Minden evben rendszeres hagyomannyosan keresztanyukamektol U"RO"M-rol neeztuk a tuzijatekot,a nyari szuneti nyaralas is mindig ehhez lett igazitva.Csillaghegymellol neztuk az egyik nagy dombrol minden aldott evben ami nagyon jol sikerult,mert elsetaltunk es vittunk ki magunkal pokrocot,fo"ttkukoricat...stb...stb
DE amikor a Thai-foldi haverokkal 8-an eggyutt neztuk,a Parlament mellol a rakpartkozeleben,olyan volt mintha valami iskolai tanevnyiton vettunk volna reszt,vegig vigyazban allni,a fejunket az egnek emelni...stb...stb szoval szerintem sokkal rosszabb a rakpart menten a tuzijatekot elvezni,es akkor meeg nem is emlitettem azt a rengeteg embert egymas hegyen-hatan.......
Hát még ha elárulom, hogy azt hittem, hogy 22h-kor kezdődik, és nagy pánikban indultam el kilenc előtt pár perccel, végül kb 5 percet láttam belőle, azt is a Szent István Parktól :]
Mi maradunk egy 10 emeletes külvárosi panel megszokott tetejénél. A görögtüzet nem látni, de egyébként mindent ;) Tömeg nulla, utána pár perc alatt hazaérünk ;)
Egy olyan kérdésem lenne, hogy hova lehet menni utsó környéki pillanatban, ahonnan látni? Ja és egy 7 fős csoport turistacsoporttal lenne a dolog, úgyhogy jó lenne nem túl tömeges hely.
Plusz mikrobusz parkolna :)
5letek?
Az Országházból biztosan nagyon jól lehet látni...
Feltéve, hogy nem a hazánkra jellemző nyugati szél fog éppen fújdogálni, mert akkor legföljebb megfulladni lehet ott...netán semmit sem látni a füsttől.
Ismét ideidézek egy kiváló hozzászólást a pol. fórumról: "A nép idén képviselői útján élvezi a tüzijátékot..."
Remélem, nem lesznek balesetek az egyszerre meglóduló tömegek miatt. Azt l látom most, hogy rengeteg ember kezdett elindulni a szokásos módon a szokásos Duna parti színhelyek felé. Ha netán ezeken a"régi" helyszíneken lesznek felvilágosítók, akik elkezdik esetleg fölvilágosítani az embereket, hogy menjenek "odább"... haj, haj! Aggódom, de remélem, fölöslegesen..
Tudjátok mi a fura?
Az hogy most ti itt vagytok a forumban, és mindnyájan haverok vagytok és segitjük és szeretjük egymást.
Este meg a tüzijátékon, nem a forum részei leszünk, hanem az önzö és nyomulo tömegé, akik mind utálják egymást, és küzdenek és taposnak a jobb helyért!! És lehet hogy éppen a legkedvesebb hozzászolo tanácsadom fog a lábamra lépni, ezzel érzékeltetve azt, hogy bizony tökbunkon beálltam elé!
Mi a Gellert hegy mogott (Sanc ucca eleje) vagyunk, es 4. emeletrol tudnank nezni. Szerintetek lehet onnan latni? A var pont eltakarja. Azaz a kerdesem: milyen magasra lovik ezeket? Es milyen magas a var?
honnan, honnan....
a fiuk elinteztek, hogy
1 - meg egy adag penzt sikeruljon lenyulni (sajat cegek szervezik az egeszet)
2 - ok, es a barati koruk lassa a legjobban (rozsadomb)
tenyleg, milyen kiraly duma volt, amikor megkerdeztek, mi mennyibe kerult, aszonta a sokeszu ficko, hogy nem szoktak a szulinapi tortarol megmondani, hogy mennyi volt a hab es mennyi a cukormaz.
csak azt felejtette el, hogy ezt nem ok adjak nekunk, hanem a mi penzunkbol megy....
en ugy tudom, hogy a budai oldalrol a margit hid es a lanchid kozti szakaszrol lesz a legjobban lathato, de javasoljak a szervezok a varat es a gellert hegyet is.
A Pesti Estnek megjelent egy augusztus 20-i különkiadása, abban van egy rajz azokról a helyekról, ahonnan élvezhetőnek tartják. Amennyire emlékszem: Margit híd és a Margit-sziget déli csücske, Bem rakpart és Batthyány tér (természetesen), Vár keleti szegélye (valószínűleg a Halászbástya kivételével limitált kilátással), valamint a Gellérthegy északkeleti sétányai.
Szerintem ezen kívül a dombokon levő panorámás villák teraszáról... :-)