Keresés

Részletes keresés

erazko Creative Commons License 2015.07.08 0 0 11

Sziasztok!

Jár-t valaki NYME MBA képzésre?- szívesen felvenném vele a kapcsolatot, lenne pár kérdésem hozzá!

Köszönöm!

üdv.

Erasko

nyman Creative Commons License 2004.10.27 0 0 10
Nem kezdtem bele. Meg lett volna ra a lehetosegem penzem es idot is tudtam volna szakitani, de ebben a pillanatban nem erzem a szukseget es nem tudom, hogy hol jelentene pluszt.
Előzmény: SubWoofer (9)
SubWoofer Creative Commons License 2003.12.29 0 0 9
Hi!

Közben elkezdted már valahol az MBAt? Vagy már be is fejezted?

Üdv!

Donau

Előzmény: nyman (8)
nyman Creative Commons License 2003.07.31 0 0 8
ket volt kolleganom jar ide. ok nem valasztottak volna, de a ceg csak ezt finanszirozta. az egyik szerint tipikus tomegkepzes, viszont az ara meg akkor is kifizetheto, ha onerobol fizet az ember.
Előzmény: Amanita (7)
Amanita Creative Commons License 2003.07.31 0 0 7
Keresek valakit, aki segíteni tudna annak eldöntésében, hogy vajon jó ötlet-e, ha a BME MBA képzését választom. Van valaki a közelben, aki elvégezte, vagy most végzi?
Cuddles Creative Commons License 2003.06.11 0 0 6
Járt vki a Veszprémi Egyetem MBA képzésére? Milyen tapasztalatai vannak a képzéssel kapcsolatban és milyen állást tudott utána találni?
TomAce Creative Commons License 2001.10.02 0 0 5
www.mba-center.hu

Elmeletileg az osszes helyet megtalalod ott ahol MBA-t lehet vegezni.

Előzmény: nyman (-)
nyman Creative Commons License 2001.04.10 0 0 4
Kisse lesulyed a topik. Egy cikk a www.eco.karrier.hu-rol

Az "értékesíthető" MBA

Cikkünkben a jól csengő MBA fogalmát járjuk körül jelentőségéről, a képzési lehetőségekről és munkaerő piaci használhatóságuk tekintetében.

A közgazdasági tudás, a menedzser mentalitás "kereslete" nem vitás, hogy abszolút növekvő igényre tart számot, nem beszélve arról, hogy konvertálhatósága számos területen érvényesíthető.
Éppen ezért, nem veszítettek jelentőségükből az üzleti iskolák, illetve a menedzserképzést biztosító intézmények. A mai menedzservilágban, a legrangosabb és elismertebb képzési formát és annak végtermékét, az MBA (Master of Business Administration) diploma megszerzése jelenti. Különösen jelentős lehet ez azoknak a számára, akik viszonylagosan, a felsőoktatási gazdasági képzések idejének tört része alatt, magas színvonalú gazdasági, menedzseri ismeretekre szeretnének szert tenni, de azok számára is, akik adott szakterületükön belül specializált tudáshoz kívánnak jutni. De gondoljunk csak arra, hogy a technológiai forradalom keretén belül, azokban a vállalatokban, amelyek integrálták az e-kereskedelmet a vállalati stratégiájukba, az eddig pusztán műszaki, informatikai gárda, egyszeriben a stratégiai tervezés részévé vált, elengedhetetlenné téve a "gyorsan" elsajátítható gazdasági és menedzser szemlélet megszerzését. Ez természetesen csak egy a sok területről, ahol jelentős értéket jelenthet egy MBA megszerzése. De mit is takar valójában ez a képzési forma? Lényeges, hogy amikor erről a mesterképzésről beszélünk, akkor nem közgazdászképzésről, vagy továbbképzésről van szó. Az MBA egy újfajta tanítási metóduson alapuló, nem egyetemi szintű képzés, amely a csoport jellegű tanítási módszeren alapul. A csoport esettanulmányok feldolgozásával és jellemzően öntanulással sajátítja el az ismereteket. Pontosabban, gyakorló menedzserek, közös erővel próbálnak meg konkrét feladatokat elvégezni, a közösség irányítójával. Érdekes, hogy amint azt említettük, egyre számottevőbb a nem gazdasági szakterületről érkezők és a potenciális felsővezetők aránya. A képzés időbeli elfoglaltsága elég heterogén, intézménytől függően heti két-három alkalomtól kezdve, a havi egyszeri esetleg féléves megjelenést igényel. Felhasználási területe szintén sokszínű, amit a képzési specializációk mutatnak. Az oktatáson belül olyan szakosodásokra van lehetőség, mint PR, értékesítés, logisztika, pénzügy, de termelésmenedzsment, információtechnológia, humánerőforrás, nemzetközi marketing és könyvelés is szerepel az alternatívák között. Ebből következően, a gazdasági élet képviselőinek jelentős hányadát érinti, a speciális diploma megszerzése. A legjellemzőbb vélemények a végzett hallgatók esetében, az elsajátított újszerű szemléletmódot említi, melyeket a pénzstratégiai, vállalati, jogi és humánpolitikai területen tudnak látványosan hasznosítani. Természetesen ne felejtsük el azt sem, hogy az MBA képzést nyújtó intézmények legtöbbször angolszász egyetemekkel és főiskolákkal állnak együttműködésben, ami egyrészt a nemzetközi standardok valamint a professzionális üzleti nyelvtudás megismerését is megköveteli.
Érezhető tehát, hogy a diploma sokakat érint úgymond a gazdasági élet kreatív területén dolgozókétól kezdve egészen a csak számok világában élőkét és más területen dolgozókat is. A képzés bár nem olcsó, mégis igen keresett, hiszen olyan szemléletmódot nyújt az MBA-t abszolválók számára, ami a mai vállalati követelmények tekintetében, egy jó és minőségi "megoldást" kínál a gazdasági területen elhelyezkedők részére.

nyman Creative Commons License 2000.08.08 0 0 3
Esetleg kontaktot is tudnal?

A "Very Famous University of Pittsburgh-alsó"-féle MBA programokat nem ajánlom, annyi erővel be lehet iratkozni a "University of Gagy" programjaira is.

Pont ezert szeretnek szetnezni az elkovetkezo nehany honapban.

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.07 0 0 2
Oxford Brookes University, itthon ay Omegaglen Kft. képviseli - végezheted itthoni adaptációban magyarul, de az OBU közvetlenül is felvesz távoktatási szisztémában, és akkor nincs közbeiktatott szint. Amúgy megkapták a legjobb "new university" fokozatot az UK-ban

A "Very Famous University of Pittsburgh-alsó"-féle MBA programokat nem ajánlom, annyi erővel be lehet iratkozni a "University of Gagy" programjaira is. Na jó válogatást.

nyman Creative Commons License 2000.08.07 0 0 1
Kosz eMM:

Akkor info a kozgazos lehetosegekrol: http://www.vki.bke.hu/vki_hun/mba_alt.html

eMM Creative Commons License 2000.08.05 0 0 0
0 ötleteMM van, de nyman topicot még neMM nulláztam.
Előzmény: nyman (-)
nyman Creative Commons License 2000.08.05 0 0 topiknyitó
Pinter Zsolt az egyik - talan kozismert - szemelyzeti tanacsado az tavaly azt javasolta a palyavalasztoknak, hogy barmennyire divatos mostanaban a jog, informatika, kozgazdasagtan, de megis azt mondja, hogy inkabb mernoki iranyba tanuljon vki tovabb, igy bizonyos rendszerszemleletre tesz szert, majd menjen L egy-ket evre kulfoldre, vegul vegezzen L egy MBA kepzest. Ami ugyan azt jelenti, hogy a kozgazdasag megsem Lvetendo. Az altala javasolt elso ket lepcson eddig tuljutottam, ezert kovetkezne az MBA. A penzugy teruleteit a korabbi, illetve a mostani munkahelyemen is erintem, de celszeru lenne az ismereteimet kiegesziteni.

Kerestem MBA kepzesekrol topikot, de valszeg Lkerulte a figyelmemet. Szal szerencses lenne osszegyujteni a Mo-n ezzel a kepzessel kapcsolatos lehetoseget. Mar par eve kulonben is gondolkozok azon, hogy vmi kozgazdasagi kepzesnek nekiugrok. 1x mar jelentkeztem a pecsi kozgaz ilyen kepzesere, de azutan mas dolgok jottek kozbe.

Ha vkinek vannak informacioi, hogy melyik kepzes hol van akreditalva, mik a koltsegvonzatai, ideje, tanulas nyelve stb akkor kerem ossza meg.

Az bisztos, hogy objektiv osszehasonlitast csak akkor lehetne osszehazni, ha vki egyidoben az osszest vegigszenvedne.

Esetleg erdemes az ABN-AMRO hitelkonstrukciojaval vhova kulfoldre elmenni?

Most igy hirtelen a BME hirdetese van elottem, melynek a kepzeserol a www.mba.bme.hu-n lehet olvasni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!