Keresés

Részletes keresés

6174 Creative Commons License 2023.08.20 0 0 11

"Közben lassan beesteledett, és megkezdődött a tűzijáték. Ebben Új-Mexikó hatóságai nagy művészek voltak. Az emberek ujjongva nézték, és eszükbe sem jutott volna arra gondolni, hogy hanyatló nép az, amely a tűzijátékot ennyire szereti.
Lehet, hogy olvasóim másképpen gondolkodnak, de én a tűzijátékokból mindig az illető ország fizikai és szellemi színvonalára következtetek; minél többet költenek az előbbire, rendszerint annál alacsonyabb az utóbbi."

(John Mayne Reid: A fehér törzsfőnök)

X Jakab Creative Commons License 2000.07.30 0 0 10
hc!

Lehetséges,hogy ennyire puritán okai vannak ennek az esetleges változtatásnak és be kell vallanom tetszik ez a "kemény,szókimondó szövegek" stílusú okfejtés is.De nem az a lényeg,hogy miért teszik máshova ,hanem az,hogy hová lett a tradíció?

Előzmény: hc (9)
hc Creative Commons License 2000.07.28 0 0 9
Valószínűsíthető ok, hogy a sok felfuvalkodott parlamenti köcsögnek nincs elég hely a diszpáholyban, a hajókat meg már tavasszal kiadták. Így egyszerűen a Parlament ablakából szeretnék nézni! Akkor biztos nem áll semmi büdös, kétkezi munkás a nagyarcuk elé, ráadásul a gyerekével a nyakában.
Nagyon sajnálnám, mert a gellérthegyi tüzijátékot klasszul látni az erkélyről. De nem az önző érdek hajt én ugyanis egy másik tüzijátékot fogok nézni. Rákosborzasztó, Vida-domb. Ráadásul ott még buli is lesz.

hc

X Jakab Creative Commons License 2000.07.28 0 0 8
Az áthelyezés oka mint azt a topicnyitóban is megírtam:drága locsolgatni a Gellérthegyet.
Előzmény: Traubi (7)
Traubi Creative Commons License 2000.07.27 0 0 7
Nem hiszem, hogy a Belvárosban lenne a tüzijáték, inkább a Duna lesz a terep. Ha ezt valaki hasraütéssel döntötte el, akkor jó nagy hülyeséget csinált. Ha észérvek alapján (pl. tűzvédelmi meg pirotechnikai szempontok) alapján, akkor sajnos belátható.
...csak maga a tüzijáték nem látható be, szépen szabadszemmel mindenhonnan a városból. Emiatt én is ellene vagyok.

Ja, kapcsolódó eset: júniusban volt a Lánchídi ünnepségek, volt ott tüzijáték is, szép nagy. Na ott sikerült szépen felgyújtani az egyik pillért, lobogott, mint a máglya, tűzoltók jöttek, oltottak...úgyhogy azért a kö meg a tégla sem biztonságos
persze erről nem beszélt senki, újságok se..

rolling Creative Commons License 2000.07.27 0 0 6
Nem tudom, honnan származik, de nyilvánvalóan teljesen irreális gondolat a Belvárosban olyan tüzijátékot csinálni, mint amilyen a Gellérthegyen szokott lenni. Hacsak valaki nem képzeli magát Nérónak... :-((
Még ha valamilyen csoda folytán nem is gyulladnának ki a háztetők, a belső kerületek fulladoznának a füsttől. Egyébként a heggyel szemben a pesti rakpartra is nemegyszer szépen jött át a pernye. Az jót tesz a ruhának, a kocsik fényezésének meg minden. Szóval, nem hiszem.
sas2 Creative Commons License 2000.07.26 0 0 5
Szép kis tradíció: burn, Gellérthegy, burn!

Akkor most honnét érdemes nézni a tűzijátékot?

A Gellérthegyről, vagy a Halálbástyáról???

Előzmény: X Jakab (4)
X Jakab Creative Commons License 2000.07.26 0 0 4
Üdv!

Az az igazság,hogy nem zaklatott volna fel ennyire ha már csináltak volna egy csomó értelmes dolgot a Viktorék.Ez már csak egy apró csepp pohárban.Mindenesetre én fontosnak tartom a tradicíókat,hiszen ezek a dolgok adják az embernek a nemzeti öntudatot.Legalábbis én így gondolom.
Mellesleg énis nagyon jól meglennék tüzijáték nélkül,de ha már lesz akkor jó lenne ha ott lenne ahol mindigis volt.Vagy nem?:))

www.end.hu Creative Commons License 2000.07.25 0 0 3
A Parlament locsolása vajon olcsóbb?:)))

Egyébként szükség van egyáltalán a tüzijátékra?
(én személy szerint nagyon jól megvagyok nélküle) az a pénz meg talán értelmesebb dologra is mehetne

Autista Creative Commons License 2000.07.25 0 0 2
Ennyire felzaklatott a hír???????????????
Előzmény: X Jakab (-)
X Jakab Creative Commons License 2000.07.25 0 0 1
Szia pipi!

Kétségtelenül kiváló poén volt.Valami sokkal prosztóbb 0-zásra számítottam:)))
De most akkor jöhetnének a vélemények,márha van valakinek erről!

Üdv.:XJ(S)

Előzmény: pipi (0)
pipi Creative Commons License 2000.07.25 0 0 0
m0l0t0v k0ktélt hajigálnak majd :))))
Előzmény: X Jakab (-)
X Jakab Creative Commons License 2000.07.25 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Lehet,hogy sokaknak nem ujdonság de hallottam valami olyasmit,hogy az Augusztus 20-i tüzijátékot a parlament elött akarják megrendezni idén.Mégpedig azért mert sokba kerül a Gellérthegy locsolása.Hová lesz a tradíció????

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!