Persze, hogy nem követi az EU-s trendet, az EU követi a MIÉP-et!!!! (Lám, nem sokkal azután, hogy kipottyant a csurkacsürhe, Haiderék és feldobták a pacskert Ausztriában.)
De mindezen nem kell meglepődni, hisz régóta tudjuk, hogy mi, szittyák megyünk Europa élén, pajzsként védve a hálátlan nyugati nemzeteket..
Nem hiszem,hogy a miépre lenne szüksége a magyarságnak.Lehetne csinálni egy normális jobbközép pártot,vagy ahogy a dánok is tudtak viszonylag normális szélsőjobb pártot kreálni-Kirtegaard.A holland képződmény még érdekesebb volt,de mindenesetre a lényeg:a Csurka féle vonal csak kelet-közép eu-ban nyerő-eu:Európa.
Bocs,ha elszálltam volna,de kicsikét ittas vagyok:)))
Mo.-n igenis lehet egy jobboldali populista pártot csinálni,de nem homályos filozofálgatással,és szájtépéssel.
erre azt is lehet mondani hogy a miép nem követte az eu-i trendet, mert az előretörése (értsd: parlamentbe jutása) az eu-s radikális jobb térnyerése előtt történt meg. régebben én is úgy véltem, hogy trendet kell látnunk az ilyen változásokban, de nincs igaza lovasnak, itt nincs trend, csak belpolitika.
Norvégia nincs az EU-ban miépeském.Hollandiában éppen most bukott meg a szélsőjobb, Ausztriában úgyszintén.Tudsz előretörésre példát mondani?Senkik vagytok miépesek!LÚÚÚÚZEREK!!!
én is úgy látom, hogy nem biztos hogy vége a miépes dalnak.
a jobboldal vergődik, az mszp kormányoz, és valószínű hogy a mézeshetek végetérével lesz itt még gatyaszorítás
az eu-ba való belépés első néhány esztendeje marha nagy kiábrándulást hoz, és ez is a "történelmi tettet" végrehajtó szocikon fog csattani.
a miépnek elég lesz mindenre ágyúval lőni, és simán visszaevez a parlamentbe
de van egy kis bibi: a csurka alatt recseg-ropog a párt, rengetegen lépnek ki, főleg a fiatalok és maradnak a szenilis öregek valamint azok a középvezetők, akik még némi poziciót levajaztak most ősszel
Egyébként korai temetni a miépet. Ha az elkövetkezőkben a Kertész Imre-i hangok felerősödnek, a miép magához térhet.
Vedd még hozzá a jövőre várható megszorító intézkedéseket, megugró munkanélküliséget, a fidesz erodálódását, és a miépet semmi meg nem menti attól, hogy ismét bekerüljön a parlamentbe.
Mindez pedig nincs az MSZP és az SZDSZ stratégái ellenére sem, sőt.
rororo válasz erre | adatok | e-mail 2000-08-21 18:00:48 (0)
"Néhány napja dinka ("zsidózásért" kiirtva - vajon mikor moderálnak ki valakit "magyarozásért"?) Seki Wakerrel fogadott, hogy a MIÉP 8-9 százalékot kap 2002-ben. Seki állja a fogadást. Ma Závecz Tibor azt állítja a Népszavában, hogy a MIÉP már 8-9 százalékon áll, tekintettel szavazói egy részének "rejtozködo" jellegére. Mondd, Seki, Závecz egy laikus fasz? "
„Megirta, megirta, hát letagadni nem tudta.
Ez a baly az írásokkal, hogy megmaradnak.
Mit mondjak, amikor írta már nem volt olyan fiatal, meg olyan agyatlan.
A lyó drámákhoz agy kell, a politikában meg elég a száj.”
Lehetne kiegészítésem: megírta ezt Nagy Imre, Hegedűs exminiszterelnök, Eörsi István, Krassó György, Gorkij, Sartre, François Furet, Demszky Gábor, Konrád György, Szelényi Iván, láttam én Pető Iván könyvét is, Horn „Pubi” Gyula, Marosán pékmester, és demagóg, Németh Miklós idevonatkozó írását nem ismerem, de előéletüket megírták a kizárt „négyek bandája” szerzői, és még oly sokan mások.
Hasztalan, és hiábavaló munka volt.
A halottakkal, kivégzettekkel már nincs gond, de a még élőket nem lehetne valahogyan elintézni?
Néhány javaslat: felakasztani, karóba húzni, jég alatt kötéllel áthúzni, vagy agyonlőni? No persze törvényesen, mert jogállamban élünk!
Ebben nem lenne segítségünkre a jogkör nélküli „Százak Tanácsa”, pindiy nem is ismeri Őket.
Talán még él néhány ember, akire osztható lenne a jogi feladat:
Vérbíró százak névsora Derék, kipróbált elvtársak, és szívesen segítenek!
A mi fiatalkori ábrándjainkról meg nem maradt terhelő adat.
Tisztelettel
Tiborc
Hát nézd, Vojtek, én töredelmesen bevallom, hogy nem szeretnék olyan vígan élni, mint a jugoszlávok. Ez egy. Másodszor, ha a Miép tíz százalékot érne el a választásokon, az azt jelentené, hogy a választók tíz százaléka kívánná, hogy kormányra kerüljön. 100-10=90 % pedig nem. Harmadszor, ezúttal nem beszéltem arról, hogy hasznos-e hallgatni a nyugatiakra, jó dolog-e alkalmazkodni a nyugati értékrendszerhez. Csak elképzeltem, hogy mi lenne ha ...
Nekem nem tunik utopisztikusnak az MSZP abszolút többsége, inkább elképzelhetonek. Az u- elotag tulajdonképpen eu- ebben a szóban, ami ógörögül jót jelent (vö.: evangélium), és nekem nem kívánatos jövo az MSZP abszolút többsége. A Fidesz abszolút többsége sem, a jelenlegi koala gyozelme sem, egy MSZP-SZDSZ koalíció gyozelme sem. Szóval semmi, ami a választás elképzelheto kimenetele. Pech. De nem vagyok én király, nem azért vannak váalsztások, hogy örömöt szerezzen nekem a nép. És ettol még makacsul kitarthatok amellett is, hogy nem szeretnék olyan vígan élni, mint a jugoszlávok.
Komolyan mondom, nem provokacionak szantam feltevesemet, de mondataid kicsit paranoiasnak tunnek, bar a BUX-indexszel egyetertek. Szerintem nemcsak a mobil toke hussanna ki az orszagbol - ami felett ugysem mi rendelkezunk, hanem a multik - , de az a nehany nem kivanatos elem is, akik tepik a szajukat minden forumon, hogy itt nekik milyen rossz. Ami a kulfold velemenyet illeti. Meg kene probalni egy kicsit elszakadni ill. kevesbe fuggeni a nyugattol. Es ha a valasztoknak az a kivansaga, hogy a radikalis jobboldal helyet kapjon a kormanyban, akkor az ellen senki idegennek nem lehet kifogasa, legfeljebb velemenye. Vegre az orszag, az emberek erdekeit kene figyelembe venni, nem a nyugati oltonyos uraket. Ennek az orszagnak minden kepessege es adottsaga megvan, hogy eltartsa magat. Eddig is vigan megvoltunk az EU nelkul, ezutan is megleszunk. Ott van pl. Jugoszlavia. Nagy ivben tesznek amerikara, az EU-ra, a vilagra. Igaz, nincs mindig naluk benzin, sem West End City, sem Belgrad Parade, de szerintem a legtobb ember vigan eli eletet.
Az Mszp abszolut tobbsege azert meg utopisztikus nem? Remelem az is marad. Szavazobazisuk jelentos resze, a ma nyugdijas nemzedek begyepesedett ketharmada lassan kihal, a fiatalok tobbseget nem erdekli a politika (legalabbis en igy latom). A szociknak nagyon nagyot kene ket ev alatt alakitaniuk, hogy mozgositsak a szunyokalo, bizonytalan valasztokat.
"A Fidesz-MSZP nagykoalíciónak viszont nincs semmilyen realitása".
Akkor nincs, ha elkerülheto. De ki tudja, hogy voksolnak a polgárok 2002-ben? Ha nincs kormány nagykoalíció nélkül, akkor lesz nagykoalíció. És szerintem a fiúk azt fogják gondolni, kormány a Miép-pel koalícióban nem kormány.
Az MSZP abszolút többsége persze egyáltalán nem kizárt, és akkor nincs mirol vitatkozni.
Így van, Pindiy, és ezért nem is lesz semmi a MIÉP kormányra kerülésébol.
Jimmy, én nem is igazán írtam a nemzetközi visszhangról, csak arról, némileg viccesen, hogy mi lenne a reflexszeru gazdasági reakció arra, hogy a Miép egyes követelései valósággá válhatnak. A nemzetközi felháborodás ezt csak súlyosbítaná. A Miép programja nem attól állatság, hogy az EU-nak nem teccik, hanem azért, mert eleve az. Az FPÖ gazdasági programja szolid neoliberális gazdasági program, ezt minden gúny nélkül mondom. A miépeseknek csak Haider néhány nácibarát, külföldiellenes, rasszista gesztusa tetszik, mert abban reménykednek, hogy ha ez ott szalonképessé válik, akkor itt se lehet kifogásolni. De Gidai Erzsébetet az FPÖ-bol elküldenék a halódó Kommunista Pártba.
Imponál meggyozodésed szilárdsága, hogy füvet is hajlandó vagy enni érte. De meddig lesz fu?
Persze hogy nem az, éppen ezért ha a MIÉP kellene a kormánytöbséghez akkor meg fog vele egyezni, ahogy Torgyimorgyi esetében is. Esetleg a MIÉP külső támogatásával kormányoz majd, ahogy bizonyos szempontból, hallgatólagosan most is (bár egy nemzetközi hecckampányt valószínűleg így sem lehetne teljesen elkerülni sajnos). A Fidesz-MSZP nagykoalíciónak viszont nincs semmilyen realitása, ahogy 98-ban sem volt, és ahogy az MDF-SZDSZ-nek sem volt 90-ben. Ahol mindkét fél minden eszközzel le akarja győzni a másikat, ott ez nem megy.
De ez csak elméleti találgatás, én úgy látom, hogy az MSZP abszolút többséget fog szerezni, a támogatottsága a mostani szinten marad 2 év múlva is, ez pedig elég lesz (94-ben is elég volt hozzá 30valahány %), mert a fidesz tovább veszít majd a szavazótáborából, az FKGP is, ezektől a szavazók egy része a MIÉP-hez megy majd át (szerintem ezt akarja a ballib oldal is elősegíteni), de ez nem fogja ellensúlyozni az MSZP-t.
Azt te csak hiszed. Ausztriában sem sikerült a "bölcseknek" megbuktatniuk a kormányt, a NY-Párizs-Tel-Aviv tengely is igencsak bedobta magát pedig. :))
Csurka nem lépne be a kormányba, visszavonulna egy időre, mint Haider.
Amiatt pedig kár aggódni, hogy emiatt nem vesznek be az EU-ba, ugyanis egyébként sem fognak, még sokáig. Húzzák, halasszák, de okkal. Valljuk be, nem vagyunk kész a csatlakozásra, kell még hozzá legalább egy évtized.
Vagy Fidesz-FKGP-MIÉP vagy tiszta MSZP kormány lesz 2002-től, ez biztosra vehető. Ha az első jön be, Kovács Lászlóék és az SZDSZ lekörözik majd az osztrák elvtársaikat hazaárulásban az tuti. Követelni fogják Mo. nemzetközi kiközösítését minden fórumon. De vagyunk egypáran, akik nem fogunk emiatt Némethre szavazni. Azért az önbecsülését is meg kell őriznie egy országnak...