Árakra nem emlékszem, meg nem is lenne sok segítség, mert 97-es adatok lennének. De 97-ben az osztályom szervezte a suliban a ballagást. A Lufilandtól rendeltük a lufikat, és felfújva szállították ki egy furgonnal. Egy, vagy kettő pukkadt ki szállítás közben, ill. kipakolásnál, és úgy emlékszem, valami szállítási veszteséget eleve rászámoltak, és többet küldtek, mint amennyit fizettünk. (A legszebb az volt, amikor az egyik diákom egy tizes csomagot véletlenül eleresztett az utcán. Teljesen kétségbe volt esve, de olyan szép volt, hogy senki nem sajnálta.)
Két évre rá -már új munkahelyen- egy kollégám az Illatos útról hozott gázt, és fújta fel a céges bulihoz a céges lufikat. ("Hogy rázzuk a rongyot, nézz rám tizedes!" :-) )
pillanatragazzo,
ha még erre jársz: lufit nagy tételben a játéknagykereskedőktől célszerű venni. Pl. Gulliver (M3, a Metronál). Telefonon egyeztess velük, nehogy potyára autózz.
r_b.
én szülinapra akartam egyszer meglepni valakit azzal, hogy az egész lakását telefújom héliumos lufival úgy, hogy csak a légtér alsó másfél métere maradjon üres, amúgy mindenhol a plafonig érjen a lufifelhő. akkor nem jött össze, de nem árultam el, még megcsinálom :-)
szóval nekem a tartósság nem szempont, azokat a lufikat úgyis ki kellene engedni.
pillanatragazzo,
még valamit. A lufik minősége nagyonis befolyásolja, hogy mennyi esik áldozatul a fújásnak vagy pukkan ki az este folyamán. (Az amerikai Qualatex, amit a magukra adó lufidekorosok használnak, egy július végi esküvő után még karácsonykor! is ott díszelgett az étteremben.)
A kedvenc lufis cégem: http://www.balloonart.hu/elerhet.html
r_b.
igen, ilyesmi kéne nekem is.
lufiból a legegyszerűbb is jó lenne, héliumból viszont valami palackos, mert vagy ezer-ezerkétszáz lufihoz kellene a töltet. már nézegettem mindnféle gázos cégek honlapjait, főleg olyanokat, ahol speciális gázokkal is foglalkoznak (pl. AGA), de nem jártam sikerrel eddig.
Nem tudnátok még vmi helyet írni az eddig írtakon kívül Bp-en, ahol feltöltenek héliummal lufit, vagy ahol egyáltalán lehet héliumot szerezni?
Fontos, péntekre kéne.
Segíteni sajnos nem tudok, de az árakról néhány információ: épp tegnap érdeklődtünk utána Miskolcon, hogy mennyiért fújnak héliummal lufit, kapaszkodjatok meg: 100 Ft-ért fújják fel darabját. Úgyhogy mi maradunk a jól bevált tüdőnél.
Szia!
Azt hiszem a Mammut aljában lévő virágboltnál láttam ilyeneket (Retek utcai oldal), talán még éjjel-nappal nyitva is van. Ha leteszel Budáról akkor az Andrássy út elején a jobb oldalon van a Lufiland áruház ott kifejezetten ezt árulják.
Héliummal töltött repkedős lufit keresek, és hogy ne kelljen messze mennem, legyen Budán a lelőhely. Ha valaki látott olyan helyet, ahol ilyesmit lehet venni, kérem ossza meg a pontos koordinátákat. Nna, és most jöhet a szép kerek..lufi:)