Meglepődtem, hogy pont Árpitól fogok ilyen remek hozzászólást olvasni.
Szinte teljesen egyetértek a hozzászólás minden részével. Ne feledjétek, egy király és mindaz, ami vele jár, bizonyos módon összekovácsolja a nemzetet, őt mindenki tiszteletben tartja (a kivételnek NEM tisztelet) és ez nagyon sokat jelent.
Magyarország esetében:
Valamit, amiben egyek vagyunk pártállástól függetlenül! (lásd Hajrá Magyarország! topic)
Milyen jótékony hatással lenne egy király személye a sajtóra is! Visszafogottabb és tárgyilagosabb hangnem, több tradíció.
És azt se feledjétek, a király a történelem folyamán egyre inkább a népet képviselte az erősebb birtokosokkal, nemesekkel, érdekcsoportokkal szemben (kortól függően).
Szóval Árpiban kellemesen csalódtam.
A szerb királyi család kártalanítása a jugoszláv törvényhozás előtt
BELGRÁD, JUGOSZLÁVIA -- (MR Krónika) A szerb királyi család, a Karagyorgyevics-dinasztia, visszakaphatja a kommunisták által államosított vagyonát és jugoszláv állampolgárságát, amennyiben a jugoszláv parlament elfogadja az erről szóló törvényjavaslatot.
A szövetségi kormányfő, Zorán Zsizsics a kormányülésen kifejtette, hogy a Szövetségi Kormány által kidolgozott törvénytervezet a kabinet demokratikus politikájának bizonyítéka. Zsizsics reményét fejezte ki, hogy a politikai különbségek és nézeteltérések sohasem vezetnek többé gyilkos indulatokhoz és egyes személyek üldöztetéséhez sem.
Bazzeg, nem te szónokoltál hokkedlin állva október 23-án a Széna téren MIEP-01 rendszámú Ladára kötött mikrofonnal a kezedben vagy három kutyáját sétáltató hetvenéves szivarnak?
Még csak 8 hozzászólás született, de rém sok hülyeséget írkáltok le ide.
Én Budaörsön lakom, és fogalmam sincsen, hogy a nagyszüleim hol nevelkedtek fel, én Budapesten.
Az, ha egy államnak királya, hercege, császára van, a mai körümények között csak jót tehet. Itt van nekünk ez a kivénhedt köztársági elnökünk, aki a kormányzó pártok kegyelméből került bele a puccba. Szerinted elvárható tőle, hogy majd beint valamit a FIGYELSZ-nek vagy a kisgazdáknak? Az ausztrál kormányzó, aki a szerintetek hatalom nélküli brit uralkodó jogait gyakorolja a királynő távollétében, 1973-ban feloszlatta a parlamentet, mert képtelenek voltak megegyezni egy sor kérdésben. Spanyolországban János Károly előbb a diktátor "fogja" volt, a végén meg pont ő tartotta sakkban a rezsimet. Az amerikai típusú demokráciákban nem a képviselőkkel, hanem a spindoktorokkal egyeztetnek a politikusok.
Az se igaz, hogy a monarchia drágább a köztársasági elnöknél. A holland uralkodónak nincsen siserehada, és saját vagyonából tartja fenn a királyi birtokokat. A Mádlnak mekkora hivatala van?
Sopronnal ne példálózzatok, mert az kirakat ügy volt. Mondhatták a franiákok, hogy lám-lám, volt itt népszavazás. Jól meg is ilyedtek az eredménytől, és nem mertek még egyet rendezni.
Engem nem érdekel, hogy például Erdély Magyarország része lesz-e vagy sem. De ha a mostani politika azt akarja, hogy ezt el tudja érni, akkor először elő kell erre készíteni a nemzetközi közvéleményt. Először bizonyítania kell, hogy százszor jobbak vagyunk, és megérdemeljük, hogy ezzel a dologgal foglalkozzanak a mi kérésünkre. Hosszú lobbyzás kell ehhez, ez nem lehet vitás.
A magyarságot válasszátok szét attól, hogy ki melyik államban él. Kíváncsi vagyok, hogy kapnál-e bármit, ha bemész a német követségre, hogy te németnek vallod magad, és kérsz egy VW-t, mert szerinted az neked jár.
Valasz egy vajdasagi nemzettarsnak
Befuzve
----- Original Message -----
Subject: Seby
> Levél mindenkinek !
> Érdekes dolgokrol irtok az tény, mi it Vajdaságban nem vagyunk szerb
pártiak
> de mivel it születünk s it élünk, it vannak a gyermekeink, s a szüleink s
a
A magyarok hangoskodo 10%-a aki annyira a "igazi kozmopolita,
multi-etnikumo" szerbekkel latja a jovot terrorizalja a CSENDES 90%-ot kik
eppen a szerb elnyomas miatt nem hangoztathatjak velemenyuket: bekes
egyesitest Mo-gal demokratikus ENSZ referendum alapjan NATO vedelemmel (ez
megtortent Sopron eseteben 1920-ban!).
> temetöinkben az öseink, és ez a hatramaradt generácio nem tehet arrol hogy
> az öseink trianoni idökben nem tudták, ugy elintezni hogy a magyarság egy
> azon országban eljen nem mi vagyunk a felelösek, de kitartunk és NEM
Senki se tart benneteket felelosnek de a magyarsag bekes egyesiteseert
nektek is ugykodni kell mint minden magyarnak a Fold teke barmely reszen.
Amit TI tehettek veszely nelkul:
1. Koveteljetek magyar allampolgarsagot
2. Koveteljetek karacsonyi ajandekot a gyerekeknek a magyar kormanytol.
3. Koveteljetek teli cipot/ruhat a gyerekeknek a magyar kormanytol.
4. Koveteljetek korhazi ellatast Szegeden, s magyar (MO-i) orvosi ellatast
(most mar ez lehetseges.) a V-ban.
>SZÖKÜNK
> KI KÜLFÖLDRE és onnan kényelmesen biztonságban, vita forumokat
szervesztek
> s a reális heljzetett nem ismerve vádoltok minket mindenféle rác
szeretetröl
Mi aktiv magyarok kevesebb mint 1% vagyunk. Jobban szereted TE a 99%-t kik
ratok se hederitenek? Hidd el ilyen forum mukodtetese nehany tucat ember/no
onfelaldozo munkajanak az eredmenye!
> stb... Ti, inkáb azzal foglalkoznátok hogy segitsetek és ténylegesen oda
is
> hasatok ahova kell. Egy kicsit önmagatokat is analizáljátok, hasznosá
fog
Segiteni csak azokon lehet akik segiteni akarnak onmagukon! Szamos forum
tag reszt vett segito akciokban, azonban a Vajdasagban a problema orszagos
meretu segitseget igenyel.
> válni. Nektek tele van a hasatok, gyermekeiteket iskoláztatni tudjátok, s
Gyermek koromban arrol almodtam, hogy annyi fustolt kolbaszt (mely a
padlasrol mar aprilisra elfogyott) ehetek amennyit akarok. Nos van magyar
kolbasz es szalami boven, de az orvos sargarepat, zabpehelyt es hasonlot
rendelt, nem is beszelve a dietazasrol.
> nem arra gondoltok hogy most hétfön ki birjátok e fizetni azt kis összeget
> (100 DM-értékü dinart) a masodik egyetemi évfojamra, mert ha nem akor
> eluszot a gyerek jövöje. Harom éve munka nelküli vagyok a feleségemel
> együtt, két fiam van 19 és 23 évesek, mindkettöt edig megtudtam védeni
> attol hogy katonának menyenek, mert birtam öket tanitatni de mostmár
sajnos
> nemtudom, valoszinüleg a computer lesz a következö áldozzat.
> 1996-7 felkert a JUL hogy csatlakozzak hozájuk (milosnak a feleségének a
> pártja), nem fogatam el, rövidesen be is zártam a vállalkozásunkat, csak
> csekéj 38.000 DM röviditettek meg . Továb nincs is értelme hogy irjak
rola.
> De sebaj majd lesz valahogy, ez nem panaszkodás csak ep anyi hogy,
> gondolkodjatok el azon hogy ......is... Sokan megsem merik irni az igazi
Többektől hallottam h. az angol példát kellene követni: legyen egy királyi család (kinek kezében nincs hatalom), amelyet a nép következmények nélkül imád és figyel, közben a politikusok irényítják az ország dolgait így v. úgy.
Lehet, hogy most nagy hülyeséget írok, de ha arra gondolok, hogy van köztársasági elnök, van király, királynő, akinek jóformán semmi hatalma sincs, akkor felmerül a kérdés: van értelme? Csak az adófizetők pénzét költik. Én jól meglennék nélkülük
Percig sem csodálkoznék, ha valamelyik ellenséges állam hírszerzőinek manipulációjáról lenne szó (persze, tudom, néha a politikusok maguktól is elég hülyék): nos, SzVSz a jugoszláv társadalmat szabdaló ca. egymillió törésvonal mellől már csak a királypárti/jakobinus választóvonal hiányzik.
A királyság visszaállítása annak idején Romániában is felmerült. Végül is mindegy lenne, hiszen elvileg a Jugoszláv elnöknek sem túl nagy a hatásköre, ami van neki, azt egy király is el tudná látni, a hatalom a miniszterelnök, és a szerb elnök kezében van.
Azt hittem rosszúl hallok, de aztán a rádió egy órával később újfent megismételte:
A jugoszláv trónörökös Belgrádba utazott Kostunica meghívására. Korábban
presona non grata lévén londoni száműzetésben élt. Lehet, hogy most király lesz
belőle. Kostunicáról ugyanis köztudomású, hogy a royalista jobboldal fő alakja.