Keresés

Részletes keresés

JimGilmoure Creative Commons License 2012.11.20 0 0 202

Kiss József László kár, hogy csak 3 regényt írt. De ezek felérnek más írók 30 kötetével is!

Lord Ice Creative Commons License 2012.06.04 0 0 201

up, Up, UP!

mancocka Creative Commons License 2009.05.28 0 0 200
http://www.toldacuccot.hu/letoltes?sid=0e568491e60f148d9c9d56386f4fc976&file=kiss_jozsef_laszlo_parancsolsz_egy_kezigranatot_hu_rtf.zip

Előzmény: castanea (194)
F. C. King Bastard Creative Commons License 2007.10.01 0 0 199

jav.:

bő só => bőséges szó

Előzmény: F. C. King Bastard (198)
F. C. King Bastard Creative Commons License 2007.10.01 0 0 198

Megtaláltad már?

Az "ANTIKVÁRIUM" topikban bő só esik róla:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9021012 

F. C. King Bastard Creative Commons License 2007.10.01 0 0 197

Mert mindenki ezt akarja, és jó eséllyel lenne, aki "elvesztené", vállalva, hogy kifizeti az árát (+a büntit?)...

Előzmény: castanea (196)
castanea Creative Commons License 2006.11.23 0 0 196
Köszönöm. :-) Tulajdonképpen, ha nagyon akarom, elérhető nekem ez a hely. Bár, hogy egy ilyen könyv miért csak helyben olvasható...? Az élet nagy rejtélye.
Előzmény: Spidermans Friend (195)
Spidermans Friend Creative Commons License 2006.11.20 0 0 195
http://saman.fszek.hu/corvina/opac/wpac.cgi

Itt rákerestem, egy helyen van, ott is helyben olvasható.
castanea Creative Commons License 2006.11.19 0 0 194
Ha valakinek esetleg megvan az alább valahol említett Kiss József László-féle "Parancsolsz egy kézigránátot?"... Huszonöt éve szeretném újraolvasni, de sehol nem találom. Vagy tudtok adni útmutatást, hogy melyik könyvtárban keressem? Előre is köszönöm.
Lord Ice Creative Commons License 2006.11.18 0 0 193
LENGYEL BALÁZS - A szebeni fiúk
Hej, de szerettem a hangulatát!
snejderfáni Creative Commons License 2005.03.03 0 0 192

Ezt a hozzászólást már egyszer, úgy másfél éve beírtam ide, de akkor semmi eredménye nem volt. Most meg hátha lesz. :)

Sziasztok, tudnátok nekem segíteni?
Vagy tízéves lehettem, amikor egy ifjúsági regényt olvastam. A sztori arról szólt, hogy két család elmegy nyaralni, az egyiknek egy egyke gyereke van - Csekő Csongornak hívják - aki a szülei szemében áldott jó fiú, persze a valóságban meg nem annyira. Két színű borítója volt a könyvnek, nagyságra kb. A5-ös, de szélességre kissé keskenyebb. Ha valaki tudná az írót (talán Berkes Péter - 50% eséllyel :) - , meg a címét az jó lenne. Szeretném a szeleburdi unokaöcsémnek valahonnan megszereni.
Köszönöm.

fáni

DN3 Creative Commons License 2004.08.23 0 0 191
Írta már valaki a Kőbaltás embert és Kästner Emberkéjét is. Ezeket nagyon szerettem. Aztán volt egy szép, de szomorú könyv: Tirilli útja a világ körül. Ez egy elárvult kisfiúról szól, aki elment megkeresni Meseországot.
DN3 Creative Commons License 2004.08.23 0 0 190
Igen, vagy háromszor. :-)
Előzmény: csillag126 (185)
csillag126 Creative Commons License 2004.08.23 0 0 189
na közben rájöttem: Földes Péter: Találkozás a föld alatt
Előzmény: csillag126 (188)
csillag126 Creative Commons License 2004.06.29 0 0 188
Gyerekkoromban olvastam egy ifjúsági könyvet, de se az írójára se a címére nem emlékszem.Tud valaki segíteni? A tartalma röviden: a második világháború alatt egy Bükkbeli (Fertályháza) falucska mellett kényszerleszállt szövetséges pilótákat mentenek meg gyerekek és fellnőttek, majd egy közeli barlangba bújnak a németek és nyilasok elől, ott várják ki a front átvonulását.
freyya Creative Commons License 2004.06.26 0 0 187
Nekem a legelső kedvenceim a "Ki ette meg a málnát" és a "Boribon" voltak még 2 éves korom körül.
Később, mikor már olvastam, a "Két Lotti"-t szerettem, meg egy "Prücsök" c. könyvet, ami egy svéd óvodás kislányról szólt.
vacka Creative Commons License 2004.05.26 0 0 186
Sokan szeretettel emlegettétek a 77 magyar népmesét. Hadd tegyem hozzá, hogy Illyés Gyula.
És ha "szaporábbá" válik a fórum, vannak még ötleteim.
Előzmény: csillag126 (185)
csillag126 Creative Commons License 2004.04.20 0 0 185
Olvasta valaki Borbély Lászlótól a Senki-szigeti nagy kalandot?
kopiteki Creative Commons License 2004.04.16 0 0 184
topicfrissítés!!!
Előzmény: kopiteki (183)
kopiteki Creative Commons License 2004.03.05 0 0 183
Topicfrissítés!!!
kopiteki Creative Commons License 2004.01.25 0 0 182
Szia Cicó! :o)

A fiam könyvei között még megvannak a könyvek, ajánlgatom Neki, de csak a Harry Potter a nyerő! :o(
Pedig hogy szerettem ezt a sorozatot!

Előzmény: törpemacska (181)
törpemacska Creative Commons License 2004.01.22 0 0 181
Szia:)
Nekem is megvolt nagyon sok, de az Összkomfortos Robinsonról még csak nem is hallottam! A Spessarti fogadó meg nekem sajnos hibás kiadásban volt meg, hiányzik vagy húsz oldal, így az egyik történet csonka maradt (emlékszem, nagyon bosszantott, sosem tudtam meg a végét:))
Előzmény: kopiteki (180)
kopiteki Creative Commons License 2004.01.21 0 0 180
Szia Törpicicó! :o)

Gyakorlatilag megvolt az összes Delfin könyv, faltam őket!( azért gyakorlatilag, mert amit nem sikerült megvenni, azt kölcsönkértem barátoktól, könyvtárból stb)
Aztán ott volt még a Spessarti fogadó, az Összkomfortos Robinson, meg egy nagy csomó aranyos, kalandos gyerekkönyv!
üdv

kopiteki

Előzmény: törpemacska (179)
törpemacska Creative Commons License 2004.01.21 0 0 179
De jó, eddig még senki nem ismerte az ismeretségi körömből!:)
Valami szövevényes krimi volt két gyerekkel, Kubussal és Hipciával (micsoda hülye nevek, látszik, hogy lengyel könyv:)), nomeg Krigli bácsival és Poéta Anatollal, nagyon szerettem:)
Előzmény: kopiteki (178)
kopiteki Creative Commons License 2004.01.18 0 0 178
Szia!

Hogyne emlékeznék, az is a delfin sorozatban jelent meg! Nem nagyon emlékszem a történetre, de tudom, hogy akkor nagyon teccett! :o)

Előzmény: törpemacska (176)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.15 0 0 177
Simai Mihály: A világ legszebb lovai. Az egyik legkedvesebb könyvem volt.
törpemacska Creative Commons License 2004.01.15 0 0 176
Nagyon sok kedvenc könyvemet felsoroltátok, most tisztára nosztalgiám lett:)
Emlékszik valaki a Fekete esernyő című könyvre? A szerző asszem Adam Bahdaj volt és a sztori Varsóban játszódott.
Spidermans Friend Creative Commons License 2004.01.10 0 0 175
Tényleg, Roald Dahlról jut eszembe: Karcsi és a csokoládégyár! Azt is nagyon szerettem. Kés?bb jöttem rá, hogy a valóságon alapszik:)
mchaals Creative Commons License 2004.01.09 0 0 174
Hali!

Nincs is itt annyi hely, ahol fel tudnám sorolni gyermekkorom kedvenc könyveit :)
Elég sokat közülük már ti is írtatok.
Tom Sawyer kalandja volt az a könyv, amit először elolvastam. Emlékszem, elsős voltam az általánosban, nem nagyon ment az olvasás és az írás, anyukám leültetett az asztalhoz, elém rakta a Tom Sawyert, és bejelölt benne egy részt, hogy másoljam át egy füzetbe... Ezután nem tudták kivenni a kezemből a könyvet. Utána jött egy másik, majd egy harmadik könyv, stb. stb. És nem volt megállás, a mai napig rengeteget olvasok. Most, a modern technikának köszönhetően a telefonomban hordozom a sok ebookot, és akárhol vagyok, előveszem és olvasgatok :)
Rengeteg kedvencet megtaláltam ebook formátumban is.
Padisák Mihály: Éljen a száműzetés, Kanóc sorozat
Én, Te, Ő: nagy kedvenc, nem is tudom, hányszor olvastam.
Utazás Plutóniába
77 magyar népmese
Az Olvasni Tanulok sorozatra emléxik még valaki? A holdjáró nagy kedvencem volt 7 éves koromban.
A Delfin-könyveket is rongyosra olvastam, a Tüskevárt, Téli bereket még most is szívesen olvasom.
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
Roald Dahl: Danny a szupersrác
Lassie hazatér
Belle és Sebastian
Robinson Cruzoe
Dr. Dolittle cirkusza, Dr. Dolittle és az állatok (asszem ez volt a címe)
Grimm legszebb meséi
Természetesen a Gyűrűk ura
Dragonlance krónikák
Pál utcai fiúk
Puskák és galambok
Star Wars 4-5-6
hmmm. most hirtelen ennyi jutott eszembe
Sajnálom azokat a gyerekeket (beleértve a legtöbb mai gyereket), akik kihagyják ezeket a könyveket.
Az összes régi könyvem megvan még, a 12 éves öcsém még egyiket sem vette a kezébe, inkább a számítógéppel játszik, meg tv-t néz. szomorú.

Spidermans Friend Creative Commons License 2004.01.07 0 0 173
Sziasztok!
Hát akkor nézzük kb. időrendben gyerekkorom legkafább könyveit:

- Természetesen Mosó Masa és Gőgös Gúnár Gedeon nélkül nem kezdődhet gyerek
- Janikovszky: Kire ütött ez a gyerek, Felelj szépen, ha kérdeznek, Örülj hogy fiú, Örülj, hogy lány
- A TV-macis (formatervezett) könyv nekem is megvolt. Ugyanilyen volt a Sebaj Tóbiás is.
- Minden napra egy mese: állítólag ebből én minden nap felolvastattam anyuval a Piros kabát című mesét. Egy szóra sem emlékszem belőle.
- A sün, akit meg lehetett simogatni
- Csirizár és Csipisz (=Rumcájsz)
- Csukás: Pom-pom meséi (alapmű:) ), Űrhajó az Orr-bolygóról: szagos könyv! Csak megdörgölöd a matricát, és érzed a banánt,
almát, rágógumit. Meg a sajtot.
- Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék. Ebben volt a 3 kiscica, meg Kispipi és Kisréce.
- Jiri Marek: Autómesék, tele Skodával, meg más cseszlovák csodákkal. Azok a rajzok (meg a nevek)
felejthetetlenek. Vasárnap megvettem újra a bolhapiacon:)
- Babar és a Télapó
- Fantasztiszusz! (Ne röhögj, ez volt a címe!)
- Kästner: Emberke
- Én, Te, Ő: csúcs.
- Lázár Ervin: Nemrég elkapott a nosztalgia, elolvastam a Berzsián és Dideki-t, és a Bab Berci kalandjait.
Tőle gyerekkoromban csak a Négyszögletű kerek erdő-t olvastam, de most úgy éreztem, mintha már ezeket is ezer
éve ismerném. Tényleg nagyszerű meseíró.

Iskolás meg egyéb gyerektörténetek:
- Úttörődolog
- Természetesen én se szerettem nagyon a kötelezőket. A Tüskevár és A kőszívű ember fiai kész kínszenvedés volt.
A Légy jó mindhalálig-ot bírtam, de a csúcs a Pál utcai volt. Több magyarórát is elbeszélgettünk róla, nagyon izgi volt.
- Lene Mayer-Skumanz: Ne hagyd magad, Florian!
- Fehér Klára: Mi, szemüvegesek.
- Hahota. Valamiért nem nagyon tudtam azonosulni a diáksztorik hőseivel, de arra jó, hogy haverokkal felidézzük, és jókat röhögjünk
azon, hogy a dagadt Triznyai meg a szeplős Májer...
- A Fekete Kéz visszavág
- Bébi, a számítógép
- Hét Bör!!
- Petrovácz István: Szimacsek tanár úr kettős élete, A tizedik bolygó

Egyszercsak az ofő elvitt minket könyvtárba, akkor aztán rám szakadt a literatúra.
Ekkor kaptam rá a tudományos meg technikás könyvekre.
- Szíriusz kapitány-sorozat. Mind könyvtári volt, így nem tarthattam meg, de tavaly lomtalanításkor találtam egy Sz. k. és
Csillaglány-t, mondtam, hurrá, majd jól elolvasom megint! Azóta sem. De majd egyszer. Vagy majd a gyermekeim.
- A Juventus-1 utasai
- E.T. A zöld bolygó könyve (a film folytatása)
- Utazás az atomok birodalmában
- Bogáti: Az utolsó ember
- Nemerétől Lars, Don, és Ariel összes kalandja, regény és képregény, aztán ugyantőle a "családi regények": a Dorg tesók
kalandjai, meg a lövős könyvek: Nulla óra nulla perc, Holnap már késő. Mostanában viszont már én sem szeretem annyira
a könyveit. Rájöttem, hogy nagyon hiányzik belőlük valami, csak nem tudom, mi.

Szóval ennyire emlékszem. Ezenkívül volt még egymillió ufós könyv is, Nemere, Hargitai, meg Egely
gömbvillámos dolgai, ezeket nem részletezem itt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!