Kicsit csodálkozom azon,hogy ez a topic csák pár napot élt meg ,hiszen most is nagyon sok helyen olvasok edzőket dicsérő vagy elmarasztaló hsz.-eket.Szerintem a magyar edzőknek is nagy szerepe van a mai magyar futball gyenge szereplésében.Nem véletlen,hogy egyiket sem hívják külföldre.
Az edzők mellett talán a klubvezetőket is érdemes lenne górcső alá venni. Szerintem amíg ilyen amatőr percemberkék irányítanak sok klubnál,addig itt nem lesz változás.Az utánpótlásra sz@rnak,a pénzmosó falábúakat meg játszatnia kell az edzőknek,akkor mi mit várunk el az edzőktől.
HÁT MOST LÁTHATUK TORNYI MUNKÁLYÁT A HONVÉD CSAPATÁN.AZ EDIG SZIMPATIKUS CSAPATBOL NÉHÁNY HÉT ALLAT EGY IGAZI BUNKO CSAPATOT CSINÁLT. CSAK IGY TOVÁBB AZ ILYEN EDZŐKRE NAGY SZÜKSÉG VAN AMI KIS REMEK BAJNOKSÁGUNKBA.
Igazad van, kicsit ellentmondasba keveredtem. Szal csak peldakent hoztam fel, hogy volt akit ingyen is odapasszoltak, de ki tudja hogy zsebben mennyi penz ment at. A masik: ami nekunk sok penz, az a nemeteknek filler! Ezt ertem elherdalas alatt... Es amig ilyen folyik addig itt nem lesz biza javulas.
Tutajos!
Ezzel nem egészen értek egyet.Adminisztratív módon nem lehet szabályozni az ilyesmit.Mindenki azt vesz meg akit akar,aztán vagy szerencséje lesz vele,vagy nem.Emlékezz pl. arra amikor Cantona elszerződött Angliába,mert már nem volt olyan francia klub amelyik le merte volna szerződtetni.Ott aztán zsinórban nyerte a bajnokságokat a Leeds és a ManU színeiben.
Egyébként meg nem reagálltatok arra a kérdésemre,hogy az Egervári hogy csinálhatta? Lehetséges szerintetek,hogy egy csomó jó képességű focistánk van,csak az edzői kar nem tudja ezt felszínre hozni? ( Éger,Kiss Gy.)
Általában azt gondolom,hogy a magyar edzők siralmas munkát végeznek,és nem mindíg csak külső,hátráltató tényezők miatt.
Adig amig a gyenge szereplések után csak az edzöket veszik elö semi sem fog történi.A játékosok ugyis ugy gondolkodik nem megy, nem baj ugyis az edzőt rugják ki edzőt évközben is lehet cserélni játékost csak az átigazolási idöben.És ha véletlenül kirugnak egy nagy pofályu játékost arra egy másik csapat azonal lecsap.EZT ugy kéne megoldani hogy akit kirugnak azt egy jo ideig ne lehesen szerzödtetni.mert ha valakit ki rugnak azt nem azért teszik mert olyan jo focista hanem azért mert rossz a hozá állása vagy mert egyszerüen csak egy nagyképü senki.
Chip!
Távol áll tőlem az, hogy kötözködjek veled, de egyszerűen nem értem hogyan gondolod a következőt:
Ha egyszer pénzéhesek a labdarúgó kft-k, akkor miért adnák el ingyen(!) külföldre(!) a játékosokat????
Egy kicsikét ellentmondásba keveredtél, nem gondolod?
Nem hangzott el az ami ma piszkosul meghatarozza azt, hogy miert is olyan szar a foci hazankban. Nem. Nem csak az edzok a hibasak. Utanpotlasunk van! Es nem is akarmilyen! A bajt ott kene keresni talan, hogy a penzehes klubbok (kft-k) mind arra hajtanak, hogy tobb penzt nyaljanak be minel kevesebb befektetes aran. Ami persze nem lenne baj, csak hat nem rovidtavon kellene gondolkozni. Ennek koszonhetoen az osszes valamirevalo jatekost elhardaljak fillerekert (sot! volt akit ingyer vittek ki) akik jo tudasukkal elszorakoztatnak a focira ehes kozonseget... Meg lehet szamolni, hogy a mai valogatottunkbol mennyi jatekos dolgozik itthon... Namarmost ezek utan megmarad nalunk az a csocseleg focista reteg, akik nem igazan tudnak de lelkesek, akik tudnak de nagypofajuak es valtozo teljesitmenyt nyujtanak. Nagyon keves olyan van amelyik jo jatekos de sajnos nem tud kibontakozni a tobbi tarsa miatt vagy azert mert epp a kispadon ul... Szoval nem az edzoket kellene eloszor okolni (bar nemelyik kritikan aluli).
En igy latom a dolgokat...
Az asztán tényleg az edzőn múlik, hogy hogyan fogadják az új, fiatal játékost a többiek, mivel az edző rakja össze a csapatot, az ő kezében van a bűntetés joga, valamint ő dönti el azt is, hogy ki játszik és ki nem. Tehát a játékosok megélhetése, jövedelme nagyban függ az edzőtől. Plussz még az sem árt, ha emberileg is el tud beszélgetni, meg tudja közelíteni a játékosait. Pl: Egervári. Pláne ha még a focihoz is ért! Teljes siker...
Ergo: Szerintem igenis az edzőn (szakvezetésen) múlik a legtöbb.
talán azért sikeres a kajakozo sportág amit nem is fizetnek meg,mert tőbb válogatot is meg kell nyerniük (hogy ki jussanak világ versenyekre) s igy csak a legjobbak kerülnek ki.egyéni sportágakban pedig megint csak az eredmények döntik el hogy ki induljon el nagyobb versenyeken.mig a fociban hiába akkar néhány játékos kitüni a csapaton belül azokat az ugy nevezet nagy pofályu sztárjaink azonal le öcsikéznek és mi van be akarod nyalni magad az edzönél szövegel szurnak le.
Ez igaz,de egy dolog akkor is nagyon hiányzik nekem: az ÖNBECSÜLÉS.
Nem az öntudat,mert az van bőven.
Ha már a pénzről van szó: ezek szerint egy kajakos,tornász,sportlövő etc. miért sikeres??!!
Ja s még valami.Ha az én fönökeim is csak enyit várnánk tölem mint amenyit elvárnak a játékosaiktol(CSAK NEM KIESNI!!!)az nb1-ben akkor én is csak eny it nyujtanék.De sajnos engem ilyen teljesitményér páros lábbal rugnának ki.
huszabi!
Mondjuk Lipcsei amikor a Portoba mennt! Urbán Flori Belgiumban! Szerintem még volt egypár játékos aki akadály nélkül tudott egyből a mélyvizbe ugorni!
Azt hiszem azért mi sok mindenben egyetértünk csak az a baj hogy azok az edzök akikröl mi most eszmecserét folytatunk egyikük sem az ifi vagy gyerek csapatoknál dolgoznak.S ami tény hogy ami ember anyagot ök kapnak azok nincsenek fel készitve.Ezelö néhány éve még a 18,17 éves korosztályu csapatok is remekül helytáltak,swajnos most már csak a 15 -éven aluliakálnak helyt. Ahogy kőzel kerülnek a nagy csapathoz mindjárt a pénz dominál és mintha elfelejtenének focizni.engem nem az zavar hogy sokat akkarnak keresni hanem az zavar hogy ezért a rakás szarért amit müvelnek az nb1-ben sokat is keresnek.Mig egy két kezi munkás aki 12-orákat dolgozik naponta szinte éhen hall.
Mint VASAS drukker volna néhány észrevételem a Mezey kérdéshez. A szakmai tudása minden bizonnyal elvitathatatlan,de ebből mi idén még sajnos semmit nem tapasztaltunk.Ezzel szemben úgy tűnik,a pedagógiai érzéke nem az igazi.Hogy lesz-e ideje befejezni amit elkezdett nem tudom,de erősen rezeg a léc az tuti.
Ami a topic nyitó kérdését illeti,azért én elgondolkodtatónak tartom,hogy tudott az Egervári 2 év alatt 2 ilyen fölényes bajnoki címet szerezni?!
Ki hallott tavaly ilyenkor (a vájtfülüeken kívül)pl. Égerről,Kiss Györgyről etc.
Ezek szerint elképzelhető,hogy egy csomó hasonló (vagy még jobb)képességű focista szaladgál a pályákon,csak megfelelő szakmai munka híján elsikkadnak ezek a tehetségek.
Még valami,ami azt hiszem a magyar edzők munkáját minősíti.Volt-e az elmúlt években olyan külföldre(nyugatra) szerződött játékosunk,aki egyből fel tudta volna venni a ritmust új csapatában és nem volt elmaradva erőnlétileg? A kapusokon kívül nem.
Pedig az élvonal edzői már meg vannak fizetve!!
tutajos!
NE keverd össze az 50-es évek fociját a mostanival!! Akkor sokkal más volt minden! Ott nem pénz hanem a játék motiválta a játékosokat!
Mezey remélem befejezi amit elkezdett! Egy edzőnek ha megvan az anyaga akkor jókis csapatot tud csinálni lásd Egervári!!
Norbinak! Az 50-es években sem volt meg az anyagi lehetöség mégis a csapataink sokkal jobbak voltak.Garamirol meg csak anyit hogy megkell nézni hogy milyen eredményeket el a pécsi gyerekek ,ifik az ö irányitása alat.bár az igaz eljárt már fölöte az idö
Még egy adalék a gyenge szereplésre:olyan szarkeverö mint TORNYI AKI BÁRMELY CLUBHOZ SZERZŐDIK csak keveri a szart és mint megmentő tündőklik majd 2-3 honap mulva lelép keresia 100ezreket,Adig egy ifi csapat edzöje éhbérért dolgozik.
tutajos!
Te nagyon elvagy tévedve!
Igenis nagyon jó edzök vannak Magyarországon csak nincsenek megfizetve!!! Megnéznéd 15 éves korig az eredményeket akkor nem ez lenne a véleményed !
A bajok csak ezek után jönnek elötérbe kerülnek a képzések amelyek nem mindig a játékosok számára kedvezőek! Elösször is profi körülmények megteremtésére nem mindig van megfelelö alap! Pálya,labda,felszerelés nem mindig állnak a csapatok rendelkezésére! Szóval itt is a pénzröl szól az egész! Talán 3 olyan egysület van ahol tényleg foglalkoznak a fiatalokkal MTK,GYŐR,HALADÁS de talán már máshol is elégszépen indulnak a dolgok ! Ha jól tudom Kaposváron müködik a Mézga focisuli! Szóval az edzőket is megkellene rendesen fizetni és akkor talán a MAGYAR fociból is lenne valami egypár év után!
Én Garaminak soha nem adnék edzöi munkát mert Szeged helyett leutazott Békéscsabára mivel azt hitte ott játszanak meccset!
Szerintem Mezey probál meg valamit tenni itt az edzőkért!!
Azért tetem fel ezt a kérdést mert néztem az ANGOL-NÉMET mecset ,amit sajnos a NÉMETEK nyertek meg.Na de a lényeg: volt egy nyilatkozat melyben azt nyilatkozta valaki hogy azért jőt ki a német csapat a hullámvőlgyből a csufos EB szereplés után mert van utánpotlás és ember anyag.Akkor pedig nem értem hogy mért nincs nálunk már vagy husz éve foci.Hiszen van utánpotlásunk és ember anyagunk.Akkor pedig mi a baj?A baj szerintem az hogy gyengék az edzőink hiszen ök nevelik edzik a gyerekeket s meg lehet nézni az eredményt,nem tudják leveni a labdát nem tudnak beadni és össze esnek a hetvenedik percbe.ezt pedig ök hozták össze az edzők.Egyébként magyarországon csak két edznek adnák munkát GARAMINAK és BICSKEINEK a többi egy nagy nulla