Na tessék, én itt csendben örülgettem, amint megláttam, hogy létezik itt HL topic, gyorsan végig is olvastam az eddig beérkezett összes hsz-t, és el is ment a kedvem kicsit az élettől XD
Ez egy rajongói fórum, emberek T-T Persze mindenki leírhatja a véleményét nyugodtan, azt is, ha a legutolsó zs kategóriába sorolná az összes kapcsolódó alkotást... De mi, mániákusok miért vagyunk ilyen kevesen? T-T
Én speciel oda meg vissza vagyok a sorozatért, bár a filmek közül - mint gyakorlatilag mindenki másnak, - nekem is csak az első tetszett igazán, ettől még mániákus maradok és megnézem a többit is :D
Ahogy olvasgattam itt a pár év alatt összegyűlt (az időintervallumhoz képest meghökkentően kicsi) hozzászóláshalmazt, találkoztam egy ilyen témával, hogy ellentmondások és örökbefogadásos-nincsigaziszülős probléma.
Amennyire én tudom, ezt a filmben megmagyarázták annak idején, csak annyira nem tetszett a nagyérdeműnek meg úgy egyébként annyira értelmetlenre sikerült, hogy kivágták az egész erre utaló részt. Azaz nem az egészet, hanem maradt egy csonka párbeszéd, amit nehéz elhelyezni. Az eredeti teória szerint a halhatatlanok másik bolygóról érkeznek, ahol nem is halhatatlanok - azt hiszem. Amikor Connor egy kedves hölgyeményt avat bele élete apró(?) részleteibe, akkor hangzik el a csonka párbeszéd, amiben csak ilyen részletek vannak, hogy "Ti onnan jöttetek?" meg "Itt halhatatlanok vagytok?" és hasonlók.
Ha nagyon értelmetlenre sikerült, szóljatok XD
Methos-szal kapcsolatban egyetértek az előttem szólókkal, ő a legjobb karakter az egészben XD
A szinkronhangokhoz nem nagyon tudok hozzászólni, én eredeti hanggal néztem majdnem az összes HL képződményt. Bár nem tudom jobban jártam-e, mert némelyik szereplőnek érdekes akcentusa van :D
Na, a lényeg annyi, hogy tessék feléleszteni ezt a fórumot >.< A Hegylakó egy nagyon kreatív alaptörténettel rendelkező valami, úgyhogy ne tűnjön el itt a süllyesztőben ha egy mód van rá! ^^
Részt vettem az Átjáró Fesztiválon, nekem nagyon tetszett. A díszvendég,
Adrian Paul pedig különösen szuper volt. Kedves, közvetlen egyéniség, mentes minden sztár allűrtől. A szombat délutáni beszélgetésen pedig nagyon őszintén beszélt önmagáról, életéről, munkájáról. Ő egy igazi EMBER.
Ország: USA, Anglia Készítő: InterCom A megjelenés dátuma: 2004.09.28
Connor MacLeod - mint népe többi tagja - halhatatlan! Kontinenseken és évszázadokon át utazva keresi a hozzá hasonlókat, hogy az ősi áldás-átok parancsa szerint kardpárbajban szálljon szembe velük.
A Halhatatlanok csak egymás kardja által veszthetik életüket a fejükkel együtt. Minden párbaj egy lépéssel közelebb viszi a győztest ahhoz, hogy ő legyen a kiválasztott, az Egyetlen, aki ellenfél nélkül, a halhatatlanság hatalmával élve uralhatja a világot!
MacLeod napjaink Amerikájában éli tragikusan magányos életét. Igaz szerelmét évszázadokkal korábban elvesztette és nem mer újra szeretni. Rajta kívül már csak két halhatatlan él, és amikor egyikükkel végez egy parkolóházban, MacLeod tudja, hogy a végső összecsapás a gonosz Kurgannal már nem késlekedhet sokáig…
Nehéz megmondani, mitől lett a Hegylakó kultuszfilm. Talán a fantasy műfajt az akcióval ötvöző eredeti történettől, attól, hogy egy legendát mai környezetbe helyez, a korábban csak videoklippekben látott egyedi és ma is látványos vágástechnikától, Christopher Lambert és Sean Connery nagyszerű játékától, vagy az ugyancsak legendás Queen megunhatatlan zenéjétől? Valószínűleg mindez együtt kellett ahhoz, hogy a DVD-n most először megjelenő Hegylakó egy generáció felejthetetlen filmélményévé váljon!
Kerestem pár tv sorozatot, és vannak félbehagyott nagyon nem hivatalos oldalak, amit magénszorgalomból csinálnak egy ideig, és ott találni néha fura dolgokat... pl. egy helyen megtaláltam a Millenium alternatív 3. szezonját, és +folytatást, na az volt nem semmi ...
nekem tetszett a 4. Connor és Duncan 1 részben, hááát, nekem bejött. :) Mondjuk a végén a Connor fejű Duncan tényleg gáz volt.
Az Amandás spin-offtól nem voltam elájulva. Remélem lesz jobb is. Miért nem inkább Fickenről vagy Methosról csináltak sorozatot? :)
Az m+ helyett létrejött cool tv-n mától adják - naponta 18:05-től - a sorozatot, és az Amandás spin-off is megy hétvégenként.
A 4. rész szerintem ultragagyi volt, a sorozattal helyrehozták a - szerintem bűnrossz - 2. és 3. részt, de az utolsót kihagyhatták volna...
A sorozatban az - is - tetszett, hogy annak ellenére, hogy egy tv sorozat, a helyszínek és a díszlet nagyon frankón meg volt csinálva mindig.
Ha valakinek tetszet a 4-ik rész és eredetiben szeretné birtokolni DVd-n akkor most megteheti mert a Házimozi Magazin (1245Ft !!!) decemberi számának ez a film az ajándékmeléklete.
Szerintem nem volt rossz. Főleg, hogy a sorozatot és a filmet is imádtam, így a 2 Mcleod egy vásznon igazi katarzis volt. :) Nekem az nem tetszett, hogy volt néhány ellentmondás a sorozattal. Pedig ott figyeltek a részletekre, itt kár, hogy nem.
Hát az a helyzet, hogy a sorozatból kiderül a sztori, ezt persze a negyedik filmben jól szembeköpik. Röviden a lényeg:
A halhatatlanok mindig talált gyerekek, senki sem tudja, kik a szüleik. Connor és Duncan ugyanannál a skót klánnál nőttek fel, kb. 50-100 év különbséggel. Amikor Duncan meghal és feléled, őt is elüldözi a klánja, de később Connor rátalál. Nem ő az első halhatatlan, akivel találkozik, de nagyjából ő képzi ki. Szóval ennyi.
Sziasztok.
Leírná valaki, hogy jön össze Connor és Duncan???
Én egész idáig azt hittem, hogy a sorozatban szereplő Duncan tulképpen egyenlő Conorral, csak a sorozat és a filmek készítői valami jogi vagy pénzügyi nézetkülönbség miatt használtak különböző keresztneveket.
Akkor most mi van?
Azért kár hogy ennyire elbasszák ezt a jó kis "halhatatlan világot". A Star Treket, Star Warst, Babylon5-öt nagyon jól összehozták, ez meg tele van ellentmondásokkal.
Tegnap elfelejtettem: C. Lambert hangja borzasztó, bár ahogy elnéztem a többiek is rendesen törték az angolt. Amikor 2 halhatatlan találkozott nem is lehetett hallani a "megérzést". Ezt is elbaszták.
Egyébként honnan volt ilyen ismerős ez a bugyi (Duncan nője)?
A második és harmadik rész annyira szar lett, hogy szerintem a készítők szívesen megfeledkeznek róla. Ezért az első után jön a negyedik, a másik kettő meg mintha nem is lenne(szvsz ez nem is baj).