Keresés

Részletes keresés

vriendelijke Creative Commons License 2011.06.30 0 0 135
vz55 Creative Commons License 2011.01.24 0 0 134

Nem mellesleg: az Abszurd egypercesek is nagggggyon jó.

Előzmény: vz55 (133)
vz55 Creative Commons License 2011.01.24 0 0 133

Bocs, hogy beleszólok, de az író nevének végéről lemaradt a "w". Módosítást kérjetek !

Tonik81 Creative Commons License 2011.01.24 0 0 132

Sziasztok!

Én is nagyon keresem Antoni de Mello: Ébredj tudatára c. könyvét.

Nem elektronikusan, hanem magát a könyvet teljes életnagyságban:)))

Ha valaki ismer olyan embert, akinek esetleg megvan és szeretne "megválni" tőle, kérem jelezzen!!!

Előre is nagyon köszönöm!!!

Üdv mindenkinek!

elemes2 Creative Commons License 2010.05.06 0 0 131
Nemrég olvastam Mikszáth Kálmántól a Két választás Magyarországon című (politikai szempontból örökzöld) alkotást -- és még erről is de Mello jutott eszembe...

http://rexlibris.blog.hu/2010/05/03/mikszath_demello
Atapata87 Creative Commons License 2010.03.04 0 0 130

"LEHÁNTVA AZ "ÉN" BURKAIT
Javaslom, vegyünk most egy másik gyakorlatot. Kérlek, írd le egy darab papírra, határozd meg
valami tömör kifejezéssel, mi is vagy. Például: üzletember, pap, emberi lény, katolikus, zsidó,
bármi.
Néhányan, amint látom, olyasmiket írtak, mint eredményes, világjáró, kompetens, élő,
türelmetlen, összpontosított, alkalmazkodó, békítő, szerető, az emberi faj tagja, túlszervezett.
Ez tehát, bízom benne, önmagatok megfigyeléséből ered. Mintha egy másik embert néznétek.

Vedd észre, hogy az "én" nézte a "magam"at. Ez egy érdekes jelenség, amely mindig is
tűnődésre késztette a filozófusokat, misztikusokat, tudósokat, pszichológusokat, hogy tudniillik
az "én" képes megfigyelni a "magam"-at. Úgy tűnik, az állatok egyáltalán nem képesek erre. Úgy
tűnik, hogy bizonyos nagyságú intelligencia szükséges ahhoz, hogy valaki ezt képes legyen
megtenni. Amit most adok nektek, az nem metafizika; nem filozófia. Egyszerű megfigyelés és
józan ész.5 A Kelet nagy misztikusai valóban erre az "én"-re utalnak, nem a "magam"-ra.
Tulajdonképpen e misztikusok közül néhányan azt magyarázzák nekünk, hogy először
dolgokkal kezdünk, a dolgok tudatára ébredünk, majd a gondolatokéra (ez a "magam"); végül
pedig a gondolkodóéra. Dolgok, gondolatok, gondolkodó. Amit mi valójában keresünk, az a
gondolkodó. Ismerheti-e a gondolkodó önmagát? Tudhatom-e, mi az "én"? E misztikusok
közül egyesek ezt hozzák fel: megvághatja-e a kés önmagát? Megharaphatja-e a fog önmagát?
Láthatja-e önmagát a szem? Ismerheti-e az "én" az `én'-t?" De engem most egy határtalanul
praktikusabb dolog érdekel, mégpedig az, hogy mi nem az "én". Olyan lassan haladok majd,
amennyire lehet, mivel a következtetések megsemmisítők, kétségbe ejtők. Szörnyűek vagy
elborzasztóak, attól függően, hogy mi a meglátásod.
Ezt hallgasd meg: Én vagyok-e a gondolataim, a gondolatok, melyeket gondolok? Nem. A
gondolatok jönnek és mennek; én nem vagyok a gondolataim. Én vagyok-e a testem? Arról
informálnak minket, hogy testünkben sejtek milliói cserélődnek vagy újulnak meg minden
percben, úgyhogy minden hetedik év végén egyetlen olyan sejtünk sincs, amely hét évvel
korábban a testünkben lett volna. A sejtek életre kelnek és elpusztulnak. De, úgy tűnik, az "én"
megmarad. Így tehát én vagyok-e a testem? Nyilvánvalóan nem.
Az "én" valami más és több, mint a test. Mondhatnád, hogy a test része az "én"-nek, de az egy
változó rész. Mozgásban, változásban van. Ugyanazzal a névvel illetjük, de az állandóan
változik. Mint ahogy ugyanazon a néven nevezzük a Niagara-vízesést, pedig a Niagara-vízesést
víz alkotja, amely szakadatlanul változik. Ugyanazt a nevet használjuk egy örökkön-örökké
változó realitásra"

Atapata87 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 129

Egyik kedvenc idézetem:)

"Tény, hogy Isten körülvesz téged, te pedig nem látod őt, mert "tudod", hogy ő milyen. Annak
útjában, hogy Istenről víziód lehessen, a végső korlát Istenről alkotott koncepciód. Elvéted az
Istent, mivel azt hiszed, hogy ismered. Ez a szörnyű dolog a vallással kapcsolatban. Ez az,
amiről az evangéliumok beszéltek: a vallásos emberek "tudták", ezért rázták le Jézust. Istenről
beszélve az a legmagasabb rendű tudás, ha azt tudod, hogy megismerhetetlen. Túlontúl sok szó
esik Istenről; elege van ebből a világnak. Túl kevesen ébredtek tudatára, túl kevés a szeretet, túl
kevés a boldogság, de hadd ne használjuk még e szavakat se. Túl keveset adunk fel az
illúzióinkból, a hibáinkból, a kötődéseinkből és kegyetlenségünkből, túl kevés a tudatosulás.
Ettől szenved a világ, nem a vallás hiányától. A vallásnak a tudatosulás hiányáról kellene szólnia,
a tudatára ébredésről. Nézd, mivé korcsosultunk."

Atapata87 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 128
Szia! Elektronikus formában meg van, és át is tudnám küldeni, ha gondolod.
Előzmény: Törölt nick (127)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.13 0 0 127

Szia!

Én Anthony de Mello : Ébredj tudatára camű könyvét keresem, ha esetleg elakarnád adni akkor szívesen megvenném.

Már mindenütt keresem , de hiába.....

Most találtam erre a forumra , hát ha valaki segíteni tud vagy esetleg eladná nekem a könyvet.

Várom válaszodat!

babyka82

Előzmény: füegy (122)
145Panko Creative Commons License 2008.08.22 0 0 126

Sziasztok!

Bár eléggé pang a fórum, de azért hátha valaki tudna segítni...

A. De Mello könyvet szeretnék vásárolni, de sajnos már nem nagyon találok...esetleg ha valaki tudna abban segíteni, hogy hol lehet még kapni, légyszi a j.mihalik@atlastelecom.hu címre küldjön már egy mailt...

Előre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.24 0 0 125

Nekem az a leginkább lenyügöző, hogy amikor valamilyen tanítást várnánk és gyarapodni szeretnénk a tudással, ő éppen ellenkezőleg megszabadít minket

a felesleges dolgainktól.

Elindulunk képzeletbeli kosarunkkal, hogy ismereteket gyűjtsünk, új gondolati rendszerrel

gyarapodjunk. Miközben olvassuk Őt azon kapjuk magunkat, hogy nemhogy gya-

rapodnánk de még a kosarunkat is elvette a kezünkből nahogy zavarja az is a

tistánlátásunkat.

Szerinte minden szükségessel rendelkezünk ami a megértéshez szükséges, még túl

sok mindennel is.

Barátocska :) Creative Commons License 2006.03.23 0 0 124
Ja, még annyit: természetesen az önismeretre gondolok, amikor tapasztalati tényt említek. Jókat vigyorgok, miközben olvasom :)))))))) Lenyügözően bátor és merész!!! :))))) A nehézség a dologban sajnos éppen az, hogy az embernek nincs mindig kedve ahhoz, hogy tudatában legyen a saját motivációinak. Tehát: a gyakorlat. :)))))))) Figyelni, figyelni, figyelni!!!!
Előzmény: Barátocska :) (123)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.03.22 0 0 123
ADM számomra az a fajta spiritualista, aki formába foglalja és alátámasztja, szép és okos szavakkal azokat a dolgokat, amiket szétszórva, innen-onnan összeszedve, életbe beépítve, de rendszerbe nem foglalva, tapasztalati tényként megélek évek óta.

Csodálatos!!! És őt neked köszönhetem, Füvi! :))

(Ja, és Hajósnak, mellékesen :))) Pszt, nehogy meghallja! :)))
Előzmény: füegy (122)
füegy Creative Commons License 2006.03.22 0 0 122

"Most olvasom az Ébredj tudatára könyvet,... "

Ami késik, az jön. ;)......és milyen jó, hogy jön !!!! ;) 

Előzmény: Barátocska :) (121)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.03.22 0 0 121
Most olvasom az Ébredj tudatára könyvet, és tudod mit mondok? Megdöbbentő! Ez a tüz, ez az élet!! Nem gondoltam volna! :)))) Ez az életerő! :)))) Fantasztikus!!

Benne volt a szíve. Nagyon benne volt.... Nem csodálom, ha infarktus. Talán odaadta magát nagyon... Fene tudja :)))

(Szamár vagy, szamár vagyok... hol a probléma?!)

:))))))
Előzmény: Törölt nick (120)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.20 0 0 120

Mi a véleményetek a Mester haláláról?

Valahogy paradoxon, hogy az aki a csend misztikumát tanítja az a saját lelkében

nem tud békét teremteni.

Azt olvastam, hogy mindenkinek segített lehetőségeihez mérten de az ő gondjait

nem volt ki meghallgassa. Mint tudjuk szívrohamban hyunyt el.

Persze könyvei révén halhatatlanná vált.

alomhajos Creative Commons License 2005.10.31 0 0 119

Kedves Füegy!

Néhány De Mello könyv:

- Úton Isten felé

- Forrás fakad

- Szárnyalás

- A madár dala

- A szív ébredése

- A csend szava

A Ferenciek terén a Szent István könyvesboltban megvásárolhatók, legalábbis 2 hete még volt belőlük.

Szia,

áh.

Előzmény: füegy (117)
Sanat Kumara Creative Commons License 2005.10.31 0 0 118
van ilyen fórum is??:))))
csatlakoznék füegyhez A szeretet útja-ban szerintem is minden benne van:)
Ramana -ban az tetszik amit a meditálásról ír
füegy Creative Commons License 2005.09.14 0 0 117

Én is Mello rajongó vagyok, de hogy még jobban hozzá tudjak szólni, átismétlem az emlitett könyvet.

Amúgy meg nálam toplistás az "Ébredj tudatára" és a "Szeretet útja"....

Nekem ezekben szinte minden benne van.

Ami meg nincs, azt elmondja Ramana, amikor arra int, hogy a legjobb csendben maradni.  :))))

Előzmény: Biga Cubensis (115)
Biga Cubensis Creative Commons License 2005.09.13 0 0 116
Közben látom már, hogy volt róla itt szó...
Előzmény: Biga Cubensis (115)
Biga Cubensis Creative Commons License 2005.09.13 0 0 115
Felhoztam, hátha még valaki Álomhajóson és rajtam kívül olvasta az "Ébredj tudatára!" c. könyvét és van véleménye róla. Nem csak a könyv, hanem a hozzá írt egyházi előszó is érdekes.
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.24 0 0 114
Szerintem is az
Előzmény: kastanie (113)
kastanie Creative Commons License 2004.11.16 0 0 113
Új könyv jelent meg mostanában a kecskeméti a Korda kiadónál, szerintem ez a Test és lélek imája, csak más a címe.
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.22 0 0 112

Hiába Mello papa még társközvetítőnek is kitünő

füegy Creative Commons License 2004.06.11 0 0 111

Szia Neked is. :))

Előzmény: alomhajos (110)
alomhajos Creative Commons License 2004.06.11 0 0 110
Navégre, már ideje volt... röhejes kőkorszaki posta. :o)
Nagyon szívesen, szia :o)

áh.

Előzmény: füegy (109)
füegy Creative Commons License 2004.06.11 0 0 109

Szia Hajós,MEGJÖTT !!! :)
Köszi nagyon, levél megy !!!
:))
Előzmény: alomhajos (108)
alomhajos Creative Commons License 2004.06.06 0 0 108
Válasz ment. :o)

áh.

Előzmény: füegy (107)
füegy Creative Commons License 2004.06.06 0 0 107

Hoppá !!!! Mit találtam !!!!
És válaszoltam is !!!! :))))))))))
Előzmény: füegy (106)
füegy Creative Commons License 2004.06.06 0 0 106

Csak nem ????? :o)

Szaladok a postaládámhoz.;)

Előzmény: alomhajos (104)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!