Keresés

Részletes keresés

alejandro_magno Creative Commons License 2003.02.18 0 0 19
Jovo szerdan!

999 kultuszfilm - Almássy filmklub
--------------------------------------------------------------------------------

02.19. Acéllövedék [S. Kubrick] (1987 sz ang 116p)
Full Metal Jacket fsz. V. D'Onofrio, M. Modine, R. L. Ermey

--------------------------------------------------------------------------------

02.26. Mechanikus narancs [S. Kubrick] (1971 sz ang 135p)
A Clockwork Orange fsz. Malcolm McDowell

03.05. El Topo [A. Jodorowsky] (1970 sz sp 125p)
fsz. Alejandro Jodorowsky, Jacqueline Luis

03.12. A szent hegy [A. Jodorowsky] (1973 sz ang 114p)
The Holy Mountain fsz. A. Jodorowsky, H. Salinas

03.19. Ragyogás [S. Kubrick] (1980 sz ang 119p)
The Shining fsz. J. Nicholson, S. Duvall

03.26. Félelem és reszketés Las Vegasban [T. Gilliam] (1995 sz ang 118p)
Fear and Loathing in Las Vegas fsz. Johnny Depp, Benicio del Toro

04.02.Az élet értelme [Monty Python] (1983 sz ang 107p)
Monty Python's The Meaning of Life fsz. Monty Python

04.09. Az Utolsó tangó Párizsban [B. Bertolucci] (1972 sz fr 129p)
Le Dernier Tango á Paris fsz. M. Brando, M. Schneider

04.16. Krisztus utolsó megkísértése [M. Scorsese] (1988 sz ang 164p)
The Last Temptation of Christ fsz. Willem Dafoe, H. Keitel

04.23. Barry Lyndon [S. Kubrick] (1975 sz ang 180p)
fsz. Ryan O'Neal, Marisa Berenson, Patrick Magee

04.30. Az érzékek birodalma [N. Oshima] (1976 sz jap 104p)
Ai no corrida fsz. Eiko Matsuda, Tatsuya Fuji

05.07. Rosemary bébije [R. Polanski] (1968 sz ang 136p)
Rosemary's Baby fsz. Mia Farrow, John Cassavetes

05.14. Tágra zárt szemek [S. Kubrick] (1999 sz ang 159p)
Eyes Wide Shut fsz. Tom Cruise, Nicole Kidman

05.21. Száll a kakukk fészkére [M. Forman] (1975 sz ang 133p)
One Flew Over the Cuckoo's Nest fsz. Jack. Nicholson

Az előadások 18:00-kor kezdődnek
Egységes helyár: 500 Ft

"Úgy gondolom, ha egy világot megváltoztató filmet akarsz, először is meg kell változtatnod a filmben játszó színészeket. És mielőtt ezt megtennéd, saját magadat kell megváltoztatnod. O.K.? Ezt meg kell tenni. Minden új filmmel meg kell változtatnom magam; meg kell ölnöm magam, és újjá kell születnem. Meg kell gyilkolnom a színészeket és újjá kell születniük. És a közönséget, a közönséget, aki elmegy a moziba, meg kell ölni, meg kell gyilkolni, le kell rombolni, és új emberként kell elhagyniuk a filmszínházat.
Na, ilyen egy jó film." (Alejandro Jodorowsky)

Helyszín: ALMÁSSY TÉRI SZABADIDŐKÖZPONT
1077 Budapest, Almássy tér 6.
[A Blaha Lujza térről 5 perc, a körútról 3 perc gyalog.]

Misztikus hírű filmek, melyeket röviden csak kultuszfilmnek (angolul cult-movie-nak) neveznek. Egy sorozat, ami a kultuszfilmeken keresztül mutatja be a fimtörténetet, a film kifejezőeszközeinek fejlődését, a vizuális mozgóképkultúra manapság és egyetemesen alapvető elemeit, a film pszichológiáját és szociológiáját.
Ezenközben persze nem tévesztjük szem elől Balázs Béla briliáns sorait:
"Hála istennek, a mozinak semmi köze a műveltséghez. Közönséges kábítószer, akár az alkohol." :-)
Mesebeli kincseknek a megbeszélésére, újraátélésére teremtünk most alkalmat. Kiknek ajánljunk a klubot? "Az ínyenc, az élvezetek embere, mindig egyúttal műértő is" - Balázs Béla: A látható ember.
Szerettel várunk minden kedves műértőt! ;-)

"Egy filmet - nem győzöm ismételni - nem szükséges "érteni", elegendő "érezni". A nézőnek egy film megtekintése elsősorban személyes, ösztönös élmény kell, hogy legyen." (Michelangelo Antonioni)
Ezekről aztán lehet beszélgetni. Bőven.

info:
www.torofilm.hu

Belial Creative Commons License 2003.02.09 0 0 18
Vígyelem amit írtál, de nem értem valami horrorsón.
Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.09 0 0 17
bljáty, csortvázmí! a mint helyett mind-et akartam írni kányesno
Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.09 0 0 16
Nekem a Clockwork Orange az egyik ljubimájá knyígám (mint poánglijszki,mind pávenygerszki), a kino-változat nem pánrávilszjá annyira, sőt a Schilling féle NEXXT(szledujusssij?)-tyeátr és film sem, viszont a Full Metal Jacketnek nagyon rád vagyok, ribjátki.
Előzmény: Belial (15)
Belial Creative Commons License 2003.02.08 0 0 15
Felhozom villámszkóró!!!

Már lehet kapni dvd-n!!! A Full Metal Jacket-et is!

Előzmény: Pirx (14)
Pirx Creative Commons License 2000.10.12 0 0 14
Meg is van az eredeti film, mármint az Ének az esôben, de Gépnarancsom sajna nincs.
Előzmény: Bloodflower (13)
Bloodflower Creative Commons License 2000.09.11 0 0 13
nnnnnnnna, azóta nem is tudom elképzelni anélkül a jelenet nélkül a zenét!
Előzmény: Pirx (12)
Pirx Creative Commons License 2000.09.10 0 0 12
Szédületesen jó képek, ahogy pl.a film kezdődik, és üldögélnek a kocsmában...
Talán szégyen, de az egyik legjobb jelenet (a sok másik mellett), mikor zenére rugdossa a szerencsétlen áldozatát a villában (let's singing in the rain).
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.09 0 0 11
Egyik kedvenc könyvem.
Bloodflower Creative Commons License 2000.09.03 0 0 10
Ez az egyik kedvenc filmem, de csak 2szer láttam, pont mert nehéz hozzáférni....és alámondással:-( Az nagyon gáz volt!
1ször amúgy videón láttam, és 2szor egy filmklubban. persze ilyen kérdés nem volt, ugye?:-)
mud Creative Commons License 2000.09.02 0 0 9
Erről mar van egy eleg rongyos topik valahol...
Előzmény: Barton Fink (7)
VadalmaX Creative Commons License 2000.09.02 0 0 8
a könyv múlt héten megvolt a Művész mozi könyvkuckójában, ha nincs, kérd ki a kirakatból,

a film magyar problémája kivételesen nem Kubrick hibája, tavaly felkínálták a honi forgalmazónak, de csak egy ötfilmes Kunrick-csomag részeként (amelyben ott volt a Barry Lyndon is), egyenként az istennek sem adták, a honi forgalmazó pedig nem bízott a Barry Lyndon multiplex-sikerében, nem is tudom, talán igazuk volt, szomorú, de igazuk...:-(

Barton Fink Creative Commons License 2000.09.02 0 0 7
Kubrick mindenre kiterjedő precizitását ismerve, még mindig nem lehet kiadni nálunk a filmet, jónéhány más munkájával együtt (Barry Lyndon, Full Metal Jacket stb.). Jellemző, hogy az Eyes Wild Shut videós megjelenése is azért késett hónapokat, mert nem lehet szinkronizált változatban forgalmazni. Az pedig szerintem külön megér egy misét, hogy egy művésznek miért érdeke, hogy az alkotásai bizonyos körök számára ne legyenek hozzáférhetőek.
Előzmény: quartya (5)
mud Creative Commons License 2000.09.01 0 0 6
Nekem van kettő. Kuldj egy címet. A norinak mar ugyis megy egy pakk...
A getomnak nem köll, mer' lusta.
Előzmény: quartya (5)
quartya Creative Commons License 2000.09.01 0 0 5
Earthly Powers: honnan lehet ezt beszerezni? gondolom csak angolul bezserezhető, de honnan?

gépnarancs: kiadható már újra a film, vagy a tiltás kubrick halála után is él?

Előzmény: mud (4)
mud Creative Commons License 2000.09.01 0 0 4
Igen, Burgess egy zseni(volt), de ez a típusu regeny nem kimondottan jellemzo egesz munkassagara. Olvasd el az Earthly Powers-t.
Ami a Narancsot illeti, ezt tartjak Kubrick egyik legnagyobb filmjenek. Oszinten megmondom, nekem nagyon a lista végén van. Tudom, nincs ízlésem...
Hwb Creative Commons License 2000.08.31 0 0 3
Kálásan köszönöm, drúg!
Előzmény: dr_strange (2)
dr_strange Creative Commons License 2000.08.31 0 0 2
Szia,

még én is csak a könyvet olvastam, angolul és magyarul is, mindkettő kitűnő. A film kivehető a VideoMania idegennyelvű tékából, ami az Andrássy-Nagymező sarkon van.

shine on

Előzmény: Hwb (-)
Hwb Creative Commons License 2000.08.31 0 0 topiknyitó
Én csak annyit szeretnék megtudni, hogy hol a fenébe lehetne megszerezni itt Mao.-n Kubricktól a Gépnarancsot.
Persze beszélhetünk a filmről is bár én még sose láttam:), bár olvastam és döbbenetes. Mostanában adták ki újra.
Burgess egy zseni, nemcsak a történet és a koncepció, hanem a nyelvezet miatt is, amit szerencsére igen jól fordítottak magyarra.

No ennyi

Gondolom gyors lesz a merülés....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!