UB40: valamelyik tag munkanélküli segélylapjának a
sorszáma volt:)
Eszembe jutott egy, a topic-hoz méltó sztori:
1991-ben együtt turnézott az USA-ban sok banda,
köztük a Motorhead és a Judas Priest. Éppen egy
nagyon vallásos városban (asszem a mormonok fővárosában) tartottak a buli előtt egy sajtókonferenciát, amin elég sótlan kérdések hangozttak el. Lemmy-ék elhatározták, hogy poénra veszik az egészet. A következő kérdés hangzott el
Rob (a Judas Priest akkori énekese) felé: "Miért lett éppen Judas Priest a zenekar neve?"
Rob: "Hát, éppen nem jutott semmi eszembe, ezért felhívtam Lemmy barátomat, és elújságoltam neki, hogy zenekart alapítottunk, mondjon valami jó nevet"
Ekkor Lemmy átvette a szót:" Csak ennyit mondtam:
Jesus Christ! Hát, a Judas Priest névből Rob valamit nagyon félreértett a telefonban":))))
Gondolhatjátok az újságírók reakcióit!
Dead On Arrival: sürgősségi betegelátásnál, ambulancián (lásd még vészhelyzet) annak a betegnek(?) a lapjára írják, aki meghalt , mire behozták
Queen: angoloknál a királynő nagy tiszteletnek örvend, de F.M. saját bevallása szerint természetesen tisztában volt vele, hogy meleg körökben (asszem) köcsögöt is jelent...
A JFK című filmben elhangzottak szerint a U2 Gary Powells felderítőgépének neve volt, amit az orosz légielhárítás az 1960-as évek elején lőtt le, miután Lee Harvey Oswald, John Fitzgerald Kennedy állítólagos gyilkosa visszatért a Szovjetúnióból. Az amerikaiak szerint a gépet csak azért lőhették le az oroszok, mert Oswald hadititkokat adott át nekik.
Bocs, ha ezt már írta volna valaki, én csak most kapcsolódtam be.
Sisters of Mercy,ha lefordítjuk,akkor Könyörületes Nővéreknek fordítanám,de nem tudom honnan ered.Danzig,az valóban így van,de ezek szerint kicsit egoista Danzig barátunk(Máhör:-)) )Cure?Ezt nem tudtam:-)
Danzig a banda fejének a neve (Glenn Danzig). A The Cure az Easy Cure-ból lett rövidítés által. Hogy az Easy Cure miből lett azt nem tudom. A Sisters Of Mercy nekem valami apácarend ugrana be, de nem tudom hogy onnan jön-e a név. (Talán HapciBenő tudja a választ?)
Na valahogy úgy mondta a Kispál! a Borzfilmben,hogy nem akartak állatnevet,mert előtte mindegyikük állatnevű zenekarban játszott.A Borz jó volt,csak elé kellett rakni valakinek a nevét.Lényeg:Lovasi nem jó az is egy állat,így lett,Kispál és a Borz.Remélem érthető.
Smashing Pumpkins ügyben nagyon hallgattok.
Sex-e-pil:
Úgy tudom,a Sex a Sex Pistols-imádatuk miatt,az e azt hiszem egy kötőszó,olaszul,a PIL pedig Johnny Rotten Pistols utáni zenekarának a neve volt(Public Image Ltd.).
Szerintem.
Erről a Kispál dologról hallottam eccer nyilatkozni a Lovasit. Azt mondta, felvetődött, hogy legyen Borz a zenekar neve, de ez nem tetszett a Kispálnak, ezért lett ami lett. Az jó poén volt, hogy -mint Lovasi mondta- eleinte ilyenek is elhangzottak, hogy "Itt fog játszani az a Kispál és a görény, vagy mi?" :)
Ahogy visszanéztem, a U2 felett elsiklottunk rendesen. Szóval, valóban, kémrepülőgép volt, és "lezuhant" a SZU felett, merthogy az elftássak lelőtték. Meg nem mondom pontosan, hogy mikor, de a hatvanas évek elejének hidegháborús krízisében kulcsfontosságú mozzanat volt, egy paraszthajszálnyin múlott az atomháború.
Led Zeppelin: A léghajó. Keith Moon, a Who dobosa adta nekik a nevet. Szerintem is jobb, mint a New Yardbirds, ami akkor voltak :)
A DS nevéről még a régi Poptarisznyában regéltek Bétót és Hegedűs bácsik, miszerint Knopflerék le voltak gatyásodva (a tönk szélén), és valami utolsó lehetőségként egy menedzser reggeli tejesüvegei közé csempészték a demójukat, mely menedzser aztán jól fel is fedezte őket.
"To understand why we chose the name, think of the
subtle transformation of something dead into something
living - the transformation of inanimacy into animacy. Think
of the processes concerning life from death, and death into
life. Our music takes a similar path."
-Brendan Perry describing the very nature of the name, Dead Can Dance.
Kis Pál tudtommal egy régebbi talán alapítótag neve volt. De a borz. Nem tudom.
Örülök, hogy magyart is felvetett végre valaki. Na akkor a Sex-e-pil honnan eredt. Ez könnyű és kézenfekvő.
Cassadra Complex: ezeknek is minden bejott?
Armageddon Dildos: ezeknek meg annyira, hogy az mar faj..
Black Flag: Autoversenyen pl, ha valaki nagyon rossz volt.
DOA: Dead on Arrival - Elhullott kuldemeny?
Young Gods
Yuki Conjugate
Black Tape for a Blue Girl
Vagtazo Halottkemek
Test Department
Cassandra Complex
Armageddon Dildos
Renegade Soundwave
Black Flag
DOA
UK Subs
Dead Kennedys
Project Pitchfork
Switchblade Symphony
Kronos Quartet
Tegyünk rendet ebben a nyelvészeti kérdésben, a kérdéses név egészen pontosan Thin Lizzy, már ha ugyanarról a jóemberről beszélünk, aki fekete volt meg híres meg íres, és el is hunyt azóta, és a Metallica feldolgozta a feldolgozását.