Régebben is játsozttam ezzel a játékkal de most valhaogy kedvet kaptam hozzá ha még aktív vagy és elküldenéd a campingoat akkor azt nagyon megköszönném, de azért is írtam rád mert elég kezdő vagyok a map és camping készítésben a pályákat még valahogy meg csinálom meg a fantáziám is elég élénk (szerintem) de az egységet valamiért azt csinálják hogy szétszóródnak aztán valamiért nem akarnak megtámadni engem vagy a szövetségeseimet talán azért van mert nincs egy darab MI-m se ha te valhonnét tudtál szerezni vagy más a hiba oka és tudnád hogy mi akkor kérlek segíts. Előre is köszi.
kérdésem az lenne h van valaki aki ért a trigger editorhoz?3-4 dologra lennék kíváncsi(pl: 1->pappal beviszek mondjuk 3relic-et a templomba,akkor vmelyik gép szövetségesre állítja át a diplomáciáját velem szemben....2-> lerombolok az ellenség épleteiből valamit,és ennek hatására kapok egységet a szövetségestől(vagy küld nyersanyagot, esetleg átáll az én oldalamra(naturális/enemy diplomáciát váltja át szövetségesre) 3->kis csapattal találkozom szövetséges faluval...leverek az ellenséges csapatok közül pl.10lovast,és a szövetséges falut megkapom 4->a feladat az h rombolj le 4kastélyt mondjuk és utána nyersz...
lenne pár kérdése mert látom járatos vagy ebben. :)
1. Sehogy nem tok rájönni hogy lehet triggerekel megoldani, hogy mikor elkezdődik a játék egy ember elkezdjen mozogni ( 1 pont felé, és megáljon). Mert a fel le járkálást már értem :)
2.Ha létre jönn egy trigger (pl. adnak neked 100 követ), hogy lehet megcsinálni hogy utána (pl.1perc mulva történyen meg a 2. trigger. Ezek kellenének nekem. thx előri is :) :) :)
Segítséget kérek AoK Multiban történő játszásához. A játék multiban nagyon jól ment, TEGNAPIG. Most azonban a következő errort írja ki. " Unable to launch room. Please close your browser and try again. If you continue to experience problems, click the support link near the top right side of this page for additional help. "
A játék telepítése után a cd-n lévő goodies könyvtárban lévő zone-t telepítettem, majd a 2b patchot, illetve az XP-n történő futáshoz szükséges unsafedisc 155-öt. Total Commanderből indul a játék, csak a zone.com-ra belépve a roomra kattintva írja ki a fenti hibaüzenetet. Tudom nagyon gáz, de légyszi segítsetek ! Előre is köszönöm.
Kéne egy kis segítség. Hogy lehet lekorlátozni az embereket? Mer ilyne poénos dolgokat csinálok vezérlőjelekkel de néha nincsenek a helyükön az emberek. Ja és magyar változatom van szal ha lehet akkor a dolgok magyar névével érdekelne. A másik pedig hogy olyat lehet hogy "feleadunk egy faladatot" (mondjuk a szövetséges király megkér hogy szedj szét egy házat)Akkor azt hogy lehet hogy szétrombolod a házat és ezáltal (nem minden) ami az övé az enyém lesz? Egyenlőre csak ennyi de majd még bombázok kérdésekkel:)
köszi! magam is ezt szeretném! milyen boltban kell az ilyet vásárolni? (kérdésem nem a húsbolt kontra tesco viszonylatról szólt, hanem gondoltam szerényen megkérdeznék egy urambocsá' egy-két bolttippet.
egy cimborámtól kaptam kölcsön egy AOE 2-t. megtetszett és szeretnék hozzájutni egy játékhoz. (beleolvasgattam a topicba, és tetszenek ezek a házi scenariok.) másolni nem sikerült. ha valaki tudja, hol, mennyiért lehet hozzájutni, kérem szóljon.
creato_r engem érdekelnének ezek a küldetése. De akkor lehet hogy kéne rajta vmi erösiteni. Bár nemtudom h mijen erös. Ha azért erös akkor nem kell. Azért mondtam h esetleg kéne mert szoktam jáccani multiba aoc-t:)
-Poplimitet csak aoc editorjában lehet változtatni a playersnél.
-Diplomácia: hasonló gondjaim nekem is voltak, ezért kitaláltam a következőt:
triggers: trigger looping
cond: timer 1
effect: change diplomacy (pl: player1 player 2-nek enemy, új effect: player 2 player 1-nek enemy, és így tovább. Hátránya, h minél több játékos van, annál időigényesebb megcsinálni, úgyanis ha neked neutralt üzen, akkor ált. a többieknek is és így már nem marad a szövetségesük, így azt is be kell állítani ezzel a módszerrel) Viszont ez egy tuti ultimate megoldás!
De, használgattam a triggereket, de nem nagyon jöttem rá.
egyébként van két új problémám:
1.a pop. limitet hogy lehet beállítani? mert most 75 van, ami nagyon kevés.
2.és azt hogy lehet beállítani, hogy a ét ellenfél maradjon meg szövetségesnek? mert az egyik tesztnél fogták maguat és semlegesre váltottak magukkal meg velem szemben!
Üdv!
A parasztokkal igazából nem sokat tucc kezdeni.
A vár: triggers: new trigger; new condition: destroy object
new effect: declare victory for player 1
Jól hiszem, hogy nemigen használtad eddig a triggereket?
Egy olyan 3 év elmúltával gondoltam összedobok egy pályát. Össze is dobtam egy oln három nap alatt, de sztem attól még élvezetes. Lenne két kérdésem:
1.hogy lehet azt beállítani, hogy úgy győzünk, hogy szétverünk egy épületet (itt spec. várról van szó)?
2. és azt hogy lehet beállítani, hogy az ellenség parasztjai mit csináljanak? Szépen elrendezgettem őket a favágótáborok, farmok, juhok, miegyebek mellé, de félek, hogy mindegyik neki fog állni legyakni a juhokat. Szal ilyen terűre gondoltam.
Van egy igényesen kidolgozott aoc campaign-em, garantáltan jó szórakozást fog nyújtani!
A history-ja élvezetes olvasnivaló és cseppet sem elnagyolt; nem csak finom az étel, de gusztusos is a tálalása : )
Nem a valós világban játszódik, ezért senki se lepődjön meg, ha olyan országnevekkel találkozik a hadjárat során, amelyek nincsenek benne az atlaszokban...(azért senki ne ilyedjen meg, nincs benne mágia, meg orkok, meg ilyesmi, egyszerűen csak nem valós országnevekről van itt szó és nem valós történelemről)
Egy ország sorsa van a kezedben, melynek hajszálon múlik, hogy elvész-e a történelem süllyesztőjében, vagy képes lesz-e túlélni.
Túlkomplikált "kommandós" küldetéseket, melyek rengeteg próbálkozás után sem, vagy csak akkor megoldhatók, nem tartalmaz (ez nem azt jelenti, hogy nincs tábor nélküli pálya!). Ezért előre szólok, hogy akik az effajta, tábor nélküli játékmeneteket szeretik, azoknak nem nyújt kihívást. Akik inkább a "táboros életet" kedvelik, ebben meg fogják találni az örömüket!
Ha igényt tartassz rá, szívesen adom, csak jelezd kérlek vagy itt a fórumon, vagy egy e-mailben!
Szívesen testre is szabom különkérésre! (pl.:pop limitek-gyengébb gépek nem bírják, ha túl magas; az enyém sem, vagy nehezítések (így se gyalog-galopp, de a profiknak azért kéne egy kis súlyt pakolni még rá), stb.)
Ha valakinek kérdése lenne a sztorival kapcsolatban (bár nem valószínű, de ki tudja...), akkor szívesen válaszolok vagy mesélek róla.
Azontúl a hadjárat figyelembe veszi a sztoriban kimondott dolgokat,pl: ha benne van a sztoriban, hogy valakinek gyenge a védelme, akkor annak a játékosnak nem lesznek accursed towerjei, meg hasonlók (kivéve, ha meglepi : ).
Nem tudja esetleg valaki hogy az Age of Empires II: The Age of Kings-et nem e lehet valahol a neten megrendelni? Vagy ha letöltési hely van az sem rossz.
érdemes számítógép szemontjából végignézni.
az ellenfelek népe nem randommal lett, hanem kézzel állítottam be.
Ígyekeztem a Nomád szinten a legkeményebbeket összeszedni.
Most ha ilyen vikingeket, meg gótokat nyom be a Random miatt, az valahogy nem az igazi.
Conquerors kiegésző+1.0c patch kell hozzá! anélkül nem megy.
(~igen, 1.0c patchben már a bombázó torony/Ágyútorony csak minimum sebzést okoz a "Faltörő Kos"-oknak)
Üdv. Én készitettem botot(hard computert), vagyis AI-t. Nem csal mint a hardest gép, de nagyon erös és keményen meg kelle vele szenvedni mire legyözöd. Akir érdekel irjon mailt.
Amugy szoktatok aoc-ozni multiba? vki nem jön 1 gamera:)