Keresés

Részletes keresés

Hormon Gyula Creative Commons License 2000.08.01 0 0 17
PP, ez tőled meglepő. A topiknyitó már többször bizonyította, hogy számára a nyelv nem eszköz, hanem leküzdendő akadály, de te...

Vagy nem tudod, hogy ha két dolog között kell választani, akkor az egyes lehetőségeket is alternatívá(k)nak hívják?

Ahogy pindiy is megírta már, a "megvalósult alternatíva" pontosan annak a cáfolata, hogy "nincs alternatíva": igenis volt alternatíva, és az valósult meg, nem pedig az "egyetlen lehetőségünk".

Előzmény: Pásztörperc (7)
pindiy Creative Commons License 2000.07.31 0 0 16
Igy már jobb
Előzmény: rezső (15)
rezső Creative Commons License 2000.07.31 0 0 15
gondoltam, hogy akkor kellett volna hozzád fordulnom, ha éppen úgy nem vagyok tisztában mondataimmal, mint Göncz. De mivel nem, hozzád sem fordultam, és így természetesen a mondatimról sincs szó.
Előzmény: pindiy (14)
pindiy Creative Commons License 2000.07.31 0 0 14
rezső, ne csúsztass, a te mondataidról itten szó sem volt.
Előzmény: rezső (13)
rezső Creative Commons License 2000.07.31 0 0 13
mivel nem vagyok Göncz, nem kell segítségedet kérnem mondataim értelmezéséhez.

csak ezért maradhatott el...

Előzmény: pindiy (12)
pindiy Creative Commons License 2000.07.31 0 0 12
Hej rezső, nem.
Orbán mondott egy valamit, amit itten értetlenkedéssel fogadtak.
Erre írtam, hogy az egy visszautálás.
Neked meg azt, ha akkor időben kérded, bizony megmagyaraztám volna neked is mint Göncznek, ha kérdi::)))))
Előzmény: rezső (11)
rezső Creative Commons License 2000.07.31 0 0 11
Szóval Göncz mondatának magyarázata esetében az a fontos, hogy Orbán mondatának mi az értelme...

Hacsaknem

Előzmény: pindiy (10)
pindiy Creative Commons License 2000.07.31 0 0 10
Ha kérdezted volna, megmagyaráztam volna.
Még nem volt olyan, amit nem magyaráztam volna meg:::))))))
De nem az volt a kérdés, hanem az, hogy mit jelentett amit a Viktor mondott.
És SZVSZ szerintem ez a magyarázata.
Előzmény: rezső (5)
medve Creative Commons License 2000.07.31 0 0 9
Király megfogalmazta a demokrácia lényegét. Nemj valósult meg Lengyel-Kéri-Ágh víziója, hogy Horn, vagy Horn.
Tappancs Creative Commons License 2000.07.31 0 0 8
Újra bebizonyosodott, amit már az Antall-kormány is bebizonyított, hogy az mszp és szdsz nélkül is lehet kormányozni. A kormányzási teljesítmény megítélése lehet szubjektív és lehet nézni a gazdasági adatokat valamint mindazt, ami nem forintosítható.
Szvsz jobban kormányozzák most az országot, mint az előző ciklusban.
Előzmény: Kiraly (-)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.07.31 0 0 7
na, szóval, az alternatíva a választás lehetősége. méghozzá nem akármilyen választásé: az a döntési helyzet, amikor pontosan két lehetőség (ún. "alternatív lehetőségek") közül választhatunk. Köv.képp a "nincs alternatíva" azt jelenti, hogy csak egy lehetőség van — Árpi bá idézett kijelentésében ez valóban annyit jelent, hogy csak a maszop-szadesz koala jó az országnak, minden másra ráfaragunk. Fentiek figyelembe vételével a "megvalósult alternatíva" roppant nehezen értelmezhető fogalom (nekem legalábbis nem sikerült).
olhado Creative Commons License 2000.07.30 0 0 6
Ha így értette volna, akkor azt kellett volna mondani, hogy az MSZP-nek nincs alternatívája. Hiszen a koalíciónak volt alternatívája: a tiszta MSZP kormány, ami már nem MSZP-SZDSZ koalíció lett volna. Szóval ez inkább amolyan bizonyítványmagyarázásnak hangzik... :)
Előzmény: pindiy (4)
rezső Creative Commons License 2000.07.30 0 0 5
Ha erre gondolt volna Göncz, akkor hozzá tette volna, hogy jelenleg, vagy a választásokig. De nem tette hozzá...

Tehát, vagy jól értette Orbán, vagy Göncz nem tud fogalmazni.

De tud. Tudniillik akkor is sokan felkapták a fejüket és tiltakoztak ezen kijelentése ellen, és nem jött értelmező helyesbítés...

Előzmény: pindiy (4)
pindiy Creative Commons License 2000.07.30 0 0 4
Nagyon egyszerű a magyarázat.
Göncz valamikor a 94-es választások körül azt mondta, hogy a MSZP-SZDSZ koaliciónak nincs alternatívája.
Ezen akkor a Viktor felkapta a vízet.(Nyilván nem értette, hogy arról volt szó, hogy az MSZP egyedül is képes kormányozni és ha az SZDSZ el is hagyná a koaliciót akkor sem lenne más).
A megvalósult alternativa erre egy eléggé késői válasz.
A lyó dakota nem felejt::))))))))
Kiraly Creative Commons License 2000.07.30 0 0 3
Jo, jo, de Orban mondta: " Az alternativa megvalosult"

Mit ertett ez alatt? Mi a dolgok mogottes tartalma? Mi valosult meg? Mi az az " alternativa"?

Előzmény: Mario Brekt (2)
Mario Brekt Creative Commons License 2000.07.30 0 0 2
Kedves Kiraly!
Az alternatíva (változat), egy lehetőség. Amiből következik:
van alternatíva = még legalább két lehetőség van
megvalósult alternatíva = az egyik lehetőség felé mozdultunk el. (pongyola kifejezés)
Mi ebben a probléma? Semmit nem mond egyik sem, és a másik sem… (Süket, politikushoz méltó duma az egész.)
Kiraly Creative Commons License 2000.07.30 0 0 1
Igen. Ez is egy alternativa. De ok azt hiszem ezt meg a valasztasok elott mondtak, hogy van alternativa. Szoval akkor ez mit jelentett? S most mit jelent? Megvalosult az "alternativa"?
Előzmény: AmBesten (0)
AmBesten Creative Commons License 2000.07.30 0 0 0
Kedves Király,

egy kicsit jobban is megerőltethetted volna Magad! :-))
Na jó, azért mondok egy alternatívát a kedvedért ...remélem elégedett lesz az Úr :-))) ....szóval az a bizonyos OVI alternatíva így hangzik: van élet az EU-n kívül is. :-))

Kiraly Creative Commons License 2000.07.30 0 0 topiknyitó
Koszontok mindenkit eme topicon. Itt arra lennek kivancsi hogy 2 ev tavlatabol mit jelent a `megvalosult alternativa` meg a `van alternativa` fogalmak amit a Fidesz annyira hirdetett.Szoval mi az az alternativa, mi valosult meg...? Ertelmes ervekkel legyen szives valaki(k) magyarazza(k) meg.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!