Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.07.24 0 0 330
Most, a Kajak-Kenu eb alatt egész normálisan nyilatkozott a csapat teljesítményéről. Lehet, hogy végiggondolta már a korábbi tévedéseit?
Fraz Creative Commons License 2001.04.11 0 0 329
Átgondoltam a dolgot, és nem változott a véleményem az ügyről.
bullseye Creative Commons License 2000.11.30 0 0 328
Tudod, igazság szerint válaszolt, csak azt nem fogadta el a Jenő... Ilenkor fogalmazni kell a kértést, nem pedig az alanyt pofán péklapáttal...
Szóval ez riporteri besülés volt, mert Rita nem az a retorikai zseni mint TJ. Amúgy eccer neki is beszóltak, talán még Havas, nem tom pontosan. Verebes mondta eccer a lengyel szóvivőnek kabaréban (azért nem járt bitó, még akkor sem) "Elnézést, de itt a mikrofon, ne a levegőbe tessék beszélni..."

Ja, nekem most nagyon erotikus a hangom, mert megfáztam, és folyton R&B-t énekelgetek :)) Én is jó ember lettem végre!

Előzmény: tunderilona (324)
Kilroy Creative Commons License 2000.11.30 0 0 327
OFF
"Szoval ezt en szertetnem egyszer egy Torgyan iterjun is hallani:-))"

Erre én is kíváncsi volnék! :-)) Mondjuk van elképzelésem, mit mondana erre Torgyán úr, persze nem a választ... :-))

Kil
ON

Előzmény: hobe (326)
hobe Creative Commons License 2000.11.30 0 0 326
tunderilona

Bocs ez teljesen OFF, de egybol beugrott rola valaki:-)

"..Tudtad, hogy miért hívtalak meg, tudtad, hogy miről fogok kérdezni, igaz?? ?Igen és válaszolok is.? ?Dehogy válaszolsz! Négyszer kérdeztem meg valamit és még mindig nem kaptam rá feleletet!?"

Szoval ezt en szertetnem egyszer egy Torgyan iterjun is hallani:-))

Kilroy Creative Commons License 2000.11.30 0 0 325
"Ott volt a felsorolás végén a stb. Azért írtam ki csak az említetteket, mert azokban konkrétan tudom, hogy szerepelt álmaink tárgya."

Oké, valóban volt stb. Elnézést, csak első blikkre némileg meglepett, amit írtál.

"A közismert és a közszereplő viszont – hallásra – nekem egyáltalán nem ugyanaz. Ott van pl. Szeva, aki azért elég közismert, mégsem mondanám közszereplőnek. :-)"

Azt hiszem, a kettő nincs igazán messze egymástól. Most - belegondolva - talán azt mondanám, hogy a 'közszereplő' a 'közismert'-en belül egyfajta csoport. A különbség valahol ott lehet, hogy a 'közszereplő' az átlag 'közismert'-nél valamelyest gyakrabban szerepel a szó szorosabb értelmében a nagyközönség előtt, pl. a médiában. De ez nagyon szubjektív, hiszen persze adódik a kérdés: mennyi is ez a "valamelyest". De talán a lényeg azért érthető: a két fogalom aligha esik egymástól messze.

Kilroy

tunderilona Creative Commons License 2000.11.30 0 0 324
Kilroy
„Szerintem kissé túl szûk kör ez a pár szórakoztató mûsor,…”
Ott volt a felsorolás végén a stb. Azért írtam ki csak az említetteket, mert azokban konkrétan tudom, hogy szerepelt álmaink tárgya.

A közismert és a közszereplő viszont – hallásra – nekem egyáltalán nem ugyanaz. Ott van pl. Szeva, aki azért elég közismert, mégsem mondanám közszereplőnek. :-)

X polgártárs
A Brava egy húgyszar – már elnézést, bár asszem te is erre gondoltál. Alig tudtam eladni az enyémet, pedig a színe valami egyedi hányás volt. Persze ára azért van.

TaNGó
Nekem is nagyon erotikus a hangom, tehát a topic marad. Vagy ez így nem logikus?
De nem értem. Ha valakinek – szerinted – erotikus a hangja, akkor az jó ember? Vagy hogy is van ez most akkor?

bullseye
Van abban valami amit írsz. Bár – ha végig láttad biztos emléxel – egyszer, amikor a nő már nagyon terelt volna, a Jenő elég durván rákérdezett, valami olyasmi hangzott el, hogy: „Rita! Tudtad, hogy miért hívtalak meg, tudtad, hogy miről fogok kérdezni, igaz?” „Igen és válaszolok is.” „Dehogy válaszolsz! Négyszer kérdeztem meg valamit és még mindig nem kaptam rá feleletet!” – ez utóbbi mondat valódi indulatról tanúskodott (szerintem). Biztos, hogy nem szószerinti az idézet, hiszen elég régen volt már a műsor. (Lehet, hogy fent van már a neten.)
Tehát, számomra ebből az derült ki, hogy a nő számíthatott egy ilyen beszélgetésre. Vagy általában a live interjúkat kéne elfelejtenie a néninek? :-)

bullseye Creative Commons License 2000.11.29 0 0 323
A csiszar.hu egy dolog miatt nem tetszett.
Ha ennyire nem hisz neki a Jenőcica, akkor nem kell meghívni, vagy az elejétől ellenségesen kell kezelni.
Ha elindulunk abból, hogy én szeretlek, adok neked népszerűséget, stb (felkészül az életéből, van előbeszélgetés általában, stb), abból nem illik átváltani a nem hiszek neked megjátszós kis qrva szerepkörbe. Azt úgy köll kezdeni, a la tökös politikai bulldogok...
Előzmény: tunderilona (319)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.29 0 0 322
Rita a petőfi rádióban szerepel, ebéd előtt. Nagyon szép, erotikus hangja. Hagyni kéne már ezt a topicot elsüllyedni.
X polgártárs Creative Commons License 2000.11.29 0 0 321
offoff
nofene, a múlt héten láttam beszállni 1 zöldes fiat brava-ba, ami ugye köztudottam luxuskocsi...
(bár lehet, h az a 4es számú bevásárlójárgány volt)
Előzmény: Törölt nick (318)
Kilroy Creative Commons License 2000.11.29 0 0 320
"A Heti7es, az Esti Showder, a csiszár.hu stb. szórakoztató műsorokban szereplő, egyébként is közismert emberek tevékenységét hívom én közszereplésnek. Ha nagyon messze vagyok az igazságtól, javítsatok ki. "

Szerintem kissé túl szűk kör ez a pár szórakoztató műsor, lehet vki közszereplő akkor is, ha ezekben éppen nem szerepel. Különben azt hiszem, elég közel jársz az igazsághoz. Mondjuk úgy, hogy aki ilyen műsorok mellett, netalán ezektől vajmi függetlenül is közismert, na talán az igazán közszereplő, nem?

Kil

Előzmény: tunderilona (319)
tunderilona Creative Commons License 2000.11.29 0 0 319
pancho
„Ilyen alapon én is csak kiírtam magamból, ami nem tetszett. Ettől jobb helyet kereseve sem találhattam volna. „
Mint már mondtam, nem az a baj _amit_ írtál, hanem _amilyen stílusban_ írtad. És bizony lenne jobb hely a stílus használatára, esetleg egy „Pfuj tunderilona” című topicban.

„Azt, hogy valaki így nyit egy topicot - hogy fújol egy közszereplőt -, én nem a vélemyénkülönbség kulturált ütköztetésének nevezném…”
A topicot nem én nyitottam, a címét sem én adtam, de ha már van egy ilyen az arra van, hogy vélemények találkozhassanak, mint ahogy az történik is.
Én mindössze arra szeretnék rávilágítani, hogy mindez történhet felnőtt emberekhez méltó hangnemben is.

„…másrészt mutass rá, hol mocskolta bárki a felmenőidet”
Ezt nevezem én szőrszálhasogatásnak. A kifejezés (egymás felmenőinek mocskolása) ha úgy tetszik csupán egy szófordulat volt, semmi esetre sem konkrét tényre utalt. Ennyire paranoiásnak tűnnék a hozzászólásaim alapján?

Kilroy, Duda
A Heti7es, az Esti Showder, a csiszár.hu stb. szórakoztató műsorokban szereplő, egyébként is közismert emberek tevékenységét hívom én közszereplésnek. Ha nagyon messze vagyok az igazságtól, javítsatok ki.

Joe Black: egyet tudok érteni :-)A kocsi meglep. Valaki azt írta korábban, hogy szegény Kr álla épphogy nem kopik fel az élsportolásból. Persze a Csiszár akkor milyen építkezésen segédkezett?! :-O Ilyen ziccereket kihagynék, látod?! :-)

A csiszár.hu egyébként tényleg csak nekem tetszett annyira?

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.29 0 0 318
OFF
A múlt héten láttam kedvencünket a Karolnia Bocskai sarkán lévő közértben. Zöldségeket vásárolt. Szép volt, de a kocsija még szebb. Meg drágább.
ON
Rita ideje lejárt, csak nem akarja észrevenni.
Kilroy Creative Commons License 2000.11.29 0 0 317
Bocsánat, hogy beleszólok (eddig csak "kívülről" figyeltem a vitát):
Mindenekelőtt definiálni kéne a közszereplő fogalmát... (Szerintem ha minden sportoló nem is, de egy ennyire ismert nevű, mint KR, talán lehet, hogy az, nem?)

Kilroy

Előzmény: Duda (316)
Duda Creative Commons License 2000.11.28 0 0 316
Szerintem egy sportolo nem kozszereplo.
Vagy ha igen , akkor te is az vagy, ha az internetre irsz egy nyilvanos topicba.
Előzmény: tunderilona (314)
pancho Creative Commons License 2000.11.28 0 0 315
Ilyen alapon én is csak kiírtam magamból, ami nem tetszett. Ettől jobb helyet kereseve sem találhattam volna.
Igazán nem tehetek róla, hogy épp a te hozzászólásod volt az.
Azt, hogy valaki így nyit egy topicot - hogy fújol egy közszereplőt -, én nem a vélemyénkülönbség kulturált ütköztetésének nevezném például, másrészt mutass rá, hol mocskolta bárki a felmenőidet. Téged cikiztelek, de attól, hogy te - esetleg - hülye vagy, a szüleid még lehetnek nagyon rendes emberek. Én is azt szoktam mondani, hogy nem anyámat kell szidni, ő nem tehet róla, autodidakta úton lettem ilyen hülye, amilyen vagyok.
Előzmény: tunderilona (314)
tunderilona Creative Commons License 2000.11.28 0 0 314
Már elnézést, kedves Duda, de elolvastad te a topic címét amibe írsz? Szóval - bocsika, de - nagyon nagy hülyeség amit írtál. Kr-t egész nyugodtan lehet itt anyázni - közszereplő, tehát ez is benne van a pakliban - és lehet imádni. Aki imádja, ám legyen, de engedtessék meg, hogy valahol kiírjam magamból ha valami nem tetszik. Ettől jobb helyet asszem keresve sem találhatnék.

Véleménykülönbségek azonban találkozhatnak kultúrált formában is, anélkül, hogy a különböző álláspontot képviselő "felek" egymás felmenőinek bősz mocskolásába kezdenének.

Előzmény: Duda (313)
Duda Creative Commons License 2000.11.24 0 0 313
Hogy
jössz te ahhoz, hogy egy tulajdonképpen ismeretlen emberhez, akinek nem volt bántó hozzászólása veled kapcsolatban, ilyen stílusban szólj!

ezen talan te i gondokodhatnal a te-KR viszonylatban :)

Előzmény: tunderilona (312)
tunderilona Creative Commons License 2000.11.24 0 0 312
Első mondatodra reagálva: szerinted nem érezte magát nagyon-nagyon kínosan a nő?

Igazad van, valóban nem fogalmaztam pontosan, nem tudást, hanem TELJESÍTMÉNYT kellett volna írnom. Elnézést, de kissé sietősen irkáltam. Persze – mint azt már többször hangsúlyoztam – KR tudását soha nem vitattam, míg a Sydneybeli TELJESÍTMÉNYÉT előfordult, hogy igen. Talán ebből kikövetkeztethető lett volna, de nem védem magamat, hiszen ha valaki valamit leír, írja úgy, hogy mindenki értse.

Kéretik azonban nem elfelejteni, hogy én – minthogy a topic címe ezt megengedi – KR-t, mint embert, mint nőt (hahhh!) kritizálom elsősorban, nem pedig mint sportolót.

Off
Nem állom meg megjegyzés nélkül azt a fölényes stílust, amit megengedsz magadnak velem szemben. Ez az, ami utálatossá teszi a chat-elést. Hogy jössz te ahhoz, hogy egy tulajdonképpen ismeretlen emberhez, akinek nem volt bántó hozzászólása veled kapcsolatban, ilyen stílusban szólj!? Talán jópofának szántad, de ez nem az. Ilyen típusú jópofaságot akkor engedhetnénk meg magunknak egymással szemben, ha legalábbis jó ismerősök lennénk. Mi nem vagyunk. Megkérlek tehát, hogy alaptalanul ne használj ilyen hangot velem szemben. Előre is köszönöm.
(Még mielőtt homoszexualitással vádolnál a mimóza lelkem miatt mondom el, hogy nem hullottam össze a hozzászólásodtól, csupán a chat-elés élvezetének megőrzése érdekében jegyeztem meg a fentieket.)
On

Előzmény: pancho (311)
pancho Creative Commons License 2000.11.23 0 0 311
Te vagy nem azt a műsort nézted, vagy nem tudod, mit jelent az elégtétel szó.

Ilyen hülyeséget komolyan gondolsz, mint ez:
"sportról van szó, melynél a kor és tudás relációjában inkább beszélhetünk fordított, mint egyenes arányról"
Tehát aki még egy evezőcsapást sem tett (pl. te, gondolom), többet tud, mint aki már 20 éve világszínvonalon űzi a sportot. Aki labdát még csak nem is látott, jobban focizik, mint Rivaldo. Legalábbis a fordított arány szerint nekik végtelen a tudásuk. Amint egy percet is eveztek/játszottak, mindez erőteljesen csökken, négy-öt év múlva pedig a kezdeti szinthez képest nevetségesen alacsony lesz.
Mindenesetre ezt ne nagyon hangoztasd általános iskola 4 osztályánál magasabb végzettségűek között, vagy ha igen, ne csodálkozz, ha kiröhögnek.
Mellesleg szerintem nem néz ki rosszul. Ezt azt hiszem, már korábban is írtam.

Előzmény: tunderilona (308)
tunderilona Creative Commons License 2000.11.23 0 0 310
Jogos! :-)
Akkor először úgy teszem fel a kérdést, hogy vett-e észre valaki efféle hasonlóságot rajtam kívül, vagy csak az én rosszindulatom az egész.
Előzmény: Duda (309)
Duda Creative Commons License 2000.11.23 0 0 309
"Szerintetek van ennek valami oka?"

Igen, rossz szemuveg volt rajtad.

Előzmény: tunderilona (308)
tunderilona Creative Commons License 2000.11.23 0 0 308
Úgy látom te értettél félre valamit: én ELÉGTÉTEL-t írtam és nem BOCSÁNATKÉRÉS-t vagy VEZEKLÉS-t. E két utóbbira tulajdonképpen soha nem is láttam reális esélyt.
És hogy mire értettem az „elégtételt”? Arra, hogy a tegnapi műsorban a nő kb. olyan nyomorultul érezhette magát, mint az ő nyilatkozata után annak idején a három másik lány. Mindössze ennyit értettem alatta.
Amit pedig a tapasztalat és a kor egymáshoz való viszonyáról írtál, mélyen felháborít és tiltakozásra ösztönöz. Azzal nagyjából egyet tudok érteni, hogy a kort megillető tiszteletet meg kell adni, bár ehhez is hozzáfűznék annyit, hogy amennyiben kiérdemelte a delikvens. De hogy csak azért, mert valaki valamit régebben csinál, mint a többiek eleve jobbnak is könyveljük el! – ezt én elutasítom.
Ráadásul jelen esetben nem feledkezhetünk meg arról a tényről, hogy sportról van szó, melynél a kor és tudás relációjában inkább beszélhetünk fordított, mint egyenes arányról – bár ezt is előítéletnek tartom és nem is támogatom.
Végezetül újfent szeretném hangsúlyozni, hogy a nő KORÁBBI sportteljesítményeit semmilyen körülmények között nem vitatom. Sokkal inkább az általa természetesnek feltüntetni kívánt, ám bénácskára sikeredett mű-imázsát.

Tudjátok mi tűnt fel a közeli képeken? A nő feltűnően hasonlít arra az egykori NDK-s atlétanőre, aki manapság férfinek mondhatja magát. (Bizonyára szép számmal akadnak ilyenek, én arra gondolok akivel konkrétan foglalkozott többek között a HVG, vagy a Fókusz.)
Szerintetek van ennek valami oka?

Előzmény: pancho (307)
pancho Creative Commons License 2000.11.23 0 0 307
Elégtételnek?
Ha jól figyeltél, azt mondta: továbbra is fenntartja a véleményét, miszerint a többiek nem úgy húztak, ahogy kellett volna.
Tudo, én valahogy jobban hiszek neki a 20 éves kajakos tapasztalatával, mint olyan csajsziknak, akik maguk alig idősebbek 20 évesnél. Lehet, hogy kicsit többet tud náluk a kajakozásról. Mellesleg ő volt egyéniben is világbajnok (többször), ha jól emlékszem, olimpiai is, tehát letett valamit az asztalra. Ezek közül a lányok közül melyik mit tud felmutatni?
Előzmény: tunderilona (299)
tunderilona Creative Commons License 2000.11.23 0 0 306
Nem, én tényleg nagyon élveztem. OK, nem a finomkodó mélyfilozófia volt a jellemző stílus, de nekem ettől volt igazi. Vagy te nem érezted azt a feszültséget? Hogy szinte már nekem voltak kínosak a feltett kérdések és az adott válaszokat savazó reakciók?
Elmondom miről beszélek: Folyamatosan attól féltem, hogy a nő finomkodását egyszercsak elfogadja Jenő. Titkon persze szurkoltam neki, hogy ne tegye, de azért ott volt a félsz. És ő nem tette. Nem hitte el azt, amit én sem hiszek. Rámutatott azokra az ellentmondásokra, amelyek hamissá teszik az erőltetett imázst (pl. sydney-i interjú - buddhizmus, bújós cica /hahhh!/ - chopperes építésvezető, stb.)
Nekem olyan érzés volt nézni ezt a beszélgetést, mintha a kedvenc sörözőmben ülve hallgatnám két ismerős szócsatáját.
Szóval még1x: teccett!!!! :-))))
Előzmény: Duda (304)
Kataca Creative Commons License 2000.11.23 0 0 305
tetszik vagy nem tetszik, kivancsi vagyok
a neten csak a mult heti es azelotti reszeket talaltam meg. de ami kesik, az nem mulik
Előzmény: tunderilona (303)
Duda Creative Commons License 2000.11.23 0 0 304
azert ne tulozz: egy butuska semmitmondo musor volt
Előzmény: tunderilona (303)
tunderilona Creative Commons License 2000.11.23 0 0 303
Hát, nem fogom tudni részletesen leírni, de a műsort valószínűleg megnézheted majd a neten is. Valószínűleg nem az lesz, ami neked tetszhet - Jenő ugyanis rendesen megtalálta magának a nőt. Volt szó mindenről: férfiméretről, álszentségről, Sydney-ről... számomra iiiiigen kedves témákról, ugye :-)
Tanulságos, lepel-lerántó műsor volt.
Előzmény: Kataca (300)
Duda Creative Commons License 2000.11.23 0 0 302
Nekem kicsit tuljatszottnak tunt, de vegulis abban igaza volt, hogy mitol olyan fontos ez?
Kilroy Creative Commons License 2000.11.23 0 0 301
Belenéztem, háát... bár végülis még próbált normálisan beszélgetni a Csiszárral, ez többé-kevésbé sikerült neki...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!