Ez az ISA-s SMC tenyleg eleg megbizhato kartya. Egy nyugjevel talakoztam: Soft confal osszeveszett a com2 irq-javal . En meg nem futottam bele ebbe az Illegal operand nevu csodaba, ugyhogy csak visszakerdezni tudok: Mas dolgok mukodnek (ping, levzes, intranet) ? Minden weboldal szarakodik ? Ha kikapcsolod a java-t akkor is csinalja ?
A Realtek chipekkel szerelt kartyakat nem igazan szoktak serverekbe ajanlani szvsz, de igazad van annyira nem szar , ahogy fogalmaztam. Sajna nalunk megdolt ez a dolog az uj serverbe (egyelore !) RTL8139-es KTI kartya van (felsobb szintu valasztas volt, mert ocso) es az origi LDI fileja hibas, ennyit a realtek driverekrol. Nem a kartya nem megy IPX-el, hanem a hozza adott driver hasal el alatta. En mar lattam KTI kartyat ami RTL8029-el volt szerelve, es egy rendszergazda haveromnak eleg sok nyugje volt veluk (IPX, driver, meg egy-ketto olte rendesen a halot is), amiota kicserelte oket minden rendesen muxik. Lehet, hogy masnak nem volt vele ennyi problemaja. Igazad van, nem minden feher vagy fekete.
Kicsereltem a halo kartyat. Ez egy SMC 8216, ISA-s. A rendszergazda akitol kaptam, ilyenekkel epitett halot es eddig meg nem volt vele gondja. A helyzet ezzel is ugyanaz. A Netcapa Illegal Operationnal leall. A Win98 is ujra lett telepitve. Na most mi van?
A weboldal masutt gond nelkul megy (azert is irtam a cimet meg, hatha valaki kiprobalja es nala sem megy:))).
Egyenlore az NT-vel egyeb problemaim vannak, de ez egy masik topic temaja. A win98-at meg ledurtam, mert az ocsem belepiszkalt es total kikeszult (a win98).
Azota szereztem egy smc isa kartyat (ingyen), de ha mar megvettem a 8029-est, akkor csak azert is mukodjon!
Az NT4 felismeri a RTL8029 chipet (ami egyébként egyáltalán nem szar), és jól fog működni az NT saját driveréve. Olyan meg, hogy egy kártya IP-vel megy , IPX-el meg nem, szerintem nincs. KTI-ből meg a PCI-s 10Mbit-es nem Realtek chipsetes, hanem Winbond. Bocs, nem okoskodni akarok, de ezeket el kellett mondanom.
Ha még aktuális a Win98 driver, írj egy levelet a vasti@freeamil.hu címre, hogy küldjem el.
Bocsi, akkor ez a driver nem muxik w98-alatt, NT- nem tudom,milyen ehhez a fos chiphez a driver.
Az explorer szerintem sz@r, de sajna a netscape sem sokkal jobb, neha az is elhasal. A java sajna nem egy igazan egyseges felulet. Nem mondtad, hogy masik gepen proszaltad e azt a weboldalt.
Legroszabb esetben tegyel a gepedbe egy megbizhato smc kartyat az sem baj ha isas sot.
Kozben elojott egy ujabb problema: egy bizonyos oldal megnyitasa soran lefagy a gep (www.origo.hu/kultura/tarlat/index.html) meg annyit kiir alulra, hogy: Java Applet running, de utana semmi, teljes fagyi:(. Ezt csinalta az Explorerrel (5) es a Netscappel (4.7) is ez a tunet.
Lehet, hogy a gepem gyenge? (AMDk5-100 proci)
Felraktam az altalad kuldott drivert, de igy meg annyira sem mukszik, mint a w98-assal:(. Lecsereltem az Explorert Nestcape-re. Egy ideig jol ment, de utana Illegal Operationnal bezarta a Netscape-et. De legalabb enm indult ujra es nem kek kepernyozott:))). Mar ez is haladas.
Most valszeg ujra rakom a gepet (de w98 helyett nt4 lesz), teljesen mas okbol kifolyolag, meg nezem, igy mit csinal.
Ekkor nem igazan lehet baj, mert a 3-as, 4-es IRQ-val vagy a hangkartya 5-os IRQ-javal szokott osszeveszni. A 10-es altalaban szabad. Szerintem ez nem lehet problema. Ha kiprobaltad jelentkezz ! Erdekelnek a fejlemenyek.
A levelet megkaptam. Koszonom. A drivert kiprobalom.
Bootolasnal is meg win alatt is a 10-es IRQ-t jeloli a halokartyahoz. Nem sok eszkoz van a gepben. A szokasoson kivul (vga, portok) csak a halokartya. Egy vinyo, egy CDrom, egy kisfloppy.
Az tokmindegy, hogy ki gyartotta, a chip a lenyeg. Milyen IRQ-n csucsul a halokartya ? Amit a win mond arra nem lehet merget venni, akkor mar nem elnek:)
Szvsz az IPX-et csak akkor tudod megnezni, ha van IPX-es server a haloban, de erre nem tudok pontos infot.
A level megy, sot mar elment.
Egyik haver szivott vele (az egy kti kartya volt, azt hiszem rtl8029-el).
Megkerdeztem tole azt modja, ,hogy csak ip ment vele ipx tutira nem.
Hoppssz, most jut eszembe: nekem van hozza driverem, (ugyanis nekem is van elfekvoben egy ilyen szemet kartyam) amivel ment, megkeresem es kuldom.
Miota vettem egy halokartyat, a cimben emlitett chippel, azota a W98 fagyogat, autorebootol, kekhalalozik.
Csereltem drivert. volt a W98 driver, volt az adott, most a netrol toltottem le ujabb verziot, de ezzel sem az igazi.