De ez legalább 60 éves poén ;-) ... és, hogy ne legyek teljesen off József Attilával, hát szóba hozom a Szabad-ötletek jegyzékét, kicsit arra is emlékeztet a topicindító szöveg.
Az,hogy ami fent van, az van lent is, csak akkor hisszük el, ha megtapasztaljuk.Van akinek kevesebb, van akinet több idő kell hozzá.
A poén egyébként sokmindenen átsegít.
Úgylátszik kedves vigor barátunk élete nem létezik kötekedés, és kiokítás nélkül.
Volt nekem is ilyen korszakom, amikor nem voltam megelégedve magammal, kevés volt az önbizalmam, és másokat kezdtem el minden apróságért kritizálni és fikázni. Nembaj vigor, kinövöd! :)
Nem csoda, hogy nem tudod a különbséget a cogito és a coito között. Az előbbihezhez ugyanis ész szükségeltetik, a másikhoz a legkevésbé sem. :-)
Elég ezen töprengened, a korábbi gondolataimmal már nem fárasztalak. :-)))
Tehát:
vigor: Légyszi, tájékoztass arról,... oncogito: Ha mi magunk akarjuk megtapasztalni,...
1. Téged kértelek arra, hogy tájékoztass, erre azt mondod, hogy én magam akarom megtapasztalni.
2. Tisztázni kéne a tájékoztatás és tapasztalás szavak közötti különbséget. Tapasztalás: közvetlen érzékelés, amely nem igényel más alanyt a tapasztalón kívül. Tájékoztatás: két alany közötti kommunikációs folyamat.
Nagyon ismerős az írás. És a keletkezési körülményei is. Majdnem teljesen egyetértek Vigorral, de én a nullánál egy icipicit többnek tartom.
Az én életemben vannak időszakok amikor írnom kell és vannak amikor olvasnom. Az írásod arra emlékeztet ha olyankor kezdek írni amikor olvasnom kellene. Ne érts félre, nem genyózni akarok, ezt teljesen komolyan mondom. Ebben a szövegben ott van a tartalom, de nem éri el azt a kritikus tömeget amitől a szöveg tartalmassá válna, ezért valszeg csak neked jelent valamit. (Ha túl messziról fotózol - legyen bármilyen jó a téma - a felvételen csak egy pötty lesz.)
Szerintem verjél még be néhány szöget a sötétség aljába, aztán meséld el, hogy hogy is volt :-)
Szerintem folytasd az irast, elobb-utobb nem lesz rossz. Ez igy nagyon jool elmegy monjuk egy vakbelmutet elmenybeszamolojanak (altatas utan), de nekem ugy tunik, tulsagosan meg akarsz felelni a kornyezetednek...
Adtam értelmes választ. Hadd idézzem:
"Megmondom: ez egy NULLA". Ezt a válasz teljesen értelmes, passzol a topiknyitó kérdéshez/topikcímhez, azaz nem OFFTOPIK. Ha úgy ítéled meg, hogy a többi hozzászólás OFFTOPIK ezen a címen (kattints, ez egy link!) panaszkodhatsz, és az OFFTOPIK hozzászólásokat, a hozzászólókkal együtt, kimoderálják.
Először magadról hozz ítéletet...és aztán se másról. Véleményed természetesen lehet, de azért ne ítélkezz... 1. Az első modat értelmetlen (megjegyzem, ahogy a versed is)
2. Aha. A régi nóta. Tájékoztatlak, hogy azáltal, hogy felszólítottál engem arra, hogy "ne ítélkezzek", Te magad ítéletet hoztál rólam, mégpedig azt az ítéletet, hogy én ítélkezek. Szerintem ezt tisztázni kéne. Ki a franc is ítékezik itt? :)
Ha mi magunk akarjuk megtapasztalni, hogy mi van fent és mi van lent, csak azt tapasztalhatjuk, ami önmagunkban van. Akár "fent" vagyunk, akár "lent".
Amíg csak magunkra figyelünk, úgysem látunk mást.
Ha meg másra is figyelünk, rájöhetünk, hogy mindannyiunkat ugyanabból az anyagból gyúrtak.
Légyszi, tájékoztass arról, ami lent van, utána arról, ami fent van. Aztán a kettőt összevetem, és meghozom az ítéletet ezzel a kijelentéssel kaocsolatban, valamint veled kapcsolatban is, ha így összemosod a dolgokat.
Egy este, szobámban ülve, magányosan elkezdtem írni. Ez lett belőle. Kinek mi a véleménye?
"Sötét, sötét...
Sikíts, ordíts...
Merülsz lejjebb egyre lejjebb. állj!!!!
Hova mész? Hol vannak a csillagok? Hol a Hold?
Fojtogat, nyom, fáj...
Hideg, kemény, hasít...
Illúziók röpködnek
Magányos, de még itt van.
Lassan lefelé...lassan...
Hol van a fény? Hova lett???
Még ott van egy kicsit.
Akkor mehetünk még egy kicsit lejjebb.
De MIÉRT???
Miért jó? Nem jó, rossz...
Csak rossz lehet. Miért élvezi a rosszat?
Még itt van...de süllyed."