Kedves dogissimo!
Természetesen engem sem az zavar a leginkább, hogy több szemetet kell kihajítanom a postaládámból, hanem, hogy tisztában voltak azzal, hogy van egy üres telkem, amikor a hivatalos címem még a régi volt. De meg kell látni a kettő között az összefüggést! Természetesen biztos vannak olyanok, akik kitöltötték és nem tartják ezt az egész dolgot veszélyesnek. De vajon tudják-e ők, hogy az általuk megadott adatokkal, akár vissza is élhetnek? És nem feltétlenül a Posta. Annak idején rájöttünk, hogy valószínüleg az Autóklubtól szerezhettek be egy két infót az érdeklődő cégek, mert ugyanazt a helyesírási hibát ejtették a címünkben (Szakasits Árpád út volt és ha jól emlékszem cs-vel írták vagy valami ilyesmi.)Ez pedig azt jelenti, hogy pénzért ezek az információk megszerezhetők és ha az Autóklubban volt valaki aki kiadta akkor a Postán is lesz!
A kései óra az oka, de az Önnek szánt soraimat véletlenül másnak válaszoltam meg. Szóval a Digest marketingpolitikáját nem ismerem. A lényegesebb a másik kérdés amit írt, miszerint: ki, honna szedi a névsort.
Engem megkerestek a hivatalomban egy biztosítótól, tudták mi a beosztásom és azt is, hogy mióta dolgozok ott, abban a beoban. Ez az ami igazán bosszant, nem az ajánlat ténye, ami akár lehet jó is.
Valószínűleg nem gondolták, hogy Ön ki fogja tölteni. A dolog ennyire egyszerű. Az, hogy a Reader Digestnek milyen a marketing politikája más kérdés és az is, hogy honnan vette a címlistát.
Talán azt is meg lehet érteni, hogyha néhányunkat felháborít az egyre agresszívabb "marketing" tevékenység nemcsak a posta hanem más cégek részéről is. Én pl. annak idején egy ideig előfizettem a Readers (Digest?)... című újságra mjad az előfietést lemondtam. Ehhez képest még több mint egy évig kaptam tölük mindenféle reklámszarokat. Ekkor felhívtam őket, hogy vegyenek már le a listáról mert idegesít. Egy ideig nem jött, aztán pedig egyszer amikor kimentem a telkünkre ahol, akkor még a házunkat építettük ott találtam bedobva egy nevemre címzett "Ön már megnyerte az egy milliót! Már csak meg kell rendelnie..." típusú küldeményt. A poén csak az az egészben, hogy honnan tudták azt, hogy nekem van ott egy telkem?
Nagyon érdekesek a reakciók eme csúcspéldánnyal kapcsolatban.
Én áthuzigáltam, jó feltűnően, és ráírtam, hogy semmi közötötk hozzá, és visszaküldtem a feladónak.
Mégis mit gondolnak? Van épp eszű ember aki ezt kitölti a valós adataival? Ma, magyarországon? Minek? Meg egyáltalán miért? Hogy gondolhattak ilyet?
Nem hiszem, hogy az erős matematikai-statisztikai módszerekkel megtámogatott marketing kutatásokat Ön vagy akár 100 ember meg tudja téveszteni.
Az efféle akciók költségvetése független a válaszadók kb. 1 %-át kitevő rosszindulatú adatferdítők szándékától.
Meglepő és magas toleranciáról arulkodik az a vélemény, amiben a kérdőívet "helyesen" kitöltőket konzumidiótának nevezi. Miközben ezt teszi, egy olyan értékesítési csatornát használ véleménye közkinccsé adására, amelyben Ön szintén egy konzumer, ha - feltehetően - nem is idióta.
Meg kell jegyeznem a következőket:
1. A válaszadás nem volt kötelező
2. Ha nem töltötte ki, nem lesz közük hozzá
3. Az efféle kérdéseket nem pofátlanságnak, hanem marketing fogásnak nevezik.
Ha azt hiszik a postánál, hogy bárki 100%-ig őszintén válaszol erre a marhaságra és értékelhető (=értékes) adatokat kapnak ingyen, hát nagyot fognak csalódni. Magam részéről már hozzájárultam, hogy feleslegesen dolgozzanak és sokba kerüljön az akció: értékeljék csak ki az álnéven beküldött adatokat majd postázzák a nem létező "konzumidiótának" a levélnyitót. Majd ha visszakapják -címzett ismeretlen- ledöfhetik vele azt, aki kitalálta az egészet.
Ja es mi van ha valaki poenbol a Te/En nevemre tolti ki, es direkt ugy hogy abbol az tunjon, ki, hogy mindent az elkovetkezendo 2 honapban akarok megvenni, es bazi sok penzem van...
Akkor majd nem tudok kimenni a lakasbol a sok ugynoktol?
Nem is rossz otlet :))))
Csak aztan nehogy visszafele suljon el es az nyerje a 3 milkot akivel ki akartam ba**ni...
Először arra gondoltom, jó fej leszek és kitöltöm, de két nap múlva úgy felidegesített egy "kedves" ügyfélkapcsolatos, hogy a dühömet minden erőmmel eme kérdőívre írányítottam.
Csak azt nem értem, miért kérdezi mindenki, hogy mennyi a keresetem, mi a frász közük van hozzá? Annyira dühítő ez a pofátlanság.
Na tessék már megint felidegesítettem magam!
Elôször megdöbbentem a kérdéseken (aki ezt kitölti, egyszersmind lemond személyiségi jogai védelmérôl), majd némi tétovázás után - hogy eltegyem-e intô példaként - kivágtam a kukába. Erre a kitöltôsdire nem vitt rá a lélek, de jópofa, hogy néhányan megcsináltátok...
:)))
kaptatok-e kedves postanktol levelet melyben eleg kemeny kerdesekben
firtatja anyagi helyzetetek, hogy ezutan megkisebb eselye legyen annak,
hogy a levelszekrenyetekben levo szemet kozott megtalaljtok a fontos
leveleket..
En kaptam
majd egy alnevre kitoltve a leheto legnagyobb baromsagokkal
visszakuldtem.. Tippeket varok....
P.