Már csak három hetet kell kibírni, és jövök a válasszal!
Az eredetiség nem szubjektívebb, mint az "asztal", "újság", "pénz", "kőolaj", "boldogság", "bánat" stb. Ne lovagoljunk a szavakon.
Igen, olvastam a topicot.
Inkabb kisse buggyantnak latom endit, bar aztan ki tudja.
Ha endi a zsenialitas megtestesitoje, akkor en inakbb nem akarok zseni lenni. :))
Attól tartok, hogy a "Kiből" és főleg a "Hogyan" valamirevaló megválaszolása vajmi esélytelen, tekintettel az eredetiség enyhén szólva is szubjektív volta miatt. De próbálkozni természetesen lehet.
Racionális gondolkodásodat sem a sikereid, sem a kudarcaid nem vakíthatják el..
Érdeklodni más emberek iránt...
Eredendo ösztönös inteligencia...
És hogy meg tudd fogalmazni a gondolataidat.
Nem volt időm az utazás előtt se részletesen se röviden leírni kérdésedre a választ, de egy hónapon belül valószínűleg majd ráérek, addig kis türelmedet kérem. Szerintem amúgy az eredeti szó teljesen jó, körülírással nemigen lehet pontosítani. Önmagáért beszél.
Kedves precious,
részletes választ most nem tudok adni, jókat írtál. Hamarosan 1 hónap szabadságra megyek, addig, azalatt gyűljenek az okos hozzászólások.
Fontosak az álmok is és az is, hogy nem kell minden kérdésen gondolkodni, csak úgy jöjjenek a dolgok. Ez utóbbi, ösztönösebbnek mondható hozzáállás, úgy érzem a nőkre jobban jellemző, mint a férfiakra (általánosságban). És a kettő együtt is a gyerekekre jellemzőbb. Elég lenne néhány nagy dolgon, és ott is általánosságban gondolkodni, aztán adja magát az élet úgy, ahogy akarja. Persze ezt könnyű így leírni, a valóságban nehezebb megvalósítani.
szerintem az a baj ezzel, hogy mar az "eredeti gondolkodo" fogalmat sem lehet megahatarozni, mert szubjektiv kategoria.
van, akinek pl. Uhrin Benedek is eredeti, de olyat is latott mar ez a vilag, ahol Hitler agyszulemenyeirol allitottak ugyanezt.
Nem szukseges minden miertre mindig megprobalni megkeresni a valaszt. Vannak dolgok, amik csak ugy tortennek. Neha sokkal jobb, hogy nem tudom a valaszt egy kerdesre. Ha megtudnam, lehet hogy rosszul lenne. Vannak olyan dolgok, amik kerdes nelkul jok. Egyszeruen.
szerintem elsosorban fontos, hogy legyenek almaid
ha vannak almaid, amiket meg akarsz valositani, akkor van min gondolkoznod
de fontos, hogy a valos vilagban elj es ne valami sajat magad altal teremtett kis fellegvarban
kell, hogy erdekeljen mi olyik korulotted
nem igazan tudom elmondani
en pl mindig torom valamin a fejemet
mindig minden miertre valaszt keresek
sokszor felesleges, de en megis megteszem
de tenyleg, mit jelent eredeti gondolkodonak lenni
ez pozitiv tulajdonsag akar lenni?
Micsoda mondat!!!!!!!!!! :))
Lehet, hogy van remeny?
Mindenkibol lehet gondolkodo. Ami most itt megfogott, az az eredeti. Mit ertesz az alatt?
Sokat kell olvasni, mas emberek velemenyere odafigyelni es kovetkezteteseket levonni a kulvilagrol. Gondolkozni neha nagyon nehez. Gondolatai mindig vannak az embernek, de azokat nem art neha rendszerbe is foglalni.
Az ok-okozati viszonyokat kell jol felismerni.
Nem szép dolog, hogy a tudatlanság posványában hagysz továbbra is fetrengeni, és elzárod előlem hatalmas agyad bőséges gondolatsziporkáit. Szóval mi a véleményed?