Katapult volt az, csak annyi volt a különbség, hogy nem votl kalitka, hanem belebújtattak pár adagnyi hevederbe, két oldalt csatlakozott 2 gumikötél a hevederjeimhez. A kezemmel fogni kellett a köteleket 2 oldalt. Mindehhez volt egy 2 oszlopból álló torony, amikhez a kötelek csatlakoztak. Motorral felhúzták a két oldalt rám csatolt gumiköteleket, és mikor ez megvolt, megnyomott a kezelő egy gombot, ami eloldotta a földhöz való rögzitettségemet. Azonnal fenn voltam, majd zuhanás vissza:-))...finom volt. De a mostani bungee jumping még jobban tetszett. Szerintetek melyik a jobb?
Hello Peterkorm! Nekem is ez volt a célom, hogy felélesszem a topikot, én is nagy bungee rajongó vagyok, de látod nem nagyon írnak be ide. Mint korábban olvashattad szeretném kipróbálni a 120m-es bungee jumpingot és a katapultot, utóbbira talán siófokon lehet alkalom nyáron. Amit írtál katapultot, azt nem tévesztetted össze a sling shottal? A sling shot úgy néz ki mint egy csúzli, egy golyószerű szerkezetet lőnek ki, a katapult pedig bungee daru segítségével történik, fent van a ketrec, ki van feszítve a gumikötél és a földről lőnek ki. Üdv: Dzsoni
Szeretném feléleszteni ezt a topikot. A Pécsi Egyetemi napok keretein belül volt alkalmam ugrani most kedden a Fun Bungee-ékkal (ami ugye az egyetlen ugratással foglalkozó cég) 50 méterről, igaz szezonon kívül...külön ki lettek rendelve:-). Egy baj van: a világ egyik nyelvében sem találtak fel szavakat arra, ami leírja ezt az élményt. Ki hol ugrott? Nemsokára jön a nyár, és az orszég több pontján lesz ismét. érdekelne, hogy hol szokott 75 méteres lenni? Vagy magasabb akár! Ez előtt Bulgáriában 2 éve nyáron katapultáltam, 50 méter magasba lőtt ki...hát az sem tudom szavakkal leírni. Remegett a térdem, mikor kibújtam a beülőből...de annak az élménynek köszönetően talán könnyebben vetettem ki magam most a kosárból: a "mehetsz" szó elhangzását követő másodpercben:-)
Várom válaszotokat és kérek minden bungee-rajogó, újat vagy régit, élesszük fel a topicot!
Sziasztok! Jó régen írt már be ide vki, pedig sztem azért elég sok mindent lehet írni a bungee-ról, ugyanis egyre nagyobb érdeklődési köre van és egyre több alkalom van az ugrásra. Én ebben az évben ugrottam először és nagyon megtetszett. Már ugrottam 70 és 80 m-ről vmint 60-ról háttal. Szeretném még kipróbálni 120 m-ről és a Katapultot.
Engem is elegge taszit a hin altal leirt promo-vursli-össznépibúcsú stilusu emberhajigalas. Tudtok olyan lehetosegrol, ahol szabadban lehet ugralni, pl. hidrol, erre az elmenyre beindult tarsasagban, ahol nem all ott a daru mellett a "vallalkozo ur" merdzsoja?
Tényleg egész meghatódtam attól, hogy aggódsz, ez nagyon kedves dolog. Ígérem, hogy amint valamilyen problémát észlelek, megosztom azt kezelőorvosommal. Köszi. :-))
Hmm. Számomra mi a bátorság? pl:
- Ha oda mersz állni a kiszemelt nagy Ő elé és megmondod, hogy csak érte dobog a szíved, akkor is ha tudod, hogy mit sem számít, mert az ővé nem érted ver. (piha)
- Ha benyomod a lecsót (amit utálsz), csak mert Ő csinálta, bár tudod, hogy a hányinger fog kerülgetni.
- Ha meg mered mondani a véleményed, úgy, hogy ne bánts meg vele másokat, de magadat se hozd kellemetlen helyzetbe.
- Ha probléma esetén nem a homokba dugod a fejed, hanem megoldást keresel.
- Ha inkább hallani akarod a rossz hírt, ahelyett, hogy várnál valamilyen csodára.
- Ha képes vagy kijönni saját lelki bugyraidból és előlről kezdeni minden csatát, napot.
- Ha nem szégyelled, hogy hibázol és vállalod a felelősséget a tetteidért.
"Nem az a dicsőség, hogy sohasem bukunk el, hanem, hogy mindannyiszor felkelünk!"
Szerintem a bátorság becsület, felelősségvállalás.
Asszem pont itt írtam már (bocs az ismétlésért), hogy "Az az igazi bátorság, ha legyőzzük a bennünk rejlő félelmet.".
Szóval a bátorság számomra (!) nem elsősorban az, ha valaki szereti a veszélyt és a kalandot, hanem, ha életében és párkapcsolataiban igaz emberhez méltóan van jelen.
Remélem nem sikerült mindez túl patetikusan, de valami ilyesmit gondolok erről.
P.
Bluemoon:Kedves, hogy aggódsz! :-))) Nem adhatok mást, mi lényegem :-)
De amit a retinaleválásról írtam, az komoly. Egy kollégám kb nény évvel ezelőtti sportbalesetének tavaly ősszel érett be a gyümölcse, és ő abba a 10%-ba tartozik, akiknek nem sikerült visszaragasztani. Szerencséjére csak az egyik szeme.
Szerintem az sem beszari, aki nem ugrik le. Nem ez a fokmérője.
Ez elgondolkodtatott. Te mivel méred a bátorságot? Bár valszleg offtopic.
A szemmel hál' istennek nem lett semmi gond, a térdemmel komolyabb bajok történtek, de túlélem.
Outcyber: nem hiszem, hogy rangsorolni kellene, hogy ki bátor és ki nem, hogy csak akkor vagy bátor, ha kétszer leugrasz. Szerintem az sem beszari, aki nem ugrik le. Nem ez a fokmérője.
Irtam: szerintem nem a zuhanas elmenye a maradando, hanem (1) amikor legyozod magadban a minden idegszaladbol indulo ellenallast (2) amikor elered azt a pontot ahonnan nincs visszaut, de meg van kb fel masodoperc a szabadesesig. Maga a zuhanas egyebkent nagyon kellemes elmeny, kulonosen, ha tudsz lazitani (autogen treningezok, jogazok elonyben), de azert nem erdemes gumikotelezni. A vidam parkban a looping star-ral 500 Ft-ert kapsz kb 1.5 masodperc zuhanast; ennel alig tobb (2 - 2.5) egy gumis ugras elso szabad zuhanasa.
Nyári programtervemben nekem is szerepel. A dologhoz hozzátartozik, hogy elég nagy tériszonyom van, de azt is le kell győzni.
Szerintem az a bátor, aki min. 2x ugrik. A másodikra már tudja, hogy mi vár rá.
bluemoon, a gumis ugrasrol (mert kicsit mar elkanyarodtatok): nem hiszem, hogy jo az, ha beverzik a szemed. Nem is igazan tudom, hogy miert az ember bokajara rogzitik a gumikotelet. Egyszer volt rajtam egy beulos heveder, annak a hatara lehetett beakasztani. Az attrakcio ugysem az, hogy a bokadnal fog meg, hanem amikor ott allsz a kosarban, es egyszer csak elhatarozod magad, hogy legurasz. Aztan a labad valahogy megsem mozdul... :-)
Szoval en rovidlato vagyok, es pont a szamunkra fokozottabb kockazatu beverzes (tovabba ennek esetleges kesobbi szovodmenye, egy franko retinalevalasos vaksag) miatt elvileg meg nagy sulyokat sem volna szabad emelnem. Ezert bokamra kotott kotellel nem is fogok ugrani.
Maradok hatarozottan tartosabb.
PS: ijesztgetni nem akartalak, de ha olyanokat kezdesz latni, hogy itt-ott mintha valami felvillanna, hirtelen odanezel, de akkor meg masutt, es ez egyre gyakrabban, akkor menj gyorsan szemeszhez es mondd el neki ezt a beverzest. A retinalevalas kezdeti fazisban tobbnyire meg gyogyithato (lezerrel visszaragasztjak). Bar... lehet, hogy ez benne a vonzo: a vaksag is majdnem olyan buli, mint nyaktol lefele benanak lenni.
Most a hétvégén sárkányrepülőztem, az kissé meredekebb.Nagyon felmentünk ,voltak olyan pillanatok, elismerem ,amikor a zabszemet
fakalapáccsal nem lehetett volna a seggembe verni.
De szerintem megérte.
Olyan volt mintha egy vesszőkosárban ücsörögnék
és imbolygott az egész.
Eszembe jutott az is hogy itt nincs gumikötél...
Kérdezte az elején a pilot hogy félek e?
Mondtam hogy nem, ugysem esünk le mert még sok dolgom van, erre bólogatott hogy bízzunk benne.
Aztán nem estünk le és jó volt.
Valaki mondta hogy budaörsön 25-ért lehet oktató-
val ugrani 8000-ről igaz ez?
Magyarhonban van olyan hely ahol magasabbról lehet jumpingolni?
Nem tudom, hogy ugrom-e még egyszer.Talán, ha majd olyan haverokkal leszek együtt, vagy olyan helyen, vagy épp megkívánom, nem tudom. Most, hogy már kipróbáltam nem érzek akkora késztetést, hogy újra ugorjak. Most ejtőernyőzni szeretnék megtanulni.
Mindenesetre, még egyszer egy kalappal, ha ugrasz (a kéz és lábtörés itt nem a legszimpatikusabb jókívánság :-))) ).
Sziasztok !
Én is ugrottam már Füreden pár évvel ezelőtt , én is csak azt tudom mondani hogy nagy élmény volt . Bár a súlyom nem érte el a minimum ötvenet sulyókat aggadtak rám , amikor mész föl a kosárba és nézed ahogy az emberek egyre kisebbek lesznek a Balcsiban fürdőzők meg tátott szájjal bámulnak /ezt csak egy ideig látod/ és azt gondolják, na megint egy kiscsaj aki nem ugrik le . Hát én ahogy felértünk széttettem a karom megfeszitettem a testem és hopp.... Az első rántást szinte nem is éreztem csak el kezdett visszafelé húzni a kötél, viszont mikor újra lefelé száguldottam akkor eszembe jutott csak nem szakadt el ? De aztán biztonságosan földetértem és egy újabb élménnyel lettem gazdagabb ! Mindenféleképpen ajánlani tudom ! Bár azért nézd meg jól a felszerelést amit rád adnak és inkább többet fizess érte mintsem a megnyomorodás . Ja 5000 volt! 5 éve !
psych0,
nem mondtam hogy nem ugrok le többet. csak egyszer már kipróbáltam, ismerem az érzést, ezért nem olyan fontos.
meg nem igazán van most erre pénzem, az a helyzet :)