Keresés

Részletes keresés

Noném Creative Commons License 2000.10.26 0 0 15
Kedves orient!

Reméltem reagálsz a mondandómra. A kérdést is ezért intéztem az új nickedhez (bár a másik jelentése is fontos).

Noném

Előzmény: Noném (14)
Noném Creative Commons License 2000.09.20 0 0 14
Kedves minden hozzászóló!

Köszönöm véleményeiteket.

Végülis a leélt életkor hossza csak emberi életünkben tűnik egy nagyon fontos dolognak.
De van létezés az élet után is. Az pedig nagy valószínűséggel olyan lesz amilyet a leélt életünkben magalapoztunk. Ezért kapunk segítséget Istentől szinte minden pillanatban, ha kérjük. Aki nem hisz Benne annak sokkal nehezebb, mert csak saját magára tud támaszkodni (persze benne is ott van az isteni szikra). Isten segítségével tudjuk átváltoztatni életünket szebbé, jobbá, boldogabbá (ezek főleg a mi lelkünk érzései lesznek és lehet, hogy nem az anyagi világban keresett jólétet jelentik). És nemcsak a magunkét hanem a körülöttünk levő emberek életét is segíthetünk átformálni ezáltal. Szerintem ez minden a Földön élő emberre igaz vallásától függetlenül.

És ez a lényeg, ugye VILÁGOS?

Üdv

Noném

ahl_al-kitab Creative Commons License 2000.09.16 0 0 13
Kedves Orient!
Es mi van az zsidokkal,muszlimokkal,hindukkal,stb..
Ezen vallas hivoi se a gonoszban hisznek,akkor o ertuk nem halt Jezus?Vagy 1 isten van akit a kulonbozo nepek mas nevvel illetek?Esetleg isten mindenkiben benne van,es csak joban valo hit a kozos?

Az eletunk (atesti)egesz egyszeruen azert er veget 60-90 ev kornyeken mert a sejtek elfaradnak,
keptelenek tovabb dolgozni.A megtapasztalas tovabb el csak eleg nyitottnak kell lenni a befogadasara.Sajna ,ha nem igy van sose tudjuk meg.
ahl al-kitab

orient Creative Commons License 2000.09.14 0 0 12
A gyerekekről még annyit, hogy addig, amíg nem értheti meg, nem foghatja fel a MEGVÁLTÁST, addig ha meg is hal, szvsz a mennybe kerül Isten jelenlétébe. Az, pedig hogy meddig gyerek valaki, azt Isten tudja...
Mindig megdöbbent az olyan hír, mint a mai is, ami szerint egy négyéves kisgyerek elcsatangolt és a közeli tóba fulladt..Szvsz ez a gyerek már a lehető legjobb helyen van, a Teremtő Isten jelenlétében. Persze a szülőknek borzasztó és sokszor egy életen át sem tudják feldolgozni...Szvsz az ilyen és ehhez hasonló dolgok egyértelműen az ember és Isten örök ellensége, a Sátánnak a műve, ez rávall. Ahogy rávall a pusztítás, rombolás, károkozás, gyilkosság stb...Isten pedig gyógyító, szabadító, áldó személy. :))))
Előzmény: orient (11)
orient Creative Commons License 2000.09.14 0 0 11
Szia Noném!
Hát nem tudom mennyi időm lesz válaszolni, majd meglátjuk...
Azért nem mindegy hogy milyen sokáig él az ember, mert ÉLNI JÓ! Szvsz minden újabb nap kegyelem. Az élet felbecsülhetetlen érték, még akkor is, ha nyomorúságban és fájdalomban telik.
Ugyanis (már megint csak a Bibliára tudk hivatkozni) Jézus véréről, amely minden emberért kiontatott, hogy egyszer és mindenkorra eltörölje a bűnöket, Isten úgy beszél, hogy az minden kincsnél, aranynál, drágakőnél drágább! Nincs a földön annyi gazdagság összesen, ami felérne Jézus vérével, egyszerűen azért, mert pénzzel nem lehet megvásárolni az üdvösséget. Vannak dolgok, amik pénzzel nem megvásárolhatók. Ez is ilyen. És hogy a te életed miért drága? Azért mert az "áru" és annak értéke egyenes arányosságban van egymással. Jézus az ember életét "megvásárolta" (kivásárolta, kiváltotta, MEGVÁLTOTTA) a Sátán kezéből. Az ár, amit fizetett ezért, az az ő saját vére volt! Ugyhogy minden egyes ember elete felbecsülhetetlen értékű. A tiéd is az és az enyém is az.

Kérdéseidre válaszolva:
Szvsz az ember atért él, hogy megismerje Istent. Mert ez egyszerűen jó. Isten jó és meg akarja magát ismertetni velünk. Ezért minden egyes ember születése öröm, azért jött a világra, hogy megtapasztalja azt a felfoghatatlan jót amit Isten elkészített számára. Ez mind szép, de van egy kis bibi, nevezetesen az, hogy a bűn bejött az ember életébe, így minden ember gonoszként születik és szügsége van a MEGVÁLTÁS-ra ha tud róla, ha nem. Jézust az Atya pont azért küldte el ebbe a világba, hogy a MEGVÁLTÁST véghezvigye. Ez 2000 éve megtörtént és a mai ember számára nyilvánvalóvá vált, hogy Jézus Krisztus a MEGVÁLTÓ, ő az egyedül, aki meg tudja szabadítani az embert a bűneitől. Meggyőződésem, hogy a bűnök ( mivel ezek Sátán munkái, és ő embergyilkos volt kezdetektől fogva) lekorlátozzák az ember életét, az ember "nem tudja befutni azt a pályát" amit Isten akar adni neki. De Jézus szabadító és ő benne van akkora hatalom, hogy az ördög "minden munkáit lerontsa az ember", így a te és az én életemben is!! Tehát a "visszaállítás" a következő:
Istennel való személyes, harmónikus, örömteli kapcsolat helyreállítása. Ezt aBiblia úgy tárja elénk, mint ami már itt a földön lehetséges minden ember számára. Ugyanis a "bűnök azok, amelyek elválasztanak Istentől" (Isten és ember közé a bűn egy áthatolhatatlan falat húz) és csak és kizárólag Jézus Krisztusban, mint személyes MEGVÁLTÓ-ban való hittel rombolódik le ez a fal. Ez egy folyamat, ami a megtéréssel kezdődik és utána a hívő egy olyan, addig még soha nem tapasztalt "világba" csöppen, hogy ezentúl örökké dícsérni fogja az Urat és örökké meg fog emlékezni az ő kegyelméről és jóságáról...
Előzmény: Noném (9)
Noném Creative Commons License 2000.09.14 0 0 10
Kedves Magustanonc!

Szóval a "csak" a válasz???

Szia

Noném

Előzmény: Magustanonc (8)
Noném Creative Commons License 2000.09.14 0 0 9
Kedves orient!

A dolog a Biblia alapján tényleg így áll, bár a "miért" így is fenn áll. Mert mi az értelme az élet megrövidítésének, ha az ember gonoszul él?
Nem mindegy az hogy 800 vagy csak 120 év gonoszság? Ha meg voltak igaz emberek miért lettek azonos korlátozás alá vetve a gonoszokkal?

Az utolsó 2 mondatban írt visszaállítást hogyan érted???

Üdv

Noném

Előzmény: orient (7)
Magustanonc Creative Commons License 2000.09.13 0 0 8
Nonem: az ember azert el, hogy tapasztaljon, ami a szellem fejlodeset szolgalja, es azert elunk annyi ideig, amig, mert ennyi ido alatt teszunk meg mindent, amit meg kell tennunk, hogy ujra leszulethessunk, egy masik altalunk(lelek es szellem altal) valasztott helyzetbe.
Előzmény: Noném (-)
orient Creative Commons License 2000.09.13 0 0 7
Kedves Noném!

Én egy egyszerű Jézus Krisztus megváltásában hívő vagyok, aki a Bibliát az egy Istentől, Szentlélektől ihletett írásnak vélem, ezért így közelítem meg a dolgot:
Hiszek abban, hogy Isten Ádámot örök életre teremtette, úgy, hogy vele (Istennel) állandó napi közösségben legyen. De miután Sátán "átverte" Ádámot, a bűnnel együtt az ember életébe azonnal bejött a halál. Ádám és jónéhány leszármazottja így mindössze csak (az örök földi élethez képest) 800 valahány évet élt. Aztán jött egy más kor, amely az I. Móz. 6. elején van leírva, miszerint "megsokasult az ember gonoszsága a földön és szíve gondolatának MINDEN alkotása csak gonosz" ill. egy másik ügy miatt, ami ehhez kötődik, megbánta Isten, hogy teremtette az embert...Ezzekkel együtt Isten azt mondta, hogy legyen az ember életének ideje 120 esztendő. Innentől kezdve Noé leszármazottjai ( csak ők élték túl az özönvizet) jó sokáig 120 év körül haltak meg.(pl: József, Ábrahám dédunokája 110, míg a 400 évvel később élt Mózes 120 éves korában hunyt el. De a 90. zsoltárban már csak hetven, nyolcvan évről beszél a Biblia (ez, ha jól tudom, kb. 1500 évvel Mózes után keletkezett) Azóta mondhatni,hogy a helyzet nem változott. Szvsz a halál a bűn következménye az ember életében, de hogy ki milyen hosszan él, még azt befolyásolja Isten közvetett módon: A Tízparancsolatban van, hogy "tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú életet élj a földön"
Meggyőződésem, hogy Isten vissza akarja állítani az ember életében azt az állapotot, ami a bűneset előtt volt, nevezetesen azt, hogy az ember gondtalan, harmónikus és örök élettel rendelkezett Isten jelenlétében. Jézus Krisztus ezt tudja visszaállítani a te és az én életemben is...
Üdv.
Noném Creative Commons License 2000.09.13 0 0 6
Kedves emberimádó!

A halál sosem igazságtalan, hanem a lélek útja során egy új szakasz kezdeti állomása és jelenlegi földi életének lezárása. Ezt mi emberek sokféleképpen élhetjük meg. Függ ez a társadalomtól, kultúrától, neveléstől és a hitünktől is. De ezek a mi érzéseink nem a halottéi.

Azok akik meghaltak emberként önmaguk alakították ki azt ahová kerültek. Hogy ott jó-e nekik??? DE. Hosszú az út - javítási, fejlődési lehetőséget is kap mindenki. Embernek lenni csak a lét egyik formája, de nagyon fontos dolog!

Szia

Noném

Ui.:A kérdésem lényege a 3-as számú hozzászólásban van (ami e topikban az ötödik).

Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.13 0 0 5
Szia Noném!

Talán csak a test öregedik...és meghal.A nagy teológusok azt állítják,hogy csak a test "pusztul el",de a lélek nem.Ha ez tényleg így van,akkor szerintem nem az a legnagyobb baj,hogy valaki kétévesen meghal,hanem az,hogy mi már nem tapasztalhatjuk és érezhetjük őt magunk mellett,a környezetünkben.
Valaki egyszer azt mondta:
Aki rájön arra,hogy a halál nem büntetés,az már nem fél semmitől az életben.
Igaza lehet...
Csak ennyit szerettem volna mondani,szóval a halál nem igazságtalan.Ez olyasmi lehet,mint mikor a kisfiad elesik,és tök ijedten rohansz oda hozzá,mert azt godolod,mennyire fájt neki az esés.És észreveszed,hogy csak akkor kezd el bömbölni,mikor elkezded vigasztalni,mert tulajdonképpen nem a saját érzéseit,hanem a te érzéseidet reagálta le.
Talán a halottak is jól érzik magukat ott,ahol vannak.
Szia:
emb.im.

tivadar Creative Commons License 2000.09.12 0 0 4
Szia Noném !
Én csak a saját ismereteimet mondhatom ugyi, de hát volt ama Matuzsálem a maga 900 valahány évével, meg Ábrahám aki közel a 90-hez nemzette Izsákot stb.
Mármost az ember ebben (is) tettestárs, rossz életmódjával alaposan leszállítja az átlagéletkort. Rengeteg életellenes szokásunk van, ill. szokás van a világban, ami alol alig vonhatjuk ki magunkat (kollektív felelosség, közös bunhodés pl. autógázok stb.)
Spirituálisan ismert dolog, hogy az ember saját magát betegíti ill. végso soron gyilkolja meg. Mivel a tudatunk eléággé el van rontva, legtöbben úgy ítélik meg, hogy bizonyos körülmények bekövetkeztével (emberek, tárgyak, végtagok stb. elvesztése, külso körülmények megváltozása stb.) az életük folytatásának nincs értelme. És beindítanak egy megbetegíto, leépíto programot aminek a vége: halál.Hiába életösztön, ha a belso ÉN így dönt, a folyamat megállíthatatlan. S minden halálnak (még a balesetnek is) eloidézoje, elindítója maga az egyén.
Persze: szvsz. Üdv: tv.
Előzmény: Noném (3)
Noném Creative Commons License 2000.09.12 0 0 3
Szia Tivadar!

No nekem sem a lélek halhatatlanságával van problémám, hanem a kérdés az miért csak átlag 60-70 évig lehet itt a földi dolgokat megtapasztalni.
Miért ennyi az annyi? Van-e rá magyarázat, vagy a "csak" a válasz?

Üdv

Noném

Előzmény: tivadar (2)
tivadar Creative Commons License 2000.09.12 0 0 2
Akkor bocsi,dehogy sullyedjen ha komoj a dolog !

Inkább én röstellem ismételgetni magam, már több helyen érveltem ezzel a reinkarnációs dologgal, amit r.kat létemre nem szégyelllek hirdetni.
Szvsz ezt az élet-halál-mikor kérdéskört csak a reinkarnációs-okkult tanítással (...pfujjj..) lehet jól megérteni. Különben vagy az Isten válik totál igazságtalanná, vagy a vakvéletlen (ami nincs !) szerepe kezd felértékelodni. Az 'isten útjai kifürkészhetetlen'-címu kijelentések (bár igazak !) a mai embernek elégtelenek.
Tehát: nem halunk meg soha, csak a fizikai testünk használódik el olykor, és levetjük azt, mint egy jelmezt 'eloadás után". A testi halál az nem olyan súlyos, mint amilyennek ezt itt nyugaton mi gondoljuk. Lelkünk örök és halhatatlan, folyamatos fejlodésen, tapasztaláson megy át ezernyi inkarnációk során.
Egyelore ennyi: tv.

Előzmény: Noném (1)
Noném Creative Commons License 2000.09.12 0 0 1
Szia Tivadar!

Kerestem, de nem találtam, emlékezni meg nem emlékeztem arra hogy topik lett volna róla. Lehet hogy itt-ott előfordult a téma emlegetése, de alapos elemzésre nem emlékszem. Ha netán mégis volt a téma hát hagyhatjuk süllyedni, bár a dolog komoly mert igencsak érint bennünket embereket.

Üdv

Noném

Előzmény: tivadar (0)
tivadar Creative Commons License 2000.09.12 0 0 0
Hey N0ném !
te ezt most k0m0jan kérdezed, vagy csak pr0v0kálsz ?
Ezt azé kérdem, mert te egy 'régi m0t0r0s vagy itten, és errol már v0lt sz0 szvsz !
De ha komoj a d0l0g - beszáll0k. Üdv: TV
Noném Creative Commons License 2000.09.12 0 0 topiknyitó
Miért halandó az ember? Lehet hogy nem is lenne jó mondjuk 1000 évig élni, de miért csak 60-70 esetleg 100-110 nagyritkán. Miért csak ennyi?

Tényleg miért is születik meg egy ember, ha csak 2 évet esetleg 2 napot él? Mi a célja mindennek?

Szerintetek?

Várom véleményeteket

Noném

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!