Nem mondtam, hogy nem éreztem változást! Azt mondtam, hogy érzésem szerint jobb lett.
7 db 2.1 gigás partíció van a gépen, két db winchesteren.
Írj le mindent, amit tudsz, örömmel veszek minden ötletet. Tanulni meg sosem késő... :-)
ToM:
Nem csodálom, hogy nem tapasztalsz változást, ugyanis rosszul csináltad! (De legalábbis nem jól...)
Írd meg, hogy 1-nél több Win által használható partició van-e a gépedben, és akkor elmondom a receptet. (Ha időm engedi, még meg is magyarázom, hogy mit-miért.)
Hát elég nehez volt a képedet de sikerült.
De nálam tényleg nem indul el Win98 nélküle.
Ha elindul az áthelyezés után.
Mindjárt elterpeszkedik 32Mb-on.
Üdv:mmimr
ui.ha próbáltad az áthelyezést nálad mekkora lett a
drága.
Itt valami nagy gáz lehet a telepítés körül. Valami felülcsaphatott 1-2 rencerkomponenst. a 128 bites titkositásal lehet gáz. 128 bites ie5 települése után a w2k-m +adta magát.
Első körben ajánlanám 1381+sp4 használatát. Tom hogy szakállas de többek tapasztalata szerint ez a legstabilabb.
Esetleg win2000: Megbízhatóbb eccerűbb használni, hibatűrőbb.
SWAP: szakmai ökölszabály hogy a swap mérete=2.5x fizikai RAM méret. Min méret/Max méret: Itt szerintem a Max méret a fontos mert ekkora page/swap file fog allokálódni. A min méret annyit tesz hogy a rencer törekedni fog arra, hogyha lehet akkor ne lépje azt túl, ill. ha túllépte próbál visszatérnl a min méret alá. De nem fogja reallokálni a swapfile-t.
Kellően sok RAM esetén a pagefile NT esetén letiltható, w9x-en inkább ne, mert pl a windows media playes hisztizni fog miatta. Win2knál meg mindegy, mertha nagyon szükségét érzi és van hely a disken úgyis csinál magának, mégha le is tiltottad :>
Üdv
Hmm...Hát most elérted, hogy bontsam a vonalat és indítsam el a win98-at. Ugyanis én roppant kiváncsi vagyok(ennek köszönhetem pl. most, hogy már vagy két órája nem tudtam netezni, lásd majd a Corel Linuxos fórumban, amint újra fölkapaszkodok) és mindent ki szoktam próbálni. A swap tiltása 96Mb mellet nálam működött(már lentebb ez említettem) de mivel most 64Mb van a gépemben, talán így sikerül végre paffratennem a win98-at:-))
Az én tippem a swap költöztetése idönként egyik meghajtóról a másikra.
Így mindig friss és kicsi.
Költöztetés + korlátozás a memória2x-ére + útána defrag.
Ez az én módszerem.
"...Az NT ennél jobban van megírva..."
A mostani 3 hét alatti 6. újratelepítési kisérlet után
a 20 percig tartó Logon után a Taskmanagerből hívtam meg az Explorer.exe-t így is csak alig
indult el...
Az alkalmazások dll initializationos gondok után görcsöltek...
A Start Menü*/Control Panel/Servies- kísérletemre...
Egy kis ablak volt a válasz piros körítéssel, és "RPC Server is too busy" hibaüzenettel
még néhány "Acces Denied to Services" ablak, és a nagy büdös homokóra, aztán semmi,
egy nagy "IDLE" rendszer, ahol a Taskmanagerben 30 perces szenvedésem után
a
"System Idle Processes" 2valahányperc valamennyi
a "system" 2-3 perc valamennyi
a többi 00:00:00 bezárási (End Process) kísérleteimre Acces denied a válasz...
A Processor kihasználtság tartósan 0-2% között mozog...de amúgy minden szép a kép,
van javcsomag...megpróbáltam a DCOM-ot ki/bekapcsolgatni, restartolgatni,de semmi
a javcsomag SP6a (128bites)...
Legalább most nincs kék halál mint a múltkor...
Azért azt szeretném tudni, hogy zárjak be egy "Idle" alkalmazást, ha a Control/Panel/Services hibaüzenettel válaszol a "Task Manager/End Process" meg acces denieddel
Gyakorlatilag az NTvel most bejelentkezni, kijelentkezni, újraindítani, és leállítani tudom...
Csaképp használni nem...
Van valakinek ötlete, vagy kérjek költsön egy gyufát vagy egy baltát???
Sokkal jobb mint win-é és gyorsabb is.
Egyébként olvastam valahol, hogy szakemberek is inkább mást ajánlanak a win beépítettje helyett. Csak az a baj, hogy ez a Norton Utilities része és abból a nagy halom cuccból ami benne van, alig használok pár dolgot...
Szóval a swap meg a cache szétosztását két vinyóra meg a fix virtuális memóriát bátran ajánlom mindenkinek mert már 5 órája netezek és ilyentájban már irtó lassan indultak el a programok, az egész gép le volt lassulva. Most meg csodálatosan muzsikál a masina :))
Ennek örülök. Úgy látszik, át fogok térni a Norton Speed Disk-re. Én ugyanis eddig elég barbár módon a win beépített defragját használtam. Dehát ez már a múlté:-)
Szóval megcsináltam: 1. min-max swap 128MB 2. reboot 3. defrag Norton Speed Diskkel.
Úgy érzem, hogy nem lett rosszabb... :)
A bögésző cache-ének és a swapnek a külön winchesteren való elhelyezése pedig olyan volt a gépnek mint egy kúra /ezt már tegnap megcsináltam/.
Nincs kerregés, gondolom a vincsiknek is könnyebb, hogy megosztják a feladatot.
Egyébként nem tudom értem igazán miért kellene letiltani a virtuákis memóriát, mert a Norton Speed Disk-je defragnál szépen visszapakolta a swap-et a vincsi elejére.
Az NT-nek nem árt, ha adsz a saját indító particióján min. 2MB-swap fájl-t
ua. ha STOP hibát találsz...(soha nem tudhatod, ha először telepíted az NT-t, hogy
van e problémás vezérlő , amihez hibás az NT driver), a többi mehet más part-ra....
Persze, ha összeomlás elött ki akarod menteni a memóriát , akkor a rendszerpartíción
a mem-val megegyező méretű swap kell (minimum)
Nos köszönet a hozzászólóknak.
Azt hiszem, hogy kockázatos dolgokba inkább nem megyek bele. Tehát: 1. min swap 128MB 2. reboot 3. defrag Norton Speed Diskkel 4. max swap 128MB
Egyelőre ennyi, azután majd meglátom.
gekmage!
Én ezt NT alatt is ki fogom próbálni. Nem azért hogy ellenkezzek veled vagy ilyesmi, hanem mert ez nálam hozzá tartozik a windows telepítés utánni beállításához. És ha ezt az NT nem tűri, akkor peche van:-)
Egyébként gReg ötlete tényleg jó, már én is csináltan ilyet, viszont a PQMagik 4.0 (a windowsos) nálam nagyon csúnya dolgokat csinált. Én inkább a 3.2-es békebeli dos-os verziót ajánlom(dos módban!)
Viszont ez a módszer is kockázatos. Dehát windows alatt mi nem az? Bátraké a szerencse!(vagy a reinstall? már nem emlékszem:-)
ToM
Ezt a módszer azért mertem ajánlani, mert nálam bevált(sőt többször alkalmaztam:w95,w98,w98se) Ennek ellenére nem garantálhatom, hogy mindenhol működik. Azt azért jó ha tudod, hogy a virtuális memória tiltására nálam 96Mb RAM (w95-nél 32Mb) mellet került sor amikor ugyebár a win98 már kevesebbszer nyúl a swap file-hoz.
Ha fontos adatok vannak a gépeden, akkor inkább ne kockáztass, de amúgy szerint nem veszélyesebb, mint a windows-t futtatni:-)
Személyes tapasztalataim szerint a következőket tudom ajánlani:
Először is a virtuális memóriával való babrálásra a Windows nagyon érzékeny, ezért szerintem semmiképp se próbálkozz a letiltásával. (Egy ismerősöm nemrég ezzel kísérletezett, aztán lehet, hogy ő baltázott el valamit, mindenesetre a rendszer összeomlott, ergo újratelepítés, stb. stb. Dehát rajtad múlik, hogy mennyi kockázatot vállalsz!
Javaslatom tehát az, hogy vmilyen progival (pl. Partition Magic, ami nem törli le az összes adatot a lemezről) particionáld újra a winchesteredet, úgy, hogy létrehozol rajta egy kb. 100-200 MB-os területet. Ezután helyezd át erre a partícióra a swapfile-t (Win386.swp).
Nálam a Windows kezeli a további műveleteket, a lényeg az, hogy mivel a swapfile egy teljesen független meghajtóra kerül, ott a Windows kedvére hízlalhatja-zsugoríthatja és mégsem lesz töredezett a merevlemezed azon partíciója, ahol a személyes fájljaidat, miegyebeidet tárolod = gyorsabb programindítás, ritkább fragmentálódás.
Remélem nem voltam túl szószátyár. Azért óvatosan az újraparticionálással! (Persze ha ezt a megoldást választod egyáltalán :-)
Személyes tapasztalataim szerint a következőket tudom ajánlani:
Először is a virtuális memóriával való babrálásra a Windows nagyon érzékeny, ezért szerintem semmiképp se próbálkozz a letiltásával. (Egy ismerősöm nemrég ezzel kísérletezett, aztán lehet, hogy ő baltázott el valamit, mindenesetre a rendszer összeomlott, ergo újratelepítés, stb. stb. Dehát rajtad múlik, hogy mennyi kockázatot vállalsz!
Javaslatom tehát az, hogy vmilyen progival (pl. Partition Magic ami nem törli le az összes adatot a lemezről) particionáld újra a winchesteredet, úgy, hogy létrehozol egy kb. 200-300 MB-os területet.
Ezután helyezd át erre a partícióra a swapfile-t (Win386.swp). Nálam a Windows kezeli a további műveleteket, a lényeg az, hogy mivel a swapfile egy teljesen független meghajtóra kerül, ott a Windows kedvére hízlalhatja-zsugoríthatja és mégsem lesz töredezett a merevlemezed azon partíciója, ahol a személyes fájljaidat, miegyebeidet tárolod = gyorsabb programindítás, ritkább fragmentálódás.
Remélem nem voltam túl szószátyár, azért óvatosan az újraparticionálásnál. (Persze ha ezt a megoldást választod egyáltalán :-)
Bár szakértő nem vagyok, de az eljárás az hatékony.
Ugyanis így a windows-nak nem kell azzal törődnie, hogy a swap file méretét dinamikusan változtassa.(Viszont így ha túl keveset adsz neki az baj.) Egyébként azt javasolják, hogy a memória 1,5-szörösét érdemes beállítani.
Azonban ehhez kapcsolódva még egy tipp:
Mielőtt ezt beállítod, érdemes letiltani! a virtuális memóriát, aztán reboot, aztán defragmatálni kell a merevlemezt és csak ezek után beállítani a kivánt méretet.
Erre azért van szükség, mert így a swap file összefüggő lesz, ezáltal sokkal hatékonyabb.
OLvastam egy tippet a WinFiles com-on a rendszer
felgyorsítására. A tipp az, hogy a virtuális memória
beállításánál beállítjuk a minimumot mondjuk 50Mb-ra
és a maximumot is 50Mb-ra, ok, reboot és kész.
Szakértőket keresek, hogy hatásos-e ez?
Üdv ToM