Utánna nézne valaki,hogyan szerepeltünk Sydneyben?Hányadikak lettünk az éremtáblázaton?Én 7 aranyra emlékszem,de nem vagyok benne biztos.A férfi vízilabdázók nyertek azt hiszem.Kérdés,hogy a kajakosaink milyen sikerrel lapátoltak.
És itt még nem égettük le magunkat doppingolással.Vagy fogalmazzunk úgy,hogy nem derült ki.
CSOLLÁNY SZILVESZTER OLIMPIAI BAJNOK!!!
Gécsek Tibor viszont csak 7. lett a kalapácsvetésben...
A férfi 4x100-as vegyesváltó 5. lett,de így is minden elismerést megérdemel!!!
Holnap kezdodik a kajak-kenu;érmek kilátásban!!!
Miért nem ír ide senki,amikor újabb két érmet szereztek sportolóink???Kovács Ági megnyerte a 200 mellet,Igaly Diána pedig egy bronzérmet szerzett!!!Bravó!!!
Sajnos a Tóth-Bátorfi asztalitenisz párod nem jutott a döntobe,és a bronzmeccsen is vesztett két óriási bírói muhiba miatt!!!Mindegy,ettol nekünk még ok a legjobbak!!!
Ferjancsik Domonkos(kard egyéni)is kiesett az elodöntoben,pedig remekül vívott!!!
A noi kézilabda csapat ugyan kikapott Dél-Koreától,de így is biztos továbbjutó.Asszem holnap játszanak a románokkal!!!
Erdei Zsolt útban az arany felé,Lakatos Pál viszont kiesett!!!
Nem lett dzsúdós érmünk(mindenki kiesett),de pótolja oket talán egy 4x100-as vegyesérem!!!
Kovacs Aginak valoban keves eselye volt a 100 mellen. Nagy bravur lett volna, ha ott is gyozott volna.
Ami egy korabbi kerdest illeti, en elcserelnem a 15 aranyat egy foci VB bronzermeert is !
Bizony,bizony!!!
2 másodperc volt a végéig 1 góllal vezettünk,de 3-mas emberhátrányban,és a kapunk ellol jöttek a franciák...Na,akkor aztán tényleg a szívbajt hozták rám...
Nehéz ilyenkor értelmeset mondani, a párbajtőr bronzcsata után:( Nem ezt érdemeltük!
A kézis lányok meg a szívbajt hozták rám! Ennél jobban már Ágai-Kiss tudott jobban idegesíteni a sok baromságaival kapcsolatban. Lelkes volt, de a minimális rálátása sem volt meg a kézilabdához! Meg kell nyerni a csoportküzdelmeket, nincs mese!
Én is nagyon örülök, bár amikor láttam, hogy az elején pityereg a kislánya után, nem sokra tartottam a szereplését. Nem hiába, a női lélek kiismerhetettlen :))))
SZÉP VOLT TIMI!!!! Lehet koncentrálni a csapatversenyekre!
HAJRÁ MAGYAROK!
p.s: az elődöntőben nem tagadom, átmentem rasszistába!:))))
MEGVAN AZ ELSO MAGYAR OLIMPIAI ARANYÉREM!!!NAGY TÍMEA A SZERZOJE!!!
Én személy szerint ebben a számban csak egy bronzéremre számítottam,azt is inkább Szalay Gyöngyitol esetleg Mincza Ildikótól vártam.Erre Nagy Timi jön,lát és gyoz;így kell ezt csinálni!!!Háromtus hátrányból kétszer(elodönto,dönto) is felállni az azért nem semmi!!!Ez legalább kárpótól a tegnapi triatlonért,hisz ott titokban érmet reméltem...
Érdekes kérdés ez a 15 arany egy foci VB elsoségért.
Eloször is: én elcserélném
Másodszor: bár az olimpián nagyon fogok drukkolni, és nagyon sok sportágat szeretek, egy foci VB 8 közé jutás sportértéke van akkora mint mondjuk 3 kajak-kenu olimpiai aranynak. Eloször is azért, mert nagyobb fociban a konkurencia. Amellett sokkal többen odafigyelnek a focira, bár ez nem sportérték, hanem népszeruség kérdése.
Nézzük meg, mely sportágakban vagyunk jók: kajak-kenu, vizilabda, vívás, öttusa. (úszásban)
Ezeket a sportágakat nyugat-európában nem uzik (uzték) igazán komoly szinten. USA-ban, ami az igazi értékméro, (szinte) egyáltalán nem. (tudom, erre most azt mondjátok, fociban sem jók az amik. Kivétel, ami a szabályt erosíti)
A teniszre és a focira kellene koncentrálni, persze nem hanyagolva a hagyományos sportágakat sem.
Azért a végére egy megjegyzés: soha nem lesz 15 aranyunk egy olimpián, és soha nem leszünk foci világbajnokok. Ez nem pesszimizmus, ez realitás. Kis nemzeteknek ilyen luxus nem adatik meg. Az 50-es évek más volt, akkor amator sport volt, most profi. Az aranycsapat, a Helsinki olimia a múlt ködébe vész. 2000-et írunk. Ébredjünk fel.
Ugass Kutya!
Nem tehetem! Mármint, hogy politika mentes legyen. Orbánék is jönnek és egy gyönyörű tengerparti helyen négynapos olimpiai rendezvényt hoztak össze. Meghívott vendégek között volt nagy olimpiai bajnokok lesznek. Kétnyelvű itt született magyarságukat és magyar nyelvüket megtartott fiatalokat foglalkoztatnak társadalmi munkában. Ez egy hatalmas klub, ahol magyar a fônök. Itt nagyon fontos a "magyarkodás" mert enélkül megszakad a fonal. Már megszünt a magyar menekült státusz tíz éve. Márpedig magyarságtudat nélkül nincs külföldi lobbizás és segélyek sem a Kárpátmedencei magyarságnak. Ez az egész a jövô hétvégén zajlik és errôl is és természetesen az olimpiáról is részletesen beszámolok.Varrják a hatalmas piros-fehér-zöld vásznat. Már csak egy szép címert kellenne szerezni valahonnan és belevarrni a közepébe. A jegyek árait meg sem merem említeni, de azért nem ismerek a környezetemben olyan magyart, akinek ne lenne egy csomó jegye kézire, vizilabdára, öttusára, kajak-kenura, stb...
Ígérem friss, élô beszámolót kaptok. Meg pletyiket is, mert a kisérôk egy része magánházakban szállásolt el ( a nem hivatalos kísérôk, mint szülôk, stb...)
Nem igazán értem azt, hogy miért számít az esetleges 6 aranyérem jó szereplésnek.Szerintem ha teljesen objektíven nézzük az esélyeket és figyelembe vesszük azt is ,hogy az esélyesek közül nem mindenki szokott brillirozni, nem elérhetetlen cél a tíz aranyérem.
Pl:vízilabda, kajak-kenu (legalább 3),Csollány,Kovács Ági,Gécsek,öttusa,vívás(2),Erdei Zsolt
Igaz ez már 11, de bárcsak a próféta szólna belolem...:)
fz_d !
Remelem a sugod mellefog majd a vizilabda csapatott illetoleg, mert a dontore megvan a jegyem, ( meg a jugok elleni mecsre )
A noi kezilabdara mind a negy selejtezo meccsre vettem, jegyet, de valahogy nem mertem tovabb menni a jegy vasarlassal. udv
5 arany a reális, 7 klassz, afölött bravúr. Ellentétben Atlantával, ahol a 7 kudarc volt, 10 fölött kellett volna teljesíteni.
Aranyvárományosok, nálam esélyességi sorrendben:
1. Vereczkei K1
2. Vívás párbajtor csapat (most már végre nyerni kell)
3. Férfi Kajak négyes
4. Vívás noi párbajtor egyéni
5. Kovács Ági 200 mell
6. Vizilabda (valami azt súgja, nem nyernek)
7. Erdei Zsolt
9. Férfi öttusa
10. Noi kajak négyes
Esetleg:
férfi kard egyéni
férfi kard csapat
noi öttusa Vörös Zsuzsa
Gécsek
noi kajak1, ha Kobán indul
Kovács Ági 100 mell
Czene 200 vegyes
Csollány gyuru
Noi kézilabda csapat
Óiási bravúr lenne:
valaki a cselgáncs, birkózó vagy sportlövo csapatból, a felsoroltakon kívül valaki a kajak vagy kenu válogatottból
Azt hiszem, nem hagyatam ki senkit. Ne feledjük, a nagy esélyek 1/3-a szokott bejönni, és most nincs 30 esélyes számink, mint korábban.
HAJRÁ MAGYAROK!
Emlékeim azt mondatják, az elmúlt két olimpián erőn felül teljesítettünk, nem akármilyen bravúr volt beverekedni magunkat az éremtáblázat 10-15. helyére. Sportolóink sikert sikerre halmoztak, megannyi dicsőséget szerezve országunknak!
Felsorolásod helyt álló, részemről ezek mellett a hagyományosan eredményes kajaktól és úszástól várok éremesőt. Kár, hogy Kovács Ági igazi távja nem olimpiai szám. Vízilabdában a jelenlegi csapattal hosszú évtizedek után ismét győznünk kell!!! Kéziben én amondó vagyok, hogy egy ezüst szépen csillogna, tornában és vívásban nem igazán vagyok képben.
Valamint Erdei Madártól várok egy kisebb csodát.