Sok-sok évig (8-10) sodrott cigit szívtam, előbb sötétkék Drumot, aztán a Mild verziót. Samsont is nyomtam (amikor nem lehetett Drumot kapni), de szerintem az íze is és az illata is karcosabb, mint a Drumé.
Sszerettem sodorni, csak egy idő után zavart, hogy állandóan sárga az ujjam, meg takarítani kell utánam :))
Papírból szerintem a Drum és a Samson jó, utána a Mascot. Az ElRey túl vastag, a Rizla meg csúszik.
Viszont lenne egy ötletem. Kicsi verseny, tét nélkül. Kinek mennyi a szintideje?
Kissé leült a topic, pedig nekem lenne kérdésem. Én az előre vásárolt kész hüvely+dohány+töltőkészülék összeállítást szeretem legjobban. ezzel kapcsolatos a kérdésem is:
-Lehet-e 100-as papírt+töltőkészüléket kapni?
-Lehet-e normális füstszűrővel ellátott papírt kapni (amit edig vettem primus, sláger, stb, azokban a filter mérete majdnem csak a fele a rendes ciginek, ezért erősebb, csípősebb lesz a végerdmény. Létezik normál méretü "szenes" füstszűrős hüvely?
-hol lehet a fentieket megvásárolni budapesten? :)
Egy idióta haverom elszív 2-3 nap alatt egy fekete sámsont. Javasolta nekem is, mondván szeretem az erős dohányt. Hát majdnem megpadlóztam egy száltól anno, pedig Fecsét, Marshallt szívok (pirosat ofkoz) ha csak lehet. Aztán láttam, hogy a csávó kb 3-4mm "vastagra" tekeri a sámsont. Ja így könnyű :) Én a szokásos 5-8mm vastagságú trombitát tekertem belőle. Majdnem ráment a tüdőm :)
Amúgy on-demand tekerek segédeszköz nélkül, amikor épp kell. De már jó rég csináltam. Lehet hogy vennem kéne egy zacsi sámsont? :)
Szerintem ha találsz egy dohanyboltot, SAMSON tutira lesz, mert elég jól szétszórják a világon a holland el?állítók. :) Vagy ha mas nem is DRUM tutira van, ezekb?l a lightosabbakkal érdemes elösször próbálkozni, mert azért fejbevágósak a sodró-dohányok els? ismerkedésre :)
Utána már egyéni izlés(szaglás) alapján kereshetsz aromásított dohányokat, vagy ha jófej a kiszolgáló, és vágja a témát, ajánlani is tud az izlésednek megfelel?t.
Én is érdeklődve olvastam végig a topicot, és eldöntöttem, hogy ki fogom próbálni a sodort cigarettát... rávettetek :)
Egyetlen problémám van: Calgary-ben lakom és nem tudom, hogy hol szerezzek dohányt, és úgy általában észak-amerikában hol lehet normális dohányhoz jutni :)
Vissza a kiindulasi pontra:
Talaltam remek gumicukor/tutti-frutti/zseles-szaloncukor/cseresznye+meggy izu dohanyt!!!
ExcellenT markaju, ezenbelul Kir Royal izesitésu light-os dohany..
Keverve natur dohannyal fogyaszthato is :) de az ize kedveert erdemes kiprobalni tisztan is ;)
Akkor meg a Heineken múzeumot ajánlom. A belépő áráért (már nem emlékszem mennyi, de nem egy nagy összeg) annyi sört ihatsz, amennyi beléd fér. Ránk már a harmadik napon ujjal mutogattak, hogy megint jönnek a magyarok!
Papir kifordit -> masik iranyba hajtom ossze
Felem van a ragaszto
...Sodras...
Mikor behajtottam ala, megtekerem egyszer korbe, es kivulrol nyalazom be.. igy meg elotte lehet finomitani az idealis forman :)
Aztan feltekerem, ha kell tomkodom kicsit.
Visszahajtom a folosleges papirt, amit mar a ragaszto tart is par pillanat szaradas utan.
a hajtast pedig vegighuzom az ujjbegyemmel, amit elozoleg megnedvesitettem ;)
Es szepen le lehet tepni a ragasztas menten....
"Találkoztatok már olyan papírral, aminek le van csippentve a felső sarka, könnyebb tekerés céljából? Én jót mosolyogtam, amikor először megláttam... :)"
En annyira mokasnak talaltam, hogy azonnal vettem is egyet... ha kifele sodrom meg, le is tephetem, es nezegethetem... :)))
A dohány kiszáradása után én mindig almát raktam bele. Tökéletes volt a hatás!
Csak a szelet vastagságára kell odafigyelni, hogy nehogy elázzon a dohány. Egy kb. 2-3 mm vastagságú szelet csodákra képes.
Egyébként a kevenc papírom a Mascotte, a kedvenc dohányom pedig a Van Nelle. Ez holland dohány, sajnos Magyarországon nem lehet kapni, de nemsokára megyek ki Hollandiába, és bevásárolok belőle :)
Egyszer szívtam Bali Shag-et, ami egy dán dohány, az is elég korrekt volt.
Találkoztatok már olyan papírral, aminek le van csippentve a felső sarka, könnyebb tekerés céljából? Én jót mosolyogtam, amikor először megláttam... :)
Nem kell sokat ráönteni! Elég egy kávés kanállal vagy, ha sok a dohány 2-vel. Tény hogy kell neki legalább 2 nap, mire teljesen átszívja magát. Attól nem kell félni, hogy száraz marad egy része, ezért kell álltatni. Inkább arra kell ügyelni, hogy jól zárható (légmentesen) edényben tároljuk így, mert akkor elárolog a szesz és nem nedvesíti át a dohányt. Egyébként azt az alamaszeleteset is hallottam, mint módszer, de inkább az égetett szeszest próbáltam, ami prímán működik.
Aha. Es hogy csinalod a ralocsolast? Az a felelmem, hogy ralottyintek a Bacardibol, oszt 1-2 dohanycsomo uszni fog a neduben, a tobbi meg szaraz marad. Szoval valahogy permetezni kellene. :-))))) Ja, es mennyit ontottel ra? A zsacskoban bebugyolalva hagytad allni?