Keresés

Részletes keresés

Vix_ Creative Commons License 2004.05.28 0 0 15
Had hozzam már föl ezt megint, vagy két év után...:-)

Szóval, igen, jó ötlet, kell, csináljuk/-játok meg. Nem láttam erre vonatkozó statisztikákat, de szerintem kimutathatóan növekszik a PDA-tulajdonosok száma (úgy a Palm, mint a PocketPC alapúaké; más kategória persze, de mindkettővel számolni kell). Jelen AvantGo-s offline formájában is szerintem simán lenne rá tömegigény. Ráadásul, hogy ha jól látom, jelenleg nincs magyar nyelvű AvantGo-s hírportál, egyáltalán... Pár éven belül bizonyosan általánossá válik az online netezés ezekről a kütyükről, akkor pedig jól jön majd a bejáratott piaci pozíció.
Szerintem üzletileg is megérné, elvégre piciben is lehet hirdetni.

rali Creative Commons License 2002.10.25 0 0 13
Tiszta tziki,nem enged be a saját nickemen és a saját jelszavammal.
Előzmény: dunee (2)
Stockede Creative Commons License 2002.10.25 0 0 12
Sziasztok,
bocs, hogy belezavarok a beszelgetesbe. Csinaltunk egy humoros oldalt> http://www.villanyallat.hu. Van neki egy pda/avantgo-s verzioja (http://www.villanyallat.hu/index_pda.php). Mivel csak az enyemen (ipaq) tudtam megnezni, kicsit felek, hogy nem igazan olyan, mint szerettuk volna.
Nagyon megkoszonnem, ha vetnetek ra egy pillantast.
Koszonom es sziasztok
dulovics@macrosolid.com
hekker barbie Creative Commons License 2002.04.24 0 0 11
ugyan nulla kozom van az indexhez, de szerintem nem kell ra szamitani.

ugyanis ha elolvassatok az avantgo oldalan a csatornak letrehozasanak (anyagi) felteteleit, akkor a csatornakert a letrehozonak / tulajdonosnak - jelen esetben az indexnek - fizetni kell. minel nagyobb a napi letoltes szam, annal tobbet. ez akar sulyos dollarezrekbe, sot tizezrekbe is kerulhet eves szinten. szerintem, ebbol mindenki levonhatja maganak a megfelelo kovetkeztetest, hogy mikor lesz.

az egyeni a csatornakkal - amire alant is van link - az a baj, hogy idonkent rajon az avantgora es maximalja napi letoltesszamot. a multkor eppen valahol 4-10 kozott volt csatornankent es naponta, de par hete/honapja lazitottak rajta. errol irt a pic is.

Előzmény: murray (10)
murray Creative Commons License 2002.04.23 0 0 10
Nos, valami fejlődés az ügyben??
nagyon kéne már!
dunee Creative Commons License 2001.04.02 0 0 9
A 4-es AvantGóra én is kiváncsi lennék, a copy-paste nagyon hiányzik, bár (Windows CE gépeken legalábbis) nyakatekert módon azért megoldható... Viszont ahogy én elnézem, ez inkább egy szerver oldali megoldás lesz - Lotus Notes meg Exchange szinkronizálással meg mifene. Abból meg már van elég :)
eszpee Creative Commons License 2001.03.28 0 0 8
Olvastátok, hogy hamarosan jön a 4-es AvantGo? Mindenféle marketing-feature-rol irogatnak, de a lényeget nem: hogy tud-e majd copy-paste-et? Mert ez nagyon fájó hiánya a 3.5-nek szerintem.
muvimanus Creative Commons License 2001.03.27 0 0 7
Hi!

Azért nem az AvantGo az egyedül üdvözítő megoldás! Van mááááásik (én egyet tudok, de talán több is van, akituggyamongya):
http://www.mobipocket.com/en/eNews/
ez valahol külhonban székel, de láss Skodát, akarom mondani csodát: van rajta MTI-hírek, mégpedig MAGYARUL!
Meg sokminden más érdekes, de az már külföldijül.

Egyébként ha további jó AvantGo csatornákokat tud valaki, az érdekelne (magyar, angol).

Üdv

dunee Creative Commons License 2001.03.21 0 0 6
Hüm... Most meg megy... Király, köszi!
eszpee Creative Commons License 2001.03.20 0 0 5
ip lebontasban nem is mehet, nem az az alap neve a szervernek. viszont domain nev alapjan mennie kene, probald pls ujra, eleg regi mar a domainnev bejegyzes!

a topicot avantgo-ra keresve talaltam... :)

Előzmény: dunee (4)
dunee Creative Commons License 2001.03.18 0 0 4
Hümmm... Valami gáz van, az www.underground.hu nemmegy, IP cím szerinti lebontásban a cím meg lenégyszáznégyezik... Bár lehet, hogy csak mohó voltam és még nincs fenn :P

Egyébként hogy találtad meg a topikot? Lenullázni is csak másfél hónappal az indulás után nullázták...

Előzmény: eszpee (3)
eszpee Creative Commons License 2001.03.18 0 0 3
Köszi, én is dolgoztam egy kicsit az index helyett, add hozzá 1 szint mélységig ezt az URL-t:
http://www.underground.hu/index_newsfilter.html
A tech éppen nem megy, de a semminél több a lap imho.
dunee Creative Commons License 2001.01.24 0 0 2
Ahogy a többi topikot elnézem, szerintem a fennt nevezett T. szerkek már nem is olvassák ezt a részt, akkora a noise/signal ratio. Kár, pedig szerintem ez az AvantGo dolog jó ötlet, nekem nagyon hiányzik. Ha még érdekel a dolog, itt egy pár link az általam legyártott index csatornákhoz (mindegyik külön csati, meg egy csomó stuff hiányzik, de én eddig jutottam...):

Remélem nem szúrom el a linkeket...

index.hu
hírek - Bulvár

index.hu
hírek - Filmek

index.hu
hírek - Kultúra

index.hu
hírek - Politika

index.hu
hírek - Tech

index.hu
hírek - Tõzsde

eszpee Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1
Ha úgy érzitek nincs tömegigény, beállok én is az igénylo mögé...
hadd ne nekünk kelljen megcsinálni... ;)
badcard Creative Commons License 2000.10.24 0 0 0
avantg0
Előzmény: dunee (-)
dunee Creative Commons License 2000.09.08 0 0 topiknyitó
Hali,

Azért ragadtam billentyűzetet, mert igencsak hiányolom egy indexes Avantgo csatorna jelenlétét.

Hogy mi az Avantgo? Gyakorlatilag egy offline browser Palm és Windows CE gépekre és zanzásítottan WAPra is. A dolog abból áll, hogy a tartalomszolgáltatók (pl. BBC, Wired, Le Monde) olyan weboldalakat tesznek fel, melyek palmtopos olvasásra vannak optimizálva: nincsenek framek vagy a képek csak kis méretűek. Ezeket a csatornakat aztán akkor lehet frissíteni a palmtopon, amikor azt csatlakoztatom az asztali gépemhez. Ezt én minden reggel megtehetem, naponta akár többször is. Letöltöm a napi híreket, berakom a kütyüt a zsebembe, belevetem magamat a nagyvárosba és ott tudom olvasni a legfrissebb Index híreket, ahol akarom. Egy csatorna mérete bármekkora lehet, láttam már 5k-s, egyoldalas napi híreket és láttam a Wired 300k-s monstrum híranyagát.

A kérdés technikailag megoldható, sőt, bizonyos formában a válasz is létezik: a nyomtatási nézet. Csak az a baj, hogy nincs egy főoldal, ahol a hírek ilyen formátumban vannak.

Arra kérném hát a tisztelt szerkesztőséget, hogy vizsgálja meg, érdemes-e egy indexes Avantgo csatornat létrehoznia.

Köszönettel,

Szöllősi-Nagy Dániel

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!