ASCII - The American Standard Code for Information Interchange
Ez a kód /code/ 128 karakter.
Még annyi sem mert az első 32 fenntartva vezérlőknek.
Az IBM Bővített!! 256-ra.
Egyébként ebbe a témában már több is van a WINDOWS topicban.
Ha nincs nyitok betük c. alatt.
Igaz, Betű és annak folyamata: ÍRÁS lehet politika, de ez a topic NEM IDE TAROZIK.
WG.
egy szavadat sem értem. Nem értek én ennyire a számítógéphez. Csak szöveget tudok szerkeszteni, elég jól. Winszisz, meg winini, meg cwi... Jajnekem! Küldtem emilt.
Most veszem észre, ha írom OK, ha vissza olvasom CWI.
Ezen tennem kell valamit de gyorsan!
Ajánlás:
A win.sys és win.ini-ben lehet alakítani a betűket ami kell!
WG.
P.S.
Itt is műkődik mindenféle híreszteléssel szemben!!
Állj!
Először is milyen típusú betűvel írsz?
Charmap /magyarul:karaktertábla/ nevezetű prg-t nézd meg és hívd be az általad használt betűfajtát. Ott megtalálod a helyeket. /nagy valószínűség szerint mert a TrueType tipusokat mutatja. Nem mindig. Oh drága windowsom. Direct kicsi w.
((Én Netcápát használok ezért nincs vírusom, de itt másképp mennek a betük ))
Az alt+ crtl+ kód nem mindig jön be!
Nézd meg mi a betŰ nevén a végén az utlsó szó!
CE OK
HU OK
De még nem biztos, csak nagy valószinűségű!
Másfajta Magyar betük is vannak!
Ha kell küldök emilen.
WG.
Köszönöm. Mivel mindhárman a dobogó legfelső fokán végeztetek, ígéretemhez híven hétfőn viszem a szamorodnit. Jelezzetek vissza, hová vigyem. Én a Bajza utca, meg a Margit körút környékén fogok rohangászni.
Az ő-vel bonyolultabb, mert a kalaposból és a hullámosból is lehet, ott vannak egymás mellett:
nagy hosszú Ő - 212 vagy 213, a kicsi pedig 244 vagy 245.
A hosszú dokumentumban egyébként Word-el a legegyszerűbb a csere, bemásolod a rosszat és billentyűről beviszed a jót, majd erre kicseréled az összeset. Persze van spéci konvertáló progi is hozzá, de az csak DOS alatt fut és text fájlokkal dolgozik (amiből persze bármikor előállítható a doc).
Ez már nem az első eset, amikor segítségeteket kérem.
Van egy 200 oldalas dokumentumom, amiben a „kalapos” betűket szeretném rendes magyar betűkre cserélni. Ha jól emlékszem, van olyan táblázat (ASCII?), amiben az Alt+szám betűkombinációkkal ezeket be lehet varázsolni. Erre lenne szükségem.
A helyzet súlyosságát jelzi, hogy addig nem tudok haladni, amíg ki nem cseréltem ezeket a betűket. Tehát addig itt ülök, és ülök...
Aki a leghamarabb elküldi e-mailen, vagy más módon eljuttat oda, ahol letölthetem, kisorsolok egy kis édes szamorodnit. Mivel hétfőn Pesten vagyok, el is viszem.