Keresés

Részletes keresés

Attosz Creative Commons License 2000.09.30 0 0 6
Nem tudom, ez esetben az itt leírt módszer használható-e, de azért megemlíteném:

Default Opener hozzárendelés

akoel1 Creative Commons License 2000.09.30 0 0 5
koszi Gona :)

Akoel

Gona Creative Commons License 2000.09.29 0 0 4
Hi akoel1

Nem tudom mi szerint van strukturálva. Én mindíg rákeresek arra ami érdekel (file-név, kiterjesztés). A Windows betöltéskor olvassa be, és ha van változás akkor azt bármikor
beleírja. Más programok is írnak bele (ezért is áll könnyen fejre a Windows), éshát te is bármikor beleírhatsz a regedittel. A Windows használja, ezek a legfontosabb rendszerfájlok (system.dat, user.dat) Ha minden klappol a Windows-zal érdemes őket elmenteni egy könyvtárba a system.ini és win.ini-vel egyetemben. Ezek későbbi !Dos módban! történő visszamásolásával meg lehet úszni sok újratelepítést.
Amik a jobb alsó sarokban leledznek azok a már említett "Run" kulcsban, kulcsokban vannak. Ha nincs ott, de tudod az állománynevét, arra is rákereshetsz. Ha nem tudsz semmit róla nyomd meg a "control+alt+del"-t és nézd meg milyen néven leledzik mint "task", arra is rákereshetsz.

Üdv: Gona

Előzmény: akoel1 (3)
akoel1 Creative Commons License 2000.09.28 0 0 3
Hello Gona

Meglepo ez az adatbázis.
Meglehet valahonnan tudni, hogy pontosan hol, mi található, mi szerint vannak strukturálva?
Mikor olvassa ki ezeket az adatokat a Windows?
És mikor irja oket? Nekem elég átláthatatlannak tunik, nem látom benne a rendszert.
Tulajdonképpen a Windows használja, vagy egyes programok irogatnak bele szabadon???

Ha lehet még egy kérdés, bár lehet, hogy itt a megoldás? A jobb alsó sarokban van egy taskbar-nak nevezett valami. Néhány program ami berakta magát, a Properities-e tartalmaz egy olyan bejegyzést, hogy itt legyen-e látható. Viszont a többi nem. És mégis itt vannak. Lehet, hogy ez is a regisztrációs adatbázisban szerepel valahol?

Akoel

Gona Creative Commons License 2000.09.27 0 0 2
Egyszer zaklattak egy olyan géppel, ami egy csomó nemlétező drivert akart elindítani. A felét megtaláltam a config.sys és system.ini állományokban, de még így is maradt 2 nemlétező hivatkozás. Rákerestem a hivatkozott driver-névre - mint szövegre - az egész C: -n, és meg is találtam a system.dat -ban. Hallottam hogy ez a regisztrációs adatbázis egyik állománya, és így fordultam először a regedit-hez. A regeditben rákerestem a driver hivatkozásokra, és kitöröltem őket. A Windows "láthatatlan" dolgait mind itt tudod módosítani. Például sokminden nem a Programs\Startup -ba rakja magát, hanem a regisztrációs adatbázis
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run és RunOnce satöbbi kulcsaiba. Az ember meg csak figyelgeti miért csak 80% a szabad erőforrás.

Előzmény: akoel1 (1)
akoel1 Creative Commons License 2000.09.26 0 0 1
Köszi kivállóan müködik a dolog. :)
Csak arra lennék kiváncsi, hogy Te hogy jöttél rá.
Mert a helpben egy szó nem esik róla

Akoel

Gona Creative Commons License 2000.09.26 0 0 0
Hi akoel1!

Egyszerű:
Regedit-el törölni kell a "HKEY_CLASSES_ROOT" kulcsban a ".html" kulcsot és a "html_auto_file" kulcsot, valamint a "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\CLASSES" kulcsban is a ".html" és a "html_auto_file" kulcsokat. A regeditben való módosítás után ha újraindítod a Windows-t, már társíthatod is a .html -t akihez akarod.

Előzmény: akoel1 (-)
akoel1 Creative Commons License 2000.09.26 0 0 topiknyitó
A hasfájásom a következo:
Véletlenségbol, tudatlanságból megváltoztattam a html kiterjesztésü fájljaim nyitó programját, mondjuk word-re (Shift-jobbegérkatt-Open with...,always use...)
Aztan visszakozz, de nem az elobbi módon hanem View-Options-File Types
csakhogy a "file types" okban csak HTM meg MHT meg MHTML kiterjesztések vannak deffiniálva.
Sebaj gondoltam, majd en csinalok egy sajatot, HTML kiterjesztéssel, a példák alapján.
Ekkor jött a meglepetés. A következo hibaüzenettel nem engedett tovább a file types deffiniálló:The extension .HTML is already in use by file type 'html_auto_file'. Choose another extension"

A Shift-Jobbeger akcióval viszont nem tudom ujra az iexplorerhez rendelni a html fájlokat mert sajna a menüben az ikonjuk nem változik vissza az e-betüs ikonra, hanem valami irat marad.

Kicsit hosszura sikerült, nem tudtam egyszerübben

Akoel

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!