Keresés

Részletes keresés

szopoca_bacsi Creative Commons License 2000.11.20 0 0 27
persze hogy kitömörítettem. én részletekben töltöttem le. lehet, hogy akkor azon fájlok közt valami el lett szúrva, bár azért az meglepne.
Előzmény: svarcbácsi (26)
svarcbácsi Creative Commons License 2000.11.20 0 0 26
Kiadtad telepites elott a kovetkezo parancsokat? (ha az egeszet egyben letoltotted):
gunzip guilg00.gz
majd a
tar -xvf guilg00
Mert a fajl tomoritett.
Utana mehet a ./Runme
Lehet, hogy nem ez a gond, de egy tippnek jo. ;-)
(Corel Linux OS alatt igy mukodott)
Előzmény: szopoca_bacsi (25)
szopoca_bacsi Creative Commons License 2000.11.20 0 0 25
A Corel WP-t szerettem volna installálni suse-n, de 'nothing new to install'-lal leáll. Lehet, hogy a letöltés rossz? Vagy én bénáztam el valamit?
svarcbácsi Creative Commons License 2000.11.19 0 0 24
Az igaz, hogy a véleményedet közölted, de a linuxos listákon olyan ritka a "lebarmolás", hogy meglepődtem egy kicsit.
Én egyébként kipróbáltam a Suse-t, a r6-et, most éppen a Corel volt fenn, s meg is dicsértem, hogy milyen jó. Na már most szvsz annyira jó sikerült, hogy az MS-nek is szemet szúrt, ráadásul ha ezt még tovább fejlesztik, akkor a nagy konkurens Wordperfect is sikeresen feltört volna a Linux alatt. De ezt gyorsan megelőzték. ;-)
Most olvasom a Byte magazinban, hogy "Tom Button, az MS fejlesztési részlegének vezetője szerint az MS nem fog fog ellenőrzést gyakorolni a cég felett...." (ez eddig jó) ..."csak a Corel kutatói kapacitásában és alkalmazásaiban érdekelt..." (ez nem jó). Az, hogy nem csípem az MS-t igaz, de egy Linux fórumon csak nem titkolom el.
Előzmény: freep (21)
freep Creative Commons License 2000.11.19 0 0 23
Üdv!
Most olvastam, a Corel el kívánja adni Linuxát.:-(
Viszont így mindenki megnyugodhat, semmi köze nem lesz az MS-nek hozzá.
Lehet ez volt a 24 millió dolláros transzfúzió feltétele? (Készülőben volt egy, a win alatt futó linux, de MS felvásárolta, majd beszüntette a porejktet. Erről jut eszembe, van egy másik kezdeményezés, winlinux2000 a neve, megnézem, van -e még)
Bye: freep
xyron Creative Commons License 2000.11.19 0 0 22
Üdv
"Kicsit félreértettél."
Hát mondjuk elég félreérthetően fogalmaztál. Csak azért nem előztem meg freep-et egy igencsak hasonló tartalmú hozzászólással, mert a beírt hozzászólásomat visszaolvasva inkább nem nyomtam meg az OK gombot. Meg már épp elég offtopic hozzászólást írtam w&l kapcsán (itt ebben a topicban is)
Előzmény: svarcbácsi (20)
freep Creative Commons License 2000.11.19 0 0 21
Üdv!
Mint alant írtam, a Corel Linuxhoz semmi köze az MS-nek. Előbb jelent meg, mint hogy az MS részvényeket vett volna.
És nem képzelem magam főgurunak, a véleményemet közöltem, mint mindenki más közli a saját véleményét. Ha nem így lenne, mindenkinek lenne egy 1 személyes topicja, ahol frankón egyetérthetne magával. (Igaz, milyen szép is volna, nem lennének viták, s mindenkit elédgedetség érzés tölthetne el.:-)
Amúgy ha mindenképpen kerülni akarod az MS-nek még a szagát is, próbáld ki a BeOS-t, amihez nem kell particionálni, 512Mb-ot foglal el(De amennyiben van még egy vinyód, akkor arra akár teljes terjedelmében is felteheted).

Előzmény: svarcbácsi (20)
svarcbácsi Creative Commons License 2000.11.18 0 0 20
Kicsit félreértettél. Az MS OS termékeket ismerem, és gondoltam kipróbálok egy konkurens terméket (Linux). A Corel-t választottam, amit most az MS részben "felvasarolt". En olyat szeretnek kiprobalni, ami tenyleg fuggetlen az MS-tol. Ez az a bizonyos elv.
Baromság, fanatizmus, káros...mondd te kinek képzeled magad? Valami főgurunak?
Előzmény: freep (19)
freep Creative Commons License 2000.11.17 0 0 19
Üdv!
"Ezutan elvbol sem fogok Corel Linux-ot hasznalni."--Hát ez akkora egy nagy baromság, hogy nem igaz! (Már megbocsáss)
Ne járj egyetemre, elvégre párat támogat az MS
Ne játsz win alá írt játékokkal, elvégre a készítői lefeküdtek az MS-nek
Ne használj MS hardvereket, bármilyen jók is legyeneke azok (márpedig azok)
Ráadásul a corel linux nagyon jó és egyszerűen kezelhető, MS-nek semmi köze hozzá, de ha lenne is, csak azért eldobnád?
Nevetségesnek tartom ezt a fanatizmust, mert ez már az. Sőt, tovább megyek, ez már káros.
MS az ördög, igaz?
Ki tudja, lehet :-)
De azért vannak jó dobásai is.
Én, ha valami jónak tűnik a szememben és tetszik használom, függetlenül attól, ki gyártotta/készítette.
( A Matáv sem a puszi-pajtásom, mégis használom a vonalait, ráadásul Westeles számokat is hívok:-))
Előzmény: svarcbácsi (18)
svarcbácsi Creative Commons License 2000.11.17 0 0 18
Most olvastam, hogy a Microsoft meg a Corel stratégiai szövetségesek lettek, aszongya:

"A Corel es a Microsoft szovetsege

Hetfon az amerikai tozsdek zarasa utan jelentettek be, hogy a Microsoft, a strategiai szovetseg elso lepesekent 135 millio dollar ertekben vesz Corel reszvenyeket. Ezert 24 millio darab, szavazati joggal nem rendelkezo Corel reszvenyt kap a vilag legnagyobb szoftvergyartoja. A ket ceg ezutan kozosen fejleszt es tesztel majd szoftvereket a Microsoft uj, .NET platformjara."

Ezutan elvbol sem fogok Corel Linux-ot hasznalni. Mar olvasom is a Linux faq-ot, hogy a Debian-t kicsit jobban megismerjem, es feltelepitsem.

gekmage Creative Commons License 2000.11.08 0 0 17
Hát ekem nem jött össze...

megpróbáltam terminalból is csatlakozni...
Username-t beírtam
password-t szintén
aztán:

%Authentication failed

...
ez van...restart NT4ből meg simán ment...
Valami log-féle rg. meg a Corel Linuxba aszonta:
Sorry I can't you...

Megpróbáltam az AT!L0=0-t de akkor se ment..ilyenkor mi a szösz van:::??

Előzmény: svarcbácsi (16)
svarcbácsi Creative Commons License 2000.11.07 0 0 16
:))
Van, de csak egy standard 14.4-es. A Connection Wizard felismerte, és 2 perc alatt a neten voltam, de nem vette le a hangerot. Aztan a dial-up-ba kezdtem buheralni, es van egy "quick help" menü, a jobb egérrel tudod bekapcsolni, és a modem beállításainál minden sorban segített. (meg a súgó is jól taglalta). Úgyhogy ott már a hangot is le tudtam venni. Meg újra beállítottam mindent.

Ja közben találtam egy howto-ba leírást a corel linux-ról, beollózom. Most már kezd derengeni ez a Debijány dolog ;-). Elég pozitívan nyilatkozott róla a srác.

"Corel Linux

Nos, kissé ledöbbentem, amikor kipróbáltam a Corel Linuxot. Az installálás kb. fél óra volt, mindent automatikusan felismert, minden működött elsőre. Csicsamicsa felhasználói felület, könnyű kezelés, minden, ami kell. Ami kritikát eddig hallottam felőle, az inkább az új felhasználók értetlensége miatt volt, aki nem volt lusta kicsit utánaolvasni, az egy-két hónap alatt beletanult a linux alapjaiba a rendszer segítségével.
Amit még meg kell említenem, hogy teljesen a Debianra épül, amit Corelék hozzátettek, az az install-felület, a KDE (nomeg a Qt) javítása, változtatása, és a grafikus csomagkezelő program. A Debian-alap lényege, hogy internet-összeköttetéssel rendelkezve naponta frissíthetjük csomagjainkat, így mindig egy aktuális, biztonságos rendszert használva."
Forrás: http://www.bke.hu/~gellert/lak.html

Előzmény: gekmage (15)
gekmage Creative Commons License 2000.11.07 0 0 15
Modem van a cuccosooN??mert nekem még nem sikerült működésre bírni...hátha
megköszönném a jó tippeket....:))

Corel "Debian based": A Corel alapvetően Debian magra épül..."felnőttél"..:))

Előzmény: svarcbácsi (14)
svarcbácsi Creative Commons License 2000.11.07 0 0 14
Ahoj!

Én is kipróbáltam a Corel Linux SE-t és nekem is teccik. Állítólag a fiúk elég hátulról kezdték, ami biztos igaz is, de szerintem ez a mostani kiadás egy kezdő linuxosnak tökéletesen megfelel. Emlékeztett az NT-re (bejelentkezés, a menüsor), gondolom nem véletlen, így könyebben meg tudják szokni, akik át akarnak térni az M$-ről.
Jó a Lilo-ja, rögtön felismerte az NT-met és a win 98-at is, valamint van VGA mód is (szintén NT...), ami rögtön jól jött, amint sikerült túlhúznom a Hertz-et és lekapcsolt a monitorom.
Ezeket biztos tudja egy gyakorlott linux felhasználó, hogy hogy kell megoldani, de nekem jó, hogy volt ez a menüpont.

A drive-ereimet mind felismerte, és jól, és jó ötlet a "corel file manager" és a "control center", annak aki még nem tudja, hogy kell mountolni, stb. Most már kezdem ezeket a kifejezéseket is megtanulni.

Ha majd nagy leszek, akkor jöhet a Debian :), mert mindenki azt dicséri, de kezdésnek ez tökéletesen megfelel. Nem tudom, hogy mit jelenthet, hogy a Corel "Debian based", a r6, suse meg "rfs based" (ha jól írom?), ez most jót jelent?

Jó, hogy a Corel Photopaint meg a Wordperfect 8 is ingyen letölthető a Coreltől, mert nem teccik, hogy a Staroffice egy hatalmas monstrum-ként betöltődik. (miért kell az egész tortát elém tenni, amikor csak egy-egy szeletkét szeretnék eszegetni).

dj Creative Commons License 2000.10.30 0 0 13
Sziasztok!

OFF TOPIC

dragonman,

Megtettem akkor ez vezeklésnek sem volt utolsó! :-)) (kiv. az autósokat, meg a Torgyánosokat) pedig azok sem rosszak! :-))

Azzal azért gondolom tisztában vagy, hogy rengeteg ilyen ember van. Volt szerencsém párhoz, aztán amikor örömömben(hogy végre megtudom) feltettem pár kérdést,a szokásos választ kaptam: Linux alatt ez másként van, meg izé és olvassam el az xy howto-t meg a man-t, mert abban biztos benne van. Köszi mondom ezt én is tudom, csak hátha te...na mindegy. Szóval így megy ez. Igen tudom, de ezért senkit sem szólhat meg az ember. Ha elmondja amit tud az jó, ha nem akkor mást kell kérdezni.

Az ékezetek terén mondjuk tényleg nem értelek. Egy "magzar" billentyűzet kb. 2000Ft, aki sokat dolgozik gépen, az gondolom megengedheti magának, ráadásul lefelé kompatibilis. Nincs szükség rá. Ennyi. Nem kell semmi olyat beleképzelni ami nincs.

Egyáltalán nem utálom. Sőt, örülök, ha új dolgokat tanulhatok. Csak a fentebb leírt esetet nem szeretem. Ezt örömmel olvastam, ha ilyen eset van, azon túl kell lépni.

Ebben a témában én sem akarom a topic helyét foglalni, legközelebb akkor írok, ha tudok CL1.2-vel kapcsolatban értelmeset, mert látom is netán :-)) A topicnyitótól ezúton is elnézést kérek.

ON TOPIC

Üdv:
dj

Előzmény: xyron (8)
xyron Creative Commons License 2000.10.30 0 0 12
Na látod, tudsz te lámerül is írni:-)
Egyébként gaboro-nak tényleg igaza van, így még a billentyűzetet is meg lehet spórolni, elég egy matricakészlet. (Bár mink még a gimiben filctollal oldottuk meg és az első számtekórák egyikén azt tanították meg, hogy dos alatt hogy kell használni a mode, meg a keyb parancsot.)
De ez tényleg Corel Linux fórum, úgyhogy részemről ez lezárva, de még a véleményedre kiváncsi lennék(a matricákról, mint áthidaló megoldás).

gekmage
Mindegy, már megnézem, a helyet neki már ugyis megcsináltam, ne vesszen kárba az a másfél Gb.

Előzmény: TaXiN (9)
gekmage Creative Commons License 2000.10.30 0 0 11
Hi!!!

Nem akarlak elkeseríteni, de nem láttam HSF-et a listában...

Egyébként innen a cégtől a külső modem sem megy, valami ppp baja van, de a Log sem tud segítnei...

"Sorry, I can't help you." - felírattal...

Megpróbáltam az AT!L0=0-t is, de asse ment...

lehet hogy hazaviszem a külsőt egy próbára, hátha....de nem hiszem...hogy menni fog...

Előzmény: xyron (3)
gaboro Creative Commons License 2000.10.30 0 0 10
Hi,

Érdekes, hogy ki milyen billentyűzetet használ (én itt magyart, otthon angolt, pedig nem vagyok guru, csak azt szoktam meg). De ez a topic nem erről szól, azt hiszem, hanem a Corel linux disztribúciójáról.
Amiben van KDE, tehát egy lamer is könnyedén tudja használni az ékezetes karaktereket az international keyboard programmal, meg latin-2-es fontokkal. Az ékezetek pedig akkor is működnek, ha nincsenek ráfestve a billentyűzetre. Érdekes nem? ;-)
Üdv.
Gábor

Előzmény: TaXiN (9)
TaXiN Creative Commons License 2000.10.30 0 0 9
Huhuuuuuuuuuuu !

Csakhogy a guruk maguk javítják a 102 gombos originál US billentyűzetüket. Mert nem kapni újat.

Előzmény: xyron (8)
xyron Creative Commons License 2000.10.29 0 0 8
Üdv
"Ha gondolod olvasgasd végig a hozzászólásaimat és rájössz, hogy nem a megfelelő embert találtad meg az ilyen dumával."
Megtettem(kiv. az autósokat, meg a Torgyánosokat). Tényleg nem te vagy a megfelelő ember. Na mindegy, keresgélek tovább:-) Azzal azért gondolom tisztában vagy, hogy rengeteg ilyen ember van. Volt szerencsém párhoz, aztán amikor örömömben(hogy végre megtudom) feltettem pár kérdést,a szokásos választ kaptam: Linux alatt ez másként van, meg izé és olvassam el az xy howto-t meg a man-t, mert abban biztos benne van. Köszi mondom ezt én is tudom, csak hátha te...na mindegy. Szóval így megy ez.

Az ékezetek terén mondjuk tényleg nem értelek. Egy "magzar" billentyűzet kb. 2000Ft, aki sokat dolgozik gépen, az gondolom megengedheti magának, ráadásul lefelé kompatibilis.

"ha ennyire utálod ha valaki okosabb nálad ( nem én ) akkor miért nem tanulsz többet."
Egyáltalán nem utálom. Sőt, örülök, ha új dolgokat tanulhatok. Csak a fentebb leírt esetet nem szeretem.

Előzmény: dj (4)
dj Creative Commons License 2000.10.29 0 0 7
TaXiN, te 1 lusta guru vagy :-))

Üdv:
dj

Előzmény: TaXiN (6)
TaXiN Creative Commons License 2000.10.29 0 0 6
Brühühü - pedig mar azt hittem guru vagyok, erre kiderult, hogy csak lusta.
(AltGr+Shift+;=É DE az Á-hoz ez kevés: AltGr+Caps Lock+'=Á stb. Meg lehet szoökni :-)
dj Creative Commons License 2000.10.28 0 0 5
... amit könnyű használni.
dj Creative Commons License 2000.10.28 0 0 4
dragonman,

akinek értenie kellett a "célzást" az vette a lapot, neked nem kell magyarázkodnom. Ha gondolod olvasgasd végig a hozzászólásaimat és rájössz, hogy nem a megfelelő embert találtad meg az ilyen dumával. Örülök ha van olyan Linux disztrib könnyű használni.

Nem hiszem, hogy mostmár érted, de ez legyen a te gondod. Én azért használok ékezeteket, mer lamer vagyok és így megengedhetem ezt a luxust. Elárulom, de csak neked, hogy azok akik nem használnak ékezetet azok olyan helyen dolgoznak ahol nincs magyar ékezetes billentyűzet vagy legtöbbet nem magyar billentyűzeten dolgoznak, ezért a gépelés közben automatikusan nem használják az ékezeteket.

Én meg azt nem értem, ha ennyire utálod ha valaki okosabb nálad ( nem én ) akkor miért nem tanulsz többet.

Üdv:
dj

Előzmény: xyron (3)
xyron Creative Commons License 2000.10.28 0 0 3
Üdv
"Ez egy neked való linux. Csak kattintgatni kell. Éljen!
Egy újabb elégedett linux használó!"
Aha. Most már értem. Tehát ha egy op.rendszert könnyű használni, akkor az szar, mert akkor azt mindenki tudja használni és akkor meg nem vagizhat az aki tudja használni.
Már csak azt nem értem, hogy miért használsz magyar ékezeteket. Tudod itt a linux fórumon álltalában a "nagy" linuxosok felsőbbrendűségüket a saját nyelvük megtagadásával fejezik ki.

gekmage
"itthon a Rockwell (Conexant HCF) mongyuk nem megy...Corel alól se:(( "
Hát ez nem jó hír. Azért majd kipróbálom és a HSF-ről beírom a tapasztalataimat.

Előzmény: dj (1)
gekmage Creative Commons License 2000.10.28 0 0 2
Hát hja....A rossebb tudja megjegyezni a sok smbclient, meg egyéb vicik vacok nyavalyákat...
Rojtosra gépeltem az újjaimat Mandrake alatt, hogy a nyomató bet udjam hozni...itt meg sima ügy...

itthon a Rockwell (Conexant HCF) mongyuk nem megy...Corel alól se:((
marad a NT...a listában benne van, de nem megy se com2,com3,com4-en sem...
Még úgy se ha a BIOSból a PNP-t NO-ra veszem, és a COM2-t kilövöm...:((
De azért ahhoz képest egészen kiváló!!!

Előzmény: dj (1)
dj Creative Commons License 2000.10.27 0 0 1
Senki se mondja.

Ez egy neked való linux. Csak kattintgatni kell. Éljen!

Egy újabb elégedett linux használó!

Üdv:
dj

Előzmény: gekmage (0)
gekmage Creative Commons License 2000.10.27 0 0 0
Úgyhogy senki se mondja hogy a Corel Linux 1.2 (SE) egy nagy 0!!:)))
Előzmény: gekmage (-)
gekmage Creative Commons License 2000.10.27 0 0 topiknyitó
No, egy kezelhető kicsi, de jól működő Linux...

Nem kellett szenvednem a Win-es hálózatba beállításokkal.!!
4-5 kattintás egy jelszó, egy felhasználónév, egy domain, és már kész is volt!!!
1 percig sem tartott...
Nyomtató Detto...
nem kellett terminal-ból keresgélnem a parancsokat, man-okat, doc-okat, stb...
2-3 kattintás és már jött is az NT4-HPLaserJet4P-ből a PDF...mint a karikacsapás!!!

Egy csoda!!!
Gratula a Corelnek!!! Még a 1.0-ban is jócskán javítottak a "bug"-okon...
------------------
Még a Modem az ami nem igazán megy (van a Connection Wizard!!!ban Rockwell 56K HCF is, majd otthon megnézem...)
Viszont a jelszót továbbra sem fogadja el...Nagyon valószínű hogy azért mert titkosítva megy át...és a kedvenc szolgáltatónk csak "clear text"-ként tudja bevenni...(ez az NT4ben is gond volt, de ott be tudtam állítani a "Accept only encrypted helyett" a "Clear Text" es jelszóküldést...
A PPPterminal pontosan ugyanolyan hibaüzenetet ad ki, mint amilyet a NT4 -Accept only encrypted adott...

Még fél órája van csak fent a Corel, de máris tetszik!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!