Nálunk csak "szimplán" bunkó az összes szomszéd. Szarnak a másikra. Éjszaka kezdenek el kapácsolni, úgy ordibálnak, hogy mindenkit felvernek, a házmesterné rendszeresen veri a gyerekét, ami további vitákat szül, nagytakarításnál most mindenki a közös udvarra vágja le a szemetét! Ennyi barmot egy rakáson. Elköltöznék, de nincs hová!
Nekünk úgy látszik 5 év után kezd megoldódni a problémánk. Italszagú szomszédaink végre megértették, hogy nincs ott semmi keresnivalójuk és aláírtak egy megegyezést, hogy 30 napon belül elhagyják az általuk jogtalanul elfoglalt ingatlant. Mostmár csak meg kell várni, hogy történik-e valami a 30-31. napon....
A hétvége csöndes volt: úgylátszik a csütörtöki üvöltözés meghozta a gyümölcsét. Lehet hogy felfogta a dolgokat? A biztonság kedvéért megvettem a szörrándos erősítőt.
Lehet, hogy ez a megoldás: néha lemenni és üvöltözni egyet vele?
Kb 1 évig laktam a földszinten egy 4 emeletes házban. Fölöttünk "szöke" hölgy+ fehér lábtörlő.
Hölgy rendszeresen 01:00 kor járt haza, és ekkor beindította a mosógépet. A kutyát pedig órákra bezárja a fürdőszobába, hadd vonyítson szegény.
Nagyapám a másodikról többször szólt neki, hasztalan. Néha felmentem nagyapámékhoz a másodikra, és a klumpámban "jó hangosan lépkedtem fölötte. Azóta elköltöztem, de ugyanúgy csinál mindent. Nehéz kifogni a jó szomszédokat.
Most a hálószoba mellől ált. a Kossuth rádió kelt
hétvégén 7.00 kor.
Sziasztok, az enyémek is ide kívánkoznak: keceli kiskannástól megmámorosodott fater jön haza vasárnap, veri az ajtót, bent anya, tiszta sztereó az élmény, mer' az ő üvöltése a lichthofon jön be. Aszongya, eressz be, mer' xxxxx, vinnyogás a lichthofból: neeem, fater üvölt kint: Eressz be, az én pénzemen híztál ilyen kövérre, te disznó. És közben jön föl a bűz a lichthofból, nem lehet kibírni. Namost menetrend szerint ajtócsapkodás, üvöltés, közös kecelizés, aztán estére kibékülnek és jön a nap csúcspontja: meghitten szexelnek. Ami ugye akkor jó, ha gusztustalanul csinálják, tehát emitten nagyon jó dologról lehet szó, a röfögés alapján, legalábbis. A nő másfél mázsás fogatlan, a faszi ugyanez ötven kilóval. Csak az üvöltést meg a késeléses jeleneteket mellőznék!
Javallat: Én a mosógépet (Hajdú) vetem be, centrifuga formában, mivel ezek alattam laknak. De a jehovistákat is hozzájuk irányítom. Esetleg: naponta rendelni neki valami faszát a hómsoppingból.
Így is van idővel minden Lrendeződik.
Fölöttem egy süket bácsika lakott aki ezerrel halgatta a kossuth rádiót.
Én is próbáltam sok mindent, több kevesebb sikerrel,de aztán idén tavasszal kihalt a bácsika.
Csak kevesebb mint három évet kellett várni.
lya, neMM én voltam! :-)
Én sajnos decibelsokkos terápiát nem alkalmazhatok, mert a mellettünk lakó családban normális kisbaba lakik, aki – egyéb szagos és hangos tevékenységek között – aludni is szokott...
Kérdem én, milyen megoldást lehet még eszközölni? :I
Alattunk lakó (régi pesti bérház) alkesz család apu/anyu/4éves kis harcsacsali + idegbeteg öregasszony nagymami. Mivel nyár van, minden ablak nyitva, minden hallatszik mindenfelé. Éjszaka arra szoktunk ébredni, hogy kalákában hánynak, mert fogy ám a kannás piszkosul. Amikor ez nincs akkor 2 lehetőség van: valamely családtag hétágra üvölt a többiekkel/ alkesz anyu ipari varrógéppel dolgozik. Rezeg az egész ház, és este 11-kor még hajtja a gépet. Mintha a falat fúrnák, csak arról tudja az ember, hogy egy idő után elfogy a fal. Ez meg szól. Mindíg hangosan beszélnek, a gyerek a piától kicsit debil is lett, szóval kéjmámor. Mit lehet tenni?
Anima/Propellerheads/Fatboy Slim/és trance albumok repeat állása. Ha nagyon kemény a helyzet akkor progresszív rockot kapnak akár éjszaka is.
Türelem az élet mindent elrendez. A jó elnyeri jutalmát a gonosz pedig méltó büntetését.
Amiko eccer nagyon régen egy szobakonyha udvari grazonban laktunk a kisváros belvárosában, a szomszéd disznó tartásban kezdett nagyban. Aztán egy szép augusztusi meleg napon levágta a busikat, csak picinykét ráhibázott, mertahogy volt az egész hóbelevanc rárohadt. Forgótoke hijján így lett vége a válkozásnak :-)
Az intézet nem jött be neki, mert kiengedték. Elég súlyos volt amikor bevitték, kint volt a tűzoltóság, mentők, zsaruk. Vagy 2 óra alatt szedték le a hevederzárját. Akkor még sajnáltam is egy kicsit, én naív. Pedig milyen nyugodt volt azalatt minden.
A fenyegetőzésnek nincs értelme: nem lehet ráijeszteni, élvezi a helyzetet. Arra vár.
Tényleg borzalmasan tudnak viselkedni a szomszédok. Képzeljétek egyik nap éjjel egy órakor kezdi verni az ajtómat. Kimegyek, hát elkezd velem ordítani. Na mondom még verekedés lesz belőle, szépen becsuktam az ajtót, leültem és tovább fújtam a trombitámat.
Nálunk nincs ilyen baj, ott csak a füri ablakon át bejön a büdös galamb és tyúksz*razag, mert a szomszéd ilyen állatokat tart....
Nekünk meg egy namkívánatos albérlonk van, akik miatt sokszor bevetjük a hangfalakat... nem mernek szólni. Ha valaki bolond, akkor azért gáz van, na és mi lett az intézettel?
Nézd, én sem vagyok egy izomcsibe, egyszer voltam hasonló helyzetben. Félbolond faszival szemben. Amikor megfenyegette a barátnőmet, akkor szikla határozottan mondtam neki, hogy ha ezt megpróbálja, akkor soha többé nem fog nyugodtan sétálni az utcán, vagy aludni. Soha többé nem mert fenyegetőzni sem.
Az ötletek jók, csak 1 dolog zavar, hogy bolond a lelkem. Mi lesz, ha tényleg megprobalja beverni a barátnőm fejét?
Akkor a megoldás: min 500 Watt hang + egy kézi sokkoló a Barátnőmnek. Tud valaki egy kézi sokkoló boltot? vagy kimegyek a bolhapiacra gázsspéjért. Bár a sokkoló viccesebb lenne.
A 4x100 wattos erőlködő az nem rossz ötlet. Ami még kell hozzá, az mondjuk a tudósok: "apa kocsit hajt" vagy "a halál kamionja" című száma egy végtelenített kazettán. :)
Egyéb ötlet, pl. távolkeleti jó büdös füstölők használata, úgy hogy hozzá szálljon be a füst. Majd még gondolkodom. Esetleg jó ötlet sok bulit tartani. Én is szivesen mennék :))
Hmm .. esetleg felbérelni emberkéket, akik meggyőzik arról, hogy adja el a lakását ... bár ha hülye, akkor nem fogja felfogni ...
Az egyik cimboram egyszeruen oldotta meg: (szep nagy, de jambor ember): korbejart az osszes szomszednal, beszelgetett veluk, es elmondta, hogy egyetlen dologtol poccen be de nagyon, az ordibalastol, olyankor viszont se lat se hall! Mindosszesen egy szomszedhoz kellett atmennie demonstralni, a tobbi (regi) lako kozt elterjedt a hire....
Ötleteket szívesen veszem. Arra gondolok, hogy beszélek a szomszédokkal, akik már 20 éve kénytelenek elviselni (bár csak nem volt mindig ennyire gáz ez a nő), hogy árulják el a titkukat. Szerintem egyébként levegőnek (és hülyének)nézik.
Biztos, ami biztos, a hétvégén veszek egy hifitornyot 5 hangfallal.