Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2024.11.03 0 0 4042

A Berekben szegedi halászlét főznek, Baján meg dunait (sűrűbb lé - hígabb lé)

Pár éve még folyami harcsából készítették, ma már nyilván csak afrikaiból.

A welcome eat is megszűnt (falatnyi kenyéren sült szalonnazsír, lilahagyma, 1c szilvapálinka

Előzmény: Amerigo61 (4037)
homerx Creative Commons License 2024.11.03 0 0 4041

a noblesben sem voltam meg, mindig megkeruljuk, mert a mogotte levo fenyvesben sok kaposztagombat lehet szedni.

Előzmény: Amerigo61 (4037)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.11.03 0 0 4040

Miki az Őrszemben dolgozik, sztem ismered.

Őrszemmel alapból nincsen baj, de az adagok és az árak fordított arányban változtak - és nem az adagok nőttek - nem vagyok nagyétkű.

Előzmény: homerx (4039)
homerx Creative Commons License 2024.11.03 0 0 4039

a berekben meg sosem voltam. miki gondolom a tulaj lehet, akit en viszont nem ismerek. kisse draga, de amugy semmi gond.

Előzmény: Amerigo61 (4037)
homerx Creative Commons License 2024.11.03 0 0 4038

az orsegben minden alkalommal az elso nap a bognarban ettunk pajslilevest. finoman keszitettek. miota ayce van, nem fozik. eloszor nem tetszett ez az uj rezsim, de egy alkalommal siman vallalhato.

Előzmény: Amerigo61 (4036)
Amerigo61 Creative Commons License 2024.11.02 0 0 4037

A Berek halászkertről is elég vegyes véleményeket olvastam, szóval kihagytuk, úgy gondoltam, hogy a hallal megvárjuk a bajai túrát :-)

Lehet, hogy bátrabban kellene kísérletezni és nem elhinni a negatív kritikákat, de mániám, hogy minden üdülés előtt felmérem a szóba jöhető vendéglátó helyeket és csak oda megyünk, amiről a többség jó véleménnyel van. 

A Pajtát eleve kizártuk, nem vagyok hajlandó 30 - 40 ezret kicsengetni egy vacsoráért. Kizártuk a Noble's éttermet is (Nemesnép), akikről azt olvastam, hogy őrségi fine dining. Bár szerintem amúgy is zárva voltak, mert sem embert, sem autót nem láttam ott. 

Mi a gond az Őrszemmel, és ki az a Miki?  

Előzmény: nagypapi51 (4034)
Amerigo61 Creative Commons License 2024.11.02 0 0 4036

A Bognárról többen azt írták, hogy egykor nagyon jó hely volt, de miután áttértek az "all you can eat"-re, azóta a minőség is leromlott. Ezek után nem volt kedvem kísérletezni ... 

Előzmény: homerx (4031)
Amerigo61 Creative Commons License 2024.11.02 0 0 4035

A Határcsárdában a napi ajánlatot választottam (kacsacomb körtével és párolt káposztával), a csapat többi tagja sem őrségi ételt, mert akkorra már elteltünk a gombával. Az Őrszem-be egy hosszabb túra után estünk be farkaséhesen, ott vasi pecsenyét ettem. Nagymamám mondta anno, az éhség a legjobb szakács, szóval ha volt is ott hiányosság, nem érzékeltük :-)  

Előzmény: homerx (4030)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.11.02 0 0 4034

A Vadkörte már 10 éve csak szálláshely, az első netgombász OT-k idején még vállalható volt

vendéglőként is.

Bajánsenyén a Berek Halászkert még belefér, az Őrszem, azzal együtt, hogy ismerjük Mikit, ellenjavallt. :(  ...Vastag buxájú gourméknek a Pajta)

Nem rég még Ágiék (Kosbor) is főztek betérő vendégeknek, most ne tudom, mi a helyzet.

Előzmény: homerx (4033)
homerx Creative Commons License 2024.11.02 0 0 4033

illetve a vadkorte fogadot kondorfan.

illetve ketvolgyben a szatocsbolt.

Előzmény: Amerigo61 (4029)
homerx Creative Commons License 2024.11.02 0 0 4032

bognar

Előzmény: homerx (4031)
homerx Creative Commons License 2024.11.02 0 0 4031

akkor mar erdemes tesztelni a bodnar ettermet (all you can eat). a leveseik es a vadporkoltjuk is vallalhato, sot a tokos-makos es egyebb reteseik is. a hetvegen volt makos-tokos suti megybefottel. szuper!

Előzmény: Amerigo61 (4029)
homerx Creative Commons License 2024.11.02 0 0 4030

a hatarcsarda jo, bar a gombalevesuk gyenge. en sokkal surubbre keszitem. az orszem hatareset. azert ettunk ott, mert mar untuk azt a rengeteg gombat, amit szedtunk, igy atbattyogtunk 200m-t :) jo palinkat adnak.

Előzmény: Amerigo61 (4029)
Amerigo61 Creative Commons License 2024.11.01 0 0 4029

Vizafogó, Baja. A halottak napi temetőlátogatás után látogattuk meg a helyet, ahol az utóbbi pár évben nem jártunk. Majdnem telt házzal mentek, de még volt üres asztal. A halászlé nagyjából rendben volt, bár szerintem enyhén túlsózták. A harcsapofa brassói (kedvencem) és a harcsapaprikás/túróscsusza viszont hibátlan. A felszolgálás korrekt volt, a humorzsák pincérrel most nem találkoztunk.

Még októberben ejtettük szerét egy őrségi kiruccanásnak, ahol a korábbi javaslatok alapján az Őrszem fogadóban (Szalafő) és a Határcsárda étteremben (Bajánsenye) ebédeltünk. Mindkét hely továbbra is vállalható, különösen az utóbbi jött be. Hétköznap ezekben alig volt vendég, talán hétvégén megtelik. 

Az Abbázia Country Club étterme viszont jó esetben átlagosnak nevezhető, ráadásul vacsoraidő kezdetére az étlapon szereplő őrségi ételek nagy része (vadpörkölt/dödölle) már elfogyott, pedig szerintem a legtöbb látogató ezt keresi (vagy éppen azért). Az esti menü minősége viszont gyenge menzai színvonalon mozgott. Inkább kerülendő a hely ...

Meglátogattuk  Batha portát, de ott csak olajokat vásároltunk (tökmag, mák). A lakáséttermük aznap éppen nem működött, pedig szerettük volna tesztelni. A házinéni elég borúsnak látja a környék jövőjét, a fiatalok - normális munkalehetőség híján - onnan is elvándorolnak, néhány megszállott család tartja a frontot. "Az őrség panasza", a 21. században ...     

   

 

      

nagypapi51 Creative Commons License 2024.09.27 0 0 4026

Nézegetem a megyénként rendezett étlap könyvjelzőimet, és mivel legközelebb

Szabolcs-Szatmár a célterület, ráböktem a nyírbátori linkre, hát, mi jött elő?

Magyarország étele 2024. - nem is tudtam, hogy létezik ilyen, aztán a Vidék ízén megtaláltam bővebben. - Boszi, csukd be a szemed! :)

Spicc Manó forogna a sírjában... (persze él még, legalább is remélem)

 

(amúgy, Futkos Attila vár minket, anno az "Óperencián innen"

volt a hely neve, most egyerűen csak Futkos Attila Étterme)

 

Csokis Creative Commons License 2024.09.25 0 0 4025

Azzal szemben volt régen a Tejbüfé, ahol remekül meg lehetett reggelizni. Nem ma volt, nem is tegnap, mert a kolesz, ahol laktuk, még Geisler Eta nevét viselte.

Előzmény: nagypapi51 (4024)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.09.25 0 0 4024

Valójában nem is zöld, mert az Zalaapátiban van, emlékeim szerint a kis téren állt egy elefánt szobor.

Előzmény: nagypapi51 (4023)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.09.25 0 0 4023

Első gasztro-emlékem a '60-as évek közepéből való, a Zöld elefántban ebédeltünk, vmi osztálykirándulás során. '71-ben többször voltam kiszálláson Pécsen, a Nádorban laktunk (sztem akkortájt nem is volt más szálló) felfedeztük a Milánt, és mondhatni, törzsvendégek lettünk.

Ma elfogadható, nem fine dining talán a Tettye, Pellérden a Potyka.

Cserkúton a (volt) Vendégmarasztaló porta, itt 2001-ben kajáltunk jókat (valójában az uránbánya rehabján dolgozó melósok szálltak itt meg, és kaptak este főtt ételt, de ismeretség alapján minket is befogadtak)

Előzmény: Csokis (4022)
Csokis Creative Commons License 2024.09.23 0 0 4022

Életemben nem volt semmilyen kötődésem Pécshez, kivéve a minden tavasszal megrendezett tájfutó versenyeket, és pont ugyanígy vagyok vele. A kultúra adott, de enni-inni mindig voltak jó helyk. Még az "átkosban" a tejivó, a Milán, a Kazinczy, és mostanában is van, ahová érdemes menni. (Mondjuk pont az István Pince iránti rajongást sosem értettem. Igaz, sosem jutottam el a kajáig, mert akárhányszor is adtam nekik új, meg új esélyt, a szar bor miatt mindig sírva menekültem. :-D )

Előzmény: Popenka (4018)
homerx Creative Commons License 2024.09.21 0 0 4021

ha mar egy hetet leszel szegeden, lehet, hogy erdemes atrandulni szomszed varosokba is. vasarhelyen ajanlom akar a bandulat, vagy a bagolyvart. az elozoben nehany eve ettem finomakat, a bagolyvarban sok-sok eve. szoval szinten nem aktualis infok. a bandularol talan talalsz infot a hova videkenben a nickem alatt.

Előzmény: Popenka (4019)
homerx Creative Commons License 2024.09.21 0 0 4020

kiskorossy halaszcsarda. sztem nem fogsz csalodni. nem keccer ettem ott. anno 10 evet dolgoztam szegeden. ami akkoriban (90-es evek masodik fele) meg jo volt, az a csepp a tengerben. nyilvan azota elmul(hat)tak az unnepek. az elsobe evente jarunk. anno dacu kb akkoriban meg a belveresben levo szlovak sorozo is jo volt. mondanam ugyan a fehertoi csardat, de az inkabb kirakat.

mivel idestova 24 eve elkoltoztunk onnan, friss infokkal nem igazan rendelkezem, amit rendszeresen latogatunk, az a kiskorossy.

Előzmény: Popenka (4019)
Popenka Creative Commons License 2024.09.20 0 0 4019

November közepén kell Szegedre mennem egy hétre. Hová érdemes vacsorázni menni? Ami nyilván hétköznap is ütőképes.

Popenka Creative Commons License 2024.09.20 0 0 4018

Nagyon OFF, ne olvasd tovább: Utoljára akkor voltam a "malmoknál", mikor még düledeztek és befektetőre vártak. A múlt évezredben. Abban az időben kedvelt helyünk volt Orfű, de valahogy kikoptunk onnan. Viszont akkor is jókat lehetett enni ott, bárhol is. Valakik, valahogy viszik a boltot. (talán még Nagy Bandó volt a polgármester akkor)

Nomeg Pécs, ugye. Édesanyám pécsi volt, annak ellenére, hogy én debreceni vagyok. :) A Hegyalja úton, a full kilátással rendelkező mostani villanegyedben volt egy kis vályogház, szőlővel a déli lejtőn. Semmim nincs belőle. Rákosiék elvették. Lassan már 80 éve, hogy éltek ott rokonaim, de érzek egy kötődést, megmagyarázhatatlan módon. Szerintem Pécs nem is ez az ország. Más. Nem véletlen, hogy a történelem során el is akart szakadni Magyarországtól, pont 100+ éve. Jobban járt volna.

Ideje meglátogatnom az ottani kifőzdéket! :)

Előzmény: nagypapi51 (4016)
Csokis Creative Commons License 2024.09.20 0 0 4017

Há' mon'tam! :-) Egyszer egy tájfutó verseny célja volt a malmoknál, a két futam közt nekiálltak üstben gulyást főzni / kimérni, a saját kenyerüket adták hozzá. Az, hogy nem volt rossz, az kevés, utána sorba álltunk a boltban a kenyérért. Persze a délutáni futamra valahogy mindenki belassult, de nem baj, mert ez egységesen érvényes volt az egész mezőnyre.

Előzmény: nagypapi51 (4016)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.09.19 0 1 4016

Hosszú lesz... :)

Ember tervez, időjárás végez...négy napig kis megszakításokkal esett,

szerencsére fűthető szállásunk volt :)

Menet, pénteken barátainkkal randevúztunk a pellérdi Potykában.

Bár hal ételeiről híres, én egy kivételesen finom pacalt ettem,

párom kacsacombra szavazott, barátaink halászlevet, ill. rántott pontyot kértek,

mindnyájan elégedettek voltunk. Kettéváltak útjaink, mi szombaton és vasárnap

is az orfűi Muskátliban költöttük el az ebédünket.

Én szombaton korrekt filézett ponty halászlét ettem, párom csak májgaluska levest

és diós almás pitét rendelt. Vasárnap ő szűzérmét pankó morzsában, medvehagymás

krumplipürével, én omlós tarját medvehagymás és chilis mártogatókkal, hertelendi házi sört.

A kétfős személyzet kedves, plusz jó pont, hogy már nyitáskor kellemes meleget árasztott a kemence,

(odakint +9C)

És ha már a mit főztök holnapban leírtam a malom szót, ha Orfűn jártok, ki ne hagyjátok

az orfűi malmokat! Hétfőn zárva, egyébként 9-től nyitva a Garat, fantasztikus kenyerek és finom pékárukat vehettek.

(várjuk az október elejét, a senyei Határcsárdában velős pacaltot mérnek! :)

 

nagypapi51 Creative Commons License 2024.09.10 0 0 4015

...A svábos csülök sem belsőség...

Ha bennem van, akkor már igen :)

Tkp csak azért tettem be a képét, mert Eisbein néven nem ismertem, leragadtam a

Schweinshaxe-nál.

Brutál nagy adagoknak sosem voltam barátja, persze lehet fél adagot is kérni, ahogy öregszünk,

egyre inkább ezt követjük, még ha drágább is.

 

Előzmény: szenyor Lopez (4014)
szenyor Lopez Creative Commons License 2024.09.10 0 0 4014

Nem írtad :P A svábos csülök sem belsőség. A ciao azért érdekes, mert ha ebédre mész, tematikus napok szoktak lenni és pl. egy vad napon elég vad dolgokat meg leget kóstolni :) https://ciaopizzeria.hu/ebed/

Belsőséget egyre kevesebb helyen lehet sajnos enni. Esetleg Pécsvárad Tanya csárda: leginkább rántott cuccok, de emlékeim szerint van velővel töltött hús is. Óriási adagok, korrekt árak, de nem egy ínyenc étterem.

Előzmény: nagypapi51 (4010)
specialist Creative Commons License 2024.09.10 0 0 4013

Balalajka bisztró Szolnok.

Az ember egy étteremtől alaphangon korrekt ételt és szervizt vár el, azonban a Balalajka ennél SOKKAL több. Itt konkrétan olyan gasztronómiai és vendéglátási élménycunamit kapsz, amit soha nem fogsz elfelejteni.
A hely kicsi, ezért előzetesen foglalni kell. Ja és készülj arra, hogy itt tényleg autentikus orosz vendéglátásban lesz részed, ezért a vacsora után ha lehet, oldd meg, hogy más vezessen helyetted. 😊

nagypapi51 Creative Commons License 2024.09.10 0 0 4012

2/3 cupák, 1/3 krumpli, a kenyeret még így is elbírja, főleg a h.e. paprika miatt :)

Előzmény: homerx (4011)
homerx Creative Commons License 2024.09.09 0 0 4011

delux, csak sok benne a felesleges krumpli :)

Előzmény: nagypapi51 (4008)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!