PP, ez tőled meglepő. A topiknyitó már többször bizonyította, hogy számára a nyelv nem eszköz, hanem leküzdendő akadály, de te...
Vagy nem tudod, hogy ha két dolog között kell választani, akkor az egyes lehetőségeket is alternatívá(k)nak hívják?
Ahogy pindiy is megírta már, a "megvalósult alternatíva" pontosan annak a cáfolata, hogy "nincs alternatíva": igenis volt alternatíva, és az valósult meg, nem pedig az "egyetlen lehetőségünk".
gondoltam, hogy akkor kellett volna hozzád fordulnom, ha éppen úgy nem vagyok tisztában mondataimmal, mint Göncz. De mivel nem, hozzád sem fordultam, és így természetesen a mondatimról sincs szó.
Hej rezső, nem.
Orbán mondott egy valamit, amit itten értetlenkedéssel fogadtak.
Erre írtam, hogy az egy visszautálás.
Neked meg azt, ha akkor időben kérded, bizony megmagyaraztám volna neked is mint Göncznek, ha kérdi::)))))
Ha kérdezted volna, megmagyaráztam volna.
Még nem volt olyan, amit nem magyaráztam volna meg:::))))))
De nem az volt a kérdés, hanem az, hogy mit jelentett amit a Viktor mondott.
És SZVSZ szerintem ez a magyarázata.
Újra bebizonyosodott, amit már az Antall-kormány is bebizonyított, hogy az mszp és szdsz nélkül is lehet kormányozni. A kormányzási teljesítmény megítélése lehet szubjektív és lehet nézni a gazdasági adatokat valamint mindazt, ami nem forintosítható. Szvsz jobban kormányozzák most az országot, mint az előző ciklusban.
na, szóval, az alternatíva a választás lehetősége. méghozzá nem akármilyen választásé: az a döntési helyzet, amikor pontosan két lehetőség (ún. "alternatív lehetőségek") közül választhatunk. Köv.képp a "nincs alternatíva" azt jelenti, hogy csak egy lehetőség van — Árpi bá idézett kijelentésében ez valóban annyit jelent, hogy csak a maszop-szadesz koala jó az országnak, minden másra ráfaragunk. Fentiek figyelembe vételével a "megvalósult alternatíva" roppant nehezen értelmezhető fogalom (nekem legalábbis nem sikerült).
Ha így értette volna, akkor azt kellett volna mondani, hogy az MSZP-nek nincs alternatívája. Hiszen a koalíciónak volt alternatívája: a tiszta MSZP kormány, ami már nem MSZP-SZDSZ koalíció lett volna. Szóval ez inkább amolyan bizonyítványmagyarázásnak hangzik... :)
Nagyon egyszerű a magyarázat.
Göncz valamikor a 94-es választások körül azt mondta, hogy a MSZP-SZDSZ koaliciónak nincs alternatívája.
Ezen akkor a Viktor felkapta a vízet.(Nyilván nem értette, hogy arról volt szó, hogy az MSZP egyedül is képes kormányozni és ha az SZDSZ el is hagyná a koaliciót akkor sem lenne más).
A megvalósult alternativa erre egy eléggé késői válasz.
A lyó dakota nem felejt::))))))))
Kedves Kiraly!
Az alternatíva (változat), egy lehetőség. Amiből következik:
van alternatíva = még legalább két lehetőség van
megvalósult alternatíva = az egyik lehetőség felé mozdultunk el. (pongyola kifejezés)
Mi ebben a probléma? Semmit nem mond egyik sem, és a másik sem… (Süket, politikushoz méltó duma az egész.)
Igen. Ez is egy alternativa. De ok azt hiszem ezt meg a valasztasok elott mondtak, hogy van alternativa. Szoval akkor ez mit jelentett? S most mit jelent? Megvalosult az "alternativa"?
egy kicsit jobban is megerőltethetted volna Magad! :-))
Na jó, azért mondok egy alternatívát a kedvedért ...remélem elégedett lesz az Úr :-))) ....szóval az a bizonyos OVI alternatíva így hangzik: van élet az EU-n kívül is. :-))
Koszontok mindenkit eme topicon. Itt arra lennek kivancsi hogy 2 ev tavlatabol mit jelent a `megvalosult alternativa` meg a `van alternativa` fogalmak amit a Fidesz annyira hirdetett.Szoval mi az az alternativa, mi valosult meg...? Ertelmes ervekkel legyen szives valaki(k) magyarazza(k) meg.