Keresés

Részletes keresés

feketekavics Creative Commons License 2010.08.28 0 0 27
Továbbá amit leírtam, az a múltba menő időgép lehetetlensége, mert szerintem a klasszikus időgép olyan, ami vissza tud jönni a jövőből-múltból.
_FK
feketekavics Creative Commons License 2010.08.20 0 0 26
Fizika megy, de precízen írni nem tudok...(;-)
24 hozzászólás 10 ÉV alatt. Ez csúcs.
_FK
feketekavics Creative Commons License 2010.08.20 0 0 25
24 hozzászólás 10 és alatt. Ez csúcs.

Szerintem nem létezik az időgép.

Az egyszerű magyarázat a következő:
Egy elemi részecske vagy részecskék rendszere nem úgy változik, hogy
A állapotból B állapotba kerül, hanem úgy, hogy
A állapotból a B és C állapotok közül az egyik 50%-os valószínűséggel, vagy
A állapotból a B, C, D és E állapotok közül valamelyik 25%-os valószínűséggel kiválasztódik, és létrejön 1 (2 vagy sok) bit információ.
A rendszer nem fog a B,C,D,E állapotokból 100%-os valószínűséggel A állapotba kerülni, és az 1 (2 vagy sok) bit információ nem tűnik el újra.

Szerintem ennyi.
Nem olvastam ezt így sehol, csak néhány fizika könyvet, úgy általában.
_FK
-g101- Creative Commons License 2010.08.19 0 0 24
Nem tudom, hogy ezt a hozzászólást viccnek szántad-e, de szerintem nem létezik olyan ember akinek ilyen rossz lenne a helyesírása. Az meg jó poén volt, hogy megtaláltad a bizonyítékot arra, hogy valami nem létezik. :) Még ha azt mondtad volna, hogy a létezésére jöttél rá...
Előzmény: hangfeny (23)
hangfeny Creative Commons License 2010.08.19 0 0 23

Az idögép nem létezik. Ez a fórum kérdésérs a válaszóm.

Nem vagyok betokosodott "hülye", sem fizikús, de még matematikus sem.

Átlagos emberként élem az életem, de ez nem akadályoz meg, hogy használjam az agyam.Az ember ha szemben találja magát egy számára érdekes, ismeretlen dologgal, témával, és megszeretné tudni annak igaziságát vagy valotlanságát, akkór vagy egyík, vagy másik ill haggya az egészet a fenébe.Ezek a lehetöségek álnak az ember rendelkezésére.

Az hogy ez az esemény (idöutazás) létezik e?

Határozottan kijelenteni, hogy nincs ilyen fizikai jelenséget, eseményt létrehozó tárgy, ezköz! Soha sem fog ilyen eseményt létrehozni az emberiség, senki, vagy semmi nem fog ajándékozni ,sem adni az emberiségnek, és sehol sem talál ijyen eseményt elöidéző ezközt sem.

Persze ezt igazolni is tudóm.De nem itt.

Na most már biztós, hogy aki ezt elolvassa az hülyének gondól.

De ha valaki azt hallaná  amivel 100%-ossan megcáfolóm  a idöutazást, annak utánna másképp görbülne a szája.

Tudjátók ha az ember "pézt talál az utcán" nem ál neki kiabálni.Legaláb is a normális ember nem.

További jó elmélkedést mindenkinek!

Maldoror101 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 20
Létezik, csak nem ebben az idősíkban :-))
stewes Creative Commons License 2003.01.06 0 0 19
Minden vót és semmi se sincsen. :-)
Ezt az egész kulimájsztot egy ôsszellem álmodja. És azt álmodik, amit csak akar.
Hát ilyen elmélet is van.
Előzmény: Alejandro DeSilva (18)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2003.01.06 0 0 18
Pedig ebbol meg film is keszult, sot, meg a teveben is lathato volt! :)
Persze a szokasos amerikai puding volt, jofiu atkerul a jovobe, szerelmes lesz, menekul a gonosz MP-sek elol, majd visszater a multba, megmenti a jelent, majd vissza-visszater a baratnojehez.
De ezekszerint valamilyen kiserlet biztos volt magneses terekkel a vilaghaboru alatt.
Előzmény: missparker (16)
ID Creative Commons License 2003.01.06 0 0 17
hát úgy könnyű lenne :) meg a tárolásból kéne a méret-tényezőt kiköszöbölni, és ezzel elég sok problémát egy csapásra meg lehetne oldani :)
Előzmény: missparker (16)
missparker Creative Commons License 2003.01.06 0 0 16
Ezért irtam félve az "elméletről". Mert nekem is teljesen vadnak tűnik. Ha vársz egy hetet (kettőt), feltúrom a házi irattáramat, ilyet nem dobok ki. Egy diákújságban jelent meg, a forrás forrására nem emlékszem évek távlatából. De Erik von Danikenre tippelek a stilusból :) Lényeg, hogy az időgép, mint téma mindig érdekelt, ezért is volt ez félretéve. Meg a jelenlegi szakmámban is jól jönne a tudás, hogy kiküszöböljem az időtényezőt a szállitásokból :)
Előzmény: ID (14)
ID Creative Commons License 2003.01.06 0 0 15
a szabadságunk pedig pusztán annyit jelent, hogy nem tudjuk előre, hogy mi fog történni. hol is olvastam én ezt? ...
Előzmény: stewes (12)
ID Creative Commons License 2003.01.06 0 0 14
hát nekem ez is egy kicsit erősnek hat. utoljára talán pont itt a zindexen olvastam teleportálásról, akkor egy marék fotont sikerült egyik helyről a másikra mozgatni. de azért ez még nem csatahajó, pláne nem legénység :)
Előzmény: missparker (13)
missparker Creative Commons License 2003.01.06 0 0 13
Olvastam valaha nagyon rég egy cikket, ami a teleportálás egyetlen, állitólag dokumentált kisérletével foglalkozott (meg volt jelölve a forrás, majd megkeresem, és beirom). A II. vh idején akartak egy gyorsan mozgatható flottát, elkezdték hát kutatni a teleportálást. Két mágneses tér között mozgattak egy hajót, (a hajó neve Perseus talizmánja, csak erre emlékszem pontosan). Létrehoztak egy mágneses teret a hajótól távolabb, majd egy másikat a hajó körül. A hajó eltűnt az egyik mezőben, megjelent a másikban. A cél az volt, hogy a hajó előbb, de legalább ugyanakkor érjen a célba, amikor elindult. Tulképpen, az időtényezőt akarták kiküszöbölni. Üresen nem is volt vele gond, de a legénység furákat mesélt, a második utazás körül megőrült. Letettek hát róla, és tovább dolgoztak az atombombán.
stewes Creative Commons License 2003.01.06 0 0 12
A legújabb (hivatalos) tudományos eredmények szerint spontán tér-idô ugrás (teleportálás) létezik. Azt, hogy ezt szándékoltan ki lehet-e váltani, nem tudják még.
A múltat nem lehet megváltoztatni idôutazással, ugyanis abban már "benne van" a változás. Múlt-jelen-jövô egyszerre létezik. Nem választható el, csak a mi óránk ketyeg komótosan.
Spinderella Creative Commons License 2003.01.06 0 0 11
Van egy nagyon érdekes interaktív cd-m, az Univerzum keletkezésével, történetével, érdekesebb dolgaival foglalkozik, elég színvonalasan. Na abban is boncolgatják az időutazás témáját, valamint hogy lehetséges-e egyáltalában. Kitérnek arra, hogy 1988-ban az USA-ban már volt egy konkrét kísérlet egyfajta időgép építésére. Ugyanis elméletileg ugye léteznek a fekete lyukak, sőt a forgó fekete lyukak is. Ez utóbbin áthaladva - szintén csak elméletileg - át lehetne jutni egy másik idősíkba. Ehhez persze iszonyatos gravitációt kéne legyőznie annak az űrhajónak, amelyik ezt megkísérli. Ezt az űrhajót próbálták megépíteni. A bibi ott jelentkezett, hogy egy ilyen gépezet meghajtásához irdatlan mennyiségű energiára volna szükség; olyan sokra, hogy a kezdeti kísérletek végrehajtásához sem tudtak elegendő energiát "összeszedni", így a dolog végülis nem jutott el a konkrét kivitelezésig.

Üdv,
Spin

Előzmény: ID (10)
ID Creative Commons License 2003.01.06 0 0 10
olyannyira képesek gyakorlati célok megvalósítására használni az új gépet, hogy egy, csak a múltban létező tvcsatorna (tv3) támogatja őket :)
egyébként pedig nem hawkins hanem hawking.

hanem van egy elméleti jellegű észrevételem is.

ha a jövőben valamikor elkészül az időgép, akkor visszajöhetnek akár ebbe a pillanatba is. de nem teszik. miért nem? és mi következik ebből?

Tub Creative Commons License 2003.01.06 0 0 9
Az index időgépe ez még nem tudja. Majd ha lesz új szoftver, talán.
:))
Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.05 0 0 8
ok, de most menj vissza az idoben, irj valami mas szoveget, es nyomd meg az ok gombot :-)
Előzmény: Tub (7)
Tub Creative Commons License 2003.01.05 0 0 7
Itt a fórumon is van időgép.
Megnyomtam az ok gombot a hozzászólás után és máris továbbléptem az időben.
:)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.05 0 0 6
Szerintem a kerdes elmeletileg is nagyon erdekes.
Ha lehetseges lenne, hogy VISSZAfele menjunk az idoben, van olyan pillanat ahova visszamennetek es maskepp cselekednetek mint annak idejen tettetek? Es szoktatok-e neha gondolni ara, hogy ha az eletetek egy bizonyos pillanataban mas dontest hoztatok volna, akkor most az egesz eletetek masmilyen lenne?
Laslow Creative Commons License 2000.10.04 0 0 5
Majd csinálok egy topicot, direkt neked, amikor jó kevesen lesznek itt és azt lenullázhatod nyudodtan :)

Laslow

Előzmény: Beebite (2)
pipi Creative Commons License 2000.10.04 0 0 4
itt egy hasonló topic ajándékba
scarabaeus Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3
Ha az embernek van Photoshopja, meg amúgy is időmilliomos, bizony, még az idő is meghajlik az akaratától...
:-)
Előzmény: PetiGyík (-)
Beebite Creative Commons License 2000.10.04 0 0 2
nagy igyekezetemben elrontottam, és meg is előztek:((
Előzmény: Beebite (1)
Beebite Creative Commons License 2000.10.04 0 0 1
Szerintem 0 percet lehet utazni az időben:)
bocsi:) De nekem ez az első:)
Cancelot Creative Commons License 2000.10.04 0 0 0
Próba cseresznye. Utazz vissza 0-ba...
PetiGyík Creative Commons License 2000.10.04 0 0 topiknyitó
Találtam minap egy oldalt (http://tgc.ini.hu), ami az egy megvalósult időgéppel foglalkozik. Nagyon igéretesnek hangzik, csak nem tudom eldönteni, hogy kamu-e?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!