vettem 2 évvel ezelött egy kocsit hitelre (lombard). elég keveset használom mert amire vettem az a dolog nem lett aktuális igy a kocsi szinte csak áll. a finanszirozás 5 évre szol szóval még 3 év vissza van de én most becserélném egy kisebb kocsira amit tényleg ki tudnák használni.
van ilyenre lehetöség? van valakinek tapasztallata?
Használt autót vásárolnék magánszemélytől, hitelből. Csakhogy a jelenlegi tulaj is hitelből vette és még nem törlesztette a teljes összeget. Állítólag így nem működik a dolog, mert a bank csak akkor tudja kifizetni az eladót, ha bemutatjuk az átírt forgalmit, az átíráshoz viszont kell a törzskönyv, azt viszont csak akkor kapja meg az eladó, ha az ő hitelét már lezárta.
Több bank is azt a megoldást javasolta, hogy egy velük kapcsolatban álló kereskedő bevonásával meg tudjuk oldani a problémát. A kereskedésen keresztül finanszíroznák be.
Találkozott már valaki ilyen problémával? Tényleg csak így lehet megoldani? Nem származhat ebből valami hátrányom?
Nagyon örülnék, ha valaki leírna az ezzel kapcsolatos tapasztalatait, infoit!
....hi, blablacko.....
írod, skodákat árulsz....
érdekelne, hogy mennyit enged egy kereskedés általában egy 4,1mill huf-os octavia árából, ha kp-ben kifizetem és éppen bent áll egy ilyen náluk - azaz raktárról viszem.
jelent-e valamit, hogy raktári autót viszek kp-vel vagy mindegy, hogy kp vagy hitel, raktári-e vagy megrendelt?
thnx: gbrL
ha FIAT-ról van szó akkor a forintosról csak annyit, hogy ha tavasszal akarsz autót venni akkor majd az akkori akciós hitelek közül tudod kiválasztani, hogy melyik számodra a legkedvezőbb. Ez egyébként függ a befizetéstől és attól, hogy mennyit szeretnél havonta törleszteni, ebből köv a futamidő.
Az EURO alapon pedig én általában a Raiffeisen Bankot szoktam kötni. Ja egyébként én Skodákat árulok, tényleg mit gondolsz a Fabiáról Da-Fan?
Szia Da fan!
Sajnos a "Fiatot részletre" kérdésben nem vagyok járatos. Általánosságban még annyit: kérdd el több kereskedő ajánlatát is!
Üdv. mkp
FIAT tulajdonosok írjatok!!!
Koszi az eddigi segitsegeket, uj autokent egy punto2 lenne, vagy hasznaltkent egy 3-4 eves punto. Eddig ennyi elkepzelesem van a tervezett tavaszi autovasarlasrol.
valójában igazad van abban, hogy leginkább attól függ hogy milyen autóról van szó?
ha ezt megírod akkor esetleg tudok segíteni, ugyanis én ebben a témában tevékenykedem.
Szia Da fan!
Új: vannak márkák amelyeknek saját bankjuk van a saját autóik finanszirozására pl: porshce bank, daewoo bank,..., ezen kívül vannak független hitel intézetek amelyek autó finanszírozással foglalkoznak pl: merkantil bank, pannon lizing, stb. A feltételeket kereskedőtől kérdezd! (milyen költségek terhelnek, futamidő, törlesztő, össz. kamat, szerződés módosítás lehetősége,...) Az alábbi lehetőségek vannak: hitel, lizing, tartós bérlet. Általában Casco(az autó a fedezet) vagy kezes kell - egy bizonyos összeg eléréséig(70%).
A mi autónk esetében:
-hitel: forint alapú: előnye, hogy a kamatok nem változnak vagy inkább csökkennek (lásd. gazdasági mutatók)-lehet teljesen FIX kamat is, a vevő az autó tulajdonosa,..., a teljes hiteldíj mutató futamidő/önrésztől függően 19,48-24,49%, hátrány: devizáshoz képest drága.
-deviza alapú pénzügyi lizing: előny: alacsony kamatok-THM 12,49%, ..., hátrány: a havi törlesztő összege függ a mindenkori DM-Ft árfolyamtól(csúszó leértékelés jelenleg 0,3%, egyszerűsítve: jelentősebb leértékelés esetén nagyot buksz, de ennek valószínűsége a választásokig nem nagy), a bank az autó tulajdonosa, Te csak az üzemben tartója vagy(kötelezettségek járnak vele: pl. nem vezetheti 3. személy, stb),...
A mi autónk esetében a kötelezőre és a cascora kedvezményt adnak, érdemes több biztosító ajánlatát is megkérdezni, normálisabb kereskedők több biztosítót is tudnak ajánlani, de ha nem akkor is járj utána! Általánosságban (összehasonlításképp) ennyi, írd meg milyen márkára/típusra gondolsz, akkor vsz. több tapasztalat kerül felsorolásra. A HVG-ben 1-2 hete volt néhány idevágó cikk.
Üdv. mkp
A topicot a kulonbozo autofinanszirozasi lehetosegek megvitatasara nyitottam. Hasznalt es uj is. Az eddigi infokat csak szetszorva talaltam kulonbozo topicokban.
Mivel en tok amator vagyok a temaban, kerlek segitsetek.
Az opciok a kovetkezok:
2.2m uj auto, ebbol 1.3m keszpenz, a tobbi vmilyen hitelre, vagy
1,9m hasznalt auto, ebbol szinten 1.3m keszpenz, a tobbi lenne hitelre.
Szoval vilagositsatok fel, milyen lehetosegeim vannak, mik a feltetelek, hitelkamat, kotelezo casco, jarulekos koltsegek stb