1971-1976 között jártam az iskolába. Ez azt jelenti, hogy együtt keztük és három évig párhuzamos osztályba jártunk. A harmadikat megismételtem. A szünetekben mindennap találkoztam veletek és senkit sem ismerek meg. Melyik osztály voltatok?
Nekünk már nem az oroszt, hanem a németet tanította a P.I. (alias malacka), minden puskát észrevett eszméletlen szeme volt, a magyart a Varga László, egy elvarázsolt fazon volt. ( dolgozat, kiosztja, mindenkié 2-es 3-as, gyerekek diktáljátok be a jegyeket beírom a naplóba, mindenki 5-öst diktált be ő meg szépen beírogatta a naplóba, nem volt neki furcsa semmi)
Fizika: Hargitai Imre (a hideg kiráz ha csak rá gondolok) nem tudjátok mi van vele? később átvette az osztályt a Fekete Bandi alias Színes Géza, valami sajátos színrendszer szerint írogatta különböző színekkel a jegyeket a naplóba.
Matematika: Serfözőné, szigorú, de korrekt, később az OTTMÁR MÁRTA, azért írom csupa nagy betűvel, mert 17 évet kellett élnem ahhoz, hogy megszeressem a matekot. Köszönet érte innen is! (próbálok átadni valamit a lányaimnak!)
testnevelés: Varga András (sokat fociztunk), kémia: bocsesz már csak gúnynevére emlékszem: Molekula, ha valaki tudja az igazi nevét írja meg.
Utolsó évben volt egy olyan tantárgy, hogy filozófia, most az a vicc, hogy azt nekünk az igazgató Balász István tartotta volna, ugyanis nem vicc: egy órára sem jött be!! Az az óra minden pénteken lyukas óra volt!!! komoly mi?
Vörös Ottónak egy FIAT-Tipója volt abban az időban, nagyon tetszett, akkor megfogadtam, hogy nekem is lesz egy ilyen autóm, és lett, később aztán jobb is, de az volt az első kocsim.
A gyakorlati tanár: Tóth Lajos, alias Totya, figura, bajusz..... nagyon nehezen lehetett bírni nevetés nélkül, fura fazon volt.
Műszaki rajz: Labancz Károly ( most is remeg a kezem ) később átvette egy lökött nő, de tényleg az volt! Talán így visszagondolva, csak Ő nem volt IGAZI tanár!
Számítástechnika: Varga László, jó tanár lett volna, ha tudta volna mit is kell számítástechnikából tanítani. A fő tananyag az volt, hogy programot írjunk véletleszám előállításból 5-ös lottóra. Nem vicc ez sem!
Ha a tanárok is olvassák ezt a fórumot, kérem ők is írjanak néhány sort.
Sziasztok! Ha emlékeim nem csalnak Varga Lajosnak hívják, magyart tanított nekünk. Nagyon jó fej volt. A későbbiekben még meg fogom említeni. 1980-1984 között jártam ide, ép.anyag szakra (F). Ofőm Pusztahegyi Ilona volt (P.I. -ez volt a szignója az ellenőrzőben :-)) Persze oroszt is tanított. Kezdem az elején: A felvételi papírt még Szamos Géza igazgató írta alá, de szeptembertől már Balázs vitte az iskolát. Jellemző erre az időszakra, hogy a bolond ballagáson bicajjal, motorral rohangáltak az akkori negyedikesek az aulában. Később nemhogy ez, de a sima bolond ballagás is tiltott lett (1984). Pichler István(?) rajz, műszaki rajz I. II. osztályban. Később egy hölgy tanította a nevére nem emlékszem már azt hiszem külsős volt. Matek tanár hát az elsőbe volt vagy 10, mert az eredeti tanárnő (nem ugrik be a neve) sokat hiányzott. Muczer Tivadar - alma, +gigantikus méretű Szilikátipari gépek c. könyv a hóna alatt "Tessék írni... 1-es alátét, 2-es gumidugós tengelykapcsoló :-) Varga László elektrotechnika - számítógép akkó még nem vót!! Később irányítástechnika. Juhász Zsiga tanárúr - mechanika/statika Torna: Királyhegyi Bea - valamikor 82-83-ban érkezett a suliba osztályunk egyik védőszentje volt. Tóth Imre (külsős) üvegtechnika. Kékesiné fizika. Aztán elsőben a három kémiatanár Bendike, Gajdos Erzsébet és Maja (Mária, vez.név ?) Mindháromra jószívvel emlékszem vissza. Nagyon rendesek voltak. Első nekifutásra ennyi.
-Hargitai után volt egy nagyon jó és korrekt matektanárom (már-már megszerettette velem a matematikát! -ami roppant nagy szó volt), álljon itt a neve: Kovács János
Ha jól emlékszem, a Toldiból jött hozzánk ,de Balázzsal valamiért nem bírták egymást, ezért egy év után továbbállt. (fekete 123-as Mercije volt, azzal taxizott...)
Akiket viszont igazán kedveltem: Őszi Ferenc - magyar, és egy általam kimondottan csinosnak tartott tesitanárnő, akinek a nevére sajnos már nem emlékszem:-(
Hali! Ezt nem tudtam!Azért, hogy jól gondolom-e, megkérdezem:Ki mondta és mikor?
"Tehát emberek, mikor a Föld így összeállt /és mutatta is/, annyi barlang volt, hogy építészre egyáltalán nem volt szükség! No, de a hideg ellen védekezni kellett, meg a húst is meg kellett sütni! Tehát, mi volt a világ első szakmája? Na látjátok! Az épületgépész!"
Üdv! A jövő héten telkózok Neked, akkor úgyis minden kiderül!!
Hali Luca Blasi!Ahogy olvasom a történéseket, nem voltatok egy nyúl-népség!Én az utánatok következő osztályba jártam, sokat hallottunk Rólatok, mint példaképekről!Az ofő mindíg csodákat regélt Rólatok!Nahát! Ha ezeket akkor tudjuk!Megjegyzem, mindíg tudtuk, hogy méltóak vagyunk a nagy elődökhöz!