Keresés

Részletes keresés

ToM Creative Commons License 2000.12.02 0 0 26
mr_ricsi:

Nem mondtam, hogy nem éreztem változást! Azt mondtam, hogy érzésem szerint jobb lett.
7 db 2.1 gigás partíció van a gépen, két db winchesteren.
Írj le mindent, amit tudsz, örömmel veszek minden ötletet. Tanulni meg sosem késő... :-)

Előzmény: mr_ricsi (21)
kdezsoe Creative Commons License 2000.12.01 0 0 25
Ja... es a Milleniumban is muxik!
Előzmény: kdezsoe (24)
kdezsoe Creative Commons License 2000.12.01 0 0 24
Nalam igy mukodik:

A kulon meghajto az O.K.
De van megegy finomitas:

A system.ini-be beirod:

[386Enh]
.
.
.
.
ConservativeSwapfileusage=1

Ezutan mindig ki fogja uriteni es nem lesz gond vele!

mmimr Creative Commons License 2000.12.01 0 0 23
dragonman!

Igen kihagytam hogy áthelyezéskor 0-tol 96MB-ig terpeszkedhet,utána veszem vissza 96-96-ra.

Üdv:mmimr

Előzmény: xyron (22)
xyron Creative Commons License 2000.12.01 0 0 22
Az ui.-t nem értem. Nem akkora lesz a swap, amekkorát beállítasz? Nálam ha fix 96Mb van beállítva akkor áthelyezés után se több se kevesebb nem lesz.
Előzmény: mmimr (20)
mr_ricsi Creative Commons License 2000.12.01 0 0 21
ToM:
Nem csodálom, hogy nem tapasztalsz változást, ugyanis rosszul csináltad! (De legalábbis nem jól...)
Írd meg, hogy 1-nél több Win által használható partició van-e a gépedben, és akkor elmondom a receptet. (Ha időm engedi, még meg is magyarázom, hogy mit-miért.)
Előzmény: ToM (11)
mmimr Creative Commons License 2000.11.30 0 0 20
dragonman!

Hát elég nehez volt a képedet de sikerült.
De nálam tényleg nem indul el Win98 nélküle.
Ha elindul az áthelyezés után.
Mindjárt elterpeszkedik 32Mb-on.

ui.ha próbáltad az áthelyezést nálad mekkora lett a
drága.

xyron Creative Commons License 2000.11.30 0 0 19
Ez a képbeillesztés soh nem sikerül:-((
A kép megtalálható itt.
A minőségért bocs, de elfelejtettem beállítani a képlopót.
Előzmény: xyron (17)
netizen Creative Commons License 2000.11.30 0 0 18
Itt valami nagy gáz lehet a telepítés körül. Valami felülcsaphatott 1-2 rencerkomponenst. a 128 bites titkositásal lehet gáz. 128 bites ie5 települése után a w2k-m +adta magát.
Első körben ajánlanám 1381+sp4 használatát. Tom hogy szakállas de többek tapasztalata szerint ez a legstabilabb.
Esetleg win2000: Megbízhatóbb eccerűbb használni, hibatűrőbb.

SWAP: szakmai ökölszabály hogy a swap mérete=2.5x fizikai RAM méret. Min méret/Max méret: Itt szerintem a Max méret a fontos mert ekkora page/swap file fog allokálódni. A min méret annyit tesz hogy a rencer törekedni fog arra, hogyha lehet akkor ne lépje azt túl, ill. ha túllépte próbál visszatérnl a min méret alá. De nem fogja reallokálni a swapfile-t.

Kellően sok RAM esetén a pagefile NT esetén letiltható, w9x-en inkább ne, mert pl a windows media playes hisztizni fog miatta. Win2knál meg mindegy, mertha nagyon szükségét érzi és van hely a disken úgyis csinál magának, mégha le is tiltottad :>

Előzmény: gekmage (14)
xyron Creative Commons License 2000.11.30 0 0 17
Előzmény: xyron (16)
xyron Creative Commons License 2000.11.30 0 0 16
Üdv
Hmm...Hát most elérted, hogy bontsam a vonalat és indítsam el a win98-at. Ugyanis én roppant kiváncsi vagyok(ennek köszönhetem pl. most, hogy már vagy két órája nem tudtam netezni, lásd majd a Corel Linuxos fórumban, amint újra fölkapaszkodok) és mindent ki szoktam próbálni. A swap tiltása 96Mb mellet nálam működött(már lentebb ez említettem) de mivel most 64Mb van a gépemben, talán így sikerül végre paffratennem a win98-at:-))
Előzmény: mmimr (15)
mmimr Creative Commons License 2000.11.30 0 0 15
dragonman!

Hm.
64MB RAM-mal swap nélkül elsem indul W98.

Az én tippem a swap költöztetése idönként egyik meghajtóról a másikra.
Így mindig friss és kicsi.
Költöztetés + korlátozás a memória2x-ére + útána defrag.
Ez az én módszerem.

Előzmény: xyron (1)
gekmage Creative Commons License 2000.07.28 0 0 14
Visszaszippantom az egyik megjegyzésemet::

"...Az NT ennél jobban van megírva..."
A mostani 3 hét alatti 6. újratelepítési kisérlet után
a 20 percig tartó Logon után a Taskmanagerből hívtam meg az Explorer.exe-t így is csak alig
indult el...
Az alkalmazások dll initializationos gondok után görcsöltek...
A Start Menü*/Control Panel/Servies- kísérletemre...

Egy kis ablak volt a válasz piros körítéssel, és "RPC Server is too busy" hibaüzenettel
még néhány "Acces Denied to Services" ablak, és a nagy büdös homokóra, aztán semmi,
egy nagy "IDLE" rendszer, ahol a Taskmanagerben 30 perces szenvedésem után
a
"System Idle Processes" 2valahányperc valamennyi
a "system" 2-3 perc valamennyi
a többi 00:00:00 bezárási (End Process) kísérleteimre Acces denied a válasz...
A Processor kihasználtság tartósan 0-2% között mozog...de amúgy minden szép a kép,
van javcsomag...megpróbáltam a DCOM-ot ki/bekapcsolgatni, restartolgatni,de semmi
a javcsomag SP6a (128bites)...

Legalább most nincs kék halál mint a múltkor...

Azért azt szeretném tudni, hogy zárjak be egy "Idle" alkalmazást, ha a Control/Panel/Services hibaüzenettel válaszol a "Task Manager/End Process" meg acces denieddel

Gyakorlatilag az NTvel most bejelentkezni, kijelentkezni, újraindítani, és leállítani tudom...
Csaképp használni nem...
Van valakinek ötlete, vagy kérjek költsön egy gyufát vagy egy baltát???

Előzmény: gekmage (10)
ToM Creative Commons License 2000.07.28 0 0 13
Sokkal jobb mint win-é és gyorsabb is.
Egyébként olvastam valahol, hogy szakemberek is inkább mást ajánlanak a win beépítettje helyett. Csak az a baj, hogy ez a Norton Utilities része és abból a nagy halom cuccból ami benne van, alig használok pár dolgot...
Szóval a swap meg a cache szétosztását két vinyóra meg a fix virtuális memóriát bátran ajánlom mindenkinek mert már 5 órája netezek és ilyentájban már irtó lassan indultak el a programok, az egész gép le volt lassulva. Most meg csodálatosan muzsikál a masina :))

Előzmény: xyron (12)
xyron Creative Commons License 2000.07.28 0 0 12
Ennek örülök. Úgy látszik, át fogok térni a Norton Speed Disk-re. Én ugyanis eddig elég barbár módon a win beépített defragját használtam. Dehát ez már a múlté:-)
Előzmény: ToM (11)
ToM Creative Commons License 2000.07.28 0 0 11
Szóval megcsináltam: 1. min-max swap 128MB 2. reboot 3. defrag Norton Speed Diskkel.
Úgy érzem, hogy nem lett rosszabb... :)
A bögésző cache-ének és a swapnek a külön winchesteren való elhelyezése pedig olyan volt a gépnek mint egy kúra /ezt már tegnap megcsináltam/.
Nincs kerregés, gondolom a vincsiknek is könnyebb, hogy megosztják a feladatot.

Egyébként nem tudom értem igazán miért kellene letiltani a virtuákis memóriát, mert a Norton Speed Disk-je defragnál szépen visszapakolta a swap-et a vincsi elejére.

gekmage Creative Commons License 2000.07.28 0 0 10
Az NT-nek nem árt, ha adsz a saját indító particióján min. 2MB-swap fájl-t
ua. ha STOP hibát találsz...(soha nem tudhatod, ha először telepíted az NT-t, hogy
van e problémás vezérlő , amihez hibás az NT driver), a többi mehet más part-ra....

Persze, ha összeomlás elött ki akarod menteni a memóriát , akkor a rendszerpartíción
a mem-val megegyező méretű swap kell (minimum)

De azért az NT ennél jobban van megírva...

Előzmény: xyron (8)
ToM Creative Commons License 2000.07.28 0 0 9
Nos köszönet a hozzászólóknak.
Azt hiszem, hogy kockázatos dolgokba inkább nem megyek bele. Tehát: 1. min swap 128MB 2. reboot 3. defrag Norton Speed Diskkel 4. max swap 128MB
Egyelőre ennyi, azután majd meglátom.
Előzmény: xyron (7)
xyron Creative Commons License 2000.07.28 0 0 8
gekmage!
Én ezt NT alatt is ki fogom próbálni. Nem azért hogy ellenkezzek veled vagy ilyesmi, hanem mert ez nálam hozzá tartozik a windows telepítés utánni beállításához. És ha ezt az NT nem tűri, akkor peche van:-)
Előzmény: gekmage (2)
xyron Creative Commons License 2000.07.28 0 0 7
Egyébként gReg ötlete tényleg jó, már én is csináltan ilyet, viszont a PQMagik 4.0 (a windowsos) nálam nagyon csúnya dolgokat csinált. Én inkább a 3.2-es békebeli dos-os verziót ajánlom(dos módban!)
Viszont ez a módszer is kockázatos. Dehát windows alatt mi nem az? Bátraké a szerencse!(vagy a reinstall? már nem emlékszem:-)
xyron Creative Commons License 2000.07.27 0 0 6
ToM
Ezt a módszer azért mertem ajánlani, mert nálam bevált(sőt többször alkalmaztam:w95,w98,w98se) Ennek ellenére nem garantálhatom, hogy mindenhol működik. Azt azért jó ha tudod, hogy a virtuális memória tiltására nálam 96Mb RAM (w95-nél 32Mb) mellet került sor amikor ugyebár a win98 már kevesebbszer nyúl a swap file-hoz.
Ha fontos adatok vannak a gépeden, akkor inkább ne kockáztass, de amúgy szerint nem veszélyesebb, mint a windows-t futtatni:-)
Előzmény: ToM (3)
gReg Creative Commons License 2000.07.27 0 0 5
ToM!

Személyes tapasztalataim szerint a következőket tudom ajánlani:

Először is a virtuális memóriával való babrálásra a Windows nagyon érzékeny, ezért szerintem semmiképp se próbálkozz a letiltásával. (Egy ismerősöm nemrég ezzel kísérletezett, aztán lehet, hogy ő baltázott el valamit, mindenesetre a rendszer összeomlott, ergo újratelepítés, stb. stb. Dehát rajtad múlik, hogy mennyi kockázatot vállalsz!

Javaslatom tehát az, hogy vmilyen progival (pl. Partition Magic, ami nem törli le az összes adatot a lemezről) particionáld újra a winchesteredet, úgy, hogy létrehozol rajta egy kb. 100-200 MB-os területet. Ezután helyezd át erre a partícióra a swapfile-t (Win386.swp).

Nálam a Windows kezeli a további műveleteket, a lényeg az, hogy mivel a swapfile egy teljesen független meghajtóra kerül, ott a Windows kedvére hízlalhatja-zsugoríthatja és mégsem lesz töredezett a merevlemezed azon partíciója, ahol a személyes fájljaidat, miegyebeidet tárolod = gyorsabb programindítás, ritkább fragmentálódás.

Remélem nem voltam túl szószátyár. Azért óvatosan az újraparticionálással! (Persze ha ezt a megoldást választod egyáltalán :-)

gReg Creative Commons License 2000.07.27 0 0 4
ToM!

Személyes tapasztalataim szerint a következőket tudom ajánlani:

Először is a virtuális memóriával való babrálásra a Windows nagyon érzékeny, ezért szerintem semmiképp se próbálkozz a letiltásával. (Egy ismerősöm nemrég ezzel kísérletezett, aztán lehet, hogy ő baltázott el valamit, mindenesetre a rendszer összeomlott, ergo újratelepítés, stb. stb. Dehát rajtad múlik, hogy mennyi kockázatot vállalsz!

Javaslatom tehát az, hogy vmilyen progival (pl. Partition Magic ami nem törli le az összes adatot a lemezről) particionáld újra a winchesteredet, úgy, hogy létrehozol egy kb. 200-300 MB-os területet.

Ezután helyezd át erre a partícióra a swapfile-t (Win386.swp). Nálam a Windows kezeli a további műveleteket, a lényeg az, hogy mivel a swapfile egy teljesen független meghajtóra kerül, ott a Windows kedvére hízlalhatja-zsugoríthatja és mégsem lesz töredezett a merevlemezed azon partíciója, ahol a személyes fájljaidat, miegyebeidet tárolod = gyorsabb programindítás, ritkább fragmentálódás.

Remélem nem voltam túl szószátyár, azért óvatosan az újraparticionálásnál. (Persze ha ezt a megoldást választod egyáltalán :-)

ToM Creative Commons License 2000.07.27 0 0 3
To: Dragonman
Biztonságos ez W95 alatt??
Nem lesz valami systek crash vagy valami hasonló nyalánkság?
gekmage Creative Commons License 2000.07.27 0 0 2
Ezt majd NT4 alatt ne próbáld ki, ha kedves az "életed..."...:))
xyron Creative Commons License 2000.07.27 0 0 1
Bár szakértő nem vagyok, de az eljárás az hatékony.
Ugyanis így a windows-nak nem kell azzal törődnie, hogy a swap file méretét dinamikusan változtassa.(Viszont így ha túl keveset adsz neki az baj.) Egyébként azt javasolják, hogy a memória 1,5-szörösét érdemes beállítani.
Azonban ehhez kapcsolódva még egy tipp:
Mielőtt ezt beállítod, érdemes letiltani! a virtuális memóriát, aztán reboot, aztán defragmatálni kell a merevlemezt és csak ezek után beállítani a kivánt méretet.
Erre azért van szükség, mert így a swap file összefüggő lesz, ezáltal sokkal hatékonyabb.
Előzmény: ToM (-)
Emeric Creative Commons License 2000.07.27 0 0 0
Mindenesetre ne 0 MB-ra állítsad.
A Mb az a megabit, te a megabájtra gondoltál, amit nagy B-vel írunk. :)
Előzmény: ToM (-)
ToM Creative Commons License 2000.07.26 0 0 topiknyitó

OLvastam egy tippet a WinFiles com-on a rendszer
felgyorsítására. A tipp az, hogy a virtuális memória
beállításánál beállítjuk a minimumot mondjuk 50Mb-ra
és a maximumot is 50Mb-ra, ok, reboot és kész.
Szakértőket keresek, hogy hatásos-e ez?
Üdv ToM

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!