A Css nem uj fileformatum, hanem titkositas. A DVD-n MPEG-2 formatumban vannak a filmek, de ezeket a CSS (Content Scrambling System) titkositassal vedik.
Ez attol vedi meg a filmeket, hogy egy erosebb tomoritesu formatumba atkodoljak es CD-kre masolva ertekesitsek, vagy kisebb meretre osszenyomva az Interneten terjesszek a filmeket. Persze ezt meg egy hulye is ki tudja jatszani, hiszen ha a video kimenetet bevezeted egy jo minosegu digitalizaloba, megkerulted a problemat, de legalabb nehezebbe tettek az atkodolast, illetve a filmnek at kell mennie egy DA-AD atalakitason is, ami ront egy kicsit a minosegen.
A *.vob fileok egy meglevo (es az interneten egyebkent dokumentalt fileformatumban vannak)
a kodolas azert van hogy a lemezen levo filehoz ne lehessen csak DVD lejatszoval hozzaferni.
Elvileg ha beraksz egyDVD-t a driveba es MyComputer meg egyebek akkor lathatod a fileok listajat a lemezen de nem ferhetsz hozzajuk( nem tudod megnyitni, nem tudod oket mashova atmasolni)
Udv Borsalino
Aha. Akkor a CssDVD program-mal CD-re lehet filmet másolni, ha jól értem.
"A DVD fileok Css kodolasuak,
Enelkul nem is ferhetsz hozzajuk." Ezt a mondatot nem értem.
Arról van szó, hogy van egy fájl, amit valamilyen kódolási technikával olvashatatlanná tesznek, majd a DVD olvasóban ezt a kódot fejtik vissza?
Mert ha igen akkor van mégegy kérdésem.
Azért találták ki, hogy kódolják az anyagot, mert egy kodolást nehezebb visszafejteni mint egy új fájlformátumot?
Úgyértem az hogy ez kódolás csak egy újabb szó. Nevezhetjük ezt egy új fájlformátumnak?
A DVD fileok Css kodolasuak,
Enelkul nem is ferhetsz hozzajuk.
A DVDket nem lehet masolni mert szerzoi jogvedelem alatt allnak.
A Css nem a DVD-iro ellen ved mert egy tukor kopiat ugyanugy lejatszana a DVD jatszo progi.
A DVD masolo ellen azzal vedekeznek hogy egy Nyers DVD ara kb 20 font, a legdragabb film amit lattam boltban volt 19. Ezek utan nem hiszem hogy sokan nekialnak masolni. Egyebkent mar 2-3000 font korul lehet DVD irot kapni.
a Css az ellen ved (probal vedeni) hogy a fileokat valaki tomoritse es rairja egy CD-re vagy az image file-t felrakja a netre.
Valaki mesélje el nekem, hogy miröl is van szó.
Amit tudok, jól rosszúl, hogy eddig nem volt program linux alá dvd olvasásra és most lön. Csakhogy ez nem csak lejátszik, hanem másol is.
Nem értem a dolgot. Szóval a dvd anyagokat nem lehet másolni? Miért?
Másodszor nem értem ezt a 300 milliós kárt sem. Egy dvd másoló egy kisebb vagyon, feltéve ha lehet kapni. Én például még nem is láttam. 2-3 évvel ezelott egy katalógusban 40000 dollár volt az ára. Nem hiszem, hogy ezek után olyan sokan fognak lerohanni a boltba venni egyet.