Köszi, én pontosan tudom. Csak AR egyszer már beleszaladt ebbe, majd életében először átfáradt a meaculpába (bár én még nem jártam ott:-)). Erre akartam utalni neki, nehogy elfelejtse:-).
a retkestorkúak rágalmazták meg Göncz Árpádot, hogy '56 után a sitten besúgó volt.
(azóta bebizonyosodott, hogy rágalom, a rágalom alapja pedig az, hogy ha nem ültették volna le, azért árulóznák le, de mivel leülte az idejét, így a sitten volt áruló. nyuszika sapkája ismerős? )
Országimázsba ez is beletartozik? Nem azt mondom, sőt! egyáltalán nincs szükségünk olyan pozőrökre, mint amilyenek pl. Amerikában tevékenykednek, de azért bizonyos apróságokra azért igenis oda kell figyelni.
Igazad vagyon, a nép szájravétele nagy úr. A nép bizony ítél első látásra. a nép már csak ilyen...
Aztán olyan apróságokról már ne is beszéljünk, hogy pl. mi fog történni, ha egy gyermekkórház (vagy bármely más gyermekintézmény látogatásakor rámosolyog a nebulókra. (Ugye ösmerős a "Császár új ruhája"?)
Meglehet, egy-két lap majd élcelődik egy picit azon, hogy a köztársasági elnöknek új foga van (Új fog jól harap),
A Kacsa magazin aug. 10-i száma például Torgyán fogpótlásán viccelôdik. Érdekes, hogy ellenzéki politikusokkal kapcsolatban ilyen (Európában) “tabutémákkal” sosem foglalkozik a lap. A címlapon a következô olvasható:
Vidékfejlesztési miniszterünk rajongója szerint Józsi bácsi Thaiföldön járva fogkrémgyárat vásárolt. Ha igaz, na bumm, ha nem, akkor vegye a pletykát foghegyrôl, kedves tréfaként. Reméljük, hogy új fogsora, amely két hétig készült, a mosolyát szépíti, s nem a harapását erôsíti.
Hát, szó mi szó, éppenséggel megfésülhetnék a felső metszőfogait. Tekintélyének biztos nem ártana.
Persze jobb lett volna korábban, de semmi sem késő. Meglehet, egy-két lap majd élcelődik egy picit azon, hogy a köztársasági elnöknek új foga van (Új fog jól harap), de én azt mondom, hogy ezt bizony akár még közpénzből is lehetne finanszírozni.