Nem is vagy automex-es!
(Megneztem a proxy-logokat es amikor postoltal nem volt automexes az indexen)
De maskulonben is az automexnek semmi koze a Diablo2-hoz mert a Havas az NTec disztribucio, tehat amit mint belso info mondtal az megint butasag.
Sajnos ami a magyar helyzetet illeti, TRf-nek igaza van, bar ami a sajat tapasztalatomat illeti, egy jo disztributornak nagyobb eselye van egy NDA-s betat kapni mint egy ujsagnak.
Volt egy varázsszó: televízió. A magyar cégek mellett a külföldiek is küldenek mindenfélét direktben, ha kell. Ha nem, akkor is. Bocs, de nem fér ide a lista, több ezer. Kapcsolat kérdése az egész. Ezt mindenkinek magának kell kiépítenie.
En is dolgoztam az Automexnek multimedias CD-k magyaritasan. Azota is varom a beigert tiszteletpeldanyt a programokbol. Nem hianyzik, csak ha egyszer igernek valamit, akkor tartsak is be. Arrol nem beszelve, hogy 10 program kozos elkesziteseben allapodtunk meg, erre adtam az arajanlatot is, de osszesen 3 CD-t kellett vegul megcsinalnom. Es nem azert, mert sz@rul csinaltam, hanem mert volt nalamnal protkosabb ember. Ennyit az Automexbol.
Es te most buszke vagy arra, hogy ott dolgozol?
Agyatlan. Marhajo reklamot csinaltal a cegednek, bar kerdes, hogy ki fog oda menni ezek utan. Szarrago kis fereg vagy.
Hát már ne is haragudj....de elég féreg módon viselkedtél, és még büszke is vagy rá....furcsa...
Odáig OK, hogy kiadó vagy meg minden,
de kicsit hamarabb járt a szád mint a szemed...
ha esetleg bemennél a Bnetre (a játék internetes része, ahol multiplayerben lehet nyomni, kizárólag eredeti példányokkal) körülnézni, vagy az autentikusokat kérdeznéd...
hát nagyon csodálkoznál...
főleg azon, hogy a hivatalos időpont előtt 3 nappal már legális BNETES (tehát eredeti példánnyal rendelkező) gamerek nyomultak...
szarrágásból jeles.
az oknyomozó riporterkedés nem a te pályád
egyébként ha meg az zavar hogy te nem tucc jáccani vele, más meg igen
és így beárulod az ovónéninek lásd kivel van dolgod, kapsz tőlem egy kópiát...:-)
(az utolsó mondat ércel van tele és blöff, az ímélcímem hamis, a jelszavamat ellopták, nem is én írok az indexre, és ezentúl kerülöm az Automex kiadványokat!)
Ad 2. Te mint magánemeber vagy mint Automex nem tarthatod nem megengedhetőnek, mert ti. semmi közöd hozzá, mert sem te sem az Automex nem rendelkezik tuljadoni jogalanysággal a játék felett. Ha a kiadó nem tartja megengedhetőnek az más dolog.
Ad 3. Gyárból kilopott szoftver: erre azt mondom, hogy nem tudod bizonyítani, más felől rágalom. Ha ti.az Indexnek megvan a megfelelő PR kapcsolata a kiadóval akkor hozzájuthatott, és lehet hogy megvan, ezt sosem tudhatod.
Ad 4. Ha valamit nem értesz, akkor előbb kérdezz és ne rágalmazz. Gy.K. A cikk szerzőjét elérheted (1 klikk a cikk végén).
Prológus: Megboldogult keresztapám szokta volt mondani: Fiam gondolkozz, mielőtt segget csinálnál a szádból... Ez most továbbadnám neked is, mint jótanácsot.
Finom voltal corporal. Hogy lehetnek ilyen aljadekok? Remelem Pulsar nem olvas ilyen szemet warezolos oldalt tobbet. Masfel eve ez volt a legpatkanyabb hozzaszolas az InterNeten. Ha mar valaki ilyen aljadek, hogy a BSA-val foglalkozik legalabb ne reklamozza. Ha valaki tud adatot Pulsarrol szivesen elinteznem egy Mail Bombbal, bar meg jobb lenne egy radiotelefonszam, mert a szamcsere legalabb penzbe kerul.
Bocs, de egy szavadat nem értem. :-) Illetve de, bizonyos szavakat igen, csak azt nem, mit akarsz mondani. Esetleg ha nem ködösítenél ennyire...
Kivel nem cserélgetsz mit? Milyen lehetőségek vannak? Milyen CD-ket hozott tegnap a posta, és hogy jön ez ide? Ki preferál sajtótermékeket? Ki beszél a külföldi újságokról (ott teljesen más a helyzet, mint itthon!)? Milyen CD-id voltak régebben? Mit kellett neked először bemutatni? Kinek ne higgyek?
Kb. ennyi. De mivel komolyan érdekelne a dolog, megtennéd, hogy (amíg a titoktartási kötelezettség engedi) kifejted?
Figyu, ha valaki manapság bármilyen (főleg játék) progit ír, akkor azt erősen be kell kalkulálnia, hogy azt biza le fogják nyúlni, és legtöbben ingyen játszanak vele egy pár napig, a keménymag pár hónapig, aztán kidobják a fenébe. Ezért aztán ki akar pénzt is kiadni?
Mellesleg szerintem a diabló eltorzult agyú és erkölcsű emberek szüleménye, és nem szivesen dolgoznék ilyenekkel együtt.
Szerintem pedig ez a besúgósdi ez kb olyan, mint ha a buszon amikor jön az ellenőr elrikkantani magadat, hogy ide jöjjön ellenőrbácsi, a ez az ember most akar csak lukasztani!
Vagy ezt is meg szoktad csinálni?
Te Pulsar, és mit gondolsz, ha a cégedről, az Automexről nem ír a sajtó (nem sokat, de keveset se), azt is megengedhetőnek gondolod? Mondjad, értesz te a PR-hez? Nem vagy kicsit túl frontos? Ha esetleg telefonon, vagy IRL elintézted volna ezt a problémát, és nem kevered a fecest, akkor szerintem hamarabb célt értél volna.
Jó kis reklámot csináltál a cégednek.
Egyébként meg fogom nézni az ominózus cikket, hogy az általad emelegetett kitételek benne vannak-é )lopás reklámozása, stb.). Ha nem - hát akkor az nem annyira jó (PR).
Egyébként meg minek szidjunk. Elég aktív vagy te saját magad.
Hát például, de van annál azért komolyabb papír is. Én például nem cserélgetek (mindent). Vannak más elvi és gyakorlati lehetőségek is. Nekem pl. tegnap hozott korongocskákat a (magán) posta. Mindennapos gyakorlat ez, hogy egyes sajtótermékeket preferálnak (egy ideig), a többieknek meg kuss van. Ha végiglapozol mondjuk vagy félévnyi külföldi újságot pár kiadótól, akkor meg fogod látni, hogy egy adott időszakban X cég Y lapot preferálta, U pedig W-t. Régebben magamnak is voltak ilyen korongocskáim (na meg természetesen megfelelő indokaim, hogy miért is kell nekem először bemutatni). Ne higgyél nekik. Ha éppen nem ilyen a piac (túl sok játékot lopnak), akkor persze nem szeretik az adott országot, térséget. Ez egy örök játék.
Azthiszem, némileg félreérthető voltam.
Az Automexnél dolgozom, igy biztosan állíthatom, hogy a Blizzard (a Diablo II kiadócége) NEM küldött Magyarországra több nappal az amerikai megjelenése előtt tesztpéldányt. Állításom könnyedén ellenőrizhető, mivel a külföldi szaklapokban, specializált honlapokon, melyek napi látogatottsága sokszorosa az Indexének (www.avault.com, www.ga-source.com, www.gamespot.com) nem található leirás a játékról.
Továbbá, a fő problémám, hogy nem tartom megengedhetőnek, hogy Magyarország legnézettebb online újságja egy magáncég által gyártott, de a gyárból kilopott terméket teszteljen, azt véleményezze, majd nyíltan megossza a nagyközönséggel
Aki szerint a lopást a média nyugodtan népszerűsítheti, reklámozhatja, és bármiféle következmény nélkül megjelenítheti a nagyközönség előtt, az nyugodtan szidhat továbbra is.
1. Szerintem te ezt simán poénból írtad ugye ? Nem mondod komolyan, hogy végigolvastad a cikket aztán felhívtad a BSA-t ?!
2. A Diablo II.-re minden szerepjáték-bolond évek óta vár. Gondolom a cikk írója is. Bocsáss meg neki kérlek.
bádiháli
ui: Ezúton közlöm, a gépemen több illegálisan másolt szoftver is fut. Ha esetleg szeretnél feljelenteni jelezd, szívesen állok rendelkezésedre.
Indiánom, ez esetben nem én vagyok alulinformált. De ez talán nem is érdekes. Piszlicsáré kis ország vagyunk, hihetetlen gyenge eladási adatokkal (különösen, ami a játékokat illeti!), le sem szarnak minket odakint, és ha mégis, akkor azt kegy. A beszerzési források viszont teljesen egyértelműek, és olyannyira nagy dobra vertük őket (éppen a fenti okok miatt), hogy az élkonkurenciával is cseréltünk kontaktinfókat és névjegyeket. Embargós info alatt Non-disclosure Agreementre gondolsz? Évente ha egy NDA-s játékbéta érkezett, már úgy örültünk, mint majom a farkának. A tapasztalat beszél belőlem, jó ideig ez volt az életem, és nem hiszem, hogy az elmúlt fél évben megváltozott volna a játékvilág. De ha megkérdezel bárkit a jelenlegi játékújságoktól, pont ugyanezt fogják mondani.
Inkabb huzzal vissza szepocsem a szuzes topicba es bizonygasd tovabb, hogy mennyire mindenki felett allsz, vagy klikkelgess a neten penzert acsingozva az a havi 12000 biztos jol jon.
A blizzardnal altalaban a jatek kiadasa elott lehet ilyenre jelentkezni es eleg eros szures utan kidobnak a szerencses kivalasztottnak egy beta verziot tesztelesre,persze vmilyen szerzodessel mellekelve...legalabbis en igy tudom