Jó Endi, programozz csak. másold le az agyad. csak tessék. ha sikerült szólj. (nem fog).
Nem értem teljesen, miért becsülöd alá a misztikát.., de sosem gondolkozol el azon KI vagy te..
Ha már a számokról van szó: tedd ki az agyadból az ötös számot (úgy hogy mindenki megértse mi az, akik azt sem tudják mi az a "szám")..
:)
Noway:
A lélek mint olyan tökéletes, bontatlan, egész. Minden benne van, mindent tartalmaz (és mindent nem tartalmaz persze), polaritástól mentes. Végül is maga isten, ha úgy tetszik.
Mi a tudatosság egy formájával ettől elég messze "vagyunk", itt a fizikai síkon. Sok rétegből "állunk", több aspektusa jelen van a tudatnak több szinten párhuzamosan. Az egyikkel tudjuk előhívni pl. a képzeletet (nem képzelődést). Ez nem asszociáció, az már kicsit más. Ez az intuició, kreativitás.
A mi lelkiállapotunk pedig a bontatlan egész bizonyos részire rezonál, tudatosodik arra a részre. így emlékszünk valamire. az egészet persze bonyolítja, hogy nem mindig történik mindez a "magasabb" szintű létezéseinkkel együtt (pl. mikor akarunk emlékezni valamire, de nem ugrik be). A tudat "alá" nem látunk be (épp azért mert nem tudatos a tudatalatti), és nem ismerjük fel, hogy miért nem emlékszünk.
Mellékesen Endi:
szerinted honnan származik a DNS? honnan veszi azokat az alkotórészeket, amiből áll, és azoknek az alkotórészeknek az építőkövei honnan vannak?
Hozzáteszem még, hogy a misztikus nálam azt jelenti, hogy fizikailag nem bizonyítható mindenki számára. mindenkinek magának kell kitapasztalnia. Ez a misztika. Tudhatjuk hogyan működik, mert mindennek meg is van az elmélete. DE van egy határ amin túl már nem lehet szavakba foglalni dolgokat. Ezek a fizikai sík feletti tapasztalatok. Amiről te beszélsz, az csak a tudatlanság, ismeretlen, mint például a mágnesesség. senki nem tudja, valójában mi is az, de mégis használjuk (talán még Tesla sem tudta, de ő volt a professzora..)
Nem is tudtam, hogy tudod, hogyan működik a lélek. leírnád? (csak genyózok:))
Mindenesetre a test még most is "misztikus" egyeseknek. Pontosabban a test és a lélek kapcsolata (ami már valóban misztikus), és még mindig sok kérdés van...
Ezt nem egészen értem, szerinted a lélek az valami olyasmi, mint egy nagy adatbázis?
És az agy le tudja olvasni? Mint valami lyukkártyát?
Nekem ez csont materialista álláspontnak tünik...
Hümmm, a testi élet már nem misztikus izé? Nekem még az. Valamiről lemaradtam!
;-)
Musaic: szerintem ez a terület a kreativitás, fantázia stb. dolgokhoz áll közel. Ott is valahogy úgy jön létre az új gondolat, hogy támaszkodik mindenféle emlékekre, de közben történik ezekkel valami mókás metamorfózis. Jaaaj, nem bírom rendesen megfogalmazni, de érted mire gondolok, nem?
KP
Musaic!
Régen az emberi testet is valami misztikus izének tartották, a testi életet, aztán ma már tudjuk úgy kb. hogy hogy működik. Pl. dns, ilyesmik.
Ugyanez igaz a lélekre is.
De ez semmit nem von le egyiknek az értékéből se.
Szerintem a tudósok a sötétben tapogatóznak.
Maximum azt a központot sikerülhet lokalizálni, ami a memóriához való hozzáférés jeleit mutatja. "Csak" egy visszajelző, ami ingerközpontként működik. De a RAM (illetve abszolút szinten ROM) fizikailag nincs az agyban.
Az agy egy nagyon hasznos eszköz, ami segít a lélek kommunikációjának testünkkel, egy másik emberrel, és egy ingerközpont. bár mostanában már elgondolkozom mindezen...
Pont az emlékeket, ha jól tudom, már többé-kevésbé sikerült lokalizálni. Ami a véletlenszám-generátort illeti, a legkézenfekvőbb, ha valami környezeti zajt "olvas", pl. valamely neuronban haladó ingerület töltésingadozását. (Mintha Penrose írt volna valami olyasmit, hogy vannak az agyban olyan érzékeny neuronok is, amik kvantummechanikai mértékű ingadozásokat is érzékelhetnek, de már nem emlékszem pontosan.)
De szvsz ha csak a hasunkra ütünk, és kitalálunk egy számot, az nem ilyen módon generált véletlenszám lesz (bár valószínűleg azok is szerepet kapnak az előállításában), sokkal inkább a pillanatnyi gondolataink, rövid távú memóriánk, kedvenc számunk, stb. határozzák meg.
De hogy a kérdésedre válaszolni próbáljak:
Elég kevés dolog van az agyban. a számok, a memória, az emlékek, stb. elég messze esik tőle.
Úgyhogy a véletlengenerátor sincs benne.
Jó Endi tartsd meg magadnak. nemtuttam hogy ilyen mindentudó vagyol...
Szerintem te is szoktál hirtelen válaszokat keresni, de mindegy..
Azt hittem az index ilyen és hasonló kérdések megvitatására is jó, de úgy látszik, tévedtem...
Pedig még időt is szánok rá.. lehet hogy bennem van a hiba? :)
Én tudom, de nem mondom meg, mert elegem van abból hogy mindenki gyors megoldásokat, válaszokat keres, és semmi időt nem szán semmire, és még neki áll fejlebb, és irgum burgum meg minden és hörr!
>:-<