Nemrég még nekem is Riva128 volt, Diamond Viper v330. A telepítésre igen érzékeny volt, a következő eljárás működött: friss windózban Standard VGA-ra állítottam a Display Adaptert, majd reboot után nem engedtem recommended drivert rakni, hanem Have Disk, és bemutattam neki a RIVA128-3.37W9xAGP drivert. Felrakta, reboot, és a következő telepítésig elvolt, opengl szépen ment, pl q2-ben. A legnagyobb gondom az, hogy kicsit sötét volt a kép, soksok gammával lehetett elviselhetővé tenni. De ez videokártyacsere után is maradt, szal lehet, hogy monitor-bug. Konfigom: K6-2/350, Epox MVP3 C-M, 64M .. a többi nem érdekes.
Nem írtad, AGP v PCI a kártyád, lehet, hogy az ALI alaplap nem beszél jól AGP-ül.
Nemrég vettem egy Riva128-at. Azonban képtelen vagyok tökeletesen működőképessé tenni Win98 alatt.
A problémák a következők:
Ha a kártyához adott Win95-ös drivert pakolom fel, akkor tulajdonképpen majdnem jó, csak mivel elég régi az a driver, az újabb játékoknál gond van. Pl.: Deus Ex-ben nincsenek semmilyen fényhatások, teljesen egyformán világosak a szobák és a falak, vagy pl. a microsoft Monster Truck Madness fixen lefagy, ha víz alá megyek...
Ha a Win98 saját driver-ét használom, akkor annyival rosszabb a helyzet, hogy egyik program sem hajlandó kihasználni a kártya OpenGL-jét, ha valami mégis OpenGL-t használ, azt szoftveresen teszi, vagyis vetekedik egy csiga sebességével.
Ha pedig az NVidia illetve a Reaction Critial homepage-ekről letöltött legújabb Riva128 drivereket rakom fel (V3.37 ill. V3.41), akkor a legrosszab. Ilyenkor ugyanis ugyanúgy nincsen OpenGL támogatás, de ha valamelyik program mégis bármiféle 3D-s dologra szeretné rávenni a kártyát, (mondjuk mert a Direct3D azért még menne) akkor onnantol kezdve felbontás illetve szinmélység változtatás esetén totál biztos kékhalál. Vagyis ha nem olyan felbontásban megy a Win, amit a game megkivánna, akkor a játék indításakor lefagy.
Próbáltam már teljesen újonnan installált win-re is felpakolni, próbáltam úgy is, ahogy máshol hallottam, hogy előbb beállítottam Standard VGA-ra a win-t, letöröltem az összes nv-vel kezdődő fájl és így raktam fel a driverket, de az eredmény mindig ugyanez. Most az a röhely, hogy kénytelen vagyok a legrégebbi driver-t használni... De akkor minek van az újabb?????
Működnek valakinek a legújabb driverek???
Konfig:
AMD K6/200MHz
Acorp 5ALI61 alaplap
Adaptec AHA2940 SCSI
64MB SDRAM
4MB-os Riva128
MediaVision hangkártya
+apróságok, amik nem hiszem hogy sok vizet zavarnának :-)
ps.: Aki azzal kezdené, hogy dobjam ki a kártyát és vegyek egy újat több 10eFt-ért az inkább ne válaszoljon!!! Köszi!