nem ez a lényeg, hanem ,hogy nagyszerü játékos volt. én elhiszem, hogy a Délinél az Eger Csillagában megivott 142 kisfröccöt, 30 nagyfröccöt már én is húztam le egy nap
A 70-es évek elején még ovisként voltam nagy csodálója Kocsis Lajosnak, aki azt az ötletgazdag, kreatív, technikás, jó értelemben vett vagány focit játszotta, ami ´82 óta hiányzik a magyar futballból.
Ő még azok közé tartozott, akik tényleg vagányak voltak. Az ő nevéhez fűződik a legendás 50 kisfröccs. Ami nem zavarta abban, hogy rugdalja a gólokat.
Már csak az Ő emléke miatt is bent kell maradnunk!
Az egykori Honvéd II. (nagy) Lajosa volt. A Tichy Lajos utáni nemzedék reménysége, egyik legnagyobb (eltékozolt) tehetsége volt. Akik láthattuk, sose feledjük. Béke vele!
Fantasztikus volt az a néhány perc, amikor egy-egy meccsen megrázta magát és megvillantotta focitudását. Tért ölelő átadásainak szeme volt, zsonglőrként kezelte a labdát, pompás gólokat lőtt. Sok-sok győzelmet köszönhettünk neki a Honvédban!
Szép emlékekkel, mély részvéttel búcsúzom tőle!
Nagyon szomorú dolog! De ha megnézitek az adatait, akkor még szomorúbbá válik. Élt 54 évet...
Mint játékos, istenáldotta tehetség volt, kár, hogy csak ennyire vitte. Ha pedig a tehetsége a Pintér-féle szorgalommal társult volna, világklasszis labdarúgóvá lett volna.
Sajnos így torzóvá vált a pályafutása...
Mikor játszott a Salgótarjánban? Én csak a Básti Pityura és a Szalay Mikire emlékszem úgy 76-ból/ ők is játszottak Mexicoban /.Részvétem a családnak és a futballtársadalomnak. Nagyszerű játékos volt.
És tudod, mi a legszomorúbb?
Az, hogy Te emlékszel ezekre a fantasztikus gólokra, meccsekre, játékosokra, jelenetekre;
én meg lehet, hogy csak azzal büszkélkedhetek el majd a fiamnak, hogy az én időmben temették el Kocsis Lajost...
Varázsló volt. Emlékszem, amikor a Práterben Pumm mellett a félpályáról a kapuba vitte...
Emlékszem, amikor kupameccsen a Debreceni Kinizsi ellen a kapusnak gurította az érdemtelenül kapott 11-est...
Sírok.
Elhunyt Kocsis Lajos
2000 okt. 09 13:08 - Forrás: MTI
Hosszan tartó betegség után hétfőre virradóra életének 54. évében elhunyt Kocsis Lajos olimpiai bajnok labdarúgó.
Kocsis, aki a Móravárosi Kinizsiben, a Szegedi VSE-ben, a Salgótarjáni Bányászban, a Budapesti Honvédban és a Gyulai SE-ben játszott, tagja volt a 32 évvel ezelőtt Mexikóvárosban olimpiai bajnok magyar válogatottnak. Négy évvel később is részt vett a nyári játékokon, Münchenben ezüstérmes lett.
Az egykori népszerű futballista 33-szor játszott a válogatottban, s 308 bajnoki mérkőzésen 112 gólt lőtt.
Temetéséről később intézkednek.