A Magyar Kupa az ahol a győztesen kívül senkit sem érdekel a további sorrend, tehát tejesen mindegy ki kivel játszik amíg el nem jut a döntőig és meg nem nyeri.
A történelmi hűség kedvéért a tavalyi kupakiírásban, de az idén játszották azt a kupadöntőt, amit a Paks nyert. Előtte 2023-ban a ZTE verte a Budafokot.
Fociban a 120 külföldivel rendelkező Fradi sem jut minden évben az mk döntőbe., Tavaly a talán a budafok jutott döntőbe. Hát ez nem tűnt fel az okosoknak :))))))))))) hogy történhetett ez meg???????????????????
Marha vicces, hogy a szövetségi okosok közül senkinek nem tűnik fel az ellentmondás, miszerint egy elvileg a bajnoki teljesítményt jutalmazó lebonyolításban simán belefér, hogy gyenge csapatok röhögve nézzék végig ahogy a jobbak kiütik egymást. (Félreértések elkerülésére: az Alba idén nem az a csapat, amelyik az előző két évben joggal bosszankodhatott, hogy megkapta az egyetlen nála jobbat.) Ha az az elv, hogy egy nyolcadik helyen éppen csak szerencsével becsúszó csapat ne legyen könnyebb helyzetben, mint aki sokkal jobb volt eddig, akkor kellene lenni kiemelések. Nekem nem volt bajom a régi rendszerrel, amiben szintén bármikor össze kerülhetett két erős csapat, de legalább nem mondták, hogy a bajnoki szereplés valami érdem a kupa szempontjából.
Ez az NKA, Deac, Zete, Körmend ág biztos hoz majd szoros meccseket, de azért van csapat közte, ami jókat röhöghet most magában.
Nem vagyok benne biztos, hogy például mi(Körmend) megtudnánk verni egy MAFC-ot vagy Kaposvárt, ha csak egy légiós játszhatna. De ezzel jó pár csapat még ugyanígy van.
Szolnokiak üdv a klubban. Mi 3 éve szívjuk ezt a kupa lebonyolítást. 3 éve állunk kiemelt helyen és mindig előttünk állót kaptunk. Mondjuk az idei Albának még egy DEAC, NKA Pécs ágon sem lett volna esélye a kupa győzelemre, de ettől még ez a rendszer nem igazságos. A jelenlegi első 4 helyezettből 1 lesz ott a döntőben. Lehet itt jönni a sors kezével, meg mindenféle lózunggal, de ez akkor is egy sz.r. Nem hiszem, hogy a világon van még egy ilyen szisztéma. Legalább azt hagyták volna meg, hogy a helyszín sorsolással dőljön el. A kupának pont az a lényege , hogy a "kicsik" is elkaphatják a nagyokat. Nálunk a Falcot idén senki sem fogja "elkapni" valószínűleg, de Szombathelyen biztos nem. És értem én, hogy Ők kiharcolták az első helyüket, de azért a bajnokságban kapják meg a pályaelőnyt.
Hát igen. Lesz egy csapat, amelyik kupafinálét játszhat, és ezzel már szép is a szezonja. Bármi is lesz a bajnokságban avagy épp ott a kupadöntőben. Vicces kimondani, h a DEAC-Körmend-NKA-ZTE négyesből vkinek minimum kupaezüstje lesz.
Ez tényleg átrendezheti az erőviszonyokat, mégis csak az egyik ha nem a legjobb játékos a keretben. Ritka az a vállműtét, amiből pár hét alatt vissza lehet jönni. Nézve Somogyi 5 percét, látok magam előtt egy hármas versenyfutást februárig.
Szerintem Eilingsfelddel, jó légiósokkal meg egy viszonylag jó edzővel még így is jobban álltok, mint a legtöbb hazai csapat. Persze lehet, hogy egyetlen magyar játékos kiesése mindent meghatároz, sőt, legtöbb helyen ez így is lenne, már ahol van épkézláb magyar. És ez mindent el is mond a színvonalról.
Én tegnap is úgy láttam, hogy Bognár ahogy elcsúszott, meg akarta akadályozni, hogy Lukács elérje a labdát. Kb ültében ki akart zárni. Csak hát ő azt nem láthatta, hogy Lukács közben elugrott. És ebből volt ez a nagyon szerencsétlen kimenetel. Ki lehetett volna állítani simán, még ha nem is volt meg a sérülés okozásra irányuló szándékosság, de nagyon veszélyesre sikeredett. Szerencse, hogy nem lett nagyobb baj.
Gratulálok a Csapatnak! Nem gondoltam, hogy kérdés lesz, de azt se, hogy ennyire simán győzünk. Ez a Szolnok nagyon gyengusz a tavalyihoz képest, igazából csak Lukács meg Aimaq "éri meg a pénzt". A szezon elején azért arra nem tippeltem volna, hogy hozunk a bajnokságban egy tökéletes első kört és a BL-ben is továbbjutunk. A bajnokságban jót tesz, hogy a nyakunkon van a Paks és nem lehet hibázni. Én nagyon elégedett vagyok eddig a szezonnal, csak így tovább! Ne veszítsük el a lendületet, mostanra azok is feljöttek, akik szezon elején "kicsit gyengélkedtek". Hajrá Falco!!
1:51:30-tól Aimaq kiállítása. Ezen a szituáción sok mindent nincs elemezni.
(a 'Mérkőzés alakulása' részen azért lenne mit fejleszteni a statban. konkrétan nem is szerepel benne Aimaq kiállítása, ahogyan az sem, hogy ki kap faultot egy adott helyzetben, mert csak az látható, hogy kit faultoltak éppen le)
Ja, a belépő embert nyilván nem abban az értelemben gondolom, hogy különben Lukács pontot szerzett volna egy olyan támadásból, ami nem is az övék volt.:))
1:41:00-tól van a Bognár-Lukács jelenet. Hát... érdekes. Nekem az jön le, hogy Bognárnak még seggre esés közben is volt annyi "lélekjelenléte", hogy legalább megpróbálja lefaultolni a belépő embert, ha már sok másra nincs esélye, aztán ez borzasztóan rosszul sült el. A kiállítás szerintem indokolt lett volna.
Bognáré balesetveszélyesebb volt egyértelműen. Mindkettő szándékos mozdulat volt és minimum sportszerűtlen ítéletet érdemelt, csak nem egyenlően mérik a csapatokat... láttam azért sokkal kevesebbért is sűrűn kiállítást.