Az pontosan a monitor válaszidejét jelenti. O:D Minél kisebb annál jobb. De 16 alatt (olyat már nem is kapni újonnan, talán már 12eset sem nagyon) már megfelelő... afelett gáz. O:) A régebbi tipusoknál voltak 20mses (meg talán 25ös?) válaszidők, az a játékokhoz kicsit lassú volt, a gyors mozgásoknál kissé "késett a kép" és emiatt gyakran elég "maszatos" volt a látvány. Persze irodai célra azok is jók voltak. O:)
Sziasztok topikolok! Monitor vásárlás előtt állok...azt szeretném kérdezni, hogy mit jelent pl.:8m/s válaszidő az a jobb ha ez nagyobb v. kisebb ez a szám?ill. milyen értékeket kell nézni? Milyen monitort tudnátok ajánlani?Főleg képnézéshez és internetezésre használnám! Kb.35k adnék ki rá
melyiket ajánljátok: eizo f56 v. Fujitsu Siemens C19-8
Szia!
Én 1 Samsung SyncMaster 700IFT boldog tulajdonosa vagyok kb fél éve vettem és tök meg vagyok elégedve vele. 1ébként 4 monitor közül választottam ezt ki, a fő elvárások: 17 colos legyen 1024*768 ban tudjon 110 Hz fölött ami mondjuk 1280-ban kb 85hz, minél sarkitottabb és laposabb legyen és mondjuk ez olyan felső közép kategóriat jelent. Szóval inkább akartam 1 komoly 17 colost, mint 1 gagyibb 19-est. Szóval én végül 4 közül választottam ezt: Nokia (115+ÁFA) , Philips brillans (95+ÁFA), SONY trinitron (150+ÁFA), meg a Samsung (136+ÁFA volt akkor, most a BALATInál állítólag 115 körül van). A Nokia nem volt elég lapos, meg keveset is tudott (beállítások), a Philipsnek tök szép képe volt meg az ára is annak volt a legjobb, de a szerelő nem ajánlotta, a SONYn van trinitron csík ugyebár meg az már bazi drága+ elég elavult kinézete volt.
Szerintem inkább ezt a Samsungot érdemes venni a 750p -hez képest mert ez tök sík és teljesen sarkított (ez vonatkozik az LG-re is).
Szóval 700IFT...
Én egy 17"-os 700p Plus tulajdonosa vagyok immáron lassan másfél éve, és nagyon meg vagyok vele elégedve. De bármelyiket is csak úgy érdemes megvenni, ha odamész, és a helyszínen ellenőrzöd, hogy a szóbanforgó darab megfelel-e az igényeidnek. Monitort vásárolni nagy lutri, ezt többen tanusíthatjuk.