Keresés

Részletes keresés

pindiy Creative Commons License 2000.07.06 0 0 12
Tudod Király nem kell itt a melegvizet feltalálni.
Lapozd fel Visinszkij-t ő megoldotta ezt a problémát.
Azért lassan valami értelmes MEH-esnek feltünhetne ez az echte bolsevik atavizmus amit idönként ez a lap képes produkálni.
Valszeg nagy igazság lehet, hogy segget csak egyféleképpen lehet nyalni.
Ezért a nagy hasonlóság, mondom, mert azért alapjában véve jóindulatú vagyok.
Előzmény: Kiraly (-)
nevtelen Creative Commons License 2000.07.06 0 0 10
Jaj ne szőrözzél, tudod pontosan miről van szó. Ha nem is volt beöltözött rendőr (nem volt???), akkor is a Rendőrtiszti és nem az "Utcai harcos" Főiskola tanára volt egykor. A jó fiúk oldalán szerzett ismereteit, kapcsolatait váltja most pénzre a rossz fiúk oldalán. Ez biztosan igy van rendjén. Banánköztársaságokban biztosan...
Előzmény: Törölt nick (9)
nevtelen Creative Commons License 2000.07.06 0 0 8
"Félix Dzerzsinszkíjjjjné tanultak ott meg nem laca-facáztak."

Biztos igy volt, Neked kell tudni, elvégre te forogsz moszkovita körökben. ;-)

Mindenesetre az sem szokványos normális országokban, hogy egykori rendőrök védenek nehézfiúkat, mafiózókat. Mint pl. Szikinger a Tasnádit, vagy mint most Sógor Zsolt a Pénztáros Bandikát. Ez, csak a "posztDzerzsinszkíjjjj" országokban természetes. Ott se mindenkinek. Csak a "posztDzerzsinszkíjjjj"-istáknak, meg a gengsztereknek.

Előzmény: Törölt nick (2)
Urby Creative Commons License 2000.07.06 0 0 7
Spielberg Hook c. filmjében meséli R. Williams: A tudósok mostanában patkányok helyett ügyvédekkel kezdenek kísérletezni. Egyrészt, mert kevésbé sajnálják őket, másrészt, mert vannak dolgok, amire egy patkány nem hajlandó. Jelentem: mi még patkányt használunk.
Komolyra fordítva: én sem utálom őket. Az is egy szakma, csak néha az átlagosnál erősebb gyomor kell hozzá.
Urby
pernahajder Creative Commons License 2000.07.06 0 0 6
Nagyon 1xű megszabadulni tőlük. Főszerkesztőt kell csinálni belőlük a MN-nél! :))))
inad Creative Commons License 2000.07.06 0 0 4
T. Asztaltársak!

Igen, a nem ügyvéd társadalom egységesen rühelli az ügyvédeket.
Tény, jópáran rászolgálnak erre az utálatra.
Mégis, az ügyvédek sok pozitív változást is hoztak. Volt korszak mikor ők vitték előre a jog fejlődését. A polgári-jogi ügyvédek munkája egy időszakban tartalommal töltötte fel a szabadságjogok egymondatos deklarációit.
De manapság is számtalan területen küszködnek, mindannyiunk javára. Hirtelen a műhibapereket tudom említeni, ami először teljes elutasításban részesült a bíróságok részéről. Ráadásul az orvosi szakma jól zár össze, nem adnak egymás ellen szakvéleményt. Mégis több évtizedes munka eredményeként, néhány ügyvédi iroda kiharcolt már egy-két precedens értékű bírói ítéletet, már nem lehetetlen nekimenni az orvosoknak.
A védő részvétele a büntető eljárásban, a jogállamiság egyik legfontosabb garanciája.

Az ügyvédségről kialakult kép részben igaz, és persze részben hamis.

Üdv.

Törölt nick Creative Commons License 2000.07.06 0 0 3
Hát igen. Császár Előddel kaocsolatban nekem is elmagyarázták, hogy egy demokráciában úgy van az rendjén, hogy Elődkénk, ügyvédje segítségével, folyamatosan bohócot csinál a független magyar bíróságból. Ez van, fogadjam el. :(
toporgo bivaly Creative Commons License 2000.07.06 0 0 0
Ott 0 jó cikk született
Kiraly Creative Commons License 2000.07.06 0 0 topiknyitó
Habar soha nem komaltam a Napi Magyarorszagot a stilusa es a kettos merceje miatt, most azonban olyan csodara kerult sor amikor azt kell hogy irjam: Le a kalappal a Magyar Nemzet vezercikke elott. Nevezetesen Ugro Miklos `Sikertortenet` cimu cikkjerol van szo.

Idezetek:

"Mert ki a jó ügyvéd? Aki képes kivinni védencét az előzetesből, eléri a bűncselekmény átminősítését, felmenteti ügyfelét, a lehető legenyhébb büntetést ügyeskedi össze."

"A jogállamiságból fakadó bürokratikus kibúvók ismerete lételeme minden védőügyvédnek, de rendőrnek is, hiszen hetek, hónapok megfeszített munkáját teheti tönkre egy apró eljárási hiányosság. "

"Látástól vakulásig robotolnak egy ügyben, összeállítják a nyomozati anyagot, majd megjelenik egy ravasz ügyvéd, aki valamilyen jogi furfanggal érvényteleníti az egészet. Sok ilyen eset után érthető, hogy a rendőr reménytelennek és hiábavalónak érzi a munkáját. "

Szoval ezzel kapcsolatban varom a hozzaszolasokat, azaz hogy lehetne az ugyvedtarsadalom jo reszerol mint ingyenelo rakfenetol megszabadulni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!