Had hozzam már föl ezt megint, vagy két év után...:-)
Szóval, igen, jó ötlet, kell, csináljuk/-játok meg. Nem láttam erre vonatkozó statisztikákat, de szerintem kimutathatóan növekszik a PDA-tulajdonosok száma (úgy a Palm, mint a PocketPC alapúaké; más kategória persze, de mindkettővel számolni kell). Jelen AvantGo-s offline formájában is szerintem simán lenne rá tömegigény. Ráadásul, hogy ha jól látom, jelenleg nincs magyar nyelvű AvantGo-s hírportál, egyáltalán... Pár éven belül bizonyosan általánossá válik az online netezés ezekről a kütyükről, akkor pedig jól jön majd a bejáratott piaci pozíció.
Szerintem üzletileg is megérné, elvégre piciben is lehet hirdetni.
Sziasztok,
bocs, hogy belezavarok a beszelgetesbe. Csinaltunk egy humoros oldalt> http://www.villanyallat.hu. Van neki egy pda/avantgo-s verzioja (http://www.villanyallat.hu/index_pda.php). Mivel csak az enyemen (ipaq) tudtam megnezni, kicsit felek, hogy nem igazan olyan, mint szerettuk volna.
Nagyon megkoszonnem, ha vetnetek ra egy pillantast.
Koszonom es sziasztok
dulovics@macrosolid.com
ugyan nulla kozom van az indexhez, de szerintem nem kell ra szamitani.
ugyanis ha elolvassatok az avantgo oldalan a csatornak letrehozasanak (anyagi) felteteleit, akkor a csatornakert a letrehozonak / tulajdonosnak - jelen esetben az indexnek - fizetni kell. minel nagyobb a napi letoltes szam, annal tobbet. ez akar sulyos dollarezrekbe, sot tizezrekbe is kerulhet eves szinten. szerintem, ebbol mindenki levonhatja maganak a megfelelo kovetkeztetest, hogy mikor lesz.
az egyeni a csatornakkal - amire alant is van link - az a baj, hogy idonkent rajon az avantgora es maximalja napi letoltesszamot. a multkor eppen valahol 4-10 kozott volt csatornankent es naponta, de par hete/honapja lazitottak rajta. errol irt a pic is.
A 4-es AvantGóra én is kiváncsi lennék, a copy-paste nagyon hiányzik, bár (Windows CE gépeken legalábbis) nyakatekert módon azért megoldható... Viszont ahogy én elnézem, ez inkább egy szerver oldali megoldás lesz - Lotus Notes meg Exchange szinkronizálással meg mifene. Abból meg már van elég :)
Olvastátok, hogy hamarosan jön a 4-es AvantGo? Mindenféle marketing-feature-rol irogatnak, de a lényeget nem: hogy tud-e majd copy-paste-et? Mert ez nagyon fájó hiánya a 3.5-nek szerintem.
Azért nem az AvantGo az egyedül üdvözítő megoldás! Van mááááásik (én egyet tudok, de talán több is van, akituggyamongya):
http://www.mobipocket.com/en/eNews/
ez valahol külhonban székel, de láss Skodát, akarom mondani csodát: van rajta MTI-hírek, mégpedig MAGYARUL!
Meg sokminden más érdekes, de az már külföldijül.
Egyébként ha további jó AvantGo csatornákokat tud valaki, az érdekelne (magyar, angol).
ip lebontasban nem is mehet, nem az az alap neve a szervernek. viszont domain nev alapjan mennie kene, probald pls ujra, eleg regi mar a domainnev bejegyzes!
Hümmm... Valami gáz van, az www.underground.hu nemmegy, IP cím szerinti lebontásban a cím meg lenégyszáznégyezik... Bár lehet, hogy csak mohó voltam és még nincs fenn :P
Egyébként hogy találtad meg a topikot? Lenullázni is csak másfél hónappal az indulás után nullázták...
Köszi, én is dolgoztam egy kicsit az index helyett, add hozzá 1 szint mélységig ezt az URL-t:
http://www.underground.hu/index_newsfilter.html
A tech éppen nem megy, de a semminél több a lap imho.
Ahogy a többi topikot elnézem, szerintem a fennt nevezett T. szerkek már nem is olvassák ezt a részt, akkora a noise/signal ratio. Kár, pedig szerintem ez az AvantGo dolog jó ötlet, nekem nagyon hiányzik. Ha még érdekel a dolog, itt egy pár link az általam legyártott index csatornákhoz (mindegyik külön csati, meg egy csomó stuff hiányzik, de én eddig jutottam...):
Azért ragadtam billentyűzetet, mert igencsak hiányolom egy indexes Avantgo csatorna jelenlétét.
Hogy mi az Avantgo? Gyakorlatilag egy offline browser Palm és Windows CE gépekre és zanzásítottan WAPra is. A dolog abból áll, hogy a tartalomszolgáltatók (pl. BBC, Wired, Le Monde) olyan weboldalakat tesznek fel, melyek palmtopos olvasásra vannak optimizálva: nincsenek framek vagy a képek csak kis méretűek. Ezeket a csatornakat aztán akkor lehet frissíteni a palmtopon, amikor azt csatlakoztatom az asztali gépemhez. Ezt én minden reggel megtehetem, naponta akár többször is. Letöltöm a napi híreket, berakom a kütyüt a zsebembe, belevetem magamat a nagyvárosba és ott tudom olvasni a legfrissebb Index híreket, ahol akarom. Egy csatorna mérete bármekkora lehet, láttam már 5k-s, egyoldalas napi híreket és láttam a Wired 300k-s monstrum híranyagát.
A kérdés technikailag megoldható, sőt, bizonyos formában a válasz is létezik: a nyomtatási nézet. Csak az a baj, hogy nincs egy főoldal, ahol a hírek ilyen formátumban vannak.
Arra kérném hát a tisztelt szerkesztőséget, hogy vizsgálja meg, érdemes-e egy indexes Avantgo csatornat létrehoznia.