2001, február 20.
Amerikai vízummal, kiutasítva
Az Egyesült Államokba még érvényes vízummal sem könnyű bejutni.

Lapunkat megkereste egy magyar férfi, akit a washingtoni repülőtérről bilincsbe verve vittek el, majd utasítottak ki az országból, érvényes turistavízuma ellenére. Az amerikai bevándorlási hivatal munkatársa szerint ilyenkor panaszt kell tenni a követségen, mert a visszafordítás miatt az illető akár évekig nem utazhat be.

(2) - 2001, március 22.
Az amerikai vízum még nem minden
Mind több beutazási kérelmet utasít el a konzulátus

Október óta csaknem száz magyart fordítottak vissza az amerikai határátkelőkről illegális munkavállalás vagy hat hónapnál hosszabb kinttartózkodás miatt. Susan Alexander főkonzul elismerte, hogy szigorúbban bírálják el a vízumkérelmeket, és nőtt az elutasítások száma. Nem feltétlenül előny az sem, ha valakinek rokonai vagy barátai élnek az USA-ban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!