A vincellérnél én az első 5 oldal után nem gondoltam, hogy végig fogom olvasni. Aztán a tizedik oldal körül átkattant az agyam, és onnantól már okés volt.
Az OLX lett a nyerő:)...már el is kezdtem olvasni...de nagyon lassan megy a túl régies szövegezés miatt.A történet és a kor érdekel ,de a nyelvezet nagyon megnehezíti az olvasást a rengeteg visszautalás a korábbi eseményekre meg...mondjuk min. fölösleges.
Ha jól emlékszem, a baráti tárasaság történetét a Ködlámpában folytatja Szilvási, de mintha abban nem szerepelne Kelemen doki. Azt hiszem, a Légszomjban mondja el Kelemen Simonnak, hogyan alakult az élete a Síp utca után. Szerintem érdemes mindegyiket elolvasni, ami a társaságról szól.
Segítsetek kérlek!Szilvási Lajostól olvastam az Albérlet a Síp utcában könyvét.Melyik regénye a folytatás?Amiből megtudhatom Kelemen doki sorsát? Előre is köszönöm.
Sosem kerestem a társaságát. Habár a korszak, amit megtestesít, igencsak érdekel, a művei hiábavaló igyekezettel kopogtattak az ajtómon. Pedig igazán nem mondhatom, hogy ne tettek volna meg mindent azért, hogy felkeltsék az érdeklődésemet. Mégis, hosszú évek múltak el úgy[...] Bővebben!Tovább »
Szilvási Lajos könyvei elektronikus formában engem is érdekelnének.
Még gyerekként olvastam az Egymás szemében t, és egy másik könyvét. Hát nagyon érdekes volt, a másik - elfelejtettem a címét, olyan rég volt - tök 7köznapi embereket ír le, és vhogy lekötött.
Nagyon érdekes, hogy első olvasatra unalmasnak tűnő témát, hogy magáévá tud tenni az ember.
Soha előtte nem szerettem az irodalmat, rossz is voltam belölle.
Szilvási Lajos könyveinek olvasása után gondoltam azt, hogy nem én vagyok rossz, hanem inkább az oktátás nem tudja átvinni az irodalom szépségét.
Nemrég értünk haza párommal az estről. Mit is mondhatnék? Igazán méltó volt Szilvási Lajos születésnapjához. Tetszettek Hűvösvölgyi Ildikó és Lukács Sándor felolvasásai, de a legnagyobb élmény számomra Szilvási régi barátjának a visszaemlékezése volt.
Jó volna, ha máskor is lenne ilyen rendezvény, nagyszerű élmény volt ilyen helyszínen, ilyen társaságban megemlékezni az író nyolcvanadik születésnapjáról!
"SZILVÁSI LAJOS-emlékest a Petőfi Irodalmi Múzeumban
A Petőfi Irodalmi Múzeum és a Fábián Zoltán Alapítvány szeretettel meghívja Önt, barátait és ismerőseit a 2012. január 13-án, pénteken 18 órára SZILVÁSI LAJOS író nyolcvanadik születésnapja alkalmából rendezett emlékestre a Petőfi Irodalmi Múzeum Lotz-termébe."
Sziasztok, új vagyok a topikban. Most fejeztem be az Appassionata-t és arra vagyok kiváncsi, van-e valami későbbi regénye Szilvásinak, melyből egyértelműen kiderül, mi történt a szereplőkkel? Előre is köszönöm!
Most kaptam értesítést az antikvariu.hu-ról, hogy beérkezett az előjegyzett Középiskolások! Ha kell valakinek , gyorsan írjon, csak ma tudom megrendelni!!!!